Federacion Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 οκ, καταλαβαίνω ότι ήδη έχεις κάνει πάρα πολλά αλλά και πάλι αν έχεις διάθεση δες λιγάκι αυτό: http://www.tomshardware.co.uk/forum/260370-30-k9a2-platinum-bios-help Ο τύπος πάει να κάνει update bios με bootable cd απο το nero (για τον ίδιο λόγο να περάσει έναν phenom) και κόλλησε στη διαδικασία και το ερώτημα Μήπως ξέρεις τι να κάνω στην αντίστοιχη περίπτωση; (ή όποιος άλλος μπορεί και θέλει να βοηθήσει)
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 θα εκανα αυτο που λεει για Recommended.επισης οπως εγραψε και ο αλλος εννοειται οτι θα εχεις κλεισει την επιλογη απο το bios που δεν αφηνει να γινει bios update.
Federacion Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Αυτό σκέφτομαι να κάνω κι εγώ. Φυσικά το έχω κοιτάξει. Τέτοια επιλογή (ή παρόμοια) -και πάλι φυσικα (την τύχη μου μέσα) δεν υπάρχει. Πολλά ευχαριστώ.
cliobaccarra Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Λοιπον φιλε μου επειδη σε βλεπω και παιδευεσαι αρκετα, ευτυχως ολα σου πανε στραβα και δεν εχεις καταφερει να κανεις κανα ατυχημα για την ωρα δηλ να φλασαρεις σε περιβαλον windows και ελπιζω να σε προλαβα. Αν εχεις ενα usb κανε το bootable και ασε τα cd. Δες εδω εχει αναλυτικες οδηγιες : http://www.sevenforums.com/tutorials/46707-ms-dos-bootable-flash-drive-create.html Κανε εγκατασταση το προγραμμα της hp και μετα ακολουθησε τις οδηγιες και voila. Μετα περνας τα αρχεια που κατεβασες απο την MSI εννοειται και το AFUD4310 στο usb stick. Μπαινεις bios αλλαζεις το boot priority και βαζεις πρωτα το usb stick(υποψιν το αναγνωριζει στην κατηγορια δισκων). Αφου εχεις σιγουρευτει οτι το bios που θες ειναι το σωστο κτλπ και εχεις bootarei σε περιβαλλον DOS γραφεις: AFUD4310 A7388AMS.1D0 Στο usb stick πετα τα χυμα τα 2 αρχεια: AFUD4310 και A7388MS.1D0 γραψε και ενα feedback να μας πεις τι εγινε
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 γιατι ολοι μα ολοι λενε καλα που δεν εκανες update μεσα απο τα windows?εχω κανει απλα απειρα Update μεσα απο windows δεν ειχα κανενα προβλημα ποτε.οπως και απο floppy εχω κανει που δεν το συνιστω γιατι οι δισκεττες οκ ειναι λιγο χαλια πλεον.αλλα μεσα απο windows αν δεν εχεις κανα συστημα που να πεταει μπλε οθονες στο ακυρο δεν εχεις θεμα.και το λεω απο προσωπικη εμπειρια.αλλιως δεν θα εβγαιναν και τα utility για Update μεσα απο τα windows ειτε λεγεται bios ειτε firmware γιια dvd Κτλ.επισης και το να φτιαξεις ενα boot cd απο το nero δενειναι τιποτα το δυσκολο. 1
Federacion Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Σας ευχαριστώ και τους δύο πάρα πολύ. Μόλις φλάσαρα από στικάκι. Η διαδικασία ήταν όπως την περιέγραψε ο φίλος cliobaccarra. Όλα κύλησαν ομαλά. Όμως.. δυστυχώς η μητρική δεν φλασαρίστηκε. Εξακολουθεί να δείχνει την παλιά εκδοχή (1.13). Κάπου εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλα... Ξαναέκανα τη διαδικασία και 2η φορά. Τα ίδια. Το bios μένει στην παλιά έκδοση. Ερώτηση: έχει στο bios τη ρύθμιση boot sector protection την οποία την έχω DISABLED. Να την αλλάξω;
cliobaccarra Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Σας ευχαριστώ και τους δύο πάρα πολύ. Μόλις φλάσαρα από στικάκι. Η διαδικασία ήταν όπως την περιέγραψε ο φίλος cliobaccarra. Όλα κύλησαν ομαλά. Όμως.. δυστυχώς η μητρική δεν φλασαρίστηκε. Εξακολουθεί να δείχνει την παλιά εκδοχή (1.13). Κάπου εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλα... Ξαναέκανα τη διαδικασία και 2η φορά. Τα ίδια. Το bios μένει στην παλιά έκδοση. Ερώτηση: έχει στο bios τη ρύθμιση boot sector protection την οποία την έχω DISABLED. Να την αλλάξω; Κλεισε και την επιλογη boot block, ειναι στο δευτερο section στην αριστερη πλευρα στο bios και ξαναδοκιμασε. γιατι ολοι μα ολοι λενε καλα που δεν εκανες update μεσα απο τα windows?εχω κανει απλα απειρα Update μεσα απο windows δεν ειχα κανενα προβλημα ποτε.οπως και απο floppy εχω κανει που δεν το συνιστω γιατι οι δισκεττες οκ ειναι λιγο χαλια πλεον.αλλα μεσα απο windows αν δεν εχεις κανα συστημα που να πεταει μπλε οθονες στο ακυρο δεν εχεις θεμα.και το λεω απο προσωπικη εμπειρια.αλλιως δεν θα εβγαιναν και τα utility για Update μεσα απο τα windows ειτε λεγεται bios ειτε firmware γιια dvd Κτλ.επισης και το να φτιαξεις ενα boot cd απο το nero δενειναι τιποτα το δυσκολο. Εχω δοκιμασει αρκετα και τα περισσοτερα προβληματα εχουν σκασει σε περιβαλλον Windows. Δεν λεω πως ειναι ακατορθωτο να το κανει κανεις αλλα ειδικα σε παλαια μηχανηματα δεν προτεινεται σε καμια περιπτωση. Και 0.01 να ειναι περισσοτερο οι πιθανοτητες να crashαρει στα windows παραπανω δεν θα το ρισκαρα σε καμια περιπτωση. Το εχω παθει για να στο λεω.
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Εχω δοκιμασει αρκετα και τα περισσοτερα προβληματα εχουν σκασει σε περιβαλλον Windows. Δεν λεω πως ειναι ακατορθωτο να το κανει κανεις αλλα ειδικα σε παλαια μηχανηματα δεν προτεινεται σε καμια περιπτωση. Και 0.01 να ειναι περισσοτερο οι πιθανοτητες να crashαρει στα windows παραπανω δεν θα το ρισκαρα σε καμια περιπτωση. Το εχω παθει για να στο λεω. τι να σου πω.μα ποτε δεν μου εχει αποτυχει.Μονο πολυ παλια μου ειχε αποτυχει απο floppy λογω δισκεττας με bad sectors.απλα εφτιαξα ναι χωρις να κανω Reboot το pc και επαιξε.που συνηθως κανουν και verify το bios πριν το περασουν αν ειναι απο δισκεττα.παλιες εποχες.(σε σπανια περιπτωση μου εχει τυχει να μην bootarei και απλα ηθελε factory defaults το bios οποτε συνηθως το βαζω μαζι με το Update να κανει και factory defaults) Σας ευχαριστώ και τους δύο πάρα πολύ. Μόλις φλάσαρα από στικάκι. Η διαδικασία ήταν όπως την περιέγραψε ο φίλος cliobaccarra. Όλα κύλησαν ομαλά. Όμως.. δυστυχώς η μητρική δεν φλασαρίστηκε. Εξακολουθεί να δείχνει την παλιά εκδοχή (1.13). Κάπου εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλα... Ξαναέκανα τη διαδικασία και 2η φορά. Τα ίδια. Το bios μένει στην παλιά έκδοση. Ερώτηση: έχει στο bios τη ρύθμιση boot sector protection την οποία την έχω DISABLED. Να την αλλάξω; οτι βρεις για protection για να μην flasharete to bios κλειστο.το Manual θα σε βοηθησει αμα δεν ξερεις που ειναι κατι.και δεν θελω απογοητευση.θα γινει το bios Update δεν εειναι στο χερι του.και μην αγχωνεσαι.
Federacion Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά χίλια ευχαριστώ αλλά πραγματικά... θα το βγάλω Φώτο. Δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση τα έχω ψάξει όλα μα όλα ένα ένα. Θα κάτσω αύριο το πρωί όλα ξανά πάλι. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Παιδιά χίλια ευχαριστώ αλλά πραγματικά... θα το βγάλω Φώτο. Δεν υπάρχει τέτοια ρύθμιση τα έχω ψάξει όλα μα όλα ένα ένα. Θα κάτσω αύριο το πρωί όλα ξανά πάλι. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App για να το ριξουμε καιλιγο στο humor.sticky το θεμα.το πρωτο Mobo που δεν flasharetai:P.κανε μια αλλη δοκιμη.μην περασεις το τελευταιο bios αλλα περνα το αμεσως επομενο απο αυτο που εχεις.να δουμε θα το παρει.
Federacion Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Θα το δοκιμάσω κι αυτό Γκούφυ! Κλεισε και την επιλογη boot block, ειναι στο δευτερο section στην αριστερη πλευρα στο bios και ξαναδοκιμασε. Το διάβασα κι εγώ αυτό για το δευτερο section στην αριστερη πλευρα στο bios, καπου στις οδηγίες της msi. Δεν υπάρχει... Δοκιμάζω αυτό που λέει ο σ.Γκουφυ και επανέρχομαι πρωινός!
poulinos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 ισως να εχεις παλιο bios και να μην υπαρχει και να το εχουν βαλει στο καινουριο.υποθετικα μιλαμε.
Federacion Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Σε αυτή την περίπτωση παίξαμε και χάσαμε δηλαδή... Εις αύριον τα σπουδαία λοιπόν! Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
poulinos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2013 Σε αυτή την περίπτωση παίξαμε και χάσαμε δηλαδή... Εις αύριον τα σπουδαία λοιπόν! Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App οχι δεν εννοω οτι εχασες.οτι δεν υπαρχει αυτη η επιλογη δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να flashareis Το bios.σημαινειοτι δεν μπορεις να κλειδωσεις το bios για να μην flasharistei.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα