bisbirikos Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Κοίτα οι γρήγορες μνήμες πλέων έχουν παίσει σε λογικές τιμές, εάν δεν φωτογραφίζεις τον γάτο σου 50 φορές την ημέρα και κρατάς όλες τις φωτογραφίες σου στο αρχείο τότε δεν βλέπω τον λόγο για κάποιον που του αρέσει η φωτογραφία να μην εκμεταλλευτεί αυτό το 10-15% επιπλέον που σου δίνει το RAW. Πολλοί ερασιτέχνες ξεκινάνε να φωτογραφίζουν σαν πολυβόλο, αααα ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού στο πεζοδρόμιο, 50 καρέ αααα ένα όμορφο λουλούδι στο πανέρι 50 καρέ αααα τι ωραίο γατάκι 500 (πεντακόσια) καρέ αααα ένα κουτί τσιγάρα 50 καρέ δεν είναι κακό και εγώ το έκανα και το κάνω αλλά μετά όταν τις κοιτάς πρέπει να κάνεις και την αυτοκριτική σου, οι φωτογραφίες που αξίζουν είναι αυτές που θα περισσέψουν "μετά το μαχαίρι" Για μένα είναι μεγάλο πλεονέκτημα η δυνατότητα να τραβάς από τα μαλλιά την ισορροπία λευκού στο RAW χωρίς προβλήματα, επίσης μπορείς να παίζεις με contrast και saturation χωρίς να παρουσιάζονται προβλήματα banding και posterization και τέλος αυτό που κάνω είναι να τσιμπάω λίγο την οξύτητα γιατί το RAW σηκώνει λίγο παραπάνω sharpening ιδίως στα highlights πριν την εκτύπωση. Η οξύτητα στην οθόνη μπορεί να φαίνεται και ενοχλητική πολλές φορές αλλά όταν εκτυπώσεις βλέπεις διαφορά. Τέλος υπάρχουν plugins που δουλεύουν μόνο με RAW. Κοίτα οι γρήγορες μνήμες πλέων έχουν παίσει σε λογικές τιμές, εάν δεν φωτογραφίζεις τον γάτο σου 50 φορές την ημέρα και κρατάς όλες τις φωτογραφίες σου στο αρχείο τότε δεν βλέπω τον λόγο για κάποιον που του αρέσει η φωτογραφία να μην εκμεταλλευτεί αυτό το 10-15% επιπλέον που σου δίνει το RAW. Πολλοί ερασιτέχνες ξεκινάνε να φωτογραφίζουν σαν πολυβόλο, αααα ένα τενεκεδάκι αναψυκτικού στο πεζοδρόμιο, 50 καρέ αααα ένα όμορφο λουλούδι στο πανέρι 50 καρέ αααα τι ωραίο γατάκι 500 (πεντακόσια) καρέ αααα ένα κουτί τσιγάρα 50 καρέ δεν είναι κακό και εγώ το έκανα και το κάνω αλλά μετά όταν τις κοιτάς πρέπει να κάνεις και την αυτοκριτική σου, οι φωτογραφίες που αξίζουν είναι αυτές που θα περισσέψουν "μετά το μαχαίρι" Για μένα είναι μεγάλο πλεονέκτημα η δυνατότητα να τραβάς από τα μαλλιά την ισορροπία λευκού στο RAW χωρίς προβλήματα, επίσης μπορείς να παίζεις με contrast και saturation χωρίς να παρουσιάζονται προβλήματα banding και posterization και τέλος αυτό που κάνω είναι να τσιμπάω λίγο την οξύτητα γιατί το RAW σηκώνει λίγο παραπάνω sharpening ιδίως στα highlights πριν την εκτύπωση. Η οξύτητα στην οθόνη μπορεί να φαίνεται και ενοχλητική πολλές φορές αλλά όταν εκτυπώσεις βλέπεις διαφορά. Τέλος υπάρχουν plugins που δουλεύουν μόνο με RAW. Συγνώμη που ξεφεύγω λίγο από το θέμα. Αλλά ας πούμε στην περίπτωση που τραβάς 250 φωτογραφίες μιας εκδήλωσης. Περίπου 20 MByte η κάθε φωτογραφία, επί 250 φωτογραφίες ίσον 5 Gbyte σύνολο. Με μία φθηνή πλέον κάρτα μνήμης SD class 10 (10 Mbyte/sec) οι φωτογραφίες σε 10 λεπτά το πολύ περνούν στο iPhoto. Βάλε και άλλα 5 λεπτά για την μετατροπή τους σε PNG ή TIFF ή GIF lossless format. Σε δεκαπέντε λεπτά είσαι έτοιμος με υπέροχες προσβάσιμες από όλους φωτογραφίες. Σιγά τον μπελά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keepgoing Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Νομίζεις οτι η ελεύθερη μνήμη είναι καλή διαχείριση; Δηλαδή να έχεις μνήμη και στα καλά του καθουμένου να πετάς εφαρμογές για να την αφήνεις κενή; Ευτυχώς που οι άνθρωποι της google έχουν λίγο περισσότερο μυαλό απο εσένα. ναι άλλα φως δεν βλέπουμε τόσα χρονιά παίρνεις ένα κινητό με 2gb ram του πανάκριβου και μόλις ανοίξεις 2 εφαρμογές σου μένουν τα 512 μετα απο χρονιά με android τηλεφωνά στην κατοχή μου πιστεύω είναι το πιο ασταθές λογισμικό στην αγορά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickelodeon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Με το χαμηλό κόστος των καρτών μνήμης γιατί να μη τραβάς αβέρτα RAW φωτογραφίες. Παρεπιπτώντος το iPhoto σε mac , υποστηρίζει το raw format όλων των κατασκευαστών μια χαρά. Και κάτι μου λέει ότι πολύ σύντομα το RAW θα ενεργοποιηθεί και στα iPhone και το καλό είναι ότι αρκεί ένα software update και μόνο, δεν χρειάζεται να αγοράσεις καινούριο κινητό. Συγνώμη που ξεφεύγω λίγο από το θέμα. Αλλά ας πούμε στην περίπτωση που τραβάς 250 φωτογραφίες μιας εκδήλωσης. Περίπου 20 MByte η κάθε φωτογραφία, επί 250 φωτογραφίες ίσον 5 Gbyte σύνολο. Με μία φθηνή πλέον κάρτα μνήμης SD class 10 (10 Mbyte/sec) οι φωτογραφίες σε 10 λεπτά το πολύ περνούν στο iPhoto. Βάλε και άλλα 5 λεπτά για την μετατροπή τους σε PNG ή TIFF ή GIF lossless format. Σε δεκαπέντε λεπτά είσαι έτοιμος με υπέροχες προσβάσιμες από όλους φωτογραφίες. Σιγά τον μπελά. Για Nikon σε windows, κατεβάζεις το NEF codeck από την σελίδα της Nikon, που είναι δωρεάν - και έχεις preview μέσα από το περιβάλλον των windows, επίσης με δεξί κλικ -> preview στις ανοίγει σε full screen με την προβολή φωτογραφιών των windows. Μπορείς να τις δεις όπως βλέπεις τα jpeg και αφού επιλέξεις τις καλύτερες, τότε να προχωρήσεις σε περιπτέρου επεξεργασία. Η Google πριν λίγο καιρό αγόρασε την NikSoftware. Μια εταιρία με μεγάλη πείρα στην επεξεργασία ψηφιακής φωτογραφίας, έχει δημιουργήσει εξαιρετικά plug in για Photoshop και Aperture και είναι η εταιρία που κρύβεται πίσω από την δημιουργία το Capture NX, το πρόγραμμα της Nikon για την επεξεργασία RAW (σε συνεργασία με την Nikon, κατόπιν χρηματοδότησης). Eδώ μια πρώτη γεύση για το τι τρέχει σήμερα στο KitKat και είμαι σίγουρος θα υπάρξει και συνέχεια με plugins και προ-αποθηκευμένες ρυθμίσεις για όλους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Regulus Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Εμένα το android μου θυμίζει windows. Όσο το χρησιμοποιώ σιγά-σιγά οι επιδόσεις πέφτουν και η μνήμη γεμίζει. Λες και γεμίζει κάποια registry. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickelodeon Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Εμένα το android μου θυμίζει windows. Όσο το χρησιμοποιώ σιγά-σιγά οι επιδόσεις πέφτουν και η μνήμη γεμίζει. Λες και γεμίζει κάποια registry. Για ποια έκδοση android μιλάς και ποια έκδοση windows σου θυμίζουν win95 ή win 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δεν ειρωνεύομαι, απλά μου φαίνεται απίθανο. Μπορούμε να κάνουμε ένα γκάλοπ και να δούμε αν υπάρχουν και άλλοι που τραβάνε ΜΟΝΟ raw. Εγώ πχ λειτουργώ αλλιώς, τραβάω κυρίως jpeg εκτός αν βρεθώ ξαφνικά μπροστά σε κάτι το ιδιαίτερο, το μοναδικό (ή αν προορίζεται για εκτύπωση), εκεί θα επιλέξω raw για να έχω δουλειά για το σπίτι και να μη σκάω για το αν κάνω κάτι λάθος. γιατι αυτο ειναι το νοημα της DSLR,να βγαλεις μια σωστη φωτογραφια οταν πρεπει. εκτος κι αν κουβαλας τη DSLR στη τσεπη μονιμα και βγαζεις φωτο το φαι που τρως στα goodys για να το ανεβασεις στο facebook.αυτο ειναι η δουλεια της compact η του κινητου τη dslr τη βγαζεις απο το σπιτι οταν μπορεις να τη κουβαλησεις μαζι με τον εξοπλισμο. τωρα αν εσυ εχεις τσαντα sport billy και τη κουβαλας οπου να ναι,λογικο μου ακουγεται το Jpeg+auto mode. ναι,θα βγαλεις καλυτερες φωτο απο του κινητου,αλλα αυτο δε θα σε κανει φωτογραφο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mrgeorge Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Αναλογως τι θες να τραβιξεις,τωρα αν εχεις μια dslr με dual card slot τραβας jpeg+raw και εισαι καλυμενος ,ειδικα αν εχεις δυο καρτες extreme ultra high speed απο 16gb και ανω δεν εχεις απολυτως κανενα προβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2013 Αναλογως τι θες να τραβιξεις,τωρα αν εχεις μια dslr με dual card slot τραβας jpeg+raw και εισαι καλυμενος ,ειδικα αν εχεις δυο καρτες extreme ultra high speed απο 16gb και ανω δεν εχεις απολυτως κανενα προβλημα jpeg+raw τραβανε ολες,δε χρειαζεσαι 2 καρτες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hayas88 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Είναι κοντά η στιγμή που οι φθηνές compact δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης raw και τα μυαλά στα κάγκελα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα