Προς το περιεχόμενο

Δε μπορω να κανω setup win95/win98

MikeNuke

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω το εξης προβλημα:

εχω ενα σκληρο τον οποιο χρησιμοποιω στα ΧΡ, ειναι 2gb και θελω να κανω μια δοκιμαστικη εγκατσταση βαζοντας τον σε ενα παλιο μηχανημα ωστε να δω κατα ποσο θα μπορει να σηκωσει το λειτουργικο συστημα.

Θελω να βαλω win98 σε ενα P-MMΧ@166mhz με 32ΜΒ μνημης.

Βαζω τον σκληρο μου στο PC και ξεκιναω με "win98 start up disk" εκκινηση με υποστηριξη του CDROM για να βαλω το σιντακι με τα παραθυρα. Ξεκινω να κανω setup αλλα κατα την διαρκεια μου βγαζει οτι ο δικσος εχει καποια αρχεια απο "ntfs system ή ενα αλλο", οποτε κανω επανεκινηση και πριν ξεκινησω το setup κανω ενα format c: /s ωστε να γινει φατ32 αν και εχω τσεκαρει οτι ειναι φατ32. συνεχιζω μετα με το setup αλλα βγαζει παλι ιδιο μηνυμα. με τα πολλα σταματησε να μου βγαζει αυτο το μηνυμα αλλα με τα την προετοιμασια εγκαταστασης κολλαει. το ιδιο ακριβως γινεται ειτε κανω setup win98 ειτε win95.

Τι να κανω?

Μηπως θελει καποια διαμορφωση απο την αρχη ο σκληρος σε περιβαλλον DOS? Ας μου θυμησει καποιος την διαδικασια.

Αν βοηθαει εχω και PC με στημενο DOS 6.2, και με WINNT εχω και απο ολα ρε γαμωτο μου.

Μηπως να του περασω ενα DOS kai meta win 98?

HELP!!!! :cry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

afto pou grafei o Challenger einai sosto. fitakse mia bootdisk apo Win98 an den exeis esi win98 vres apo kapio filo sou. epeita orose apo to bios na ksekinaei me disketa kai epeita me skliro disko. kane epanekinisi exontas mesa ti disketa. etsi ksekinas me dos. se kapia fasi tha se proidopoiisei pos eite exeis ntfs eite den exeiw orisei partition. sinexise. otan tha grasei stin othoni sou A:\> tote trekse to fdisk kai svise to palio partition. prosekse pos prepei na to sviseis me tin epilogi (gamoto the thimame akrivos) alla einai ekeini i epilogi sto fdisk pou leei pos den einai DOS partition h' kati paromoio. epeita sinexise me to fdisk kai ftiakse neo partition to opoio tha einai fat32 pleon (den xreiazetai na oriseis esi to fat32). afou teleiosei me to fdisk vgaineis me esc kai kaneis epanikinisi pali me ti disketa mesa. otna me to kalo grapsei pali A:\> tote odigeis sto gramma tou cd apo to opoio tha kaneis tin egkatastasi kai grafeis setup.

ti sinexeia nomizo tin ksereis. kali epitixia.

Δεν ξερω αν με αυτα που σου ειπαν τα παιδια παραπανω τα καταφερες(πραγμα που στο ευχομαι) αλλα νομιζω οτι τα 32mb ram ειναι πολυ λιγα.Απλα μια υποψια...

exe sta ypopsin oti an peraseis ta 98 tha fas paketo me to boot. Tha bootareis mono win98!!!!!!!Ayto giati tha graftei to mbr kai tha svisei ton boot manager twn nt!

Opote tha mplekseis zorika...

Twra sxetika me to installation opws eipan ta paidia svise to partition me fdisk kai meta formare to kai perna ta windows

Εκανα την διαδικασια με το fdisk, κι εγω αυτο ειχα σκεφτει αλλα δεν ημουν σιγουρος, και ο σκληρος ειναι προφανος ενταξει αλλα εξακολουθει να μου κολλαει η εγκατασταση στο ιδιο σημειο που ειχα αναφερει.

ανγινοτανε μονο στο ενα cd θα ελεγα οτι ειναι προβληματικο το cd αλλα το κανω και στις 2 εκδοσεις. εχετε κανενα σεναριο τι μπορει να συμβαινει?

Άλλαξε καλώδιο και ίσως το πιο σημαντικό: δοκίμασε άλλες μνήμες (που λογικά θα είναι sdram οπότε δύσκολο να βρεθούν). Κατά 99% το πρόβλημα είναι στη μνήμη.

pio kalodio ennoeis na allakso file wraeththu?

H diadikasia tou fdisk einai ok, de pisteuo na ekana la8os.

I ali8eia me tis mnimes einai oti exei 2 eidvn mnimes 2 slot gia tis palies klassikes pou pairnane ta pentium kai 2 slot apo autes pou pairnane ta pentium 2 kai 3 de 8imamai tora pos akribos xarakttirizontai.

Ego exo balei 2 sticks apo ta palia ta opoia prepei na einai 8 + 8 MB kai ena stick apo tis neoteres to opoio einai 64MB alla to blepei profanos san 16MB afou sinolo mou deixnei stin ekkinisi 32MB.

An ontos exeis dikio wraeththu tora pou skeftomai tin ekdoxi sou 8a kano merikes dokimes me tis mnimes.

Telika μαλλον δεν ειναι η μνημη γιατι εκανα πειραματα και με τοθς 2 συνδιασμους μνημων μονο τα SIMM ή μονο το DIMM, και παλι το setup μου κολλησε στο ιδιο σημειο.

Το σημειο που κολλαει ειναι αμεσως μετα το φωρτομα των αναγκαιων αρχειων για την εγκατσταση οπου μολις φτασει στο 100% μου βγαζει στο κεντρο τις οθονης ενα μαυρο ορθογωνιο κουτακι σαν ειναι καποιο μηνυμα το οποιο ειναι να φανει αλλα πριν προλαβει να εμφανιστει κολλαει το συστημα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...