aragorn Δημοσ. 30 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2003 Χαιρετώ όλα τα παιδιά του forum το οποίο παρακολουθώ πολύ καιρό αλλά πρώτη φορά γράφω. Θα ήθελα τη βοήθειά σας όσον αφορά ένα πρόβλημα που θέλω να λύσω και το οποίο σχετίζεται με το νο1 χόμπυ μου (=φωτογραφία). Καθότι λοιπόν έχω χιλιάδες φωτογραφίες, θέλω να φτιάξω μία βάση δεδομένων που θα περιέχει μια ιεραρχία άλμπουμ και υποάλμπουμ με φωτογραφίες μέσα. Αυτά θα ανανεώνονται πολύ συχνά καθώς θα προστίθενται στη βάση νέες φωτογραφίες. Η καλύτερη λύση που έχω σκεφτεί είναι αυτό να γίνει σε κάποιας μορφής html, αρχικά τοπικά στον υπολογιστή μου και στη συνέχεια να "ανέβει" online σε κάποιον τόπο. Η σχεδίαση του εν λόγω site δε με απασχολεί ιδιαίτερα όσον αφορά την εμφάνιση, καθώς θέλω κάτι εξαιρετικά απλό. Ένα παράδειγμα του πως περίπου θα ήθελα να είναι είναι το http://www.lykman.com/gallery/ που βρήκα ψάχνοντας αντίστοιχες περιπτώσεις. Απότι έχω καταλάβει, η καλύτερη λύση για κάτι τέτοιο είναι η χρήση php, mysql και apache ή κάτι παρόμοιο. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Στα υπόψιν ότι δεν έχω καθόλου γνώσεις από τις παραπάνω γλώσσες, ενώ τα πάω σχετικά καλά με html. Επίσης καθότι ο χρόνος που θα διαθέσω γι'αυτό το "εγχείρημα" θα είναι μεν αρκετός αλλά όχι και τρελός, θα βοηθούσε αν υπήρχε κάτι πιο "έτοιμο", τουλάχιστον στα βασικά, για να μην μπλέξω με πάρα πολύ διάβασμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kernel Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 An 8eleis akrivos to idio stil me to site pou aneferes tote pigene http://www.chezgreg.net/coppermine/ katevase k diavase oles tis aparaitites odigies gia to ti xreiazesai k to pos 8a to anevaseis.
aragorn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Το έχω ήδη κάνει αυτό, δε χρειάζομαι όμως και μια βάση από πίσω με τις φωτογραφίες? αυτό η διαδικασία που περιγράφει εξάλλου μου φαίνεται αποκλειστικά για online κατάσταση.
kernel Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 An k den diavasa analytika nai me ta legomena tou xreiazesai 1 server pou na ypostirizei php/mysql.
aragorn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Έτσι κατάλαβα κι'εγώ αλλά το πρόβλημα είναι ότι εγώ θέλω να δημιουργήσω μια βάση με τις φωτό μου πρώτα για μένα, άρα και τοπικά, και μετά να ανέβει online.
kernel Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 An 8eleis topika tote vres kapio prog pou ensomatonei apache k leitourgies php/mysql, stisto sto pc sou k dokimase.
aragorn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Αυτό σκέφτηκα να κάνω, αλλά καθότι δεν έχω χρησιμοποιήσει php ούτε sql ποτέ δεν ξέρω ούτε από που να αρχίσω. Καμιά πρόταση επί τούτου?
kernel Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Den exei sxesi me to an 3ereis sql/php apla katevase ta sosta arxeia k akolou8a tis odigies egkatastasis, ta ypoloipa 8a ginoun automata.
aragorn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Επειδή ακριβώς δεν γνωρίζω κάτι παρόμοιο, μήπως ξέρεις να μου προτείνεις κάποιο τέτοιο πρόγραμμα με τις λειτουργίες που συζητάμε? Ευχαριστώ.
wraeththu Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 http://sourceforge.net/projects/phptriad αν και παλιό και όχι maintained και η συνέχειά του: http://www.sokkit.net/pragmacms/index.php?layout=main&cslot_1=2
aragorn Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2003 Ευχαριστώ για τα links. Τελικά κατάφερα και εγκατέστησα php, apache και mysql αλλά δε μπορώ να λειτουργήσω σωστά το τελευταίο.
aragorn Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2003 Μετά από πολλές ώρες έχω ένα στοιχειώδες site έτοιμο με php, αλλά απότι κατάλαβα, δεν παρέχουν και πολλοί φορείς χώρο στο δίκτυο δωρεάν που να το υποστηρίζει. Γνωρίζετε κανέναν? Δε με ενδιαφέρει αν έχει διαφημίσεις κλπ, γιατί το θέλω αρχικά μόνο για να κάνω upload ότι φτιάχνω και να το δοκιμάζω.
wraeththu Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2003 Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι το lycos προσφέρει τέτοιες δυνατότητες. Αν κάνεις ένα search στο ινσόμνια θα βρεις σίγουρα παρόμοια θέματα.
aragorn Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2003 Πράγματι από όσα έψαξα είναι το μόνο που δίνει, ακόμα και με διαφημίσεις. Όλα τα άλλα έχουν γίνει επί πληρωμή. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ!
UserX Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2003 file mou sou proteino gia na kaneis sosta ti douleia sou na agoraseis server. Oi linux servers einai arketa pio ftinoi apo tous windows servers kai mporeis na breis ikanopoiitiko xoro me poly kales taxytites kai 24/7 service me ligotero apo 100 euro to xrono. Pistepse me, epsaxna kai ego free liseis kai den axize kamia! Telika agorasa server.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.