Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια...
Απο που να αρχισω ....
καταρχην ειμαι ασχετος απο θεματα WiFi...το μονο που ξερω ειναι να ανοιγω το κουτι και να το κανω εγκατασταση βλεπωντας παντα το βιβλιαρακι οδηγιων..Λοιπον...Εχω το εξης προβλημα...

Το σπιτι μου ειναι 2οροφο με εσωτερικη σκαλα.Οποτε Το μοντεμ(Forthnet) Ειναι στον πανω οροφο στο σαλονι και εκει ειναι συνδεδεμενο και το τηλεφωνο οποτε και δεν γινεται να αλλαξει μερος το Ρουτερ
Εγω με τον σταθερο μου , εδω και 6 μηνες εχω παρει μια καρτα δικτυου, και εχω ασυρματο δικτυο κατω στο δωματιο μου (δηλαδη το ρουτερ βρισκεται στον πανω οροφο εγω θελω ασυρματο στο κατω οροφο),

Εγω εχω βαλει στο ψηλοτερο ραφι τον Πυργο μου με την καρτα μου (φτανει σχεδον ταβανι το κουτι) , προκειμενου να εχω καλυτερο σημα απ τον πανω οροφο(3/5 σημα στα windows 7)
Πλεον ομως εαν βαλω κατω το κουτι , δεν πιανω καθολου σημα, δηλαδη να το παρω και 2 μετρα πιο μακρια απ το μοντεμ μεσα στο δωματιο μου,και ολα αυτα γιατι το λεω? γιατι θελω να παρω νεο Γραφειο , και να βαλω καπου αλλου το κουτι μου . αλλα δεν θα εχω ιντερνετ....

Στο δωματιο μου εχω θυρα τηλεφωνου(νομιζω 99% λειτουργει ακομα αλλα εχω να βαλω τηλεφωνο σταθερο 5 χρονια στην εν λογο θυρα . )
Επιπλεον , εχω και αλλο μοντεμ Thomson TG 782 , γινεται να κανω κανενα κολπακι να το κανω γεφυρα το 2ο μοντεμ που ειναι ανενεργο τοσο καιρο  ?
Γινεται με καποιον αλλον τροπο να φερω ιντερνετ μεσω ethernet ή USB(μεσω θυρας τηλεφωνου?δηλαδη να παρω ενα καλωδιο απ την μια να μπαινει στον τοιχο σαν τηλεφωνο και απ την αλλη στο pc μεσω ethernet.)Καλωδιο απ τον πανω οροφο στον κατω δεν παιζει γιατι η αποσταση ειναι μεγαλη.

Γενικα η θυρα τηλεφωνου μου ειναι χρησιμη ή οχι?
Επιπλεον , εαν αγορασω ενα μαραφετι και κανουμε την λεγομενη Γεφυρα δικτυου μεσω μοντεμς  , το προβλημα μου θα λυθει?

Υ.Γ
Συγνωμη αν το εβαλα σε λαθος κατηγορια και αν σας κουρασα αλλα πραγματικα πρεπει να βρω μια λυση στο ολο αυτο προβλημα αλλα δεν ξερω πως.

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις κάποιο repeater. Στην ουσία η δουλειά του είναι να παίρνει το υπάρχων wi-fi σήμα και να το ενισχύει είτε ασύρματα είτε ενσύρματα.

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις κάποιο repeater. Στην ουσία η δουλειά του είναι να παίρνει το υπάρχων wi-fi σήμα και να το ενισχύει είτε ασύρματα είτε ενσύρματα.

Καταλαβα....Ωραιο πραγμα αυτο....Μπορω και με ethernet μετα απ αυτο...Πολυ καλο...

Εχεις καποιο να μου πεις να δω?

Αλλη λυση δεν υπαρχει ?

Η θυρα τηλεφωνου μονο για τηλεφωνο και νεο μοντεμ κανει?Το παλιο το μοντεμ δεν γινεται να το κανω κατι??

Ευχαριστω παντως.

Δημοσ.

Με ethernet ίσως γίνεται.

Άλλη λύση είναι το powerline. Στην ουσία ένα καλώδιο ethernet φεύγει από το modem ένα καλώδιο ethernet και συνδέεται στην συσκευή και μετά η συσκευή συνδέεται στο ρεύμα. Έτσι μεταφέρει το internet έσω των καλωδίων του ρεύματος σε όλο το σπίτι.

Ύστερα στο σημείο που θες internet βάζεις την 2 συσκευή (powerline, η συσκευασία περιλαμβάνει 2) στην πρίζα και με ένα καλώδιο ethernet το συνδέεις με το pc.

Δεν σημαίνει όμως ότι θα δουλέψει 100%.

Για το παλιό modem δεν ξέρω. Και η πρίζα ναι μόνο για μονο για τηλεφωνο και νεο μοντεμ κανει

Δημοσ.

Με ethernet ίσως γίνεται.

Άλλη λύση είναι το powerline. Στην ουσία ένα καλώδιο ethernet φεύγει από το modem ένα καλώδιο ethernet και συνδέεται στην συσκευή και μετά η συσκευή συνδέεται στο ρεύμα. Έτσι μεταφέρει το internet έσω των καλωδίων του ρεύματος σε όλο το σπίτι.

Ύστερα στο σημείο που θες internet βάζεις την 2 συσκευή (powerline, η συσκευασία περιλαμβάνει 2) στην πρίζα και με ένα καλώδιο ethernet το συνδέεις με το pc.

Δεν σημαίνει όμως ότι θα δουλέψει 100%.

Για το παλιό modem δεν ξέρω. Και η πρίζα ναι μόνο για μονο για τηλεφωνο και νεο μοντεμ κανει

Δηλαδη θελω 2 καλωδια ethernet το 1 το βαζω απ το μοντελ στην πριζα του Powerline στον κατω οροφο βαζω το 2ο powerline και το καλωδιο απ αυτο στο pc...

εσυ τι λες να κανω απ αυτα 2 ? να κανω ασυρματο γεφυρα?

Το 2ο μου μοντεμ γινεται γεφυρα?

Δημοσ.

Ναι. Τα καλώδια μάλλον παρέχονται στην συσκευασία. Εγώ θα έκανα το πρώτο γιατί είναι πιο αξιόπιστο. Για το άλλο modem, δεν ξέρω.

Δημοσ.

Θα πω κατι αλλα μαλλον θα ειναι χαζο...
Εαν βαλω το 2ο μου μοντεμ στο δωματιο μου με καλωδιο ethernet και ρευμα ολα οκ  θα παρει ιτνερνετ απ το 1ο που ειναι πανω ?ή αυτο που λεω ειναι κουφο??

Δημοσ.

Εγινε ευχαριστω.
Λες να κανω 2ο θεμα για το μοντεμ αν γινεται αυτο που ειπα , δηλαδη να το κανω Repeater Το μοντεμ ή δεν γινεται ?

Δημοσ.

γινεται να κανεις το 2ο μοντεμ οχι repeater αλλά ΑΡ θα δεις πολλα ποστ που το ρωτανε 

καλη λύση γι αυτο που ζητας ειναι και τα powerlines 

οπως και ναχει αν ειναι να βαλεις το χερι στη τσεπη με 30€ εισαι οκ ειτε παρεις ΑΡ/repeater είτε powerline 

υ.γ μπορεις να παρεις powerline και να κανεις ΑΡ το 2ο ρουτερ που εχεις

Δημοσ.

εγώ σου προτείνω τη λύση wifi repeater πρίζας από το power line, το οποίο είναι ευάλλωτο σε παρεμβολές των καλωδιώσεων ρεύματος.

Χαρακτηριστικά θα σου πω οτι με τέτοιο repeater που λειτουργεί και ως repeater και ως access point:

http://www.aliexpress.com/store/product/Wireless-N-Wifi-Repeater-802-11N-B-G-Network-Router-Range-Expander-300M-2dBi-Antennas-Signal/701252_523523529.html

και βάζοντας το ως access point στη πρίζα 3 μέτρα από τη μπαλκονόπορτα (με καλωδιο δικτύου περίπου 4 μέτρα) μπορώ να μπώ στο wifi μου στον 5ο από την πυλωτή μου!!! Δεν νομίζω να μην σε καλύψει και δεν θα δώσεις πάνω από 15 ευρώπουλα...

Δημοσ.

Ευχαριστω για την βοηθεια σας...
Οποτε απ οτι καταλαβα εχω 2 λυσεις . να παω σε Repeater ( θα ρωτησω να βρω απο κανεναν φιλο για αρχη) και μετα αν δεν μπορω θα αγορασω...
Επισης δεν εχω καταλαβει την διαφορα Repeator με AP (access point, ετσι δεν λεγεται ??)....

Ο φιλος που ειπε κατι για το μοντεμ μου, Αυτην την στιγμη εχω το Thomson 585 ,και εχω και ενα αλλο 782 μοντελο ( νομιζω το λεω καλα) το οποιο δεν το εχω πουθενα . γινεται αυτο  το 2ο να το κανω δηλαδη AP ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...