Tasos_93 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Γειά σας,Εδώ και κάποιο καιρό άρχισα να αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα με την σύνδεση μου, κυρίως όταν συνδέονται πάνω από 2 συσκευές ασύρματα στο μόντεμ μου έστω και το google να ανοίξουν κολαει η σύνδεση αρκετά. (κυρίως YouTube) Απ' ότι διάβασα φταίει το quality of service του μόντεμ. Επειδή όμως δεν γνωρίζω πολλά από μόντεμ κ internet providers δεν έκανα τίποτα.Πριν λίγες μέρες πήρε ο ΟΤΕ για αναβάθμιση του ίντερνετ σε vdsl 30 με ελάχιστη αύξηση τιμής οπότε και είπα οκ. Είπαν πως θα στείλουν και καινούριο μόντεμ αν και αυτά τα huawaii η κάπως έτσι δεν μου φαίνονται καλά.Θα υπάρξει καμία διάφορα στο θέμα μου ή θα πρέπει να ρυθμισω το QoS στο νέο μοντεμακι. Συμφέρει μήπως να πάρω άλλο μόντεμ? Σύντομα θα πάρει ο αδερφός μου λαπτοπ και παρόλο που με το παλιό δεν υπήρχε θέμα τώρα θα γίνεται σφαγή με αυτό το πρόβλημα.Βοήθεια!! :-# Επίσης όταν λέω κολλάει: στον browser σέρνεται, σε παιχνίδια 300 ping καΙ σε dl μεγάλες πτώσεις ταχύτητας.Το pc μου είναι συνδεδεμένο με Ethernet καλώδιο.Επίσης το πρόβλημα κυρίως συμβαίνει όταν συνδέεται κινητό στο wireless.Επίσης με συμφέρει να ζητήσω fast-path από τον ΟΤΕ η θα τεζαρει τελείως? Το λέω μπας και σώσουμε το ping που είναι 80-90 σε παιχνίδια μόνιμα. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2013 από Tasos_93
NikosKallithea Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Μπες στα setings του ρουτερ και καντα paste εδω να δουμε τι προβλημα εχεις
Tasos_93 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Δέν ήξερα ποια setting απο όλα οπότε βάζω κάποια βασικά και αν είναι κατι συγγεκριμένο πες μου. Έκανα επίσης και ενα speedtest το οποίο φαίνεται νομίζω οκ. Όλα αυτά με μόνο έναν ακόμη σταθερό συνδεδεμένο. 2.bmp 3.bmp 4.bmp 5.bmp 1.bmp Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2013 από Tasos_93
NikosKallithea Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Εχεις πολύ χαμηλη ταχύτητα σε σχεση με την απόσταση σου απο τον οτε, αν εχεις τώρα 24αρα θα έπρεπε να την καλύπτεις σε ταχύτητα, αν πας οτε, σίγουρα με vdsl θα πας πάνω απο 25. Δεν ξερω και σε ποιον παροχο εισαι Πάντως οπως και να εχει πρέπει να επικοινωνήσεις μαζι τους για να σου λύσουν το πρόβλημα που εχεις τωρα, και μαλλον δεν χρειάζεσαι vdsl
Tasos_93 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για την απάντηση, είμαι ήδη στον ΟΤΕ αυτό είναι το θέμα μου. Θα περιμένω μάλλον μέχρι την πέμπτη να δώ άν αλλάξει κάτι με την vdsl και θα κάνω και άλλο speedtest θα πρέπει λογικά να πιάνω 27-28 σωστα? Το θέμα με το ping λές να λυθεί εαν μου φτιάξουν την ταχύτητα? Απο οτι διαβασα ο μόνος καλός τρόπος είναι το fast-path.
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 α.εχεις 14 margn περιπου στο down οποτε λογικο να συγχρονιζεις χαμηλα.θα πρεπε να ειχες 9.μπορεις να τοζητησεις απο τον οτε αλλα δεν εχει νοημα αφου θα πας vdsl.αφου πας δες ποσο συγχρονιζεις και μετα βλεπεις και για fast path. β.προσεχε την καλωδιωση στο vdsl.Ολα τα τηλεφωνα πρεπει να παρουν πανω απο το splitter και οχι παραλληλα αλλιως θα χασεις ταχυτητα.αυτα για αρχη.τωρα δεν εχει νοημα να ασχοληθεις αφου θα πας σε vdsl.μπορει καποιος να την εσκιζε την γραμμη με download Η upload απο κανα τορρεντ για αυτο να ειχες μεγαλο Ping Κτλ.
Tasos_93 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Όχι τα torrent dl's ήταν όλα κλειστά, και απο κινητο τι να κατεβάσει. Το κύριο θέμα ήταν το youtube για αυτό λέω για qos. Με το που φόρτωνε ενα video σε αλλο Pc εφτανα Ping απειρο. Το ping ηταν σταθερα στο 88-90 στο lol για παράδειγμα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, οσο για το splitter δεν κατάλαβα πολύ αλλα θα το ψάξω όταν έρθει η ώρα
poulinos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Όχι τα torrent dl's ήταν όλα κλειστά, και απο κινητο τι να κατεβάσει. Το κύριο θέμα ήταν το youtube για αυτό λέω για qos. Με το που φόρτωνε ενα video σε αλλο Pc εφτανα Ping απειρο. Το ping ηταν σταθερα στο 88-90 στο lol για παράδειγμα. Ευχαριστώ για τις συμβουλές, οσο για το splitter δεν κατάλαβα πολύ αλλα θα το ψάξω όταν έρθει η ώρα κανονικα δεν επρεπε να στο κανει εκτος αν το ρουτερ μπουκωνε με το παραμικρο.υπομονη να ερθει το vdsl. για το splitter ας ξεκινησουμε λιγο αναποδα.ποσα πριζακια εχεις στο σπιτι και ποσα τηλεφωνα. αν εμενες με το adslθα σου λεγα να κανεις δοκιμη με αλλο ρουτερ να ζηταγες fast path και 9 Profile.αλλα αστα μεχρι να ερθει το νεο ρουτερ και η vdsl.
Tasos_93 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Για μπριζάκια λέμε γραμμές τηλεφώνου σωστα? Ξέρω σίγουρα οτι έχουμε 3 στο σπίτι και μία παλιά στην κουζίνα που δέν χρησιμοποιείται οπότε 4. Αν είναι να περνάνε καλώδια σε όλο το σπίτι το έκλαψα ήδη βέβαια
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Για μπριζάκια λέμε γραμμές τηλεφώνου σωστα? Ξέρω σίγουρα οτι έχουμε 3 στο σπίτι και μία παλιά στην κουζίνα που δέν χρησιμοποιείται οπότε 4. Αν είναι να περνάνε καλώδια σε όλο το σπίτι το έκλαψα ήδη βέβαια ε ναι τηλεφωνικα πριζακια εννοουμε.που εχεις τηλεφωνα που εχεις το ρουτερ κτλ?αν ηλαδη εσυ εχεισ το ρουτερ στο τελευταιο δωματιο και στα προηγουμενα δωματια εχεις τηλεφωνα με φιλτρα οταν θα βαλεις vdsl αμα το αφησεις ετσι θα σου σκισει την ταχυτητα ειδικα οταν δεν παιρνεις αποο Kv.θα πρεπει το ρουτερ να ειναι στην κεντρικη και ολη η καλωδιωση απο ολα τα αλλα πριζακια να συνδεθει πανω στο Phone του splitter.Κοινως η γραμμη που ερχεται απο τον κατανεμητη θα πρεπει να τελειωνει στο splitter και οχι να παραλληλιζεται πισω απο τον τοιχο στα υπολοιπα πριζακια.τα πριζακια πρεπει να πανε στο phone του splitter οποτε δεν χρειαζονται μετα φιλτρο.
Tasos_93 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Τελικά τα μπριζάκια είναι 5(1 σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού) τα 2 (δωματιο μου+ κουζίνα) δεν χρησιμοποιούνται απο τηλεφωνική συσκευή και το 1 απο τα υπόλοιπα 3 που χρησιμοποιούνται, είναι στο κέντρο του σπιτιού(στο χολ με τηλέφωνο πάνω του) και από εκεί έρχεται η γραμμή του μόντεμ. Θυμάμαι πριν χρόνια είχαμε φέρει ηλεκτρολόγο και άλλαξε το μόντεμ απο την γραμμή στο δωμάτιο μου σε αυτήν που είναι τώρα, οπότε φαντάζομαι αυτην είναι μάλλον η κεντρική. Ο πατέρας μου δέν γνωρίζει ποιά είναι και ο ηλεκτρολόγος πρέπει να έχει πάρει σύνταξη γιατί μένει στην γειτονιά και με το ζόρι κουνιέται πια οπότε δύσκολα θα μάθω. Όντως προς το παρόν έχουμε φιλτράκι σε κάθε τηλέφωνο, βέβαια παρατηρώ οτι το splitter έχει μία υποδοχή πώς θα γίνει για 3 τηλέφωνα?
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Τελικά τα μπριζάκια είναι 5(1 σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού) τα 2 (δωματιο μου+ κουζίνα) δεν χρησιμοποιούνται απο τηλεφωνική συσκευή και το 1 απο τα υπόλοιπα 3 που χρησιμοποιούνται, είναι στο κέντρο του σπιτιού(στο χολ με τηλέφωνο πάνω του) και από εκεί έρχεται η γραμμή του μόντεμ. Θυμάμαι πριν χρόνια είχαμε φέρει ηλεκτρολόγο και άλλαξε το μόντεμ απο την γραμμή στο δωμάτιο μου σε αυτήν που είναι τώρα, οπότε φαντάζομαι αυτην είναι μάλλον η κεντρική. Ο πατέρας μου δέν γνωρίζει ποιά είναι και ο ηλεκτρολόγος πρέπει να έχει πάρει σύνταξη γιατί μένει στην γειτονιά και με το ζόρι κουνιέται πια οπότε δύσκολα θα μάθω. Όντως προς το παρόν έχουμε φιλτράκι σε κάθε τηλέφωνο, βέβαια παρατηρώ οτι το splitter έχει μία υποδοχή πώς θα γίνει για 3 τηλέφωνα? η κεντρικη πριζα συνηθως ειναι στο σαλονι.εσυ εκει θες μια διπλη πριζα.για ποιο λογο τωρα. πρεπει να ανοιξεις το πριζακι.απο πισω θα εχεις ενα ζευγαρι απο τον κατανεμητη(ενα δευτερο ζευγαρι αναπληρωματικο απο τον κατανεμητη,και λογικα ενα η δυο ζευγαρια που πανε στα υπολοιπα δωματια).μπορει πχ απο το σαλονι να πηγαινει κουζινα απο κουζινα στο πρωτο δωματιο απο το πρωτο δωματιο στο δευτερο δωματιο. εσυ πρεπει να ανοιξεις το πριζακι και να βρεις τα 2 απο κατανεμητη που παιζουν και εχουν ταση.τα συνδεεις στο ενα πριζακι και απο το μπροστα μερος πας στο σπλιττερ .απο το σπλιττερ πας στο ρουτερ.τωρα στην δευτερη υποδοχη στο πριζακι συνδεεις ολα τα υπολοιπα (1 η δυο ζευγαρια) τα οποια πανε κουζινα δωματιο κτλ.τα συνδεεις απο την πισω πλευρα.στην μπροστα πλευρα με ενα τηλεφωνικο καλωδιο συνδεεις το πριζακι με το splitter.Οποτε η γραμμη ερχεται μπαινει πριζα απο πριζα μπαινει σπλιττεερ απο σπλιτερ φευγει ρουτερ.απο σπλιττερ φευγει καλωδιο πηγαινει στον πριζακι στην δευτερη υποδοχη που στην πισω πλευρα εχει τα καλωδια για τα υπολοιπα δωματια.βαζεις οπου θες τηλεφωνο χωρις φιλτρο αφου εχεις το splitter.το ρουτερ μενει στην κεντρικη πριζα.αν εχεις Utp απο πισω η αν εχεις διπλα ζευγαρια εκει μπορεις να κανεις αρκετες διαφοροποιησεις αμα πιανουν τα χερια σου.πιο απλα δεν μπορω να το πω.
Tasos_93 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Λοιπον ακολούθησα τις οδηγίες μέχρι ένα βήμα με την καινούρια vdsl και χωρίς να συνδέσω το 2ο τηλέφωνο έπιασα τις ταχύτητες που φαίνονται παρακάτω, επίσης στον τυπά απο τον ΟΤΕ είπα πως έχω ψηλά ping και μου είπε θα το φτιάξει (fastpath?) settings.bmp speedtest.bmp
poulinos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Λοιπον ακολούθησα τις οδηγίες μέχρι ένα βήμα με την καινούρια vdsl και χωρίς να συνδέσω το 2ο τηλέφωνο έπιασα τις ταχύτητες που φαίνονται παρακάτω, επίσης στον τυπά απο τον ΟΤΕ είπα πως έχω ψηλά ping και μου είπε θα το φτιάξει (fastpath?) ωραια σωστα φαινεται να εισαι απλα με το fast path λογικα θα ερθεις οριακα 30 mbit/2,5 και μην περιμενεις παραπανω.οπως βλεπεις το attainable ειναι αρκετα κοντα στο πραγματικο σου οποτε αν βαλεις και fast path λογικα θα ειναι ακομα πιο κοντα που σημαινει οτι παραπανω δεν πας απο 30.;
Tasos_93 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Σύνδεσα την επιπλέον συσκευή και πήγα στα 29,3χχ mbps αλλά οκ δεν με πειράζει ιδιαίτερα. Άν οι άλλες τιμές φαίνονται οκ τότε είμαστε μιά χαρά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα