Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα.

* Εχω  ένα δέκτη βραχέων τον οποίο χρησιμοποιώ κάθε μέρα και έχω βαρεθεί να γεμίζω μπαταρίες.

Δεν έχει βύσμα για εξωτερικό τροφοδοτικό οπότε σκέφτομαι να του φτιάξω μια πατέντα για να το συνδέω.

(Ο δέκτης είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε ηλεκτρονικές συσκευές  που δουλεύουν στο ίδιο δωμάτιο. Οι περισσότεροι φορτιστές, κινητο,GPS, που χρησιμοποιώ, άλλος πολύ, άλλος λιγότερο παρεμβάλουν τον δέκτη με παράσιτα).

Ο δέκτης είναι φορητός και παίρνει 4 μπαταρίες ΑΑ και δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη κατανάλωση.

Ευχαριστώ.

* Ψαχνωντας στα παλια ηλεκτρονικα που εχω, βρηκα ενα τροφοδοτικο σταθεροποιημενο που βγαζει 12,24 Volt. Το ειχα φτιαξει πριν χρονια και ειναι μεσα σε ωραιο κουτακι. Πρεπει να βγαζει 1Α αν θυμαμαι καλα.

Οποτε αν μπορειτε να μου προτείνετε κανενα καλο κυκλωμα για να κατεβασω την ταση στα 6V η αν υπαρχει τιποτα φτηνο ετοιμο θα ηταν ωραια.

Βρηκα στο Ιντερνετ αυτα εδω τα κυκλωματα "Converters 12V to 6V 3A 18W Car Step-Down Module Power Supply"  Κάνουν για την δουλειά μου;

* Βρηκα και ενα φορτιστη για 6V που ομως βγαζει στην πραγματικοτητα 4,5V και 700mA. Τι λετε; Μπορω να χρησιμοποιησω εναν Φορτιστη   για τροφοδοτικο;

Επεξ/σία από pavlos88
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο converter που αναφέρεις (παρόλο που δεν δίνεις κάποιο Link) δεν πρέπει να σου κάνει γιατί από την περιγραφή φαίνεται ότι πρόκειται για παλμοτροφοδοτικό. Αφού όπως λες ο δέκτης σου είναι ευαίσθητος σε φορτιστές ( που είναι παλμοτροφοδοτικά) τότε θα έχει πρόβλημα και με αυτό το κύκλωμα. Ακόμα ένας φορτιστής δεν θα κάνει για τη δουλεία σου. 

Το πιο απλό είναι να πάρεις από ένα μαγαζί ηλεκτρονικών ένα πακάκι (έτσι τα λένε) σταθεροποιημένο στα 6 volt, 1Α. Αυτά επειδή είναι γραμμικά δεν θα σου κάνουν παρεμβολές. Το κόστος του δεν το ξέρω ακριβώς αλλά δεν πρέπει να είναι πάνω από 5-6 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...