savoukos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα.Θα ήθελα λίγο την βοήθεια σας.Θέλω να κάνω έναν έλεγχο ανάμεσα σε 2 αρχεία excel και να βρώ τις εγραφες του δεύτερου αρχείου στο πρώτο.Το πρόβλημα είναι ότι το δεύτερο αρχείο έχεις τις εγγραφές με την μορφή πχ 521452 ,ενώ το πρώτο με την μορφή "ασδαδδααδαδααδ 521452".καμμια ιδέα?Και ακόμα αν έχω 2 αρχεία με και θέλω πάλι να κάνω έλεγχο για τις κοινές εγγραφες .οπου οι εγγραφες έχουν την πάλι την μορφή "αδσσδασαδααδα521452" και στα δύο αρχεία πως το κάνω?για την πρώτη περίπτωση δοκίμασα αυτό =if(isnumber(find(q,w)),x;y;) αλλά στην θέση του q δεν μπορώ να βάλω εύρος τιμών αλλά μια τιμή.Άν κάποιος έχει κάποια ιδέα θα είμαι ευγνώμων .Ελπίζω να είναι κατανοητό το τι χρειάζομαι.Αλλιώς πείτε με να φτιάξω 2 αρχεία να τα δείτε(θα το έκανα τώρα αλλά δεν έχω excel .Ευχαριστώ https://www.dropbox.com/s/wsflt7rcpjifn8f/test1.xls https://www.dropbox.com/s/tdk0hdryimyc0qw/test2.xls update.τα αρχεία ανέβηκαν Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2013 από savoukos
ADHD Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2013 Εγω προσωπικά δεν καταλαβα καλα, εχεις στο ενα sheet αριθμους μονο και στο αλλο mixed γραμματα και αριθμους και θες να τσεκαρεις μονο τους αριθμους? Βαλε τα αρχεια καλυτερα..
gdskate Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Βασικά, όπως λέει και ο πιο πάνω φίλος, δεν είναι απόλυτα κατανοητό αυτό που θες να κάνεις.
savoukos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2013 Στα 2 αρχεία που έχω ανεβάσει το ένα περιέχει κάποια νούμερα ενώ το άλλο κείμενο με νούμερα.θέλω να ελέγξω αν τα νούμερα του αρχείου βρίσκονται στο excel με το κειμενο με νούμερα.Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω. Π.Χ αν στο αρχείο1 υπάρχει αυτό το νούμερο 5845 . Και στο αρχείο2 υπαρχουν αυτά :"asdadsadsad 4523adsdasadsdadasa 8569 asdadsasdsdaasd 5845" θέλω να μ εμφανίσει στην δίπλα στήλη: "όχιόχι ναι"ο λόγος που το θέλω είναι να απλοποιήσω λίγο την διαδικασία που το κάνω μέχρι στιγμής που είναι :"εύρεση και αντικατασταση του κειμένου,κείμενο σε στήλες,vlookup"απλά επειδή είναι χρονοβόρο ψάχνω κάποια άλλη λύση.
ThodorisAthina Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Αν εχουν κενα μεταξυ γραμματων και αριθμων κανε data-->text to columns και χωρισε τα οπου εχουν κενο. Μετα κανε μια =trim() και τελος =countif() και εισαι κομπλε.
savoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Αν εχουν κενα μεταξυ γραμματων και αριθμων κανε data-->text to columns και χωρισε τα οπου εχουν κενο. Μετα κανε μια =trim() και τελος =countif() και εισαι κομπλε. Το θέμα είναι να μην μπω στην διαδικάσια να κάνω κείμενο σε στήλες..γιατί αυτό κάνω μέχρι στιγμής..ψάχνω κάποια άλλη λύση.
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Το θέμα είναι να μην μπω στην διαδικάσια να κάνω κείμενο σε στήλες..γιατί αυτό κάνω μέχρι στιγμής..ψάχνω κάποια άλλη λύση. Ναι γίνεται αυτό που λες και η συνάρτηση που ψάχνεις είναι η find δες εδώ. Κάνεις και μια if και είσαι οκ πχ. Θέλω να βρω το 5845 αν υπάρχει στο κελί D13, τότε κάνω. IF(FIND("5845";D13)>0;"nai";"oxi")
savoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Ναι γίνεται αυτό που λες και η συνάρτηση που ψάχνεις είναι η find δες εδώ. Κάνεις και μια if και είσαι οκ πχ. Θέλω να βρω το 5845 αν υπάρχει στο κελί D13, τότε κάνω. IF(FIND("5845";D13)>0;"nai";"oxi") αν μπορούσα με κάποιο τρόπο να έβαζα αντί για το 5845 ένα εύρος κελιών θα βοήθαγε.γιατί αν έχω 150 νούμερα δν θα κάνω 150 στήλες και να ελέγχω ένα ένα..αν είναι κάνω αναζήτηση.ευχαριστώ πάντως
ADHD Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Εστω οτι στη στηλη Α1 εχεις το range με text και numbers μαζι, μπορεις να κανεις extract τα values στη στηλη Β1 απο το range με αυτη τη formula(πρεπει να την βαλεις σαν array) = IFERROR(1*MID(A1,MATCH(TRUE,ISNUMBER(1*MID(A1,ROW($1:$100),1)),0),COUNT(1*MID(A1,ROW($1:$100),1))),"") Μετα στην στηλη C1 εχεις το range με μονο numbers(η οπου αλλου θες απλα το εβαλα εκει τωρα να βολευει) οποτε για να κανεις compare και να ψαχνει τα values του C1 στο range του B1 βαζεις στο D1 αυτο = IF(ISERROR(MATCH(C1,$B$1:$B$11,0)),IF(ISERROR(MATCH(C1,$B$1:$B$11,0)),"OXI","OXI"),"NAI") Πιθανοτατα μπορεις να αποφυγεις να κανεις exctract στο Β1 και να καρφωσεις την πρωτη formula στη δευτερη αλλα δεν το δοκιμασα ακομα εγω, αυτη η μεθοδος παντως μου δουλεψε.. Εδω και το αρχειο https://drive.google.com/file/d/0B4ABxwNQmlJyM040ak12NFhXSjg/edit?usp=sharing
savoukos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Εστω οτι στη στηλη Α1 εχεις το range με text και numbers μαζι, μπορεις να κανεις extract τα values στη στηλη Β1 απο το range με αυτη τη formula(πρεπει να την βαλεις σαν array) = IFERROR(1*MID(A1,MATCH(TRUE,ISNUMBER(1*MID(A1,ROW($1:$100),1)),0),COUNT(1*MID(A1,ROW($1:$100),1))),"") Μετα στην στηλη C1 εχεις το range με μονο numbers(η οπου αλλου θες απλα το εβαλα εκει τωρα να βολευει) οποτε για να κανεις compare και να ψαχνει τα values του C1 στο range του B1 βαζεις στο D1 αυτο = IF(ISERROR(MATCH(C1,$B$1:$B$11,0)),IF(ISERROR(MATCH(C1,$B$1:$B$11,0)),"OXI","OXI"),"NAI") Πιθανοτατα μπορεις να αποφυγεις να κανεις exctract στο Β1 και να καρφωσεις την πρωτη formula στη δευτερη αλλα δεν το δοκιμασα ακομα εγω, αυτη η μεθοδος παντως μου δουλεψε.. Εδω και το αρχειο https://drive.google.com/file/d/0B4ABxwNQmlJyM040ak12NFhXSjg/edit?usp=sharing ωραίος ο μαν δουλεύει .Αλλά φταίω εγώ σε αυτό.Σε κάποια κελιά οι εγγραφές είναι κάπως έτσι : "ασδαασδαδσαδασδ -(1231331) (231231231) σδαδααδααδααδ (14566) 98495" και σε κάποια απο αυτά εγώ χρειάζομαι το πρώτο κομμάτι δλδ το 1231331 ενώ σε κάποια άλλα το 98495 .Αν μου βρεις λύση κ σε αυτό ρε μαν αν είσαι αθήνα κερνάω καφέ.
ADHD Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Και να γινεται αυτο που λες(δεν γνωριζω πρεπει να το ψαξω λιγο) δεν θα μπορεις να κανεις τη φορμουλα drag down γιατι θα την εχεις φτιαξει να βρισκει το πρωτο μερος μονο, εκτος και αν ειναι χωρισμενα στη μεση(πχ μεχρι το cell 100 να θες το πρωτο μερος και μετα το δευτερο) και εκει την αλλαξεις να φερνει το δευτερο μερος.. Γενικα σου προτεινω να κανεις μια ad hoc λυση σε αυτα που εχεις ηδη ετσι και μετα να ακολουθήσεις ενα πιο απλο μοντελο οπως αυτο που εδωσες στα αρχικα αρχεια.. Επισης ισως το excel δεν ειναι και ο καλυτερος τροπος να κανεις αυτο που θες, ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρχουν και πιο robust λυσεις για αυτο που ζητας(databases/VBA).. Θα το κοιταξω παντως ξανα και αν βρω κατι θα σου πω..
paperpakis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Όπως είπαν τα παιδία με την Find μπορείς να κάνεις δουλεία άμα το ψάξεις λίγο. Διαφορετικά κατέβασε τα KUtools σε βοηθάει πολύ
savoukos Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Όπως είπαν τα παιδία με την Find μπορείς να κάνεις δουλεία άμα το ψάξεις λίγο. Διαφορετικά κατέβασε τα KUtools σε βοηθάει πολύ KUTOOLS?δεν το ξέρω καθόλου αλλά θα το ψάξω.ευχαριστώ για την πληροφορία
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα