silverado Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 ...αν πιστεύεις ότι τα Μουντιάλ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Φόρμουλες Ένες και τα λοιπά γνωστά....φέρνουν ανάπτυξη, τουρίστες, λεφτά και λοιπά μαστιγιοκαροτικά, σώθηκες. (...αν επίσης πιστεύεις για την ανακούφιση που δεν θα έρθει για εκατομμύρια Βραζιλιάνους, θα φταίει ότι "μαζί θα τα έχουν φάει", εκεί κι αν σώθηκες). Τέλος αν πιστεύεις ότι ο Λιοπύρης ήθελε κάτι άλλο παρά να τονίσει ότι δεν πολυσυγκινείται από εκδηλώσεις για το βιτρινοφαίνεσθαι όπως αυτή που σχολίασε, τότε έχασες. Με σωστη διαχειριση μπορεις να πετυχεις αρκετα πραγματα για την χωρα χωρις να μπεις μεσα. Ομως ειναι και ενα μεσο για να διογκωσουν τα οικονομικα προβληματα στις χωρες που δεν εχουν αυτην την σωστη διαχειριση και εχουν την εξαρση μεγαλομανιας της μανταμ Σουσου.Μαλλον στην δικια μας περιπτωση και της Βραζιλιας ξεραν πολυ καλα που εδωσαν τις διοργανωσεις και γιατι τις εδωσαν. 1
Ahigh_forvalue Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 ...αν πιστεύεις ότι τα Μουντιάλ, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Φόρμουλες Ένες και τα λοιπά γνωστά....φέρνουν ανάπτυξη, τουρίστες, λεφτά και λοιπά μαστιγιοκαροτικά, σώθηκες. (...αν επίσης πιστεύεις για την ανακούφιση που δεν θα έρθει για εκατομμύρια Βραζιλιάνους, θα φταίει ότι "μαζί θα τα έχουν φάει", εκεί κι αν σώθηκες). Τέλος αν πιστεύεις ότι ο Λιοπύρης ήθελε κάτι άλλο παρά να τονίσει ότι δεν πολυσυγκινείται από εκδηλώσεις για το βιτρινοφαίνεσθαι όπως αυτή που σχολίασε, τότε έχασες. φιλε ξερεις κατι συγκεκριμενο θες να το πεις?να γινει συζητηση οκ καταταλλα κατι γενικες ασυναρτησιες και τσουβαλιασματα εγω σοβαρα δεν τα παιρνω.. αυτο το υφακι "εγω ξερω εσυ δεν ξερεις τιποτα" και αυτα τα "σωθηκες" και τα "εχασες"..να τα πεις αλλου.. να μου μιλησεις με επιχειρηματα και αν εχεις δικιο εκατο φορες μαζι σου.. οσο για την τελευταια προταση, τιιι?ξαναδιαβασε το σχολιο μου και δες αν κολαει πουθενα αυτο που λες..εδωσα εγω πουθενα την εντυπωση οτι δεν καταλαβα τι θελει να πει?εγω ασχοληθηκα μονο με αυτο που ειπε ο λιοπυρ και ακουω πολλοι να λενε για τα νοσοκομεια,τα σχολεια κτλ που θα μπορουσαν να ειχαν χτιστει, και αποτι στιγμη που το αναφερει σημαινει οτι το πιστευει και ο ιδιος.αρα το ποιος εχασε ή χανει γενικως το αφηνω στη κριση σου και οσο για το αλλο για τον οζιλ απορω αν ο liopyr ή εσυ εχετε δωσει κατι απο αυτα τα λιγα ή πολλα που εχετε? και τι με νοιαζει εμενα και το καθενα αν ηταν για το φαινεσθαι ή αν εδωσε πολλα ή λιγα,εδωσε?οι πιο πολλοι δεν δινουν τιποτα..
liopyr Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 το μουντιαλ κοστισε 11-14 δις δολαρια.. Η φιφα εδωσε στη βραζιλια 4 δις απο τα δικαιωματα στους αγωνες και τις διαδημισεις,τωρα βαλε τα λεφτα μπου μπηκαν στη χωρα απο τους τουριστες,τις νεες δουλειες που ανοιξαν,τα εργα που δημιουργηθηκαν θα μεινουν στη χωρα και θα την κανουν και ποιο φιλοξενη σε μελλοντικους τουριστες και τελος ηταν διαφημιση για τη χωρα.. προσωπικα πιστευω πως το κοστος υπερκαλυφθηκε ή θα θα υπεκαλυφθει..ειναι στο χερι τους αν θελουν να τα κανουν νοσοκομεια.. αλλα αυτη τη καραμελα εγω δεν μπορω να την ακουω αλλο.. Ποια καραμέλα ρε μαν, κοροϊδευόμαστε, έχεις ιδέα σε τι κατάσταση βρίσκεται η Βραζιλία ή την φαντάζεσαι σε κάτι σαν Σουηδία με ωραίες παραλίες και κώλους; Μιλάμε για 50+ εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε παραγκουπόλεις, κάτω από το όριο της φτώχειας. Η μόνη δουλειά που "άνοιξε" για αυτούς, είναι η παιδική πορνεία. και οσο για το αλλο για τον οζιλ απορω αν ο liopyr ή εσυ εχετε δωσει κατι απο αυτα τα λιγα ή πολλα που εχετε? και τι με νοιαζει εμενα και το καθενα αν ηταν για το φαινεσθαι ή αν εδωσε πολλα ή λιγα,εδωσε?οι πιο πολλοι δεν δινουν τιποτα.. Όχι δεν έχω δώσει τίποτα από τα λίγα που δεν έχω, γιατί βρίσκω την "φιλανθρωπία" σαν έννοια και πράξη υποκριτική και προσβλητική. Τι πάει να πει "φιλάνθρωπος"; Όπως λέμε "φιλόζωος"; Δηλαδή, αυτός που θεωρεί τον εαυτό του "φιλάνθρωπο", τι είναι, υπεράνθρωπος; Δεν περιμένω από τον Οζίλ και τον κάθε Οζίλ να λύσει τα προβλήματα της λατινικής Αμερικής, κι εγώ παρακολούθησα το Μουντιάλ, και μου άρεσε κιόλας. Αλλά μη προκαλείς υπεράνθρωπε Οζίλ με επικοινωνιακά τρικ, που πετάνε τα ψίχουλα που έβγαλαν οι χορηγοί σου σε μισή ώρα απλά διαφημίζοντας την φιλανθρωπία σου. Α γαμήσου Οζίλ. Δηλαδή.
Ahigh_forvalue Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ποια καραμέλα ρε μαν, κοροϊδευόμαστε, έχεις ιδέα σε τι κατάσταση βρίσκεται η Βραζιλία ή την φαντάζεσαι σε κάτι σαν Σουηδία με ωραίες παραλίες και κώλους; Μιλάμε για 50+ εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε παραγκουπόλεις, κάτω από το όριο της φτώχειας. Η μόνη δουλειά που "άνοιξε" για αυτούς, είναι η παιδική πορνεία. Όχι δεν έχω δώσει τίποτα από τα λίγα που δεν έχω, γιατί βρίσκω την "φιλανθρωπία" σαν έννοια και πράξη υποκριτική και προσβλητική. Τι πάει να πει "φιλάνθρωπος"; Όπως λέμε "φιλόζωος"; Δηλαδή, αυτός που θεωρεί τον εαυτό του "φιλάνθρωπο", τι είναι, υπεράνθρωπος; Δεν περιμένω από τον Οζίλ και τον κάθε Οζίλ να λύσει τα προβλήματα της λατινικής Αμερικής, κι εγώ παρακολούθησα το Μουντιάλ, και μου άρεσε κιόλας. Αλλά μη προκαλείς υπεράνθρωπε Οζίλ με επικοινωνιακά τρικ, που πετάνε τα ψίχουλα που έβγαλαν οι χορηγοί σου σε μισή ώρα απλά διαφημίζοντας την φιλανθρωπία σου. Α γαμήσου Οζίλ. Δηλαδή. στο πρωτο κομματι η αποψη μου ειναι πως αν τα λεφτα που ξοδευτηκαν για το μουντιαλ ητανε να πανε σε νοσοκομια και σχολεια,απο τα κερδοι του μουντιαλ μπορει να γινει αυτο ετσι και αλλιως,αρα δεν βλεπω γιατι πρεπει να κατηγορουμε το μουντιαλ..το οποιο ηταν επενδυση... το αν θα πανε τελικα εκει τα λεφτα ειναι αλλο θεμα που αφορα καθαρα την πολιτικη που ακολουθει η βραζιλια,αλλα αυτο δεν εχει καμια σχεση με το μουντιαλ..τωρα αν πιστευεις οτι ζημειωθηκε οικονομικα η βραζιλια αποτι μουντιαλ (που εγω δεν το πιστευω)ευχαριστως να ακουσω τα επιχειρηματα σου πανω σε αυτο και αν οντως ισχυει τοτε δεχομαι οτι λες.. στο δευτερο κομματι αποτι καταλαβαινω θεωρεις υποκριτικη την οποιδηποτε φιλανθωπια,εγω δεν θεωρω οτι ειναι ετσι..οταν καποιος νιωθει την αναγκη βοηθησει καποιον που εχει προβλημα κανει αυτο που θελει, αυτο που του βγαινει, αρα δεν ειναι υποκριτικο..τωρα σιγουρα σε καποιες περιπτωσεις μπορει να ειναι υποκριτικο και να γινεται καθαρα για επικοινωνιακους σκοπους αλλα εγω και εσυ δεν ημαστε σε θεση να γνωριζουμε πως σκεφτεται ο οζιλ ουτε ο καθε οζιλ..αρα το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να μεινουμε στην πραξη..τωρα σιγουρα καποιους ανθρωπους βοηθησε αυτη η πραξη και δεν εβλαψε καποιον αρα για μενα ειναι κατι θετικο..
gdriver Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 συμφωνώ με silverado. με σωστή διαχείριση έρχονται και έσοδα . π.χ δείτε τη βαρκελώνη που ήταν και που είναι μετά την ολυμπιάδα της. μετά κάντε την ίδια συγκριση με αθήνα. στην αθήνα απλώς επιταχύνθηκαν μερικά έργα αλλά η βαρκελώνη έφτασε αλλού για αλλού.η αθήνα παραμένει το τουριστικό θέρετρο για κανένα τριήμερο και αμέσως όλοι πάνε στο αιγαίο των τριών νησιών(!) να δουν κανένα κ...λο η μπούτι. ενώ στη βαρκελώνη πας για να καθίσεις εκεί. και μιλάμε για τουρισμό με την ίδια ορμή κάθε εποχή και όχι μόνο καλοκαίρι. το ίδιο και περισσότερο η μαδρίτη . στην ελλάδα έγιναν οι ολυμπιακοί καθαρά για λόγους ματαιοδοξίας αλλά πρωτίστως για να αποφύγει την καταστροφή αλλά και να αυγατίσει την περιουσία της η γνωστή εταιρεία χάλυβα αλλά και για να κάνουν περιουσία "άλλοι και άλλοι" 1
HALF EVIL Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Ποια καραμέλα ρε μαν, κοροϊδευόμαστε, έχεις ιδέα σε τι κατάσταση βρίσκεται η Βραζιλία ή την φαντάζεσαι σε κάτι σαν Σουηδία με ωραίες παραλίες και κώλους; Μιλάμε για 50+ εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε παραγκουπόλεις, κάτω από το όριο της φτώχειας. Η μόνη δουλειά που "άνοιξε" για αυτούς, είναι η παιδική πορνεία. Όχι δεν έχω δώσει τίποτα από τα λίγα που δεν έχω, γιατί βρίσκω την "φιλανθρωπία" σαν έννοια και πράξη υποκριτική και προσβλητική. Τι πάει να πει "φιλάνθρωπος"; Όπως λέμε "φιλόζωος"; Δηλαδή, αυτός που θεωρεί τον εαυτό του "φιλάνθρωπο", τι είναι, υπεράνθρωπος; Δεν περιμένω από τον Οζίλ και τον κάθε Οζίλ να λύσει τα προβλήματα της λατινικής Αμερικής, κι εγώ παρακολούθησα το Μουντιάλ, και μου άρεσε κιόλας. Αλλά μη προκαλείς υπεράνθρωπε Οζίλ με επικοινωνιακά τρικ, που πετάνε τα ψίχουλα που έβγαλαν οι χορηγοί σου σε μισή ώρα απλά διαφημίζοντας την φιλανθρωπία σου. Α γαμήσου Οζίλ. Δηλαδή. Θα συμφωνήσω μαζί σου στηυν περίπτωση που γίνεται δημόσια με φώτο κάμερες και όλα τα συνεπακόλουθα. Αν το έκανε και δεν το ήξερε κανείς, καλά έκανε. Δλδ. Δεν αποκλείω ένας πλούσιος να έχει την αίσθηση της φιλανθρωπίας, φτάνει να μην το κάνει για φορολογικούς λόγους και προβολή .
liopyr Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Θα συμφωνήσω μαζί σου στηυν περίπτωση που γίνεται δημόσια με φώτο κάμερες και όλα τα συνεπακόλουθα. Αν το έκανε και δεν το ήξερε κανείς, καλά έκανε. Δλδ. Δεν αποκλείω ένας πλούσιος να έχει την αίσθηση της φιλανθρωπίας, φτάνει να μην το κάνει για φορολογικούς λόγους και προβολή . Καταλαβαίνω τι λες, αλλά αντιλαμβάνεσαι λάθος τον όρο "φιλάνθρωπος". Όταν θεωρείς τον εαυτό σου "φιλάνθρωπο", παύεις να τον θεωρείς άνθρωπο. Και τα δυο μαζί, δεν γίνεται. Να στο πω απλά, δεν γίνεται όπως δεν γίνεται να είσαι φιλοπαναθηναϊκός και παναθηναϊκός, φιλόπτωχος και φτωχός κλπ. Η φιλανθρωπία είναι μία έμπνευση που χρησιμοποιείται για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Εκ του ασφαλούς αυτοπροβολή, στάχτη στα μάτια και απενοχοποίηση. Τα φορολογικά προστέθηκαν μάλλον επειδή δεν ήταν αρκετά κερδοφόρα. Υπάρχει λόγος που αυτοί που τρέχουν σε εμπόλεμες ζώνες να μεταφέρουν φάρμακα ονομάζουν την δράση τους ανθρωπιστική. Καλό είναι να παίζουμε και με τις λέξεις καμιά φορά, ειδικά όταν κάποιες που θεωρούνται συνώνυμες δείχνουν την διαφορά ανάμεσα στον γιατρό στην Γάζα, και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη. 1
HALF EVIL Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Οκ και εγώ καταλαβαίνω αυτό που λες και σίγουρα δεν βάζω στο ίδιο επίπεδο την Μαριάννα με τον γιατρό στην Γάζα. Δίνοντας από το υστέρημα σου έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το να δίνεις από το πλεόνασμα σου. Όμως καλώς ή κακώς ζούμε σ'ένα παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα που παράγει πλούτο με διάφορους τρόπους, νόμιμους ή παρανομους για λίγους και φτώχεια για πολλούς. Διαχωρίζοντας τους όρους φιλανθρωπία και ανθρωπισμό, φιλανθρωπία είναι η πράξη να βοηθήσεις κάποιον από το πλεόνασμα σου για διάφορους λόγους, ενώ ανθρωπισμός είναι να δώσεις και τη ζωή σου ακόμα για κάποιον. Κάποιοι μπορούν, κάποιοι όχι, τι να γίνει, έτσι είναι η ανθρώπινη φύση.
Ahigh_forvalue Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Καταλαβαίνω τι λες, αλλά αντιλαμβάνεσαι λάθος τον όρο "φιλάνθρωπος". Όταν θεωρείς τον εαυτό σου "φιλάνθρωπο", παύεις να τον θεωρείς άνθρωπο. Και τα δυο μαζί, δεν γίνεται. Να στο πω απλά, δεν γίνεται όπως δεν γίνεται να είσαι φιλοπαναθηναϊκός και παναθηναϊκός, φιλόπτωχος και φτωχός κλπ. Η φιλανθρωπία είναι μία έμπνευση που χρησιμοποιείται για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Εκ του ασφαλούς αυτοπροβολή, στάχτη στα μάτια και απενοχοποίηση. Τα φορολογικά προστέθηκαν μάλλον επειδή δεν ήταν αρκετά κερδοφόρα. Υπάρχει λόγος που αυτοί που τρέχουν σε εμπόλεμες ζώνες να μεταφέρουν φάρμακα ονομάζουν την δράση τους ανθρωπιστική. Καλό είναι να παίζουμε και με τις λέξεις καμιά φορά, ειδικά όταν κάποιες που θεωρούνται συνώνυμες δείχνουν την διαφορά ανάμεσα στον γιατρό στην Γάζα, και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη. ενταξη ρε φιλε,κολας στη λεξη και χανεις το νοημα δηλαδη αν το πουμε "δωρεα",εισαι καλλυμενος? ισως η λεξη "φιλανθρωπια" απο μονη της να μην στεκει οντως,και να μην περιγραφη σωστα αυτο για την οποια την χρησιμοποιουμε..αλλα το περιεχομενο δεν αλλαζει.. δεν λεμε οτι καποιος που δινει μερικα λεφτα γινεται "αγιος",αλλα ουτε να τον βριζουμε κιωλας.. στη περιπτωση που γινεται μπροστα στις καμερας, θα σου πω οτι καποιος που εχει καποια Α προβολη (οπως ο οζιλ) μπορει να επηρεασει καποιους και να δωσουν και αυτοι κατι,αρα εν μερει δεν ειναι ανουσιο να γινεται φανερα.. και θα ξαναπω δεν ξερουμε τον οζιλ,μπορει οντως να εχει δωσει και πολλα πισω απο τις καμερες,μπορουμε να το ξερουμε εγω και εσυ?μπορει να εκρινε οτι στη συγκεκριμενη περιπτωση επρεπε να γινει ετσι μηπως φιλοτιμηθει και καποιος αλλος ποδοσφαιριστης ξερω εγω.. το να κανουμε υπονοιες ενω δεν ξερουμε τον αλλο δεν νομιζω οτι ειναι και πολυ σωστο,ας μεινουμε στη πραξη..ουτε εικονα θα τον κανουμε στο τοιχο για αυτο που εκανε,ουτε θα λεμε ο οζιλ ο φιλανθρωπος,ενα μπραβο ειπαμε και αυτο ολο.. 1
washcloud Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 και οσο για το αλλο για τον οζιλ απορω αν ο liopyr ή εσυ εχετε δωσει κατι απο αυτα τα λιγα ή πολλα που εχετε? Προχθές συγκεκριμένα, έδωσα ένα πενηντάλεπτο σε έναν ζητιάνο με ακορντεόν. Και δεν με πήρε και καμμιά κάμερα. Το αναφέρω, μπας και με πάρεις πιο σοβαρά, που έλεγες. Μπορεί βέβαια και όχι - αλλά όπως λες κι εσύ, και τί με νοιάζει εμένα...; 1
V for Vagelis Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Επειδή κάποιοι μιλούν για οικονομικό κέρδος απ το Μουντιάλ, πολύ δύσκολα να υπάρξει τέτοιο... Είναι πάρα πολύ μεγάλο το κόστος των έργων και της διοργάνωσης γενικότερα ώστε να καλυφθεί από τα εισιτήρια μερικών μόνο παιχνιδιών και από τον αυξημένο τουρισμό ενός καλοκαιριού (διόρθωση: "χειμώνα" βασικά γι αυτούς :Ρ). Μιλάμε πάντα για τα έσοδα του κράτους, γιατί ξενοδοχεία κλπ. ιδιωτικές τουριστικές επιχειρήσεις σίγουρα θα είχαν κέρδος, αλλά εις βάρος του λαού, ο οποίος εν τέλει είναι αυτός που χρεώθηκε το επενδυτικό κόστος του μουντιάλ. Να θυμίσω και τη πρόσφατη περίπτωση του Σότσι. Για τα 37 δισ. € που επενδύθηκαν, εισπράχθηκαν 192 εκ... τα οποία θεωρούνται και ρεκόρ εσόδων... http://www.contra.gr/Sports/World/WinterOlympics/sochi/ta-kerdh-apo-to-sotsi.2855728.html
HALF EVIL Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Άρα η λύση άμα θέλουμε Μουντιάλ και Ολυμπιακούς αγώνες και θέλουμε επίσης να γίνονται σε διάφορα κράτη και ηπείρους, είναι να τσοντάρουμε όλοι ανάλογα με την δυνατότητα κάθε κράτους. Βλέπετε κάποια άλλη λύση;
silverado Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Ναι. Να μην ειναι τοσο χλιδατοι,τοσο πολυεξοδοι οι αγωνες,δεν ειναι αναγκη να γινονται με καινουργιες υποδομες Οι αγωνες πρεπει να ειναι αγωνες αθλητων και οχι μεγαλοεργολαβων.
HALF EVIL Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Καλά αυτα που λες, αλλά ουτοπικα. Το κέρδος και οι σπόνσορες μπαίνουν πάντα πάνω απ όλα.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Θα αργήσει πολύ να ξεχάσει ο κόσμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα