Προς το περιεχόμενο

FIFA World Cup 2014

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ηθελα να ξερα τι θα εκανε ο Πελε οταν επιανε μπαλα αν επεφταν πανω του οι Μποατενγκ,Χουμελς,Λαμ,Σβαινσταιγκερ,Κροος και να εχεις και απεναντι σου τον Τerminator Νοιερ.

Ο Πελε δεν ξέρω άλλα ο Γκαριντσα θα τους περνουσε για πλάκα....... θα ξαναγυρνουσε πίσω και πάλι θα τους ξαναπερνουσε και στο τέλος θα τους φώναζαν Ζοαο(για όσους γνωρίζουν).

Περα από την πλάκα άλλες εποχές τότε και δεν μπορούν κατά την γνώμη μου να γίνονται συγκρίσεις Μεσι-Μαραντονα η Πελε με Μαραντονα όπως έχουν αναφέρει πολλοί και σε προηγούμενα ποστ.

Ο κάθε ένας έπαιξε/παίζει σε εντελώς διαφορετική εποχή.

Ακόμη και για ομάδες άλλοι λένε την Ουγγαρία(1954) άλλοι Βραζιλία(1970-1982) άλλοι Ολλανδια(1974-1978).Εγω προσωπικά δεν ειχα την τύχη να δω αυτές τι ομάδες να παίζουν άλλα εχω διαβάσει κι εχω δει τα πάντα που έχουν ειπωθεί/γραφτεί/δείξει.Ίσως η Βραζιλία του 70" να ήταν η λίγο καλύτερη από αυτήν του 82".

Ας αφήσουμε καλύτερα τις συγκρίσεις γιατί μέχρι το επομενο Μουντιάλ να μιλάμε δεν θα βγάλουμε άκρη.

Δημοσ.

Αυτό το "ο καλύτερος παίκτης/η καλύτερη ομάδα όλων των εποχών" δεν υπάρχει ρε παιδιά, κάθε εποχή είναι διαφορετική

Αν βελτιώθηκαν τώρα τα συστήματα και οι αμυντικοί, το ίδιο ισχύει και για τις ντόπες και τα φάρμακα που παίρνουν και μετά ξερνάνε κάθε τρεις και λίγο μες στο γήπεδο

εχουμε ξαναπει οτι οι ανθρωποι γουσταρουν τις συγκρισεις(και γω μαζι) αλλα συμφωνω οτι ειναι λιγο ατοπες για πολλους λογους

στο αλλο τωρα.ντοπα παιρνουν ολοι η κανενας.εγω δεν εχω δει πολλους να ξερνανε καθε λιγο οποτε κατι αλλο γινεται

παντως η ντοπα δε σου δινει ικανοτητα 

αντοχες σου δινει

οση ντοπα και να δωσεις στον γκεκα το ιδιο θα παιξει

η αλλο παραδειγμα  ολοι παιρνουν ντοπα στο Nba αλλα ο λεμπρον εχει τη μεγαλυτερη ικανοτητα απο ολους

Δημοσ.

Μια χαρα γινεται η συγκριση. Δηλαδη αν σου πω συγκρινε τον Βυντρα με τον Μπεκενμπαουερ δεν μπορεις?

ΥΓ. Τον Μουρινιο γιατι τον αναφερεις συνεχως σε ασχετα θεματα. Για να με πικαρεις? Χαχαχα

Ε και πριν 4 χρονια ειχε Μουντιαλ και ηταν περισσοτερο χωμα απο οτι τωρα...

Και κατεκτησε τα παντα με ομαδες της πλακας τοσο συλλογικα οσο και εθνικα ΜΟΝΟΣ του. Για αυτο και ειναι αξεπεραστος...

Οχι ρε φιλε δεν μπορεις να τους συγκρινεις,πως να το κανουμε τωρα? Αν εβαζες τον σημερινο Βυντρα στην τοτε εποχη θα ηταν ο Βυντρα ο τοτε Μπεκενμπαουερ..

Και επιτελους καταλαβε κατι.Να στο κανω πιο λιανα..Στην τοτε εποχη ο Μαραντονα σαν παικτης ηταν του 10 και ολοι οι αλλοι ηταν απο του 6 και κατω...Σημερα,ο Μεσι ειναι στο 10 αλλα βρισκει παικτες απεναντι του που ειναι και του 9,και του 8,και του 8,5,και του 7,5 και του 7..Που αναλογα με τα συστηματα της ομαδας που παιζουν και με τα ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ αυτης μπορουν αυτοι του 7 να παιξουν για 9 κ.ο.κ. Τοτε ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ..Οι παικτες που περιτριγυριζαν τον Μαραντονα τοτε ειχαν τεραστια διαφορα σε σχεση με αυτον γιαυτο και τα εκανε ολα μονος του,δεν υπηρχαν συστηματα δεν δεν δεν..Καμια σχεση με τωρα..

