Προς το περιεχόμενο

overclocking σε cpu athlon 64 x2 6000+ (3.0 mhz)

vtiiii

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα έχω τον προαναφερόμενο cpu και θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο free πρόγραμμα για να τον ανεβάσω λίγο. δοκίμασα το clockgen αλλά μόλις το ανεβάζω έστω και λίγο μου παγώνι την οθόνη.. απο θερμοκρασίες τώρα παίζω στους 45 βαθμούς νομίζω με παίρνει να ανέβω λίγο... δεν θέλω να το κάνω απο το bios μόνο απο πρόγραμμα...
γνωρίζει κανείς κάποιο πρόγραμμα να δοκιμάσω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν γίνεται o/c μέσα απο το λειτουργικό σύστημα.

fact.

fact my ass...

Και γινόταν και γίνεται (σήμερα ακόμα πιο εύκολα) overclock μέσα από το λειτουργικό.

πριν του βάλω τον 6000+ φόραγα τον 3600 και του έκανα κανονικά o/c με το clockgen τώρα με αυτον δεν με αφήνει να ανέβει καθόλου..

Αυτή τη συμπεριφορά τη θυμάμαι και εγώ. Ο 3800+ ανέβαινε πολύ εύκολα ενώ ο 5800+ που πήρα μετά μου έβγαλε την πίστη!

Αν θες να κάνεις οπωσδήποτε o/c, ίσως θα πρέπει να ανεβάσεις λίγο την τάση του επεξεργαστή. Όχι υπερβολές καιπροσοχή στις θερμοκρασίες όμως!

fact my ass...

Και γινόταν και γίνεται (σήμερα ακόμα πιο εύκολα) overclock μέσα από το λειτουργικό.

Αυτή τη συμπεριφορά τη θυμάμαι και εγώ. Ο 3800+ ανέβαινε πολύ εύκολα ενώ ο 5800+ που πήρα μετά μου έβγαλε την πίστη!

Αν θες να κάνεις οπωσδήποτε o/c, ίσως θα πρέπει να ανεβάσεις λίγο την τάση του επεξεργαστή. Όχι υπερβολές καιπροσοχή στις θερμοκρασίες όμως!

Δε γινεται σωστο overclock μεσα απο το λειτουργικο εκτος αν θες να κανεις προχειροτητες...Αντε να ανεβασεις λιγο το mp, λιγο τη ταση, κατι θα βγει στο τελος...Ειναι ομως και αλλοι 10 παραγοντες που επηρεαζουν τη λειτουργια και οι οποιες δεν αλλαζουν μεσα απο OS αλλα μονο απο bios..

Επομενος ναι, γινεται μεσα προχειρο overclock απο το λειτουργιο αλλα καπου εκει ξεκινανε οι αποριες για τις θερμοκρασιες του συστηματος, οι μπλε οθονες και τα φριζαρισματα..

Όλα αυτά που λες είναι σωστά προφανώς.

Εγώ απάντησα στο "δεν γίνεται o/c μέσα απο το λειτουργικό σύστημα. fact." το οποίο τελικά είναι fiction και όχι fact! Τόσες εφαρμογές υπάρχουν που αλλάζουν τα πάντα (βλέπε GB easytune κλπ).

Μια τακτική που ακολουθώ προσωπικά είναι να ψάχνω ένα χονδρικό άνω όριο στo o/c μέσω software και μετά να κάνω fine tuning από το bios ώστε να πιάσω το maximum. Νομίζω ότι το κάνει πολύς κόσμος. Έτσι γλιτώνεις πολύ χρόνο από συνεχή restarts και μπες-βγες στο bios...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...