Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το καλύτερο και πιο αξιόπιστο είναι να φτιάξεις ένα pc με nas4free.

Πόσταρε τι δίσκους έχεις (όχι μάρκες αλλά χωρητικότητες και θα σου πώ).

Εγώ πιστεύω με το παρακάτω σύστημα θα είσαι μια χαρά.

Σκοπός είναι να κάνεις RaidZ1 μέσα σε ZFS pool για καλύτερη αποθήκευση των δεδομένων σου. 

(Π.χ. αν βάλεις 5 δίσκους του 1ΤΒ θα έχεις 4 TB ελεύθερο χώρο να βάλεις τα δεδομένα σου).

Είναι ο πιο ασφαλής τρόπος αποθήκευσης πια...και τον προτιμάνε μεγάλες εταιρίες αντί για  raid λόγω ότι κάνει self heal και σε περίπτωση fail του raid  rebuild γίνεται μέσα σε 1 ώρα ενός tb δεδομένων αντί για 1 μέρας σε απλό raid.

Το λειτουργικό που θα στήσεις πάνω είναι Nas4free. Επίσης έχει διάφορα plugin για Windows share/mac share/ DLNA/ torrent server κ.λ.π.

Δημοσ.

οι δίσκοι μου είναι

1 x 2 terra

1 x 1.5 terra

1 x 3 terra

1 x 1 terra

για raid και backup με ενδιαφέρει μόνο ο 1.5 τερρα, οι υπόλοιποι και να χάσουν τα δεδομένα τους δε τρελαίνομαι να τα επαναφέρω, μπορώ να τα κατεβάσω όλα (internet).

άρχισε να μου αρέσει πολύ το Synology DS413 (όχι το j, το σκέτο!) αλλά το budget ανεβαίνει πάρα πολύ γμτ... 

εγκεφαλικό θα πάθω με αυτα..

• Like 1
Δημοσ.

Μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν πήρε την εικόνα που σου πόσταρα πιο πάνω (sigh).

Με αυτό το συστηματάκι θα είσαι μια χαρά!

Με τα λεφτά που θα έπαιρνες synology  πάρε 2x2tb red δίσκους βάλτους σε raidz1 μαζί με τον 1 2tb που έχεις.

Βάλε τους υπόλοιπους δίσκους στο μηχάνημα και κάντους share μέσω samba στο δίκτυο σου.

Με script κάνε κάθε βράδυ rsync από τους άλλους δίσκους στο raidz1 τα αρχεία σου για data integrity.

(To rsync απλά τσεκάρει ποια αρχεία δεν υπάρχουνε στους δίσκους και τα αντιγράφει...τα υπόλοιπα που βρίσκει ίδια τα αφήνει όπως είναι).

Αν ο οποιοσδήποτε πει γιατί έβαλα τέτοιο επεξεργαστή... στο εξωτερικό έχω δει σύστημα με AMD E-350 να τρέχει με 10 δίσκους σε raidz1  και ταχύτητες 60mb/s . Ο sempron είναι πιο γρήγοροσ και θα πηγαίνει με 90-120mb/s.

Χοντρικά να ξέρεις ότι θες 1gb για κάθε 1tb δεδομένων που βάζεις στο raidz1 μέσα σε ZFS pool. Με 4gb που έβαλα εγώ σε 6tb είσαι οριακά καλύτερα θα ήτανε να πας σε 8gb.

Τα πλεονεκτήματα αυτού που πόσταρα είναι ότι όλα αλλάζουνε και σε περίπτωση που χαλάσει η μητρική χώνεις άλλη μητρική και έχεις τα δεδομένα σου. Στο synology αν χαλάσει η μητρική κανένας δεν στο εγγυάται... γιατί σπάει το raid και πρέπει να βρεις το ίδιο synology να κάνεις recovery data.

post-239469-0-28343800-1385461810_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

καλά τα λες και εσύ αλλά δεν θέλω να βάλω ένα pc εκεί που ήδη υπάρχει ένα pc. αυτή την στιγμή είναι με USB συνδεδεμένα στο Mac Mini, θα μου πεις καμία σχέση με αυτό που προτείνετε εσείς, αλλά θα καταλήξω να έχω δυο pc μαζί ενώ χρειάζομαι 1. 

από την άλλη αυτό που μου προτείνεις είναι μισή τιμή (και στα λεφτά που διαθέτω).

ξέχασα να πω ότι είναι MUST να είναι noiseless, από την στιγμή που μιλάμε για pc θα πρέπει να το αναφέρω γιατί πλέον πάμε σε φουρφούρια και τροφοδοτικά, ενώ το NAS θα ήταν noiseless λογικά..

Δημοσ.

Όλα αυτά που σου πρότεινα είναι noiseless. Αν θες μπορείς να πας σε τροφοδοτικό άλλης εταιρείας(seasonic/corsair/antec) που σε load κάτω του 20% δεν τρέχει το fan τους. 

Ό μόνος θόρυβος που θα ακούς θα είναι από τον επεξεργαστή και ο sempron αν τρέχει σε 10% load δεν κάνει θόρυβο. Επίσης οι red που σου πρότεινα είναι οι πιο αθόρυβοι που υπάρχουν.

Το NAS DS413 από ότι το έψαξα έχει 2 9άριδες ανεμιστήρες (μάλλον θα είναι του κιλού) και όσο να ναι θα κάνουνε περισσότερο θόρυβο!

Επίσης μπορώ να κοιτάξω λύση σαν το coolermaster 120 που μοιάζει σε όγκο του synology αλλά παίρνει μόνο mini itx μητρική και παίρνει 5 δίσκους!

http://www.youtube.com/watch?v=AJaWR1Ro9qA

( Στο μέγεθος του NAS).

Δημοσ.

discontinue in your region λέει.. στο amazon και στο αμερικάνικο ebay το βρίσκεις, αλλά σε τιμές 350-400 €  :fear:

οι διαφορές με του DS413 με το DS413j είναι πάρα πολλές απ ότι βλέπω. Τώρα που δεν κυκλοφορεί που μπορούμε να το βρούμε φτηνά/ελαφρώς μεταχειρισμένο κτλ κτλ κτλ :D

Δημοσ.

Μόλις ανέβει η σελίδα του visionstudio θα σου προτείνω ολοκληρωμένη πρόταση με 5 drive bay με κουτί που φτάνει στο synology. Αλλά το λειτουργικό θα το παραμετροποιήσεις μόνος σου(Δεν είναι κάτι δύσκολο υπάρχουνε guides αναλυτικότατοι για nas4free).

Πες μου μόνο τιμή!

Δημοσ.

<p>discontinue in your region λέει.. στο amazon και στο αμερικάνικο ebay το βρίσκεις, αλλά σε τιμές 350-400 € :fear:</p> <p> </p> <p>οι διαφορές με του DS413 με το DS413j είναι πάρα πολλές απ ότι βλέπω. Τώρα που δεν κυκλοφορεί που μπορούμε να το βρούμε φτηνά/ελαφρώς μεταχειρισμένο κτλ κτλ κτλ :D</p>

Απο US ξέχασε το εκτός το θα πληρώσεις καμία 50€ μεταφορικά, τώρα πληρώνεις κ δασμους εισαγωγής στο eBay

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

@mikelamar είσαι σίγουρος? μόλις μου ήρθε μια οθόνη + digitizer από Αμερική χωρίς δασμούς κτλ. Τα μεταφορικά τους είναι κομματάκι ακριβά (σε σχέση με την αγαπημένη μας Κίνα πάντα .. :D ) αλλά όχι πάρα πολλά. Με 20 ευρώ στέλνουν το Synology.

Από προσωπική πείρα που έχω από αγορές από Αμερική (τεχνολογικά προϊόντα, μουσικά προϊόντα και ρουχισμό) είναι ότι είναι στο χέρι του εκάστοτε τελωνειακού να σου χρεώσει ότι σου χρεώσει. Καμιά φορά που κάτι είναι παράξενο το αγνοούν, Μου έχει τύχει να με πάρουν τηλ να με ρωτήσουν τι κάνει η συσκευή αυτή (πχ ένα midi controller που είχα πάρει) και επειδή δεν κατάλαβε τι κάνει όταν του εξήγησα μου το πέρασε έτσι. Αν ξέρει τι είναι (πχ κιθάρα, την έχει δει και στην τηλεόραση) εκεί αλλάζει "αααα.. κιθάρα πήρες, θα την πληρώσεις, άσχετα αν το midi controller κόστιζε 2 φορές όσο η κιθάρα.

anyway...

@rounsmith τιμή εννοείς το budget που διαθέτω? Δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 200 ευρώ και πάλι δε θα ήθελα να φτάσω ούτε το νούμερο αυτό. Ξέρω ότι για αυτό που θέλω τα 200 ευρώ είναι προκαταβολή αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να διαθέσω περισσότερα. 

Όσο ποιο πολύ τα βλέπω τόσο ποιο πολύ σκέφτομαι να πάρω άλλο ένα sharkoon icy box 2 bay (ήδη ένα έχω τώρα) με usb, να βάλω και εκεί τους άλλους 2 σκληρούς και ότι έγινε έγινε.... αλλά και αυτά ακριβά είναι γμτ!!! θυμάμαι το δικό μου το είχα πάρει 40-50 ευρώ και τώρα και αυτά σε 3ψηφιο νούμερο πλησιάζουν.

Δημοσ.

Σε μερικά έχω παρατηρήσει ότι απο κάτω απο το προϊόν βγάζει κ τους δασμους.

Τώρα πάλι που κοίταξα για το συγκεκριμένο, δεν είχε. Τα μεταφορικά ειναι πάνω απο 50€ πάντως.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

@mikelamar είσαι σίγουρος? μόλις μου ήρθε μια οθόνη + digitizer από Αμερική χωρίς δασμούς κτλ. Τα μεταφορικά τους είναι κομματάκι ακριβά (σε σχέση με την αγαπημένη μας Κίνα πάντα .. :D ) αλλά όχι πάρα πολλά. Με 20 ευρώ στέλνουν το Synology.

Από προσωπική πείρα που έχω από αγορές από Αμερική (τεχνολογικά προϊόντα, μουσικά προϊόντα και ρουχισμό) είναι ότι είναι στο χέρι του εκάστοτε τελωνειακού να σου χρεώσει ότι σου χρεώσει. Καμιά φορά που κάτι είναι παράξενο το αγνοούν, Μου έχει τύχει να με πάρουν τηλ να με ρωτήσουν τι κάνει η συσκευή αυτή (πχ ένα midi controller που είχα πάρει) και επειδή δεν κατάλαβε τι κάνει όταν του εξήγησα μου το πέρασε έτσι. Αν ξέρει τι είναι (πχ κιθάρα, την έχει δει και στην τηλεόραση) εκεί αλλάζει "αααα.. κιθάρα πήρες, θα την πληρώσεις, άσχετα αν το midi controller κόστιζε 2 φορές όσο η κιθάρα.

anyway...

@rounsmith τιμή εννοείς το budget που διαθέτω? Δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 200 ευρώ και πάλι δε θα ήθελα να φτάσω ούτε το νούμερο αυτό. Ξέρω ότι για αυτό που θέλω τα 200 ευρώ είναι προκαταβολή αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να διαθέσω περισσότερα. 

Όσο ποιο πολύ τα βλέπω τόσο ποιο πολύ σκέφτομαι να πάρω άλλο ένα sharkoon icy box 2 bay (ήδη ένα έχω τώρα) με usb, να βάλω και εκεί τους άλλους 2 σκληρούς και ότι έγινε έγινε.... αλλά και αυτά ακριβά είναι γμτ!!! θυμάμαι το δικό μου το είχα πάρει 40-50 ευρώ και τώρα και αυτά σε 3ψηφιο νούμερο πλησιάζουν.

Η καλύτερη λύση είναι πάντα κάτι φτιαχτό! Θα δω τι μπορώ να κάνω :)

Δημοσ.

Nα προτεινω κατι αλλο?

Γιατι δεν πουλας το mac mini για να παρεις ενα μηχανημα που θα κανει καλυτερα αυτα που θελεις ?

Αν τωρα χρησιμοποιεις το mac mini ως file server, media server/viewer και οχι ως pc, ενα nas ή ενας σερβερακος με freenas θα κανει καλυτερα τις δουλεις που κανει τωρα το mac mini, πιο μαζεμενα(χωρις εξωτερικους σκληρους με εξωτερικη τροφοδοσια και μυριαδες καλωδιων) και με μεγαλυτερη ασφαλεια και καλυτερες επιδοσεις.

Ή να βαλεις στο mac mini να τρεχει freenas λειτουργικο σαν virtual..

Τι i/o εχει το mac mini σου? Εχει usb 3.0 ή thunderbolt?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...