atheatos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Κάτι μου λέει ότι είναι power PC.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WOLFMAN Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 όταν λες power pc?εννοείς τα παλιά με τον ibm g4?γιατί ναι αυτό είναι!οχι το mac mini με τον ιντελ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Με επεξεργαστή G4 μπορείς να πας μέχρι και Leopard. Από το Snow Leopard και μετά, το Mac OS X είναι Intel-only. Ακόμα, τα PowerPC Mac δεν μπορούν να κάνουν Boot από USB έτσι εύκολα. Σύμφωνα με μια πρόχειρη αναζήτηση: A somewhat tedious and error-prone way is to try to boot from an external USB drive - be it optical or a memory stick or a disk. You have to boot into Open Firmware and enter some commands to find the correct USB device and boot into it from the Open Firmware shell. Not all USB devices seem to work. I had mixed results. For details on how to do this google around. Careful however, some descriptions are erroneous. Ρίξε μια ματιά εδώ: http://herbert-janssen.de/mac-mini-g4-faq.html Γενικά, φαίνεται πως οι πιο πρακτικές λύσεις είναι: - Να βρεις ένα δεύτερο Mac, να τον βάλεις σε Disk Mode και να τους συνδέσεις με καλώδιο FireWire και να κάνεις από εκεί εγκατάσταση. - Να συνδέσεις το δίσκο ως εξωτερικό σε ένα δεύτερο Mac, να κάνεις εκεί εγκατάσταση και μετά να βάλεις το δίσκο ξανά στο Mac Mini G4. - Να αντικαταστήσεις το DVD Drive με ένα που να δουλεύει. Πριν από λίγο καιρό που χάλασε ο δίσκος σε ένα παλιό Mac Mini G4 που έχω, έκανα το τελευταίο: πήρα ένα DVD Drive που μου είχε ξεμείνει από ένα παλιό laptop και έκανα από εκεί εγκατάσταση. Επειδή το drive που βρήκα δεν ήταν slot-in αλλά με το παραδοσιακό tray, έκανα την εγκατάσταση με το Mac Mini "ανοιχτό", χωρίς το καπάκι του και μετά την εγκατάσταση έβγαλα το DVD drive. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Επισης μπορείς να κάψεις lubuntu for powerpc σε ένα δισκάκι και να τρέχεις linux με περιορισμένες δυνατότητες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δεν του δουλεύει το DVD drive λέμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δεν του δουλεύει το DVD drive λέμε... Από USB. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WOLFMAN Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 idad αυτό που μου είπες να δοκιμάσω ένα άλλο drive βοήθησε πολύ!άλλαξα drive και επιτελούς έκανε boot. ξέρω τώρα αυτό που θα ρωτήσω δεν είναι στο σωστό section αλλά έχω γνήσια τα mac και είναι η έκδοση 10,4,2 έχω επίσης σε iso τα 10,6 μπορώ να τα περάσω αυτά? πως τα καίω σε ένα dual layer απλα iso η κάπως αλλιώς? επίσης αφού έβγαλα το drive του ρίχνω και ένα καθάρισμα στο μάτι μήπως πάρει μπροστά και το παλιό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δεν τρέχει το 10.6 σε power PC. Μέχρι 10.5.8 μπορείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WOLFMAN Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 update επιτόπου με καθάρισμα στο μάτι δουλεύει και το παλιό! ωραία με κάποιο τρόπο τα βρίσκω αυτά, τα καίω σε ενα dual με κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα η με iso burn κανονικά!?η μπορω να περάσω αυτά που έχω είδη και μετά να κάνω update? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 update επιτόπου με καθάρισμα στο μάτι δουλεύει και το παλιό! ωραία με κάποιο τρόπο τα βρίσκω αυτά, τα καίω σε ενα dual με κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα η με iso burn κανονικά!?η μπορω να περάσω αυτά που έχω είδη και μετά να κάνω update? Καλύτερα να βρεις κάποια έκδοση του 10.5 και να την περάσεις σε στικάκι. Δεν μπορείς να κανείς update απο 10.4 σε 10.5. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Καλύτερα να βρεις κάποια έκδοση του 10.5 και να την περάσεις σε στικάκι. Δεν μπορείς να κανείς update απο 10.4 σε 10.5.Επιμένετε με τα στικάκια Τα PowerPC δεν κάνουν boot από USB λέμε Update από 10.4 σε 10.5 δεν γίνεται μέσω του Software Update. Αν με κάποιο τρόπο βρεις κάποια έκδοση του 10.5 μπορείς να τη γράψεις σε DVD (πχ με το Disk Utility) και να την εγκαταστήσεις κανονικά πάνω από το 10.4. Μετά, με Software Update μπορείς να πας στην 10.5.8. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WOLFMAN Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 παιδιά τέλος καλά όλα καλά! πέρασα την 10.5.5 και έκανε μόνο του update στη 10.5.8. ευχαριστώ όλους δώσατε ένα χεράκι να φτιάξω το μηχανάκι που παιδευόταν φίλος για 7 μήνες με ψευτοτεχνικους που δε μπορούσαν να κάνουν τίποτα και τον έγδυσαν για έναν 80αρι και 1 γιγα ραμ με 120 ευρω!και το πήρε πίσω χωρίς λειτουργικό με το πρόσχημα οτι δε μπορούν να κάνουν κάτι! παρο ολο που δουλεύω σαν τεχνικός pc τα τελευταία 5 χρόνια ποτέ δεν έπαψα να ρωτάω για κάτι που δε ξέρω ακόμα και γιαυτα που ξέρω,ποτέ δε ξέρεις τι θα μάθεις και από που θα το μάθεις! βεβαία εχω κιαλλα να ρωτήσω μιας και πήρα μπροστά με το θέμα mac λέω να πειραματιστώ με το λαπτοπ μου σε κάποια έκδοση hackintosh για την εκμαθήσει και μόνο.οποίος μπορεί να μου δώσει οδηγίες ας μου στείλει ένα μήνυμα παρακαλώ, Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darklordvader77 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 βεβαία εχω κιαλλα να ρωτήσω μιας και πήρα μπροστά με το θέμα mac λέω να πειραματιστώ με το λαπτοπ μου σε κάποια έκδοση hackintosh για την εκμαθήσει και μόνο.οποίος μπορεί να μου δώσει οδηγίες ας μου στείλει ένα μήνυμα παρακαλώ, Καλό διάβασμα..!! http://www.insomnia.gr/topic/481728-mac-os-x-σε-non-apple-υπολογιστές/ (Αντίστοιχο thread εδώ στο Insomnia) http://www.tonymacx86.com/home.php (Χρησιμοι οδηγοί και πολλά ακόμη για Hackintosh) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Επιμένετε με τα στικάκια Τα PowerPC δεν κάνουν boot από USB λέμε Update από 10.4 σε 10.5 δεν γίνεται μέσω του Software Update. Αν με κάποιο τρόπο βρεις κάποια έκδοση του 10.5 μπορείς να τη γράψεις σε DVD (πχ με το Disk Utility) και να την εγκαταστήσεις κανονικά πάνω από το 10.4. Μετά, με Software Update μπορείς να πας στην 10.5.8. Εχεις δίκιο είχα μπερδευτεί γιατί το δικό μου powerbook G4 είχε κανει boot από firewire. Αλλα θα δοκιμάσω να σιγουρευτώ γιατί κάτι μου λέει οτι το είχα κάνει και με usb. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
WOLFMAN Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Καλό διάβασμα..!! http://www.insomnia.gr/topic/481728-mac-os-x-σε-non-apple-υπολογιστές/ (Αντίστοιχο thread εδώ στο Insomnia) http://www.tonymacx86.com/home.php (Χρησιμοι οδηγοί και πολλά ακόμη για Hackintosh) εχω αρχίσει είδη, αλλά τελικά δεν το παίρνει το λαπτοπ μου λόγο κάρτας γραφικών και wifi, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με το mac mini είναι οτι δε μπορεί να πάρει installasion του μτορρεντ και κανενα τορρεντ client,καμιά ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα