Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια ερώτηση, υπάρχει στην πολυκατοικία βοχ από τον οτε αντί για κατανεμητή. Από το οτε έρχεται το κεντρικό καλώδιο και συνδέονται όλα τα ζευγάρια σε δυο ρεγκλετες και πάνω σε αυτές συνδέεται ένα άλλο καλώδιο του οτε και φεύγει σε μικρά κουτάκια και μέσα στα ζεύγη που έχει αυτό είναι και το δικό μου.   

Μπορώ να ξεσυνδέσω το δικό μου ζευγάρι και να τραβήξω από το βοχ απευθείας στο διαμέρισμα με utp;  

Aν ξερεις ποιο ειναι, που θα επέμβεις και δεν χαλάσεις τα τηλέφωνα ολης της πολυκατοικίας, ναι μπορεις

Δημοσ.

αν εχει γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος ειναι ακομα πιο ευκολο.προσοχη οπως ειπε ο Nikos μην χαλασεις τιποτα.και λιγο προσοχη αμα δεις οξειδωμενα καλωδια μην τα αγγιξεις και σου μεινουν στα χερια.στο λεω γιατι το εχω πετυχει.συνηθως αμα πετυχαινα οξειδωμενα καλωδια καμια φορα τους τα εφτιαχνα κιολας γιατι αμα ειχαν ιντερνετ σιγουρα θα ειχαν προβληματα.

Δημοσ.

Aν ξερεις ποιο ειναι, που θα επέμβεις και δεν χαλάσεις τα τηλέφωνα ολης της πολυκατοικίας, ναι μπορεις

Γεννήτρια δεν έχω αλλά θα βρω δεν υπάρχει θέμα.  

αν εχει γεννητρια ηχητικου και ακουστικου σηματος ειναι ακομα πιο ευκολο.προσοχη οπως ειπε ο Nikos μην χαλασεις τιποτα.και λιγο προσοχη αμα δεις οξειδωμενα καλωδια μην τα αγγιξεις και σου μεινουν στα χερια.στο λεω γιατι το εχω πετυχει.συνηθως αμα πετυχαινα οξειδωμενα καλωδια καμια φορα τους τα εφτιαχνα κιολας γιατι αμα ειχαν ιντερνετ σιγουρα θα ειχαν προβληματα.

αν και τα λες λιγο παραξενα οπως τα λες και θα ηθελα απο περιεργεια φωτογραφια για να δω πως ειναι  :P εν τουτοις η απαντηση ειναι οτι ναι μπορεις απο την χωνευτη να αποσυνδεσεις το υπαρχον καλωδιο που παει στο σπιτι(ραζιμ) και να τραβηξει Utp.δεν εχεις δικαιωμα να ανοιξεις το αρχικο κουτακι του οτε που εχει πανω κατι νουμερα και που απο κατω φευγει καλωδιο μαυρο μεσα σε σωληνα.αν θες ριξε και μια ματια στο θεμα του Link στην υπογραφη μου

τα καλωδια μπορεις να τα ενωσεις ειτε στριβοντας τα οπως ειναι τωρα λογικα και να βαλεις απεξω θερμοσυστελομενο για μονωση.(ο οτε δεν βαζει θερμοσυστελομενο αλλα μια βλακεια σαν θερμοσυστελομενο που περναει ομως η υγρασια λιγακι) ειτε μπορεις να βαλεις 3m scotchlok.

Αχα, δηλαδή ιδιοκτησία του οτε είναι μέχρι το τελευταίο κουτί? άμα κάνω κάτι εκεί τι παίζει (στο βοχ εννοώ)?

Νομίζω ότι πρέπει να έχω μερικά της 3μ με τζελ μέσα, αν είναι να αλλάξω καλώδιο τελικά θα χρησιμοποιήσω αυτά.

Τα διάβασα χτες αυτά στην υπογραφή σου και είναι πάρα πολύ αναλυτικά και κατατοπιστικά μπράβο σου. :D 

Όταν βρω χρόνο θα βγάλω και φώτο άλλα τώρα δεν έχω και πολύ χρόνο στη διάθεση μου.

Εγώ που έχω μόντεμ το netgear n300(dgn2200v4) μπορώ να πειράξω καμιά ρύθμιση στη γραμμή μου;

Δημοσ.

με γεννητρια ειναι το πιο ευκολο.αλλιως το πας με ταση η το πας με τηλεφωνο με δοκιμες κτλ.
στην ουσια εσυ μπορεις να πειραξεις το τελευταιο κουτι που ενωνεται το καλωδιο το δικο σου με του οτε.
συνηθως ειναι μεταλλικο κυκλικο μεσα η εξω απο τον τοιχο η τετραγωνο και γραφει Rivometal καπως ετσι.
αν το καλωδιο σου πηγαινει απευθειας στο αρχικο box τοτε εχουμε θεμα.
αν πηγαινει σε πλαστικο κουτι που ομως ειναι πχ πανω σε τοιχο αλλα δεν ειναι το αρχικο τοτε εισαι οκ παλι.
οκ για τα 3m αρκει να ειναι το σωστο μεγεθος.αν ειναι λιγο διαφορετικα μπορεις να γδυσεις το καλωδιο λιγο εκει που θα πατησει αντι να αφησεις να το γδυσει
το 3m.καμια φορα το κανω οταν ενωνω καλωδια διαφορετικης διαμετρου.γδυνω το χοντρο για να γινει λιγο πιο λεπτο για να μην διαλυσει το scotchlok>αν το κανεις σωστα θα πρεπει να εχεις και πανω στο σπιτι την ιδια ταχυτητα σχεδον με κατω.εκτος αν εχει προβλημα η εσωτερικη καλωδιωση.
συνηθως κανεις δοκιμη στην χωνευτη μετα στο κεντρικο πριζακι και μετα με ολα τα πριζακια πανω.οταν δοκιμαζεις χωνευτη η κεντρικο πριζακι εννοειται οτι αποσυνδεεις την υπολοιπη καλωδιωση.
απλα στο ειπα για το θεμα γιατι εχω κατι φωτο απο boxakia κτλ.
με το Netgear α.μπορεις να βαλεις το τελευταιο firmware και οσο ξερω αλλα δεν ξερω πως μπορεις να ριξεις το margin σε πιο χαμηλο νουμερο για να κερδισεις σε συγχρονισμο.πχ εχεις οτε με 9 margin και ριχνεις το margin(αν εχεις καλη γραμμη παντα στο 5-6).αυτο θα το κανεις αφου δεις τι γινεται με την γραμμη ειτε φταις εσυ ειτε φταιει ο οτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...