Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τυχαίο?? xexe... μόλις τώρα διάβαζα το πολύ καλό άρθρο σχετικά με το freenas, και σκεφτόμουν να το κάνω έτσι. έχω στήσει virtual machine στο mac mini (για windows και android) οπότε είναι απλή υπόθεση.

από την άλλη ήδη είναι σε USB 2.0 και έχω σχεδόν αυτές τις ταχύτητες.. μήπως τελικά να μη κάνω τίποτα και απλά να πάρω ένα μεγαλύτερο ή ένα ακόμη icy box με περισσότερα slot να ξεμπερδέψω.

haHA άσχετο, από του χρόνου ομόσταυλοι... KIMI ;)

• Like 1
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τυχαίο?? xexe... μόλις τώρα διάβαζα το πολύ καλό άρθρο σχετικά με το freenas, και σκεφτόμουν να το κάνω έτσι. έχω στήσει virtual machine στο mac mini (για windows και android) οπότε είναι απλή υπόθεση.

από την άλλη ήδη είναι σε USB 2.0 και έχω σχεδόν αυτές τις ταχύτητες.. μήπως τελικά να μη κάνω τίποτα και απλά να πάρω ένα μεγαλύτερο ή ένα ακόμη icy box με περισσότερα slot να ξεμπερδέψω.

haHA άσχετο, από του χρόνου ομόσταυλοι... KIMI ;)

Το ειχα αναφερει και προηγουμενως:

Nα προτεινω κατι αλλο?

Γιατι δεν πουλας το mac mini για να παρεις ενα μηχανημα που θα κανει καλυτερα αυτα που θελεις ?

...

Ή να βαλεις στο mac mini να τρεχει freenas λειτουργικο σαν virtual..

Γιατι μου φαινεται υπερβολικο να εχεις 2 φουλ μηχανηματα always on.

Σκεψου να παρεις ισως καποια εξωτερικη θηκη με firewire για λιγο μεγαλυτερες ταχυτητες και για να μην μπουκωνεις ολο το bandwidth  του usb.

Απο την στιγμη που δεν θελεις πολλα απο το nas, αλλα να ειναι κυριως file server, η λυση να το κανεις μεσω mac mini και usb/firewire δεν ειναι τοσο χαλια.

Ή να παρεις ενα φθηνο nas οπως αυτο με 70€ που συμφωνα με το site εδω δινει ~30MB/sec και να βαλεις εκει τους 2 μεγαλους σκληρους σου χωρις raid κλπ αφου δεν σε ενδιαφερει.

Επαναλαμβανω:

2 μηχανηματα always on ειναι υπερβολικο, ειδικα απο την στιγμη που το pc-freenas θα ειναι θορυβωδες(εκτος αν επενδυσεις χρηματα).

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπέρα και πάλι και καλή χρονιά!

μόλις αγοράστηκε... 

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=36765&cat=117

το περιμένω να έρθει. ελπίζω να είναι σούπερ! θα έπαιρνα το DS413j αλλά είπα να ρίξω κάτι παραπάνω για να μη το μετανιώσω μετά. 

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά!!

• Like 1
Δημοσ.

καλησπέρα και πάλι και καλή χρονιά!

μόλις αγοράστηκε... 

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=36765&cat=117

το περιμένω να έρθει. ελπίζω να είναι σούπερ! θα έπαιρνα το DS413j αλλά είπα να ρίξω κάτι παραπάνω για να μη το μετανιώσω μετά. 

Ευχαριστώ για την βοήθεια παιδιά!!

Αρχοντας!!

Δημοσ.

460€ χωρίς τους δίσκους ??? 

τι δίσκους θα βάλεις μέσα ?

3TB Seagate

2TB WD

1.5TB WD

1.5TB WD

προς το παρών αυτοί είναι η βασική 4άδα που θα ξεκινήσει

Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα,για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα συνεχίζω από εδώ. Αποθηκεύω νέες φωτογραφίες λόγω δουλειάς καθημερινά και μέσα στο μήνα περίπου 70Gb προστίθενται στο σύνολο.Επίσης κατά την διάρκεια της ημέρας τροποποιώ αρχεία και αποθηκεύω νέα αλλά πιο μικρά σε μέγεθος.

Αυτό που θέλω είναι  κάθε φορά που αντιγράφω τα αρχεία των φωτογραφιών ή αλλάζω κάποια να γίνεται  αυτόματα backup σε 3 σκληρούς. Είναι αυτό εφικτό? Επίσης αν ένας σκληρός από τους 3 χαλάσει ή υπάρχει αυτή η υποψία να αλλάζει χωρίς να χαλάνε οι υπόλοιποι.

Υπάρχουν 4 σκληροί 2 γεμάτοι και 2 που περιμένουν για γέμισμα.Το όριο είναι 200-300 ανάλογα τι θα προτείνετε και αν αξίζει να δώσω τόσα.Ευχαριστώ.
Δημοσ.

Μη μπλέκεις την υψηλή διαθεσιμότητα του RAID

Με το Backup.

Οι συστοιχίες raid μπορούν να επιβιώσουν από κρησαρίσματα δίσκων, ανάλογα και με τον τύπο του RAID

Δες λίγο και τις διαφορές μεταξύ RAID1 vs RAID5 vs RAID6

Αλλά εάν λ.χ. σβήσεις από κακό χειρισμό τα αρχεία

ή αν υπάρξει μια φυσική καταστροφή

θα χάσεις και πάλι τα δεδομένα σου.

Άρα ανεξάρτητα με όποιο RAID,

Θα πρέπει να παίρνεις backup, και ιδανικά να το μεταφέρεις σε άλλο χώρο (off site backup), λ.χ. δουλειά-σπίτι, ή εξοχικό , θυρίδα τράπεζας κ.ο.κ.

Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα,για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα συνεχίζω από εδώ. Αποθηκεύω νέες φωτογραφίες λόγω δουλειάς καθημερινά και μέσα στο μήνα περίπου 70Gb προστίθενται στο σύνολο.Επίσης κατά την διάρκεια της ημέρας τροποποιώ αρχεία και αποθηκεύω νέα αλλά πιο μικρά σε μέγεθος.

Αυτό που θέλω είναι  κάθε φορά που αντιγράφω τα αρχεία των φωτογραφιών ή αλλάζω κάποια να γίνεται  αυτόματα backup σε 3 σκληρούς. Είναι αυτό εφικτό? Επίσης αν ένας σκληρός από τους 3 χαλάσει ή υπάρχει αυτή η υποψία να αλλάζει χωρίς να χαλάνε οι υπόλοιποι.

Υπάρχουν 4 σκληροί 2 γεμάτοι και 2 που περιμένουν για γέμισμα.Το όριο είναι 200-300 ανάλογα τι θα προτείνετε και αν αξίζει να δώσω τόσα.Ευχαριστώ.

Μιλας για φωτογραφια εεε; Τα οποία μάλλον αποθηκεύεις σε Raw(τετοια μεγέθη μόνο τα raw δίνουν).

Οταν το ειχα ψάξει παλαιότερα σε διάφορα φωτογραφικά φόρουμ, αυτο που προτεινόταν κατα κόρον ήταν αυτο που σου πρότεινε και ο tmjuju. Offline backup δηλαδη... 

Αυτο που κάνω εγω ειναι να μετατρέπω τα raw σε jpeg και να τα ανεβάζω στο Google Drive(εχω αγοράσει χώρο). Tα raw βεβαια τα έχω και σε 2ο σκληρο...

Δημοσ.

Συμφωνώ με αυτο που λέτε παιδιά απλα οταν ειναι 200gb σε μικρο χρονικό διάστημα ειναι κουραστικό να

Κανεις με το χερι αντίγραφα.Επισης μπορει να ξεχάσεις κάποια φάκελο και να μην τον αντιγραψεις.

Φιλε casperino για raw μιλάω καλα το κατάλαβες.Το κακο ειναι οτι στην επαρχία εχουμε πολυ χαμηλό

Upload...

Δηλαδη εσεις τι προτείνετε εκτός του χειροκίνητου backup σε διαφορετικούς σκληρούς;

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Λυσεις υπάρχουν το θέμα ειναι οτι με τις συνδεσεις που έχουμε στην Ελλάδα απλα δεν...

Για παράδειγμα μια λύση θα ήταν το Crashplan  αλλα στα μεγέθη που παίζεις, αντε να τα κάνεις upload...

Στο εξωτερικό προτείνουν ανέβασμα στο σύννεφο τα jpeg και ξεσκαρτάρισμα τα raw. Κάτι που νομίζω μας χρειάζετε, ακόμη και επαγγελματίας να είναι κάποιος, στις 100 πόσες θα είναι οι πραγματικά καλές;  

Θα μπορούσαμε να προτείνουμε να φτιάξεις έναν server(24/7) low energy cost, το οποίο θα συνδέεται και θα συγχρονίζει τα δεδομένα σου με μια υπηρεσία τύπου Crashplan. Βεβαια ακομη και ετσι θα ανεβάζεις μερικα Gb ανα μέρα. Απλα θα εχεις το πλεονέκτημα του 24/7 και μια δευτερη λύση σαν backup εκτος του offline. Ολα αυτα μπορεις να τα συνδυάσεις με ενα μηχανακι που θα παίρνει 4 δισκους(4-bay) και αναλόγως παίζεις είτε με Raid 1 είτε με Raid 5.

Δες για αρχη το HP Microserver

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά σέρνεται το upload μου με cyta για να ανεβάσω 1gb χρειάζομαι σίγουρα 2 μέρες ολόκληρες...

Μου ακούγεται πολύ ωραία η λύση του hp server και σε πολύ καλή τιμή.

Το μόνο που με ανηυσυχεί είναι πόσο δύσκολο είναι για εμένα να στήσω το freenas που δεν έχω ιδέα από

προγραμματισμό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...