Δημοσ.

...σε γενικές πάντως γραμμές, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αξία αποκτά η γνώμη όποιου πχ ΔΕΝ έζησε τον Μαραντόνα και τον θεωρεί "τον καλύτερο", ή αντίστοιχα όποιου έζησε ΠΡΩΤΑ τον Μαραντόνα, αλλά κρίνει καλύτερο τον Μέσσι...

Κατά τ' άλλα, γενικά το "Ο καλύτερος όλων", είναι φάουλ. Στην καλύτερη, να μιλήσουμε πχ "για τον καλύτερο των Αργεντίνων" ή των Βραζιλιάνων, κτλ...

Κυρίως επειδή στα κριτήρια μπαίνουν ΠΑΝΤΑ και τα προσωπικά γούστα (πχ κάποιος μπορέι να μη γουστάρει Μέσσι, επειδή δεν είναι τόσο "εκδηλωτικός'...).

Δημοσ.

Δεν μιλαμε για το αν ενας παιχτης ειναι καλος η οχι. Δεν ειπα ποτε πως ο Μεσι δεν ειναι πολυ καλος.

Εδω ομως μιλαμε για το αν ενας παιχτης ειναι ο καλυτερος ολων των εποχων.

Καλα καταλαβα ποσο εχεις δει Μαραντονα και εσυ...

Φυσικα ο Μαραντονα.

φιλε για μενα ειναι ο μεσσι για σενα ο μαραντονα για αλλον ο πελε για αλλον ο κροιφ

τι να κανουμε τωρα ετσι ειναι αυτα

απο ποτε η γνωμη μετραει πιο πολυ απο των αλλων

ασε που εχεις γινει και μειοψηφια και δε το ξες ακομα

και ασε που εχω και καλυτερα επιχειρηματα απο τα δικα σου σε συγκρισεις

κολοτουμπες να κανεις 100 φορες να το γραψεις ετσι κι αλλιως δε σε παιρνουμε και πολυ σοβαρα οποτε μην ασχολησαι και τσαμπα

υγ.αμα παρει ο μου μουντιαλ με πορτογαλια ανετα αλλαζεις γνωμη χαχαχαχαχα

Δημοσ.

Αξιοσημείωτο ότι στα τελευταία 10 περίπου λεπτά που παίχτηκαν από το γκολ και μετά, δεν είδαμε τα καραγκιοζιλίκια με το ροκάνισμα του χρόνου που έχουμε δει σχεδόν από κάθε άλλη ομάδα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Κανένας γερμανός παίκτης δε προσποιήθηκε κάποιο τραυματισμό, ούτε η αλλαγή του Οζιλ κράτησε αιώνες, βασικά ούτε καν που καθηστέρισε το ματς. Μόνο ο Σβάινι έμεινε στο τέλος για λίγο στο χορτάρι, αλλά με τόσο ξύλο που έφαγε σε όλο το ματς και με το δίκιο του... φάνηκε όντως να υποφέρει.

Κατά τ άλλα παραμένουν αντιπαθητικοί, υπερόπτες και προκλητικοί για μερικούς εδώ μέσα...

MVP για μένα ο Neuer για τη σιγουριά που έδινε στους αμυντικούς του σε όλη τη διοργάνωση, καθώς και ο αρχηγός Lahm που για άλλη μια χρονιά απλά τα έδωσε όλα μέσα στο γήπεδο για να οδηγήσει την εθνική του στη κορυφή.

• Like 2
Δημοσ.

κατσε γτ θα τρελαθω ποιος επρεπε να παρει την χρυση μπαλα?

ο μιλλερ μηπως?

ή χαμες που αποκλειστικε απο τους 8?

με κατω τα χερια ειναι μεσσι

Robben ποιος άλλος;
  • Like 1
Δημοσ.

Αξιοσημείωτο ότι στα τελευταία 10 περίπου λεπτά που παίχτηκαν από το γκολ και μετά, δεν είδαμε τα καραγκιοζιλίκια με το ροκάνισμα του χρόνου

...

Πλάκα μου κάνεις; από το 117' (3 λεπτά πριν το τέλος) όλο πέφτανε οι Γερμανοί και κάνανε πως χτυπήσανε... (άσε που σε τέτοιο σημείο χτυπάς και μόνος σου -μαζοχοι-)

Δεν ασχολούμαι και πολύ με την μπάλα, σαν απλός -φίλαθλος;- είδα ότι η Αργεντινή ήταν καλύτερη με αρκετές καλές φάσεις που μπορούσε να καθαρίσει το Match!

