Προς το περιεχόμενο

FIFA World Cup 2014

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλιστα.Ληστεία λέει.

Εδώ δεν μπορούν να βάλουν γκολ με 2 τετ α τετ ο άλλοσ μιλάει για ληστεία.λολ

Δημοσ.

O κανονισμός είναι ξεκάθαρος, ΑΝ η έξοδος του Νόυερ θεωρηθεί επικίνδυνο παιχνίδι το αν βρίσκει πρώτα μπάλλα και μετά παικτη, αν τον βρίσκει με το γονατο, με το χερι ή με την πατούσα δεν έχουν καμμία σημασία, η φάση είναι φάουλ και εφόσον υπάρχει και επαφή άμεσο φάουλ, αν δεν θεωρηθεί πλάγιο για την Αργεντινή. Το πάντα υψώνεται το γόνατο στις εξόδους ως το βρίσκει ο τερματοφυλάκας με το γόνατο στο κεφάλι τον επιθετικό έχει διαφορά. Δεν έχει περισσότερα δικαιώματα στο να θέτει σε κίνδυνο τους αντιπάλους ο τερματοφυλακας. Ο διαιτητής σφύριξε αμέσως γιατί κατάλαβε ότι η φάση ήταν επικινδυνη και όταν μετά είδε ότι ο Ιγκουαιν είναι καλά έκανε πολιτική. Αν είχε τραυματιστεί το πιθανότερο είναι ότι θα έδινε πέναλτυ. Το επιθετικό φάουλ που έδωσε ήταν απλά ανέκδοτο. Το αν χάλασε ή οχι ο τελικός αν είσαι οπαδός της Γερμανίας σίγουρα δεν χάλασε αν είσαι της Αργεντινής τον κατάστρεψε. Γενικά σε όλο το Μουντιάλ στο θέμα του επικίνδυνου παιχνιδιού σαν να άλλαξαν οι κανόνες με αποκορύφωμα τον τελικό που χάρισε κόκκινες κάρτες και στις 2 ομάδες (Χαβεντες, Αγγουέρο)

Η εξοδος του τερματοφυλακα δεν ειναι επικινδυνο παιχνιδι εξ ορισμου,ξεκιναμε απ αυτο.

Υπαρχουν απειρες φασεις σε κορνερ π.χ.,οπου οι τερματοφυλακες πεφτουν πανω σε σβερκους,πλατες,προσωπα επιθετικων (παντα μιλαμε εχοντας βρει την μπαλα) κ ειναι η' τιποτα η' φαουλ υπερ του τερματοφυλακα.

Το οτι χτυπαει τον Ιγκουαιν,ειναι καθαρα λαθος του Ιγκουαιν που συνεχιζει κ τρεχει προς τον τερματοφυλακα ενω η φαση ειναι χαμενη γι αυτον.

Το αν ειχε τραυματιστει η' οχι δεν παιζει κανενα ρολο για το αν θα δοθει πεναλτι,αφου δεν υπαρχει καν φαουλ.

Οσοι μιλουν για πεναλτι εχουν εντυπωσιαστει απ τη σφοδροτητα της συγκρουσης...οπως ειπα κ πριν το οτι γινεται γερος τρακος δεν σημαινει οτι ειναι πεναλτι.

• Like 1
Δημοσ.

O κανονισμός είναι ξεκάθαρος, ΑΝ η έξοδος του Νόυερ θεωρηθεί επικίνδυνο παιχνίδι το αν βρίσκει πρώτα μπάλλα και μετά παικτη, αν τον βρίσκει με το γονατο, με το χερι ή με την πατούσα δεν έχουν καμμία σημασία, η φάση είναι φάουλ και εφόσον υπάρχει και επαφή άμεσο φάουλ, αν δεν θεωρηθεί πλάγιο για την Αργεντινή. Το πάντα υψώνεται το γόνατο στις εξόδους ως το βρίσκει ο τερματοφυλάκας με το γόνατο στο κεφάλι τον επιθετικό έχει διαφορά. Δεν έχει περισσότερα δικαιώματα στο να θέτει σε κίνδυνο τους αντιπάλους ο τερματοφυλακας. Ο διαιτητής σφύριξε αμέσως γιατί κατάλαβε ότι η φάση ήταν επικινδυνη και όταν μετά είδε ότι ο Ιγκουαιν είναι καλά έκανε πολιτική. Αν είχε τραυματιστεί το πιθανότερο είναι ότι θα έδινε πέναλτυ. Το επιθετικό φάουλ που έδωσε ήταν απλά ανέκδοτο. Το αν χάλασε ή οχι ο τελικός αν είσαι οπαδός της Γερμανίας σίγουρα δεν χάλασε αν είσαι της Αργεντινής τον κατάστρεψε. Γενικά σε όλο το Μουντιάλ στο θέμα του επικίνδυνου παιχνιδιού σαν να άλλαξαν οι κανόνες με αποκορύφωμα τον τελικό που χάρισε κόκκινες κάρτες και στις 2 ομάδες (Χαβεντες, Αγγουέρο)

Η εξοδος του τερματοφυλακα δεν ειναι επικινδυνο παιχνιδι εξ ορισμου,ξεκιναμε απ αυτο.

Υπαρχουν απειρες φασεις σε κορνερ π.χ.,οπου οι τερματοφυλακες πεφτουν πανω σε σβερκους,πλατες,προσωπα επιθετικων (παντα μιλαμε εχοντας βρει την μπαλα) κ ειναι η' τιποτα η' φαουλ υπερ του τερματοφυλακα.

Το οτι χτυπαει τον Ιγκουαιν,ειναι καθαρα λαθος του Ιγκουαιν που συνεχιζει κ τρεχει προς τον τερματοφυλακα ενω η φαση ειναι χαμενη γι αυτον.

Το αν ειχε τραυματιστει η' οχι δεν παιζει κανενα ρολο για το αν θα δοθει πεναλτι,αφου δεν υπαρχει καν φαουλ.

Οσοι μιλουν για πεναλτι εχουν εντυπωσιαστει απ τη σφοδροτητα της συγκρουσης...οπως ειπα κ πριν το οτι γινεται γερος τρακος δεν σημαινει οτι ειναι πεναλτι.

Τι λες ρε φίλε? Θα μας τρελάνεις?? Λάθος του Ιγκουαιν που συνέχιζει και τρέχει? Τα διαβάζεις αυτά που γράφεις?Βγαίνει με πολύ δύναμη και πολύ επικίνδυνα ο Νοιερ, η μπάλα είναι διεκδικισιμη και ενώ την βρίσκει στη συνέχεια κάνει φάουλ στον Ιγκουαιν...Είναι ακριβώς το ίδιο με το τάκλιν με ρα δύο πόδια... Μπορεί να βρεις μόνο μπάλα, αλλά είναι φάουλ λόγο επικίνδυνου τρόπου παιχνιδιού
  • Like 3
Δημοσ.

Έπρεπε να στρώσει ένα σερβίτσιο ο Νόηερ πρώτα, να κεράσει ένα περγαμόντο, ένα κουλουράκι, κάτι, και μετά να πεταχτεί να πιάσει τη μπάλα.

Δημοσ.

Έπρεπε να στρώσει ένα σερβίτσιο ο Νόηερ πρώτα, να κεράσει ένα περγαμόντο, ένα κουλουράκι, κάτι, και μετά να πεταχτεί να πιάσει τη μπάλα.

Ή εισαι αθώος ή δεν εχεις παιξει σπορ.

Και γω τα ιδια εχω κανει σε μπασκετ, σε μικρότερη κλιμακα βασικα με το brutality...

Toν ισοπεδωσα και του ειπα: Τι θες φάουλ;;; Ελα παρε μου την μπαλα...

:-D 

Tεσπα ο,τι εγινε εγινε δεν υπαρχει λογος να το συζηταμε...!

Δημοσ.

Έχω να παίξω απ' το δημοτικό, είναι αλήθεια.

Ωραίες εποχές, έπαιζα και άμυνα, όλο το Δ2 κούτσαινε μετά το μεγάλο διάλειμμα.

• Like 4
Δημοσ.

Τι λες ρε φίλε? Θα μας τρελάνεις?? Λάθος του Ιγκουαιν που συνέχιζει και τρέχει? Τα διαβάζεις αυτά που γράφεις?Βγαίνει με πολύ δύναμη και πολύ επικίνδυνα ο Νοιερ, η μπάλα είναι διεκδικισιμη και ενώ την βρίσκει στη συνέχεια κάνει φάουλ στον Ιγκουαιν...Είναι ακριβώς το ίδιο με το τάκλιν με ρα δύο πόδια... Μπορεί να βρεις μόνο μπάλα, αλλά είναι φάουλ λόγο επικίνδυνου τρόπου παιχνιδιού

Ισως εκφραστηκα λαθος...εννοω οτι ετσι οπως παει δευτερος στη μπαλα κ ο τερματοφυλακας ειναι σε ψηλη εξοδο το μονο που εχει να κερδισει ειναι να δοθει επιθετικο φαουλ οπως κ εγινε.

Λιγο πριν γινει αυτο το σκηνικο,ο Κλοζε νομιζω-μπορει να κανω κ λαθος-βρεθηκε σε παρομοια φαση κ τραβηχτηκε πισω,οπως κανουν συνηθως οι επιθετικοι.

Αυτο που λες με το τακλιν με τα 2 ποδια δεν εχει καμια σχεση γιατι οι τερματοφυλακες δεν εχουν την ιδια αντιμετωπιση απ τους διαιτητες σε σχεση με τους υπολοιπους παικτες.

Οπως ειπα κ πριν περιμενω να μου βρει καποιος μια φαση αντιστοιχη που να τιμωρειται ο τερματοφυλακας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...εν τω μεταξύ, σχετικά με

...όταν το είδα, κλίκαρα το λινκ, και διάβασα (στην ουσία) τα εξής :

Μία νεαρή ρεπόρτερ (...αχ το γουτσουγουτσάκιιιι σνιφ) έκανε το... λάθος (πω, τα έβαλε με τον ΧΟΙΡΟΣΤΑΣΟΥΛΑ το μωάκιιι) να προκαλέσει (ΠΩ ξανά) το Τόμας Μίλερ (...φακ γιου εντ γιορ λίτερατουρ, πατριώτη). Η Κολομβιανή δημοσιογράφος ήθελε να… ψαρέψει είδηση, εξοργίζοντας τον 24χρονο επιθετικό και τα κατάφερε. (...ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΙΛΛΕΡΟΠΡΕΠΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΦΟΒΗΘΗΚΕ. Τύφλα να 'χει ο Οζίλ που τσάμπα περνιέται ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΑΛΑΣ...Το μωάκι εν τω μεταξύ, γύρω στα 30 το έκοψα. Μπιζουδάκι λέμε...).

Ρώτησε, στην μεικτή ζώνη, τον Μίλερ πως ένιωσε χάνοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ από τον συμπατριώτη της, Χάμες Ροντρίγκες, που πέτυχε έξι γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ο ίδιος είχε ένα λιγότερο. (...σα να λέμε, εντάξει, είσαστε ον τοπ οφ δε γουόρλντ τώρα - κάτσε λοιπόν να βρω να σε ρωτήσω για κάτι που έχασες ινστέντ. Νιανια, νιανιανια, κετς. Διότι με τρώγει ο κώλος για.)

Αν και αρχικά ο Μπάστιαν Σβάινστάγκερ, που ήταν δίπλα στο συμπαίκτη του, της είπε «πρέπει να μιλήσεις Βαυαρικά» (...ναι βρε παιδί μου, έτσι αυστηρά όπως το πιάνουμε διατυπωμένο της το 'πε. Λέκτορας Φιλοζοφίεν φάση ου Χοιροτρόφους), εκείνη δεν πτοήθηκε (...Ε Κ Ε Ι Ν Η...Αχ, Ε Κ Ε Ι Ν Η! Ηρωίδα λέμε!) και έκανε το μεγάλο λάθος!  (...ποιός Γιωργάκης και ποιός Τιτανικός....ΝΑ ένα λάθος λέμε!)

«Δεν μιλάω βαυαρικά αλλά συγχαρητήρια για το Μουντιάλ. (...είναι που είναι νεαρό, απαίδευτο σαν τις ηλιοκαμμένες λεύκες, ευγενικό ωσάν τον Γκάντι, και πιο παρθένο από το Άλτις το μωρό μωρέεε!) Ήσουν πολύ κοντά στο να αναδειχθείς κορυφαίος σκόρερ του τουρνουά. Πώς αισθάνεσαι», ήταν η ερώτηση. (...ναι, τόσο κοντά - μια τρίχα απ' τ' αρχίδια του Ροντρίγκεθ δηλαδή, όπως υποννοεί η ερώτηξη...)

Και ο άσος της Μπάγερν απάντησε με… απόλυτη ψυχραιμία: «Δεν με ενδιαφέρουν αυτές μ@@@@@@@   (ω-ρε πάπια και κακό...Πεκίνο γίναμε! Φακ εν τω μεταξύ εκ νέου την ορθογραφία, το συντακτικό - άντε και τον δαίμονα του ηλεκτρονού σου τυπογραφείου). Είμαστε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Μπορείτε να χώσετε το χρυσό παπούτσι στον κ@@@ σας»! (...στον κολομβιανό σας)

...και φυσικά εδώ τελειώνει η "analυση" απότομα, και μας αφήνει να βγάλουμε το συμπέρασμά μας. Κλίκαρα και στο βίντεο, δεν κατάλαβα Χριστό απ' τα Γερμανικά του Μουλαρά, αλλά έμεινα στα γέλια που έσκασε ο άλλος και δεν μου έκανε τόσο κακή εντύπωση αυτό που δεν κατάλαβα από πρώτο χέρι.

Και πριν λίγο, βλέπω αυτό : http://www.novasports.gr/MundialNews.aspx?a_id=349527&Sport=1&Country=1&Competition=1153&Season=102321&Round=261617,261697&Team=16593

Που τα αναλύει λίγο αλλιώς. Χωρίς να τα analύει. Και ξαναβλέπω μια και το βίντεο. Και ρίχνω και μια ματιά κι αλλού να διασταυρώσω.

Συμπέρασμα απντέητ : τον είχα για λίγο πιο χωριαταρά από τους άλλους τον Μίλερ (το στραβό του ετούτο, μου θυμίζει λίγο Τάσο Γιαννόπουλο δε). Αλλά εδώ βλέπω ότι ο τύπος μια χαρά χιούμορ έχει. Πάνω στη χαρά τους των παιδιώνε, έρχεται η όψιμη μικρά και πάει και καλά να βάλει φιτίλια. Και στην αρχή πάνε να το γυρίσουνε στο ψιλοδούλεμα/ψιλοχαβαλέ, με το που λένε "α θα μας τα πεις στα Βαυαρικά". Και μετά από τη μαλακία ερώτηση, πάρε να 'χεις χωριατοσλανγκιές, να σε αποδιοργανώσω λίγο, που αντί να πεις ένα ολόψυχο συγχαρητήρια, έρχεσαι και ρωτάς τις μαλακίες σου.

