Προς το περιεχόμενο

mac mini και εγκατασταση 10.4.2

WOLFMAN

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μου έφερε φίλος ενα mac mini που του έχει αλλάξει δίσκο, δυστυχώς δε κράτησε backup απο το δίσκο του,

έχει το γνήσιο dvd είναι 2 + τα ελληνικά, βάζω το dvd μέσα και πατάω μόνο alt και δε κανει τίποτα μου το πετάει έξω μου εμφανιζει μονο ενα replay kai velaki,το βάζω μέσα και δε πατάω τίποτα επίσης μου το πετάει και εμφανίζει ένα φάκελο με ερωτηματικό,δοκίμασα και με cmd+r και πάλι δε μου βγάζει τίποτα.

μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες τι να κάνω;

επίσης κατέβασα και το leopard ξέροντας οτι δε το παίρνει μιας και είναι το παλιο early 2006 απλά για να υπάρχει αλλα δε βρήκα απο τα win7 τρόπο να το περάσω σε usb για να δοκιμάσω ετσι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Κλείσε το μηχάνημα, προσπάθησε να βάλεις στο drive το DVD Νο. 1 και startup με πατημένο το πλήκτρο C, ώστε να κάνει boot από το DVD. Σε επιτυχία, θα σου πω τι να κάνεις στη συνέχεια.

οπότε λες να είναι το drive το dvd πάντως δειχνη και ειναι αγρατζουνιτσο.

θα το ανοιξω να του ριξω ενα καθαρισμα και να δω αν εχει ρεσετ καπου,.

ξερεις να μου πεις πως κανω το iso που εχω σε usb στα win 7 να δοκιμασω και ετσι.

σε ευχαριστώ για το χρόνο που έχεις σπαταλήσει μέχρι τώρα!

Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς φίλε μου, το ζητούμενο είναι να δουλέψει το μηχανάκι, που το βλέπω δύσκολο αν δεν φταίει το drive. Αρχικά θα πρέπει να φορμαριστεί ο δίσκος σε mac format, κάτι που απ' ότι γνωρίζω μπορεί να γίνει μόνο με το DVD.

Αν αξίζει λοιπόν, μιας και το μηχάνημα είναι ξεπερασμένο, πήγαινε το στο service.

Καλό είναι να βρεις κάποιον που έχει παλιό Mac. Κατα προτίμηση μοντέλο μέχρι 2009 και να δοκιμάσετε με target disk mode να περάσετε το snow leopard. Επίσης δοκίμασε με εξωτερικό DVD USB drive να κανείς το ίδιο με αυτό που έιπες στην αρχή...

Aν βρεις το leopard box set και καταφέρεις να το κάψεις σε DVD, με εξωτερικό USB DVD dual layer drive θα καταφέρεις να το κάνεις install, κρατώντας πατημένο το alt κατα την εκκίνηση.

Κατά πάσα πιθανότητα το πρόβλημα σου είναι το Superdrive. Βρες ένα εξωτερικό DVD ή κατέβασε το Transmac http://www.acutesystems.com/scrtm.htm με το οποίο μπορείς να φτιάξεις bootable MacOSX USB σε PC.

σας ευχαριστώ όλους , αλλά τελικά το μινι μας άφησε χρόνους, αφού το άνοιξα το καθάρισα μετά δεν ξανά άνοιξε ποτέ!

Ξεκούμπωσες μήπως κανένα βύσμα και ξέχασες να το βάλεις πίσω ή την πλακέτα του wifi;

Καλά πως το καθάρισες; Μπουγάδα το έκανες;

Μην το πετάξεις πριν καταλάβεις γιατί δεν ανάβει. Κρίμα είναι

το έβαλα στο πλυντήριο στους 90 για τα λευκά με χλωρίνη :-D τελικά δεν μας άφησε χρόνους είχε βγει το καλώδιο απο το τροφοδοτικό,θα προσπαθήσω να περάσω με εξωτερικό drive να δω αν θα γίνει κάτι,

εφτιαξα boot usb εβαλα εξωτερικο drive αλλα ακομα δε λεει να bootarei απο  πουθενα πατωντας το c η το alt με βγαζει σε μια μπλε οθονη με κουμπι replay και βελακι!καμια ιδεα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...