Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο σύστημα της υπογραφής μου έχω συνδεδεμένους τρεις δίσκους, έναν ssd με το λειτουργικό win 8, έναν ssd με το battlefield 4 και ένα hhd για αποθηκευτικό χώρο.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές, κολλάει το σύστημα, κάνοντας επανεκκίνηση δεν βρίσκει τον δίσκο του λειτουργικού και δεν ξεκινάει, εάν αλλάξω της συνδέσεις (sata) τον δίσκων στην μητρική το πρόβλημα λύνεται, υπάρχει κάποια άλλη λύση ή ρύθμιση που πρέπει να κάνω για να λύσω το πρόβλημα?

Δημοσ.

Εχεις δοκιμάσει να αλλάξεις καλώδιο sata μηπως ειναι αυτο , οταν κανει restart μετα του βλέπει το bios ολους τους δίσκους ? επισης δες μια και την κατάσταση των δίσκων με το hdsentinel

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα για τη εξακολουθώ να έχω το ίδιο πρόβλημα.

Πλέον έχω δυο δίσκους έναν ssd με λειτουργικό και προγράμματα και έναν hhd σαν αποθηκευτικό χώρο.

Της περισσότερες φορές όταν ανοίγω τον υπολογιστή δεν φαίνετε ο hhd ούτε και στο bios ή (σπανιότερα) δεν ανοίγει  καθόλου, κολλάει κάπου στην εκκίνηση.

Εάν αφήσω μόνο τον ssd επάνω ανοίγει κανονικά, γενικός πρέπει να αλλάξω της συνδέσεις τον σκληρών επάνω στην μητρική για να μπορέσει να ανοίξει ο υπολογιστής και να φαίνονται όλοι η δίσκοι .

Δημοσ.

Έχεις checkάρει υγεία με το HDSentinel;

θα το στεκάρω.......

σε IDE ή σε ACHI mode δουλευεις;

Μέσα από το bios το βλέπω αυτό ε?

Θα το τσεκάρω  και αυτό και επανέρχομαι

Ευχαριστώ για την  άμεση ανταπόκριση…..

Δημοσ.

Καλύτερα να τους βάλεις σε AHCI. Ντάξει ο HDD δεν είναι και στα high του αλλά έχω δει και χειρότερους από θέμα υγείας.
Από IDE->AHCI δεν αλλάζεις απλά στο BIOS και έτοιμος, πρέπει αν δεν κάνω λάθος να αλλάξεις και κάτι registry values πριν.

Information: AHCI stand for Advance Host Controller Interface. AHCI is a hardware mechanism that allows software to communicate with Serial ATA (SATA) devices (such as host bus adapters) that are designed to offer features not offered by Parallel ATA (PATA) controllers, such as:

• Hot-Plugging
  • Native Command Queuing (NCQ) -might improve computer/system/hard disk responsiveness, especially in multi-tasking environment

You can read more about AHCI mode HERE

Instruction: There is one way to fix this, although you need to have knowledge of registry editing. 
The detailed steps from Microsoft website are as follows:

• Exit all Windows-based programs.
  • Press [Win] + R or take the RUN option from the start menu.
  • Now type regedit there and press Enter Key to open up the Registry Editor Window.
  • If you receive the User Account Control dialog box, click Continue.
  • Locate and then click the following registry subkey:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\msahci
  • In the right pane, right-click Start in the Name column, and then click Modify.

IDE%20to%20AHCI.jpg

• In the Value data box, type 0 [3 is default], and then click OK.

IDE%20to%20AHCI%20modify.jpg

• On the File menu, click Exit to close Registry Editor.
  • Restart your computer
  • Go to BIOS and enable AHCI, Save & Reboot
  • Another restart will be required to finish the driver installation.

Δημοσ.

Στο δικό μου εχω βάλει να κανει system reserved απο τον ενα απο τους 2 δίσκους που εχω για backup (αυτος που τραβάει ειναι σχετικά άδειος βασικά δεν εχω το main backup)

post-40279-0-30540100-1398699684_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ, θα κάνω της αλλαγές και θα ενημερώσω......

Ποιους drivers πρέπει να κατεβάσω??

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z68%20Extreme3%20Gen3/?cat=Download&os=Win764

Νομίζω το έκανα, χωρίς ώμος να κατεβάσω κάποιους drivers, μόλις έκανα επανεκκίνηση (και άλλαξα σε ACHI mode) κατέβασε κάτι μόνο του και μου ζήτησε να ξανά κάνω επανεκκίνηση, φαίνονται να δουλεύουν όλα καλά..........

Δημοσ.

Στο δικό μου εχω βάλει να κανει system reserved απο τον ενα απο τους 2 δίσκους που εχω για backup (αυτος που τραβάει ειναι σχετικά άδειος βασικά δεν εχω το main backup)

Να κανω system reserved στον μηχανικο δισκο δηλαδη ?? Εχω εναν 250αρι σχεδον αδειο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...