Και τί είπε κι όλας ο μάγκας; ΕΝ ολίγοις πάνω στη μέθη της νεανικής του χαράς (στανταράκι ότι είναι μικρότερος από τη "νεαρή ρεπόρτερ"...), χωρίς να μασουλάει, γυρνάει και λέει λεβέντικα "χέστηκα για τις χρυσές πίπες σας. Βάλτε τες εκεί που ξέρετε. Είμαι πρωταθλητής κόσμου, πετάω στα ουράνια κι εσείς τον παίζετε. Και σας το λέω και στη γλώσσα μου, κι εσύ τώρα κατάπιε τη δική σου και ας το καταλάβουν οι δικοί μας, αυτοί δηλαδή που πρέπει".

Και το λέει γελαδερά, και περιπαικτικά, και τάχαμου αρβανίτικα και δε συμμαζεύεται. Χωρίς "κώλους", χωρίς υπεροψίες, χωρίς τίποτα.

Ρησπέκτ τελικά.

Εγώ θα έλεγα πάλι καλά να λέει που δεν της γάμησε και καμμιά Σακίρα.

Ούτε Γερμανός τέτοια "σοβαρή" ανάλυση/επιχειρηματολογία....γι'αυτό και εμμένω στο post μου 14 σελίδες πριν!!!

Επεξ/σία από empire_1924
Δημοσ.

Δεν ξέρω ειλικρινά ποιον να υποστηρίξω. Τον τσομπανόβλαχο τον Μπαρμπαρό ή την εξυπνούλα ;

Ίσως σε βοηθήσει η συγκεκριμένη απάντηση του φίλου....!!!

Παντως στο Youtbe ακομη και Γερμανοι δινουν την πρωτη μεταφραση και πιο συγκεκριμενα γραφουν ''εκει που δεν φωτιζει ποτε ο ηλιος'' ενω μερικοι χαρακτηριζουν απρεπη την φραση του και μετα μερικοι Γερμανοι μαλωνουν μεταξυ τους ,κυριως οι υπολοιποι απο αλλα μερη της Γερμανιας,με τους Βαυαρους που τους κατηγορουν για τοπικιστες.

Μεχρι και ενας δυο native Germans, λενε οτι δεν ειναι σιγουροι ακριβως τι ειπε,ισως λογω προφορας και διαλεκτου.

Ενα ειναι το θεμα.Ηταν απρεπης η συμπεριφορα του παικτη?Για μενα ηταν,γιατι οταν εισαι παγκοσμιος πρωταθλητης,πρεπει να εισαι μεγαλοψυχος γιατι εισαι στην πιο μεγαλη χαρα της ζωης σου,αισθανεσαι και δικαια καταξιωμενος και πρεπει να εχεις τροπους.Το να μιλησεις απρεπα σε μια γυναικα,σε γλωσσα που δεν καταλαβαινει και με υπονοιες αισχροτητας,ακομη και αν δεν τα ειπε χυμα,ειναι απαραδεκτο για εναν αθλητη που εκεινη την στιγμη εκπροσωπει οχι μονο τον εαυτο του αλλα και την χωρα του.

Και η Κολομβια ειναι μια μικρη ,φτωχη χωρα,που χαρηκε και αυτη για την διακριση του αθλητη της.Δεν ειναι υποχρεωτικο οτι ειρωνευται η δημοσιογραφος. Ο Μιλλερ μπορουσε να πει ''συγχαρητηρια για τον Χαμες ,ειναι μεγαλος παικτης,αλλα προσωπικα η χαρα που εχω για την κατακτηση του παγκοσμιου πρωταθληματος επισκιαζει οποιαδηποτε προσωιπκη φιλοδοξια''. Θα εβγαινε και sportsman και κυριος.

Τωρα εμφανιστηκε σαν αγενης,αξεστος και πικροχολος.

Δημοσ.

Ίσως σε βοηθήσει η συγκεκριμένη απάντηση του φίλου....!!!

Σκωπτικά το είπα. Φυσικά και με καλύπτει η απάντηση του benign.

Δημοσ.

Παντως στο Youtbe....

ακομη και Γερμανοι δινουν την πρωτη μεταφραση και πιο συγκεκριμενα γραφουν ''εκει που δεν φωτιζει ποτε ο ηλιος'' ενω μερικοι χαρακτηριζουν απρεπη την φραση του και μετα μερικοι Γερμανοι μαλωνουν μεταξυ τους ,κυριως οι υπολοιποι απο αλλα μερη της Γερμανιας,με τους Βαυαρους που τους κατηγορουν για τοπικιστες.

Μεχρι και ενας δυο native Germans, λενε οτι δεν ειναι σιγουροι ακριβως τι ειπε,ισως λογω προφορας και διαλεκτου.

Ενα ειναι το θεμα.Ηταν απρεπης η συμπεριφορα του παικτη?Για μενα ηταν,γιατι οταν εισαι παγκοσμιος πρωταθλητης,πρεπει να εισαι μεγαλοψυχος γιατι εισαι στην πιο μεγαλη χαρα της ζωης σου,αισθανεσαι και δικαια καταξιωμενος και πρεπει να εχεις τροπους.Το να μιλησεις απρεπα σε μια γυναικα,σε γλωσσα που δεν καταλαβαινει και με υπονοιες αισχροτητας,ακομη και αν δεν τα ειπε χυμα,ειναι απαραδεκτο για εναν αθλητη που εκεινη την στιγμη εκπροσωπει οχι μονο τον εαυτο του αλλα και την χωρα του.

Και η Κολομβια ειναι μια μικρη ,φτωχη χωρα,που χαρηκε και αυτη για την διακριση του αθλητη της.Δεν ειναι υποχρεωτικο οτι ειρωνευται η δημοσιογραφος. Ο Μιλλερ μπορουσε να πει ''συγχαρητηρια για τον Χαμες ,ειναι μεγαλος παικτης,αλλα προσωπικα η χαρα που εχω για την κατακτηση του παγκοσμιου πρωταθληματος επισκιαζει οποιαδηποτε προσωιπκη φιλοδοξια''. Θα εβγαινε και sportsman και κυριος.

Τωρα εμφανιστηκε σαν αγενης,αξεστος και πικροχολος.

Αδερφέ δεν είπα ότι αυτό που εννοούσε ήταν κάτι διαφορετικό. Και στα Ελληνικά το "εκεί που ξέρετε", στον κώλο σημαίνει στην τελική. Έτσι δεν είναι; Αυτό που είπα είναι ότι α) δεν το είπε ξεκάθαρα (πράγμα που του ΔΙΝΕΙ άλλη διάσταση) β) ο τρόπος που το είπε.

(Όπως ακριβώς και στα Ελληνικά υπάρχει διαφορά αν πεις "βαλ' το στον κώλο σου", αφρίζοντας. Κτλ...)

Τελικώς έχουμε τον Μίλερ να λέει "βάλτε την πίσω απ' τ' αυτιά σας". Και όχι στον κώλο σας. Και όχι θυμωμένα, προκλητικά, επιθετικά και τα σχετικά. Την έπαιξε/την δούλεψε/την "έφτυσε" (μην ξεχνάς ότι το έκανε στα Γερμανικά, αν σου λέει κάτι αυτό), κι αυτήν και την "ερώτησή της". Δεν ξέρω αν θα προτιμούσες μια πιο "πολιτικά ορθή" στάση, αλλά εγώ καθόλου. Όπως και δεν θα προτιμούσα πχ να έφευγε/να μην απαντούσε αν αισθανόταν "θιγμένος" απ' την ερώτηση περί χρυσοπάπουτσου κτλ.

(...σε αντιπαραβολή να θυμίσω την κυνική δήλωση/απάντηση Σουμάχερ από το παρελθόν που παρέθεσες εσύ ο ίδιος : η οποία αν όντως ακριβώς έτσι όπως μας έμεινε η αίσθηση ήταν, ΤΟΤΕ ο τύπος ήταν για κρέμασμα. Το τονίζω γιατί προφανώς δεν είμαι τυφλός υποστηρικτής των Γερμανών κτλ. Για την ακρίβεια, δεν τους είμαι τίποτα, έτσι γενικά. Κρίνω ανάλογα την περίπτωση και ανεξάρτητα για ποιούς μιλάμε.)

Στα μάτια μου, της πούτσας ήταν η ερώτηση - ανάλογη απάντηση "εξυπνακίστικη" σήκωνε. Σε ΟΠΟΙΟΝ και να ήταν στη θέση του ερωτηθέντος (είτε ήταν Γερμανός, είτε Αργεντίνος, είτε οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας).  Όχι βέβαια ότι ήταν καν'ας ήρωας ο Μίλερ - έτσι και του κάνανε την ίδια ερώτηση τίποτε μεγαλοδημοσιογράφοι κτλ, κατά πάσα πιθανότητα δεν θ' απαντούσε έτσι "μαγκιόρικα", αλλά ό,τι και να απαντούσε, θα το φτιασίδωνε. (...Από την άλλη, ποτέ δε θα καθότανε τέτοια φάση, γιατί το όλο σκηνικό έγινε πάνω στη χαρά/ένταση κτλ της στιγμής, καπάκι από τον αγώνα, με τις ενδορφίνες να έχουν βαρέσει ταβάνι - και στο γκαζόν δεν υπάρχουν ούτε μεγαλοδημοσιογράφοι, ούτε στούντια, ούτε γραββάτες κτλ...).

Με το τί σχολιάζουν στο YouTube όσοι σχολιάζουν, θα μου επιτρέψεις να μην σχολιάσω.

Καμμιά διαφωνία δε ούτε για το μέγεθος της Κολομβίας και τη "σημαντικότητά" της στον κόσμο, όπως και το τί σημαίνει για τον απλό κολομβιανό κοσμάκη το χρυσό παπούτσι του Ροντρίγκεθ. Κι εγώ μαζί τους είμαι - ένα παραπάνω που δόθηκε σε παιδί που του άξιζε. Διαφωνώ όμως στο να τα μπλεντάρουμε αυτά με την δημοσιογράφα. Έλα στη θέση του άλλου, και θεώρησε πως δεν ήταν ο γερμανομίλερ : Είναι ή δεν είναι μαλακία να βγαίνει ο μικροφωνατζής και να σου λέει "αχ τί ωραία είστε πρωταθλητής - αλλά και αχ τί κρίμα, χάσατε το χρυσούν παπούτσιον όμως; Το οποίο πήγε σ' ένα δικό μας παιδί κτλ"; Βρίσκω την όλη ιδέα τουλάχιστον λοβοτομημένη (περισσότερο κι απ' την κλασσικά ηλίθια/ηλιθίως κλασσική "πώς αισθάνεστε") - στα όρια της απρέπειας και ίσως και της προκλητικότητας. Προφανώς ο σκοπός ήταν με εφαλτήριο τον Μίλερ, να ακουστεί και κατιτίς για τον Ροντρίγκεθ κτλ. Ε δεν σου φαίνεται μαλακία αυτό; Αναρωτιέμαι αν μετά το παιχνίδι της Κολομβίας είχε πάει στον Χάμες που είχε σπαράξει και πχ τον ρώτησε "μόλις αποκλειστήκατε από τη συνέχεια του Μουντιάλ - αλλά παίζει να πάρεις εσύ το χρσοπάπουτσο, πώς αισθάνεσαι;"........Αλλά μπα, ε.

Γενικά κάθε πράμμα στην ώρα του και στον τόπο του ρε γαμώτ. Όπως δεν θα έλεγε να πάει και να ρωτήσει τους Γερμανούς "νικήσατε και μπράβο, αλλά αυτή τη στιγμή το Ισραήλ έχει καταγαμήσει πάλι τη Γάζα, τί θα γίνει μ' αυτή την κατάσταση;", έτσι ήταν και μαλακία να πάει να πει/ρωτήσει αυτό που τελικώς έκανε...Τόσο πια, ΔΕΝ της έκοψε...;

Μου κάνει δε εντύπωση το πώς το θέτεις το θέμα "ευγένεια", αναφορικά με φύλα, με "μεγαλοψυχία" κτλ.

Αν ο δικός σου τρόπος θα ήταν αυτός να συλλάβεις την όλη στιγμή, στην θέση του Μίλερ, δε σημαίνει ότι η δική του πραγματικότητα είναι απαραίτητα λάθος. Κι εγώ κατά πάσα πιθανότητα, αν είχα "προκληθεί", σαν άνθρωπος μάλλον θα πέταγα απλώς κάτι πολύ διακριτικότερο και θα την έκανα. Μόνο που ξεχνάς ότι μιλάμε συν τοις άλλοις για μια στιγμή ιδιαίτερη, το ξαναλέω : ένας πιτσιρικάς (σε σχέση με εμάς τα πουρά), με τη βιολογία του να βαράει τύμπανα, ενώ μόλις έχει γίνει πρωταθλητής κόσμου, κάθε άλλο παρά δικιολογείται να παρακάμψει μεγαλόψυχα μια μαλακισμένη ερώτηση και να..."δει βαθύτερα". Η...ανωμαλία στην ηλικία του και την "κατάστασή του" θα ήταν να σκεφτεί "κάτσε να φτιάξουμε λίγο τους φουκαράδες τους Κολομβιανούς, ξέχνα την μαλακισμένη ερώτηση και πλέξε κα'να μίνι-εγκώμιο για τον Ροντρίγκεθ". Άσε που είμαι βέβαιος ότι έτσι και πάει κάποιος και τον ρωτήσει τώρα στο άσχετο περί Ροντρίγκεθ, θα πει "μπράβο του, έβαλε τα περισσότερα γκολ και ήταν και ωραία". Δε νομίζω σε καμμία περίπτωση το θέμα του να ήταν είτε με το ποιός το πήρε, ούτε με το ότι δεν το πήρε ο ίδιος του. Μη σου πω ότι αν ήταν αυτός που το είχε πάρει, πάλι (σχεδόν) μία από τα ίδια θα της έλεγε. Πουρνάρι διότι το παπούτσι, μπρος στον γάμο του τίτλου της παγκόσμιας πρωταθλήτριας της ομάδας του.

Παράλληλα, να πώς πάει το κακεντρεχές τσουβάλιασμα : "οι Γερμανοί δεν είναι υπερόπτες; Ορίστε τα χαΐρια του Μίλερ". Ο "σκληρός Χοιροβοσκός" δίπλα του, απλά χαχαχά και χουχουχού ήταν (ο οποίος μάλιστα, παρά την σκληροτράχηλη -έως αχώνευτη- φάτσα του και το ανάλογο παιχνίδι του, μια χαρά συμπαθητική/στα όρια της φλωριά θα έλεγα, συμπεριφορά φαίνεται να έχει, συγκρινόμενος ειδικά με τον "δηκτικό" Μίλερ). Ούτε υπεροψίες ούτε τίποτα. Πήγε μάλιστα μετά χιουμοριστικά να καλύψει και καλά διακριτικά "την απάντηση του άλλου", λέγοντας κάτι σε "είπε ότι του αρέσεις και θέλει να βγείτε μαζί" κτλ.

Το θέμα λοιπόν είναι ότι με τα όσα έχει κάνει "το γερμανικό κράτος" (με κάτι "φωτισμένα" αστέρια στο εξουσιαστικό τιμόνι, πιο συγκεκριμένα), πιάνοντας από παγκόσμιους πολέμους, ολοκαυτώματα, πλάτες από Αμερικάνους για ξελάσπωμα από πολεμικές αποζημιώσεις, χωνευτήρια του νοτιοευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού στο μηχανισμό της δικής του ευημερίας, στησίματα χρηματοοικονομικών Αρμαγεδώνων εις βάρος και πάλι των νοτιοευρωπαίων (αλλά και της ίδιας του της ράτσας - βλέπε ανατολικο-Γερμανοί) κλπκλπ) εδώ και "μια ζωή", φτάνει να την πληρώνει μια ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία προσωπικά θεωρώ ότι δεν το αξίζει. Και μη μου πεις ότι "όλος ο κόσμος" δεν την είχε στο στόχαστρο ακριβώς για τα προαναφερθέντα.

Το ερώτημα είναι, αξίζει τέτοια αντιμετώπιση; Ή ήταν "εντάξει" σαν ομάδα; Υπάρχουν οι "γερμανοτσολιάδες" που αναφέρθηκαν, που σε οποιαδήποτε περίπτωση θα ήταν (και ήταν) υπέρ της, "επειδή είναι η Γερμανία". Από την αρχή και ανεξαρτήτως συμπεριφοράς (της ομάδας). Προσωπικά κάθε άλλο παρά σχέση έχω με τέτοιους. Μη σου πω μάλιστα ότι με μισό μάτι τους έβλεπα κι εγώ στην αρχή. Όσο όμως είδα από τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που έκανε η συγκεκριμένη ομάδα, με κέρδιζε σιγά-σιγά/μου άρεσε (όχι καθ' ολοκληρία βέβαια, και καν όχι από την αρχή). Όχι επειδή είναι "η Γερμανία", αλλά επειδή όντως έπαιζε χωρίς τα βάρβαρα φάουλ που κάναν' κάποιοι άλλοι, χωρίς βεντετισμούς ατομικούς, χωρίς να δείχνει ένα σύνολο που γινόταν σκορποχώρι από τη μια στιγμή στην άλλη. Αντίθετα είδα μια "ήρεμη δύναμη", συγκεντρωμένη, μεθοδική, χωρίς τρελλά απς, χωρίς τρελλά ντάουνς. Κι αυτό το εκτίμησα. Δεν "χάρηκα που πήρε το κύπελλο". Δεν με ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ κι όλας άλλωστε. Εκτίμησα όμως όπως είπα το πως έπαιξε, όσο την είδα. Και θεωρώ ότι στο τέλος το ότι το πήρε, το άξιζε. Όπως και θα το άξιζε πχ η Αργεντινή, αν τις ευκαιρίες που είχε στον τελικό, τις είχε αξιοποιήσει.

Κάτι άλλο που "κόστισε" στα μάτια των "ενάντιων" στην ομάδα της Γερμανίας, ήταν το "διαλυτικό" 7-1 κατά της Βραζιλίας. Πολλοί την μίσησαν γι' αυτό. Οι οποίοι είτε τόσο "αντι-Γερμανοί", ή τόσο "Βραζιλιάνοι", ή τόσο εκτός παιχνιδιού ήταν. Διότι το εν λόγω ματς δεν το ξεφτίλισε η γερμανική ομάδα, αλλά η βραζιλιάνικη.

Στην τελική, όρεξη να έχει κανείς, μπορεί να φορτώσει πολλά στην συγκεκριμένη γερμανική ομάδα και τους παίκτες της. Το θέμα είναι τα κίνητρά του, και αν το αξίζει αυτή η όχι.

Για όλα λοιπόν τα παραπάνω, και συγκεκριμένα/ειδικά, αλλά και γενικά, νομίζω ότι οι χαρακτηρισμοί "αγενής/άξεστος" για τον Μίλερ, με βάση την περίφημη "συνέντευξη", είναι τουλάχιστον υπερβολικοί, και σαφώς μονομερείς (κόλαση στον Μίλερ - αφρός η ρεπορτάζουσα).

Όσο για το πικρόχολος, θα έλεγα ότι είναι τουλάχιστον άκυρο (και στα όρια του...πικρόχολου ο χαρακτηρισμός. Και το λέω εντελώς ψύχραιμα, μαν - πόσο μάλλον που γνωρίζεις ότι σε εκτιμώ). Πραγματικά το μόνο που βλέπω είναι μια "τσογλανιστική διάθεση για χιούμορ/πείραγμα/χώσιμο" από τον Μίλερ, ένα "βάλσιμο σε θέση", αν θες, μιας "προκλητικής" (και όχι "χαλαρής") ερώτησης. Από έναν "πιτσιρικά", των πολλών εκατομμυρίων έστω (και ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτό που είναι στη θέση του και στα χρόνια του κτλ). Προσωπικά τον προτιμώ έτσι, πάρα τον "sportsman" που έγραψες (έτσι όπως το εννοείς). Και θα τον προτιμούσα, όποιας εθνικότητας κι αν ήταν.

Όπως και να 'χει, σε καμμία των περιπτώσεων δεν μπορώ να δικαιολογήσω (όσο κι αν μπορώ να την αντιληφθώ κι αυτήν και τους λόγους που την προκάλεσαν) ούτε το μέγεθος της "επίθεσης" (..ακόμη και από συν-Γερμανούς του, αν θες στην τελική. Διότι η αισθητική δεν έχει διαβατήριο, ούτε καν DNA) εναντίον του (από "τον κόσμο όλο", όχι από εσένα μόνο), ούτε φυσικά το τσουβάλιασμα των Κλόζε, Λαμ, Κεντίρα, Κρος, Γκέτζε, Λεβ, Οζίλ, Μοζίλ, Σούρλε, Μούρλε και όποιων άλλων ήταν "υπεύθυνοι" για την αξιόλογη από κάθε πλευρά εικόνα που φρονώ ότι παρουσίασε αυτή η γερμανική ομάδα (...προφανώς εδώ δεν απευθύνομαι σε εσένα, διότι δεν ήσουν εσύ που τσουβάλιασες - εσύ μόνο για τον Μίλερ και την περίφημη δήλωση μίλησες).

(Αν υπήρχε κάτι που με ενόχλησε και εμένα όπως και διάφορους άλλους, ήταν η έξοδος του Νόιερ πάνω στον Ινγκουαΐν. Η οποία ασχέτως αν δεν ήταν "αντικανονική" ή όχι, παραείχε σφοδρό αποτέλεσμα για τον αντίπαλο. Και θα προτιμούσα ο Μανωλάκης να μην ξανακάνει κάτι παρόμοιο. Σηκώνει όμως πολύ κουβέντα κατά πόσο μπορεί να τον δακτυλοδείξει : η στιγμή, η ένταση, το πάθος, τα σκατά, τα φατά, η κακιά η ώρα ίσως ακόμη. Ξαναλέω θα προτιμούσα να είχε περισσότερη σύνεση και λιγότερο πάθος την επόμενη φορά. Και κρατάω ότι ούτε παρελθόν έχει με "τέτοιες" επεμβάσεις.

Όπως θεωρώ και αστείο το ότι κάποιοι από την άλλη φορτώσανε τη σύγκρουση στον Αργεντίνο. Μαζί και ο διαιτητής...

Αν είναι, με αυτό ν' ασχοληθούμε. Με τον Νόιερ και την επικίνδυνη έξοδό του - χωρίς βέβαια να χρεώνουμε συλλήβδην επικίνδυνο ποδόσφαιρο στους Γερμανούς. Πάντως όχι με τον "άξεστο" Μίλερ.)

Βtw, η όλη φάση μου θύμισε πολίτικαλ-κορέκτνες φρένζι, ανάλογη του σκηνικού που είχε παιχτεί πρόπερσι με τον Ραπτόπουλο (που με το ζόρι είχε κρατηθεί να μην κατουρηθεί από το γέλιο, όταν είχε πάρει στην εκπομπή του εκείνος ο παοκτζής που μάσαγε/τράβαγε τα λόγια του λες και ήταν άρτι τριφυλλοκαπνισμένος) και μετά είχε βγει η κάθε αυτόκλητη τηλεοπτική κουραδοδικαστίνα να του πετάξει τον Ηθικό Κώδικα στην καράφλα...

ΠΟΛΥ λοιπόν κακό, για το απολύτως τίποτα.

Περισσότερο από αναμόρφωση συμπεριφοράς, υπάρχει πιστεύω η ανάγκη για αναβάθμιση χιούμορ στον κόσμο τελικά.

They don't need no rehabilitation. 

Reporter, leave them kids alone...

Ούτε Γερμανός τέτοια "σοβαρή" ανάλυση/επιχειρηματολογία....γι'αυτό και εμμένω στο post μου 14 σελίδες πριν!!!

Κακό πράγμα οι εμμονές.

• Like 2
Δημοσ.

Πω ρε φίλε σεντονάρα xD

Το'χει ο μπαγάσας όμως. Απ'τους λίγους που κερδίζουν τον αναγνώστη, σε τέτοιο βαθμο που για πότε έκατσες και το διάβασες όλο δεν το πήρες πρέφα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...