Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω ένα hp laptop που δεν έχει κλείσει ούτε χρόνος από την αγορά του.

Πριν λίγες μέρες η μπαταρία βγήκε off κ μου την αντικατέστησαν με καινούργια (είχα την εγγύηση).

Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε κ η μπαταρία χάλασε σε λιγότερο από έναν χρόνο, μπορώ να πω πως δεν την χρησιμοποιούσα καθόλου. Την είχα συνέχεια πάνω στο laptop κ έπαιρνα ρεύμα από το τροφοδοτικό. 

Τώρα με την νέα μπαταρία που έχω, μπορείτε να μου πείτε μερικά tips για σωστή χρήση; Πρέπει να την αφήνω συνέχεια πάνω στο laptop ή όχι;

Δημοσ.

εχω λαπτοπ και εχω δυο μπαταριες.μια που κραταει 5 λεπτα που την εχω πανω συνεχεια για οταν το λαπτοπ ειναι στην πριζα για να γλυτωνω να μου γεμιζει συνεχεια την μπαταρια και μια καλη που την βαζω οποτε την χρειαζομε.εφοσον το Hp δεν εχει προγραμμα οπως τα lenovo για την μπαταρια τοτε βγαζε την.βεβαια αμα γινει διακοπη ρευματος θα κλεισει το pc.αν και γρηγορα τα επαιξε εν τουτοις ναι το να κανεις φορτισεις την μπαταρια συνεχεια με το που πεσει κατω απο το 95 τις 100 δεν ειναι οτι καλυτερο για την μπαταρια.χανει τζαμπα κυκλους.αν την αφησεις πανω θα πρεπει που και που να την αδειαζεις λιγακι να μετα να ξαναγεμιζει.για μενα βγαλτην απο πανω.

Δημοσ.

Καλα αυτο με τις μπαραρίες μου φαίνεται πως ειναι πολυ σχετικό , εγω οτι laptop / netbook εχω επειδη βαριόμουν ποτε δεν καθόμουν να βγάζω και να βάζω μπαταρίες τις εχω συνέχεια επάνω , εχει μειωθεί λιγο η απόδοση τους βέβαια αλλα ποτε δεν μου εχουν μεινει στο χέρι να πρέπει να αγοράσω δηλαδή αλλη

Δημοσ.

εξαρτατε και μαρκα μπαταριας κτλ κτλ.καποιες κρατανε αρκετα καποιες αλλες ειναι του κιλου και τα παιζουν γρηγορα.τωρα ο φιλος που λεει οτι του χαλασε μαλλον χαλασε παρα να εγινε απο τις φορτισεις ξεφορτισεις.απλα βλακεια που δεν εχουν προγραμμα για την μπαταρια οπως τα lenovo.

Δημοσ.

Κι εγώ την έχω συνέχεια πάνω και το έχω στο ρεύμα. Πριν 1 χρόνο που το πήρα κράταγε 4 ώρες, τώρα κρατάει 1.30 με το ζόρι. Αλλά φοβάμαι να το αφήσω χωρίς λόγω ότι πηγαίνω πέρα δώθε συχνά στα δωμάτια με το λάπτοπ + ότι εδώ που μένω φοβάμαι για διακοπές ρεύματος. 

Καινούρια μπαταρία από πού βρίσκω; Μόνο με την εγγύηση αλλάζεις; Μπορείς να αγοράσεις άλλη χωρίς εγγύηση; 

Δημοσ.

Κι εγώ την έχω συνέχεια πάνω και το έχω στο ρεύμα. Πριν 1 χρόνο που το πήρα κράταγε 4 ώρες, τώρα κρατάει 1.30 με το ζόρι. Αλλά φοβάμαι να το αφήσω χωρίς λόγω ότι πηγαίνω πέρα δώθε συχνά στα δωμάτια με το λάπτοπ + ότι εδώ που μένω φοβάμαι για διακοπές ρεύματος. 

Καινούρια μπαταρία από πού βρίσκω; Μόνο με την εγγύηση αλλάζεις; Μπορείς να αγοράσεις άλλη χωρίς εγγύηση; 

ebay.θα βρεις και αυθεντικες και ημιτασσιον.θα βρεις μεχρι και High capacity.μια ημιτασσιον ενταξει μην περιμενεις να ειναι τοσο καλη οσο η αυθεντικη ειδικα αμα την βρεις με 10 ευρω.

Δημοσ.

Oχι. Οταν ειναι στο ρευμα καλυτερο ειναι να την εχεις βγαλμενη.

Σωστα, ετσι παρατεινετε η διαρκεια, καλυτερα να την χρησιμοποιεις μονο οπου δεν υπαρχει ηλεκτρικο, ενω κατα διαστηματα θα πρεπει να φορτιζετε, αν δεν την χρησιμοποιεις για μεγαλα διαστηματα.

Δημοσ.

Σωστα, ετσι παρατεινετε η διαρκεια, καλυτερα να την χρησιμοποιεις μονο οπου δεν υπαρχει ηλεκτρικο, ενω κατα διαστηματα θα πρεπει να φορτιζετε, αν δεν την χρησιμοποιεις για μεγαλα διαστηματα.

και η αποθηκευση της οσο γινεται σε δροσερο σημειο.

Δημοσ.

εχω λαπτοπ και εχω δυο μπαταριες.μια που κραταει 5 λεπτα που την εχω πανω συνεχεια για οταν το λαπτοπ ειναι στην πριζα για να γλυτωνω να μου γεμιζει συνεχεια την μπαταρια και μια καλη που την βαζω οποτε την χρειαζομε.εφοσον το Hp δεν εχει προγραμμα οπως τα lenovo για την μπαταρια τοτε βγαζε την.βεβαια αμα γινει διακοπη ρευματος θα κλεισει το pc.αν και γρηγορα τα επαιξε εν τουτοις ναι το να κανεις φορτισεις την μπαταρια συνεχεια με το που πεσει κατω απο το 95 τις 100 δεν ειναι οτι καλυτερο για την μπαταρια.χανει τζαμπα κυκλους.αν την αφησεις πανω θα πρεπει που και που να την αδειαζεις λιγακι να μετα να ξαναγεμιζει.για μενα βγαλτην απο πανω.

Poulinos τι εννοείς όταν λες: <εφοσον το Hp δεν εχει προγραμμα οπως τα lenovo για την μπαταρια τοτε βγαζε την.>

Δηλαδή εαν έχεις lenovo δεν πρέπει να την βγάζεις την μπαταρία όταν θες να χρησιμοποιήσεις το λαπτοπ για πολύ ώρα;

Δημοσ.

και η αποθηκευση της οσο γινεται σε δροσερο σημειο.

Aκριβως, ενω μπορεις, (κανονικα ειναι αναγκαιο), να χρησιμοποιεις πολυπριζο ασφαλειας, για να μην πηγαινεις για επισκευη, καθε φορα που η δεη... κανει τα τρελλα της.

Δημοσ.

Poulinos τι εννοείς όταν λες: <εφοσον το Hp δεν εχει προγραμμα οπως τα lenovo για την μπαταρια τοτε βγαζε την.>

Δηλαδή εαν έχεις lenovo δεν πρέπει να την βγάζεις την μπαταρία όταν θες να χρησιμοποιήσεις το λαπτοπ για πολύ ώρα;

η lenovo τουλαχιστον παλια αλλα νομιζω και τωρα εκανα μια ωραια μαγκια.να το εξηγησω ακριβως.

σε ενα κανονικο λαπτοπ η μπαταρια ειναι στο 100 τις 100.εσυ οκ το παιρνεις το λαπτοπ και το χρησιμοποιεις για 10 λεπτα εκτος ρευματος και η μπαταρια πεφτει στο 90 τις 100.οταν το λαπτοπ το βαλεις στο ρευμα η μπαταρια θα παει παλι να γεμισει.δηλαδη θα φαει το γεμισμα μονο και μονο για το 10 τις 100.φαντασου να γινεται αυτο συνεχεια.στο lenovo υπηρχε ενα προγραμμα που ελεγες εσυ ποτε θα γεμισει η μπαταρια.δηλαδη εγω το εβαζα να γεμισει την μπαταρια μονο αν επεφτε κατω απο το 19 τις 100.επισης ειχε και utility για recalibrate.αποτελεσμα ηταν ενω δεν εβγαζα ποτε την μπαταρια απο πανω μετα απο 2,5 χρονια περιπου ενω η αρχικη χωρητικοτητα της μπαταριας ηταν πχ 44 να ειναι μετα στα 38.με 200 περιπου κυκλους φορτισης αν θυμαμαι καλα.γενικα ηταν και η μπαταρια πολυ καλη.στα νεα μοντελα δεν ξερω αν υπαρχει αυτο το προγραμμα πλεον.η sony ειχε βαλει κατι παρομοιο αλλα εκανε αλλη δουλεια.απλα δενεκανε full load την μπαταρια για να μην την σκιζει.την γεμιζε μεχρι το 50 τις 100 αν θυμαμαι σωστα.

Aκριβως, ενω μπορεις, (κανονικα ειναι αναγκαιο), να χρησιμοποιεις πολυπριζο ασφαλειας, για να μην πηγαινεις για επισκευη, καθε φορα που η δεη... κανει τα τρελλα της.

τα πολυπριζα ασφαλειας και τα ups οι μισο τα θεωρουν πεταμενα λεφτα.

• Like 1
Δημοσ.

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις!

τιποτα.απλα το καλο ειναι οτι στο ebay θα βρεις πολυ πιο φτηνες μπαταριες και αυθεντικες κιολας αμα θες απο οτι εδω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...