TechnoV Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Εδώ και καιρό προσπαθώ να δημιουργώ σελίδες. Τα καταφέρνω με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αλλά συνεχώς νοιώθω ότι έχω όρια και είναι φυσιολογικό. Με επικόληση κώδικα δεξιά κι αριστερά, όσο όμορφο κ να είναι το τελικό αποτέλεσμα ξέρεις μέσα σου ότι δεν γνωρίζεις. Έτσι λόγω της αγάπης μου για το web design-dev, φτάνω στο σήμερα κ αναζητώ κάποιον να με καθοδηγήσει με μαθήματα να ξεμπουρδουκλωθώ. Είτε από κοντά, είτε από skype διψάω για να μάθω. Sent from my iPhone using Insomnia
parsifal Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 http://www.insomnia.gr/topic/390104-personal-site-101-πως-ξεκινάει-κανείς/page-2#entry3726603 1
Stamer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 1ο βήμα: Μάθε καλά html και τα βασικά απο stylesheets. 1
TechnoV Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Από html γνωρίζω κάποια πολύ βασικά πράγματα. Για να μην τα μπλέξω όμως γενικά, έλεγα να απευθυνθώ σε κάποιον έμπειρο να με βάλει σε μια σειρά. Άσε που οι απορίες μου είναι τεράστιες.
Stamer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Από html γνωρίζω κάποια πολύ βασικά πράγματα. Για να μην τα μπλέξω όμως γενικά, έλεγα να απευθυνθώ σε κάποιον έμπειρο να με βάλει σε μια σειρά. Άσε που οι απορίες μου είναι τεράστιες. Ήμουν στη θέση σου πριν 12 χρόνια... γι'αυτό σου είπα ΜΟΝΟ το 1ο βήμα. Το να ξέρεις καλά html (που δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, σε μια βδομάδα εχεις μάθει) είναι τοσο βασικό όσο το να ξέρεις να κανεις πενταλ για να μάθεις ποδήλατο. Κάτι σημαντικό... Πριν απο οτιδήποτε, ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τι ακριβώς θες να κάνεις: 1) Μόνο design? 2) Μόνο design (εννοώντας να στήνεις και ολοκληρωμένο site σε html) ή και πολύ απλά προγραμματιστικά πραγματάκια? 3) Ολοκληρωμένο web development? Θα χρειαστεί να μάθεις κάποια στιγμή για βάσεις δεδομένων και να επιλέξεις μια γλώσσα προγραμματισμού 1
TechnoV Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Ήμουν στη θέση σου πριν 12 χρόνια... γι'αυτό σου είπα ΜΟΝΟ το 1ο βήμα. Το να ξέρεις καλά html (που δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, σε μια βδομάδα εχεις μάθει) είναι τοσο βασικό όσο το να ξέρεις να κανεις πενταλ για να μάθεις ποδήλατο. Κάτι σημαντικό... Πριν απο οτιδήποτε, ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τι ακριβώς θες να κάνεις: 1) Μόνο design? 2) Μόνο design (εννοώντας να στήνεις και ολοκληρωμένο site σε html) ή και πολύ απλά προγραμματιστικά πραγματάκια? 3) Ολοκληρωμένο web development? Θα χρειαστεί να μάθεις κάποια στιγμή για βάσεις δεδομένων και να επιλέξεις μια γλώσσα προγραμματισμού Το είπες σοφά και είναι η αλήθεια. Απλά ενώ θα την μάθω στην άκρη του μυαλού μου έχω πως θα μπλεχτεί η html με css, widgets, πως δηλαδή θα έρθει το αποτέλεσμα και πελαγώνω.
Stamer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Εχεις πελαγώσει γιατι στο μυαλο σου γίνεται χαμος απ'οτι κατάλαβα. Αυτό φυσικά συμβαίνει επειδή προσπαθείς να τα κάνεις όλα μαζί. Δεν υπάρχει λόγος... προχώρα ένα ένα. Μην νομίζεις οτι ειναι τόσα πολλά πια! Έτσι θα το ευχαριστηθείς κιόλας ενω σε αντίθετη περίπτωση μπορεί και να μάθεις λίγο απ'ολα, πράγμα που θα είναι πολύ κακό! Γενικότερα, το πως μαθαίνει κάποιος καλύτερα, είναι στον καθένα. Προσωπικά, ξεκινάω με βιβλία! Και απο εκει και πέρα, χρησιμοποιώ εννοείται καθημερινά online βοήθεια και παραδείγματα. ΑΝ όμως... κοιτάζω παραδείγματα χωρίς να τα κατανοώ, τότε είμαι καταδικασμένος να το κάνω έτσι συνέχεια (μέχρι φυσικά να χτυπήσω τοίχο). Αν έχεις κάποιο tablet, μπορείς να κατεβάσεις σχετικά e-books. Τα βιβλία είναι άλλη φάση! Είναι πραγματικοί tutors, κάτι που δεν θα βρεις στο internet.
vacilis Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2013 Οπως σου ειπαν και οι αλλοι, ειναι βασκιο να γνωρίζεις αρχικα html,css και js. Και επειτα να προχωρήσεις σε κάποια server-side γλωσσα προγραμματισμου. Οσο για τις απορίες μπορείς να postareis εδώ ή να μου στειλεις κανα PM. Μερικα χρησιμα sites ειναι: http://www.w3schools.com/ και http://www.codecademy.com/
angmar Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Όχι w3schools, αφήστε τους να πέσουν στο ranking επιτέλους. Ξεκίναμε το Codeacademy και μετά googling γι αυτά που θέλεις να μάθεις. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα