Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα παιδια

εχω ενα ρουτερ εξω απο το δωαματιο μου κ εχω ασυρματη συνδεση  το ρουτερ ειναι ενα πιρελι μαυρο ολα πηγαιναν μια χαρα απο θεμα ταχυτητας

αλλα τωρα τελευταια μ κνει κτι αποσυνδεσεις κ δν ειναι τοσο γρηγορο

βρηκα κ ενα ρουτερ αχρησιμουποιητο gennet oxygen κ απο τι διαβασα ειναι κλτερα απο τα πιρελι

οποτε θελω ν μου πειτε αν μπορω ν αντικαταστησω τ ρουτερ το πιρελι με το αλλο
και φυσικα πως

και  κατι αλλο π θελω να ρωτησω ειναι αν μπορω να χρησημοποιησω το 2ο ρουτερ σαν repeater και να τ εχω μεσα στο δωματιο μου για να εχω ενσυρματη συνδεση ethernet

Δημοσ.

καλημερα παιδια

εχω ενα ρουτερ εξω απο το δωαματιο μου κ εχω ασυρματη συνδεση  το ρουτερ ειναι ενα πιρελι μαυρο ολα πηγαιναν μια χαρα απο θεμα ταχυτητας

αλλα τωρα τελευταια μ κνει κτι αποσυνδεσεις κ δν ειναι τοσο γρηγορο

βρηκα κ ενα ρουτερ αχρησιμουποιητο gennet oxygen κ απο τι διαβασα ειναι κλτερα απο τα πιρελι

οποτε θελω ν μου πειτε αν μπορω ν αντικαταστησω τ ρουτερ το πιρελι με το αλλο

και φυσικα πως

και  κατι αλλο π θελω να ρωτησω ειναι αν μπορω να χρησημοποιησω το 2ο ρουτερ σαν repeater και να τ εχω μεσα στο δωματιο μου για να εχω ενσυρματη συνδεση ethernet

το gennet καλυτερο απο το pirelli.Θα ειχα ενστασεις αν ενα gennet ειναι καλυτερο και απο ενα made in agia varvara.α.δοκιμασε να αλλαξεις καναλι.σαν repeater το δευτερο ρουτερ δεν μπορεις.ακομα και να επαιζε επειδη θα ηταν ασυρματα με το πρωτο ασχετα που θα επερνες εσυ ενσυρματα θα ειχες χαμηλη ταχυτητα.

Δημοσ.

Γιατι δεν κοιτας να βαλεις powerline?

δηλαδη?

Το powerline που και εγώ μόλις τώρα έμαθα οπότε θα σου πω ότι κατάλαβα...

Είναι στην ουσία σύνδεση με ethernet καλώδιο χρησιμοποιώντας τις πρίζες ρεύματος του σπιτιού.

Βάζεις την μια συσκευή στην πρίζα και την συνδέεις με το καλώδιο του τηλεφώνου, και σε άλλο σημείο του σπιτιού βάζεις την άλλη συσκευή και το καλώδιο στον υπολογιστή που θέλεις.

Για να λειτουργήσει, χρειάζεσαι μονοφασικό ρεύμα. Αν έχεις τριφασικό, δεν γίνεται. Για να μάθεις τι έχεις... ρωτάς τον ηλεκτρολόγο σου :Ρ Κάπως φαίνεται στον πίνακα αλλά δεν ξέρω. Επίσης μου είπαν ότι μπορεί να φαίνεται και στον λογαριασμό ΔΕΗ..

edit: Μόλις διάβασα εδώ ότι παίζει και με τριφασικό...

Δημοσ.

Το powerline που και εγώ μόλις τώρα έμαθα οπότε θα σου πω ότι κατάλαβα...

Είναι στην ουσία σύνδεση με ethernet καλώδιο χρησιμοποιώντας τις πρίζες ρεύματος του σπιτιού.

Βάζεις την μια συσκευή στην πρίζα και την συνδέεις με το καλώδιο του τηλεφώνου, και σε άλλο σημείο του σπιτιού βάζεις την άλλη συσκευή και το καλώδιο στον υπολογιστή που θέλεις.

Για να λειτουργήσει, χρειάζεσαι μονοφασικό ρεύμα. Αν έχεις τριφασικό, δεν γίνεται. Για να μάθεις τι έχεις... ρωτάς τον ηλεκτρολόγο σου :Ρ Κάπως φαίνεται στον πίνακα αλλά δεν ξέρω. Επίσης μου είπαν ότι μπορεί να φαίνεται και στον λογαριασμό ΔΕΗ..

edit: Μόλις διάβασα εδώ ότι παίζει και με τριφασικό...

βαζεις την μια συσκευη στην πριζα και την συνδεεις με το ethernet οχι με του τηλεφωνου.σου ξεφυγε μαλλον λογω ταχυτητας.

αν εχεις τριφασικο καποιες παιζουν λενε(devolo).στο λογαριασμο δεη δεν εχει κατι να φανει.μια συσκευη που τρωει ελαχιστο ρευμα ειναι.

• Like 1
Δημοσ.

βαζεις την μια συσκευη στην πριζα και την συνδεεις με το ethernet οχι με του τηλεφωνου.σου ξεφυγε μαλλον λογω ταχυτητας.

αν εχεις τριφασικο καποιες παιζουν λενε(devolo).στο λογαριασμο δεη δεν εχει κατι να φανει.μια συσκευη που τρωει ελαχιστο ρευμα ειναι.

Ναι μου ξέφυγε...! Εννοώ στον λογαριασμό να φαίνεται αν έχεις τριφασικό η μονοφασικό, όχι το powerline...

Δημοσ.

Ναι μου ξέφυγε...! Εννοώ στον λογαριασμό να φαίνεται αν έχεις τριφασικό η μονοφασικό, όχι το powerline...

σορρυ λαθος δικο μου τοτε.δεν ξερω αν το γραφει καπου ο λογαριασμος.τωρα στον πινακα λογικα μπορει να φαινεται αμα καποιος ξερει.

Δημοσ.

Το powerline μπορει να συνδεθει και σε τριφασικο ρευμα ΑΛΛΑ θα πρεπει να ειναι το router και η μπριζα που θελεις να εχεις δικτυο, στην ιδια φαση.Εαν ειναι σε διαφορετικες (ειναι λογικο) δεν δουλευει γιατι δεν "παει" σημα εκει εφοσον ειναι διαφορετικα "καναλια".

90% των σπιτιων εχουν μονοφασικο ρευμα.Συνηθως τριφασικο εχουν σπιτια που προοριζοταν επί το πλείστων για μαγαζια Η για επαγγελματικη στεγη χωρις φυσικα αυτο να σημαινει οτι καποιος που ηθελε δεν ειχε βαλει στο σπιτι.

Η συνδεσμολογια ειναι η εξης

powerline_house_network.gif

Router-->ethernet--->powerline (μπριζα)--->μπριζα (εκει που θελεις να εχεις δικτυο) powerline---> ethernet--->pc

Το εχω 5 χρονια -αφου τα "ακουσα" οταν ειπα οτι θα περασω καλωδια στο σπιτι (οι παντρεμενοι καταλαβαινουν :fear: )- και δουλευει αψογα.

Ελπιζω να βοηθησα.

• Like 1
Δημοσ.

Το powerline μπορει να συνδεθει και σε τριφασικο ρευμα ΑΛΛΑ θα πρεπει να ειναι το router και η μπριζα που θελεις να εχεις δικτυο, στην ιδια φαση.Εαν ειναι σε διαφορετικες (ειναι λογικο) δεν δουλευει γιατι δεν "παει" σημα εκει εφοσον ειναι διαφορετικα "καναλια".

90% των σπιτιων εχουν μονοφασικο ρευμα.Συνηθως τριφασικο εχουν σπιτια που προοριζοταν επί το πλείστων για μαγαζια Η για επαγγελματικη στεγη χωρις φυσικα αυτο να σημαινει οτι καποιος που ηθελε δεν ειχε βαλει στο σπιτι.

Η συνδεσμολογια ειναι η εξης

powerline_house_network.gif

Router-->ethernet--->powerline (μπριζα)--->μπριζα (εκει που θελεις να εχεις δικτυο) powerline---> ethernet--->pc

Το εχω 5 χρονια -αφου τα "ακουσα" οταν ειπα οτι θα περασω καλωδια στο σπιτι (οι παντρεμενοι καταλαβαινουν :fear: )- και δουλευει αψογα.

Ελπιζω να βοηθησα.

ναι οι γυναικες μην χασουν οταν ακουνε για καλωδια.αν περαστουν χαμηλα γωνια η περαστουν στην μαρκιζα ψηλα στον τοιχο δεν φαινονται.κατα τα αλλα νομιζω επισης οτι και τα ψιλομεγαλα σπιτια παιζουν με τριφασικο.(μαιζονετες κτλ).

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να γράφουν σε περιγραφές ότι παίζουν παίζουν σε τριφασικό ενώ υπάρχει αυτός ο περιορισμός...

αν δεν κάνω λάθος τα Devolo που έχω παίζουν και σε διαφορετική φάση...

Δημοσ.

δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, γιατί αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να γράφουν σε περιγραφές ότι παίζουν παίζουν σε τριφασικό ενώ υπάρχει αυτός ο περιορισμός...

αν δεν κάνω λάθος τα Devolo που έχω παίζουν και σε διαφορετική φάση...

και τωρα που μου ηρθε και η αναλαμπη ειχε γραψει καποιος αν το θυμαμαι σωστα οτι μερικα παιζουν σε τριφασικο επειδη δεν χρησιμοποιουν τον ουδετερο που ειναι διαφορετικος αλλα χρησιμοποιουν την γειωση.αν το θυμαμαι σωστα.οτι και για αυτο παιζουν σε τριφασικο

Δημοσ.

και τωρα που μου ηρθε και η αναλαμπη ειχε γραψει καποιος αν το θυμαμαι σωστα οτι μερικα παιζουν σε τριφασικο επειδη δεν χρησιμοποιουν τον ουδετερο που ειναι διαφορετικος αλλα χρησιμοποιουν την γειωση.αν το θυμαμαι σωστα.οτι και για αυτο παιζουν σε τριφασικο

Δεν νομίζω να ισχύει γιατί δεν έχει πουθενά powerline με γείωση.
  • Super Moderators
Δημοσ.

εννοείς powerline για schuko πρίζα?

Δημοσ.

Αυτό επιτυγχάνεται με την τεχνολογία range+, η οποία αποδίδει υψηλότερες επιδόσεις, εκμεταλλευόμενη τα πλεονέκτημα της γείωσης. Η τεχνολογία αυτή, για την οποία είπαμε πως ήδη έχει κατατεθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, επιτυγχάνει σύζευξη του σήματος Powerline πάνω στον αγωγό της γείωσης. Η devolo έχει αναπτύξει εκτός από την τεχνολογία και το hardware που την υποστηρίζει και η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά στους νέους προσαρμογείς dLAN 650

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...