Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την βοηθεια σας για αλλη μια φορα :-)

ειμαι αναμεσα σε 2 laptop

το lenovo

http://www.kotsovolos.gr/site/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/125595-lenovo-g500

και το dell

https://www.skroutz.gr/s/3852552/Dell-Inspiron-15-3537-i7-4500U-8GB-1TB.html

ποιο απο τα 2 θα προτιμουσατε για αγορα???

ευχαριστω

Δημοσ.

O 4500u όμως έχει καλύτερη gpu και καταναλώνει και λιγότερο ρεύμα από τον 3612. Είναι γενιάς Haswell σε σχέση με τον 3612 που είναι Ivy.

Δημοσ.

το cpu αυτο τα σπαει το εχω στο Lenovo z500 μου που πηρα απ εξω.. βεβαια δουλευει ψοφιο μιας και εχει πολλες δυνατοτητες.. το κακο σε αυτο τομοντελο ειναι δεν εχει καρτα γραφικων μονο ενσωματωμενη..

so πας στο dell για αυτο τον λογο μονο.

Δημοσ.

Γιατί λέτε οτι το Dell έχει πιο αργό επεξεργαστή; Κρίνοντας από την ονομαστική ταχύτητα του επεξεργαστή του ή υπάρχουν μετρήσεις που το επιβεβαιώνουν; Το ρωτάω γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι για Dell με επεξεργαστή Intel Core 4ης γενιάς ο οποίος όμως είναι χρονισμένος πιο χαμηλά από έναν αντίχτοιχο 3ης γενιάς. Να προτιμίσω πχ τον 3230m από τον νεότερο 4200u. Η διαφορά του στην κατανάλωση/αυτονομία είναι σημαντική;

Δημοσ.

Το Dell είναι πιο ισορροπημένο.

O 4500u όμως έχει καλύτερη gpu και καταναλώνει και λιγότερο ρεύμα από τον 3612. Είναι γενιάς Haswell σε σχέση με τον 3612 που είναι Ivy.

Να μη ξεχνάμε ότι οι μοδάτοι U επεξεργαστές είναι κολλημένοι πάνω στη μητρική, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Προσωπικά δεν θα έδινα πάνω από 500 (και πάρα πολλά λέω) ευρώ για κάτι που έχει την cpu του σφηνωμένη στην μητρική του.

Γιατί λέτε οτι το Dell έχει πιο αργό επεξεργαστή; Κρίνοντας από την ονομαστική ταχύτητα του επεξεργαστή του ή υπάρχουν μετρήσεις που το επιβεβαιώνουν; Το ρωτάω γιατί και εγώ ενδιαφέρομαι για Dell με επεξεργαστή Intel Core 4ης γενιάς ο οποίος όμως είναι χρονισμένος πιο χαμηλά από έναν αντίχτοιχο 3ης γενιάς. Να προτιμίσω πχ τον 3230m από τον νεότερο 4200u. Η διαφορά του στην κατανάλωση/αυτονομία είναι σημαντική;

Αν δεν βιάζεσαι περίμενε μήπως ανανεωθούν και τα Inspiron που έχουν κανονικές cpu. Με Ivy Bridge νομίζω παίζανε τα:

5520 / 5720

7520 15R SE / 7720 15R SE

Τα 17-ιντσα είχαν 2 υποδοχές για κανονικούς σκληρούς δίσκους και 1 υποδοχή msata. Μακράν ανώτερα από τα Inspiron με cpu χαμηλής κατανάλωσης.

Δημοσ.

Μπορει να μου πει καποιος αν υπαρχει διαφορα και ποια ειναι αυτη αναμεσα σε inspiron 3521 και 3537?

Επισης αλλη μια απορια.....το Dell vostro ειναι καινουργιο μοντελο?

Ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με inspiron γνωριζει κανεις?

Δημοσ.

Μπορει να μου πει καποιος αν υπαρχει διαφορα και ποια ειναι αυτη αναμεσα σε inspiron 3521 και 3537?

Επισης αλλη μια απορια.....το Dell vostro ειναι καινουργιο μοντελο?

Ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με inspiron γνωριζει κανεις?

Το 3521 έχει επεξεργαστές Ivy Bridge. Το 3537 έχει επεξεργαστές Haswell. Σαν να λέμε, το 3521 είναι περσινό κομμάτι, και το 357 φρέσκο πράγμα.

Εξωτερικά έχουν πάνω κάτω το ίδιο σασί (ίσως το αλλάξαν λίγο για λιγότερη συμβατότητα και περισσότερα κέρδη).

Τα Vostro είναι ημι-επαγγελματικά απ όσο ξέρω. Inspiron<Vostro<Latitude.

Αλλά δεν έχουν την απήχηση των Inspiron και μάλλον έχουν πιο περιορισμένη γκάμα.

Δημοσ.

Οταν εννοεις για λιγοτερη συμβατοτητα.....?

Στα vostro αν δεν κανω λαθος πρεπει να δινουν σε ολα 3 χρονια εγγυηση.

Αν καταλαβα καλα ομως τo vostro ειναι μια κατηγορια κατω απο το inspiron ετσι δεν ειναι?

Δημοσ.

Οταν εννοεις για λιγοτερη συμβατοτητα.....?

Στα vostro αν δεν κανω λαθος πρεπει να δινουν σε ολα 3 χρονια εγγυηση.

Αν καταλαβα καλα ομως τo vostro ειναι μια κατηγορια κατω απο το inspiron ετσι δεν ειναι?

Εννοώ πως αν το σασί είναι ολόιδιο (οι έξοδοι ακριβώς στα ίδια σημεία κτλ), σε περίπτωση που έχω το 3537 και χαλάσει η μητρική μου, θα μπορώ να του βάλω μητρική από το 3521. Γενικά, στις εταιρείες δεν αρέσουν τέτοια πράγματα.

Κάθε χρόνο βγαίνουν άλλες cpu που θέλουν άλλες μητρικές που μπαίνουν σε άλλον σκελετό... Ανταλλακτικά δεν βρίσκεις με τίποτα... Η νέα μόδα είναι cpu κολλημένες στις μητρικές...

Η Inspiron είναι η βασική σειρά της εταιρείας. Η Vostro είναι πιο πάνω απ όσο ξέρω (τα 3 χρόνια εγγύηση, έναντι των 2 στα Inspiron, το αποδεικνύουν εν μέρει). Προσωπικά πάντως δεν με συγκινούν..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...