Αυτό το μουντιαλ ήταν ξενέρωτο για μένα, περάσανε ομάδες από τύχη (με 1 γκολ ,,, με άδικο πέναλτι λίγο πριν το τέλος).

Η Γερμανία ήταν αρκετά καλή ομάδα αλλά -αντικειμενικά πάντα- δεν άξιζε να το πάρει, μέχρι στους 8 έπρεπε να πάει  (για να μην βγω κακός, πραγματική μου γνώμη;;; 16~)

Δεν πειράζει... δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος!

ΥΓ: Στο μουντιαλ αυτό υποστήριζα Ιταλία!

Δημοσ.

Πλάκα μου κάνεις; από το 117' (3 λεπτά πριν το τέλος) όλο πέφτανε οι Γερμανοί και κάνανε πως χτυπήσανε... (άσε που σε τέτοιο σημείο χτυπάς και μόνος σου -μαζοχοι-)

Δεν ασχολούμαι και πολύ με την μπάλα, σαν απλός -φίλαθλος;- είδα ότι η Αργεντινή ήταν καλύτερη με αρκετές καλές φάσεις που μπορούσε να καθαρίσει το Match!

Αυτό το μουντιαλ ήταν ξενέρωτο για μένα, περάσανε ομάδες από τύχη (με 1 γκολ ,,, με άδικο πέναλτι λίγο πριν το τέλος).

Η Γερμανία ήταν αρκετά καλή ομάδα αλλά -αντικειμενικά πάντα- δεν άξιζε να το πάρει, μέχρι στους 8 έπρεπε να πάει  (για να μην βγω κακός, πραγματική μου γνώμη;;; 16~)

Δεν πειράζει... δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος!

ΥΓ: Στο μουντιαλ αυτό υποστήριζα Ιταλία!

Μάλιστα.Για την Αργεντινή τι έχεις να πεις?Πως ακριβώς ήταν καλύτερη όταν όλες οι ευκαιρίες πλην μιας ήταν από λάθη των Γερμανών?Ούτε μια οργανωμένη επίθεση δεν μπορούσαν να κάνουν

• Like 1
Δημοσ.

Στο Μουντιάλ του '86 ήμουν αρκετά μικρός οπότε δεν το παρακολούθησα. Το '90 περίμενα με ανυπομονησία να δω αυτόν τον παικταρά τον Μαραντόνα και ήταν απλά για γέλια, όπως και όλη η Εθνική ομάδα της Αργεντινής (αν και την υποστήριζα). Φυσικά είδα και το '94 που είχε και αντίπαλο την Εθνική μας. Εκεί ήταν απλά περιπατητής. 

Στα 2 αυτά μουντιάλ ήταν απλά ένα πτώμα που περιφερόταν στο γήπεδο. Δέκα φορές χειρότερος απο τον Μέσι σε αυτό το Μουντιάλ. Οκ έκανε παπάδες το 86...τα ίδια έκανε και ο Καστίγιο σε ένα Κόπα Αμέρικα. Για μένα οι μεγάλοι παίκτες έχουν διάρκεια, και αυτό σίγουρα το έχει ο Μέσι.

• Like 3
Δημοσ.

Μάλιστα.Για την Αργεντινή τι έχεις να πεις?Πως ακριβώς ήταν καλύτερη όταν όλες οι ευκαιρίες πλην μιας ήταν από λάθη των Γερμανών?Ούτε μια οργανωμένη επίθεση δεν μπορούσαν να κάνουν

Απο που και ως που μια ομάδα είναι καλύτερη στον αγώνα απο μια άλλη, επειδή παίζει παιχνίδι κατοχής και όχι αντεπιθέσεων; Η Αργεντινή είχε καλύτερες φάσεις για να τελειώσει τον αγώνα. Όπως είπαμε και πριν, όταν δεν μπορείς να τελειώσεις τέτοιες φάσεις είσαι άξιος της μοίρας σου.

Πριν το αγώνα ακούγαμε για σίγουρη επικράτηση της Γερμανίας, θα ρίξει τρια γκολ στους Αργεντίνους και άλλα τέτοια όμορφα. Τελικά δεν είδαμε τίποτα τέτοιο. Το αντίθετο η Αργεντινή έδειξε ότι μπορούσε να πάρει το ματς, άμα δεν μαλακίζονταν οι επιθετικοί της.

Τα highlights και το goal του αγώνα

http://www.fifa.com/worldcup/videos/highlights/match=300186501/index.html

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...