cycloholic Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα, έχω το άνωθεν πισί και το τελευταίο καιρό άρχισε να μου κάνει κάτι νούμερα. Κολλούσε στην εκκίνηση των windows αραιά και που μέχρι που έφτασε στο σημείο να μην τα φορτώνει καθόλου. Επίσης κατά καιρούς πριν κολλήσει τελείως πάγωνε και κατά την ώρα που φόρτωνε το bios. Στην συνέχεια έκανα ένα φορμάτ, με δύο τρεις αποτυχίες γιατί πάλι ο υπολογιστής κολλούσε και στην εγκατάσταση των win. Με τα πολλά κατάφερα να τον κάνω φορμάτ, έβαλα τα win, για μερικές μέρες έδειχνε ότι δουλεύει, μου έκανε κανα δύο κολλήματα στο bios μόνο μέχρι που σήμερα κόλλησε πάλι, αυτή την φορά στο bios, την ώρα που φορτώνει. Τι μπορεί να είναι; Μητρική; Επεξεργαστής; Ραμ; Σκληροί; Τι να ψάξω; Ίσως καμία αναβάθμιση στο bios? Ευχαριστώ!
arc Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Ξεκινάς με έλεγχο υγείας σκληρού δίσκου. Αν μπαίνει σε windows κατεβασε το hard disk sentinel και πες μας τι έβγαλε Αν δεν μπαίνει δοκίμασε να συνδέσεις τον δίσκο σε αλλο υπολογιστή ή κάποιο boot μορφή του hard disk sentinel
cycloholic Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Μετά από κάμποσες προσπάθειες κατάφερε να φορτώσει το bios και μπήκε κανονικά στα windows. Με το που μπήκα μου έκανε για κάποιο λόγο εγκατάσταση το dvd drive. Έκανα 2-3 φορές επανεκκίνηση να δω αν θα ξανακολλήσει, δεν κόλλησε, αλλά κάθε φορά που ανοίγει κάνει εγκατάσταση το dvd. Δοκιμάζω τώρα και το σέντινελ να δούμε. Παίζει να είναι κανένα σκάλωμα από το dvd? Ευχαριστώ για την βοήθεια
arc Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 δες πρωτα την υγεία του δίσκου Αν δεν ειναι 100% δοκίμασε να ανεβάσεις ενα screenshot. Θα σε/μας γλυτώσει κουβέντα
cycloholic Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Γκουχ γκουχ αυτό μάλλον δεν μου φαίνεται και πολύ καλό!
arc Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Σε γενικές γραμμές ... δεν είναι. Αν συντρέχουν λόγοι για τα κολλήματα, τότε αυτό που βλέπεις είναι απο τους βασικότερους αν οχι ο βασικότερος. Δεν είναι για πέταμα (ακόμα) αλλά δεν είναι έμπιστος. Εγώ πριν ασχοληθώ για το πως μπορώ να τον χρησιμοποιήσω (ετσι όπως είναι) θα έκανα Αμεσο backup των σοβαρών δεδομενων Κλείσιμο του υπολογιστή (τελειως) Αγορά καινούργιου και αντικατάσταση
cycloholic Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Ωραία, κάπως έτσι θα γίνει. Μου προτείνεις να ψάξω και τίποτα άλλο για τα κολλήματα ή να πάρω σκληρό και βλέπουμε; Ευχαριστώ.
arc Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Θα κοίταζα και μνήμες με boot memtest αλλά ασχολήσου με αυτό όταν παρεις backup και βγάλεις το δίσκο. Μπορεί μετά απο μια ώρα τα 71 να γίνουν 710 και να χάσεις τα δεδομένα σου, οπότε παίξε εκ του ασφαλούς.
cycloholic Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ναι έτσι και αλλιώς από φορμάτ είμαι είναι άδειος! Θα το κάνω και αυτό για να αποκλείσω άλλες πιθανότητες γιατί δεν είμαστε για έξοδα, απλήρωτοι γαρ! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου. Έβγαλα σκληρό, πήγα να μπουτάρω το μεμτεστ, και βλέπω ότι δεν δουλεύει και το ανεμιστήρι της cpu! Να το βάψω μπλε;;; :Ρ Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2013 από cycloholic
arc Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Αν δεν είναι ζεστός ο "χώρος" δεν παίρνει μπρος ο ανεμιστήρας (δεν ξερω ποια ειναι η φυσιολογική συμπεριφορά του). Αν πριν άναβε αμέσως, τώρα δεν λειτουργεί καθόλου για πολύ ώρα και ζεσταίνεται ο υπολογιστής τοτε κάτι δεν παει καλα. Τον αν θα το βάψεις μπλε ειναι δικό σου θέμα, αλλά σε κάθε περιπτωση εξάντλησε τα δεδομένα πριν το αποφασίσεις. Δεν ειναι καιροί για άσκοπες κινήσεις (κανονικά ποτέ δεν έπρεπε να είναι αλλά ... κουβέντα να κάνουμε)
cycloholic Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Καλά ναι αστειεύομαι! Αυτό για το ανεμιστήρι δεν το είχα προσέξει η αλήθεια είναι, θα δω το δοκιμάσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα