Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"Παραδοσιακά" στην Java τα enum αντικαθίστανται από static και ταυτόχρονα final δηλώσεις μεταβλητών σε στυλ "static public CONST = 123" καθώς στην πρώτη έκδοση της γλώσσας το enum είχε παραληφθεί.

Από την έκδοση 1.5+ του JDK όμως υπάρχει υποστήριξη του enum keyword αλλά και πάλι δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο δημοφιλές όσο σε άλλες γλώσσες (πχ. C/C++) - πάντα με βάση τον κώδικα που έχω συναντήσει ως τώρα.

Είναι παλιά κακιά συνήθεια θα έλεγα εγώ. Τα enum στη Java είναι πανίσχυρα αρκεί κάποιος να ασχοληθεί. Ειδικά όταν θέλουμε να γράψουμε type safe κώδικα. Απλά επειδή πολλοί παλιότεροι programmers το είχαν συνηθίσει το βλέπεις ακόμα σε σημερινό κώδικα.

On topic. Όταν λες a[0] == "hello"; ουσιαστικά τι κάνεις...το "hello" είναι σαν να γράφεις new String("hello"); Εκείνη τη στιγμή δημιουργείς ένα νέο string και ελέγχεις με το == αν δείχνουν στην ίδια θέση μνήμης με το String στο array...κάτι το οποίο φυσικά και θα σου βγάλει λάθος. Να χρησιμοποιείς .equals();

Τελικά το == ελέγχει θέση μνήμης... προχθές ένιωσα πολλή χαζός όταν καθόμουν επί μια ώρα να δω τι μου διαφεύγει αλλά τελικά βρήκα την contains() και μετά τις συμβουλές σας ;-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...