Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψύκτρα θα χρειαστεί οτι και αν πάρει αργά ή γρήγορα για τις θερμοκρασίες,και έτσι και αλλιώς θα του μείνει.Για τα υπόλοιπα πρέπει να κοιτάξει τα προγράμματα και το compiling.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ψήκτρα στον ι5 δε θα χρειαστείς γιατί δεν είναι θορυβώδης.επίσης αν δεν χρειάζεσαι δυνατή κάρτα για games κτλ μπορεί να σε καλύψει η ενσωματωμένη του ι5.αν ενδιαφέρεσαι για overclock ο 8320 είναι η επιλογή σου ;)

Για τη ψύκτρα  βλέπω ότι υπάρχουν διφορούμενες απόψεις. Για overclock, δε το έχω πολυσκεφτεί, θα φανεί στη πορεία.

Ωστόσο όσον αφορά την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών έχω γράψει και παραπάνω ότι παρόλο που μπορεί και να μην ασχοληθώ με παιχνίδια για διάφορους λόγους προτιμώ να έχω ξεχωριστή κάρτα. Κάποιοι από τους λόγους είναι ίσως χαζοί, αλλά θέλω να έχω τις δυνατότητες που προσφέρει μια ξεχωριστή κάρτα, όπως π.χ. να έχω και 2η οθόνη. Αλλιώς θα πήγαινα σε έναν i7 μάλλον (μου βγαίνει περίπου το ίδιο ένας i7 με ενσωματωμένη κάρτα με τον 8320+ψύκτρα και μια ξεχωριστή κάρτα στα ~100Ε)

Όσων αφορά τις μνήμες λοιπόν αν ήθελα OC σε τι συχνότητα να πάω;

Δημοσ.

Είμαι στη φάση όπου έχω ξεκινήσει τις παραγγελίες.

Ήμουν έτοιμος να πάρω αυτές τις μνήμες με 134,60€

Ωστόσο βλέπω και αυτές με 149.00

CRUCIAL BLS2C8G3D18ADS3CEU 16GB (2X8GB) DDR3 1866MHZ PC3-14900 BALLISTIX SPORT XT DUAL CHANNEL

Αξίζει να δώσω τα ~15Ε παραπάνω για τις CRUCIAL (που είναι και στα 1866);

Δημοσ.

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ σε όσους βοήθησαν.

Προχώρησα και έκανα τις παραγγελίες. Σε άλλα πράγματα σας άκουσα και σε άλλα έκανα του κεφαλιού μου. Και το κόστος έφτασε τα 800Ε παρόλο που είχα σκοπό για πολύ λιγότερα. Θα ποστάρω κάποια στιγμή αν σας ενδιαφέρει τι ακριβώς πήρα, αλλά προς το παρών θέλω να περιμένω μη γίνει καμία στραβή.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά, ευχαριστώ πολύ σε όσους βοήθησαν.

Προχώρησα και έκανα τις παραγγελίες. Σε άλλα πράγματα σας άκουσα και σε άλλα έκανα του κεφαλιού μου. Και το κόστος έφτασε τα 800Ε παρόλο που είχα σκοπό για πολύ λιγότερα. Θα ποστάρω κάποια στιγμή αν σας ενδιαφέρει τι ακριβώς πήρα, αλλά προς το παρών θέλω να περιμένω μη γίνει καμία στραβή.

Γεια σας,

πέρασαν 2 εβδομάδες από την τελευταία φορά που έγραψα (όταν έκανα την παραγγελία) και μόλις προχτές παρέλαβα τα τελευταία κομμάτια (είχα παραγγείλει από διαφορετικά καταστήματα παρόλο που με είχατε αποτρέψει).

Έλεγα λοιπόν να περιμένω μη γίνει καμία στραβή και τελικά έγινε. Θέλοντας σήμερα να συναρμολογήσω το PC ρίχνω μια ματιά στη ψύκτρα που αγόρασα (COOLERMASTER EVO 212) και συνειδητοποιώ ότι είναι πολύ ψηλή για το κουτί που πήρα (COOLERMASTER K350).

Εντάξει η ψύκτρα είναι απείραχτη (απλά την έβγαλα από το κουτί, δεν άνοιξα ούτε τα σακουλάκια ούτε τίποτα). Θα δω αν μπορώ να την επιστρέψω (από digital-master την πήρα) αλλιώς δε ξέρω αν ενδιαφέρετε κανείς από εδώ μέσα να την αγοράσει.

Το θέμα μου όμως είναι ότι πλέον ή θα πρέπει να παραγγείλω άλλη ψύκτρα (ποιά προτείνετε που να είναι καλή και να χωράει στο κουτί ;) και να περιμένω δε ξέρω εγώ πόσο, κάτι που δε το θέλω γιατί ήδη έχει περάσει πολύς καιρός ή να χρησιμοποιήσω τη stock (το CPU είναι AMD FX-8320). Η αλήθεια είναι ότι δε πιστεύω ότι πραγματικά χρειάζομαι έξτρα ψύκτρα (προς το παρόν τουλάχιστον) αλλά όταν έχεις δει το θηρίο που είναι η 212 και τη συγκρίνεις με την απλή που έχει μέσα ο επεξεργαστής ... τότε το σκέφτεσαι.

Δημοσ.

Αν είναι κανείς από Θεσσαλονίκη και ενδιαφέρεται για την ψύκτρα ας μου πει πριν προχωρήσω στην επιστροφή της.

(CoolerMaster Hyper 212 EVO)

(ζητώ συγγνώμη αν είναι ακατάλληλο μέρος για να ποστάρω κάτι τέτοιο)

Δημοσ.

Ναι, έχω μιλήσει μαζί τους και μου είπαν να τη στείλω πίσω, απλά ήθελα να αποφύγω την ταλαιπωρία.

Πάντως η stock ψύκτρα κάνει όντως πολύ θόρυβο ακόμα και χωρίς load (εκτός αν δεν την έβαλα καλά). Υποχρεωτικά θα πάρω άλλη. Δεν είναι ότι ανεβάζει θερμοκρασίες αλλά ο θόρυβος είναι απίστευτος. Οπότε αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρω μια αθόρυβη πιο πολύ παρά μια που απλά να ρίχνει τη θερμοκρασία. Θα ρίξω μια ματιά σε αυτές που πρότεινες παραπάνω.

Δημοσ.

Ενεργοποίησε το cool&quiet.Φτιάξε και ένα προφιλ στο Fan Xpert με χαμηλομένες στροφές.Φρόντισε οι θερμοκρασίες να μη ξεπερνούν τους 60-62C σε load.

Δημοσ.

Ευχαριστώ, θα το ρίξω μια ματιά.

Μόνο που αυτά που μου λες ισχύουν για Windows, για Linux τι κάνουμε; (ή μήπως είναι ρυθμίσεις του BIOS; )

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...