The_Winner Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Καλησπέρα,Έχω ενα HP DV6 1310SV το οποιο είχε προεγκατεστημένα Windows 7 64bit. Προχθές ο σκληρός δίσκος μας άφησε ... .Τώρα πριν αγοράσω σκληρό θα ηθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις για το software.Λογικα windows θα χρειαστώ καινουργια αφού ηταν προεγκατεστημένα στον παλιο σκληρό , σωστα?Πρέπει να βάλω 64Bit ή 32bit?H διαδικασία ποια ειναι? Μπορώ να κατεβάσω απο την microsoft γνησιο λογισμικο το οποιο ειναι trial 30ημερων για να ειμαι σίγουρος οτι ειναι καλο το αρχειο? Αν ναι που θα το βρω στο site της microsoft?Aφου κατεβασω το αρχειο απλα το γραφω σε dvd και Bootαρω απο εκει?Βοηθηστε
arc Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Τρεις ερωτήσεις: Είχες φτιάξει recovery dvds; Στην κάτω πλευρά του υπολογιστή σου, υπάρχει κολλημένο καρτελάκι με το serial των windows; Αν ναι τι έκδοση λεει; windows 7 home premium; Pro; Κάτι αλλο; Είχες ελληνικά ή αγγλικά windows;
The_Winner Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Εχω μερικα DVD που ειχα φτιαξει οταν ηταν καινουργιοςΑπο αυτα που βρηκα :HP DV6 Δίσκος Επιδιόρθωσης Windows 7 64bitHP DV6 Αντίγραφο Ασφαλείας.Εχω αλλο ενα HP G62 στο οποιο απο οτι βλεπω ειχα φτιαξει καποια DVD (4 για την ακριβεια) : Δισκος Αποκατάστασης.Στην κατω πλευρα του υπολογιστη μου δεν υπαρχει πλεον το serial των windows εχει σβηστει...Νομιζω ειχα Windows 7 Home Premium Ελληνικα.
arc Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Ξεκινώ από το serial. Αφου δεν το έχεις, άρα ακόμα κι αν κατεβάσεις untouched iso από επίσημη πηγή, δεν μπορείς να κάνεις κάτι νόμιμο. Δοκίμασε το δισκο επιδιόρθωσης και το αντιγραφο ασφαλείας του dv6 αλλά αφου ΔΕΝ ειναι recovery dvds ίσως δεν ειναι αυτό που θα σου δώσει λύση. Τέλος δοκίμασε τα recovery dvd του g62 (τετοια επρεπε να ειχες φτιάξει και στον dv6) και ισως παίξουν και απλά στην πρώτη εκκίνηση να σου ζητήσει να περάσει τους extra drivers.
The_Winner Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Εβαλα χωρις σκληρο τον DV6 να booταρει απο τον δισκο επιδιορθωσης . Ανοιξε κατι επιλογες των windows και μου ζητησε να διαλεξω ειδωλο επαναφορας και εβαλα το αντιγραφο ασφαλειας αλλα δεν εγινε τιποτα...Οταν παρω τον σκληρο θα τα δοκιμάσω ολα !ISO Αρχειο με τα windows Που μπορώ να βρω? Ενεργοποιηση φυσικα δεν θελω να την συζητησουμε εδω γιατί ειναι παράνομο .Ας πουμε οτι ειχα τα recovery dvd ποια θα ηταν η διαδικασια?Βαζω καινουργιο σκληρο μετα ποιο cd βαζω να bootαρει?
arc Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Για το δίσκο επιδιόρθωσης dv6 απλά το ξεχνάς γιατί θέλει είδωλο (image) από τον (πεθαμένο δίσκο). Με τα recovery disk κάνεις boot από το πρώτο και σε ρωτα σε ποιο δίσκο/partition να βάλει τα windows. Κάνεις τις κατάλληλες επιλογές και τα περνάει ετοιμα και ενεργοποιημένα. Για untouched iso ψάξε στο forum, εχει συζητηθεί αρκετά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν στα ελληνικά.
The_Winner Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις arc!Μόλις πάρω σκληρό θα τα δοκιμάσω .Είχα Hitachi Travelstar 320 7200rpm 3gb/s σκέφτομαι για WD Black Scorpion 500 7200rpm 3gb/s απο eshop . Γράφει εγγυηση 5 ετη είναι της WD ή του eshop? 1
The_Winner Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 ήμουν ετοιμος να παρω αυτόν τον δισκοhttp://www.e-shop.gr/product?id=PER.303033αλλα σήμερα βλεπω προσθεσαν αυτονhttp://www.e-shop.gr/product?id=PER.304722Πως γινεται να εχουν πιο φθηνο το Sata III από τον Sata II??Ποιον να προτιμήσω?Ξερω οτι με το λαπτοπ μου που ειναι Sata II σαν Sata II θα δουλεψει... Αλλα πιο καινουργιο μοντέλο στην ιδια τιμη να μην το προτιμησω?
Sirios8e Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Τρεις ερωτήσεις: Είχες φτιάξει recovery dvds; Στην κάτω πλευρά του υπολογιστή σου, υπάρχει κολλημένο καρτελάκι με το serial των windows; Αν ναι τι έκδοση λεει; windows 7 home premium; Pro; Κάτι αλλο; Είχες ελληνικά ή αγγλικά windows; Μια ερωτηση. Αν σου καει ο σκληρος και εχεις τον δισκο εγκαταστασης και to serial number, και δεν εχεις δημιουργησει ειδωλλο συστηματος, δεν μπορεις να εγκαταστησεις σε νεο σκληρο, στον ιδιο υπολογιστη, νομιμα τα windows? Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2013 από Sirios8e
silverado Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2013 ISO Αρχειο με τα windows Που μπορώ να βρω? w7forums.com/official-windows-7-sp1-iso-image-downloads-t12325.html
arc Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μια ερωτηση. Αν σου καει ο σκληρος και εχεις τον δισκο εγκαταστασης και to serial number, και δεν εχεις δημιουργησει ειδωλλο συστηματος, δεν μπορεις να εγκαταστησεις σε νεο σκληρο, στον ιδιο υπολογιστη, νομιμα τα windows? define δίσκος εγκατάστασης. dvd-Iso με έκδοση των windows που είναι το serial/αδεια; dvd επιδιόρθωσης των windows; κατι αλλο;
Sirios8e Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 define δίσκος εγκατάστασης. dvd-Iso με έκδοση των windows που είναι το serial/αδεια; dvd επιδιόρθωσης των windows; κατι αλλο; O δισκος ανακτησης συστηματος, (dvd εγκαταστασης), που εχω απ την αγορα του υπολογιστη, δεν ειναι και δισκος επιδιορθωσης συστηματος ταυτοχρονα? η πρεπει να φτιαξω αλλον, σε περιπτωση που τα παιξει ο σκληρος, για να μπορεσω να ξαναεγκαταστησω νομιμα, στον νεο σκληρο τα windows?
The_Winner Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Επανέρχομαι στο θέμα γιατι θελω την βοηθεια σας ..Άυριο θα έρθει ο σκληρός δίσκος , έχω κατεβάσει ήδη γνήσιο .iso αρχείο από την τελευταια release Windows 7 64bit Ultimate EN.Το αρχείο iso το γράφω οπως ειναι στο DVD? μετά θα bootαρει απο εκει το pc? ή θέλει κάποια άλλη διαδικασια ?Επίσης είναι καλύτερα να φτιαξω ξεχωριστό partition στον δισκο μόνο για το λογισμικό ?και αν ναι πόσα GB πρεπει να ειναι?Μήπως θα μπορουσα να κανω κατι ώστε να περάσω γνήσια τα windows ?δηλαδη να παρω καπου τηλ να τους πω οτι ειχα λαπτοπ με προεγκατεστημένα windows , αλλαξα σκληρό και δεν εχω πλεον το sticker με το product key .. υπαρχει τετοια λυση? Πχ να παρω την HP ? με serial number του μηχανηματος δεν θα μπορεσουν να μου πουν το Product key Μου?Μπορώ να χρησιμοποιήσω το windows key του αλλου HP Λαπτοπ που εχω? Οκ με λίγο ψάξιμο τα βρήκα .Κατέβασα την εφαρμογή της Microsoft που κανει bootable ενα DVD και έγραψα ενα DVD με Windows 7 Ultimate 64bit .H ερώτηση μου για το αν μπορώ να περάσω τα γνήσια windows που είχα, παραμένει... Γίνεται?Δηλαδη αν στην HP τους πω εχω το ταδε λαπτοπ , δεν εχω recovery disks, δεν εχω αυτοκολλητο product key, αλλαξα σκληρο η μητρική παραμένει ίδια. Θα μου βρουν λύση ή τσαμπα κόπος?
micos000 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 1) Για το dvd θα πρέπει να γραφτεί με συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή σαν αρχείο εικόνας (image file) και όχι όπως είναι το iso μέσα στο dvd. Δεν θα δουλέψει έτσιάσχετα αν το dvd είναι bootable. Δεν ξέρω ποια εφαρμογή κατέβασες, καλά είναι να μας δώσεις λινκ για να δούμε αν είναι σωστό αυτό που κάνει. Εγώ προτείνω το image burn (www.imgburn.com). Θα φορτώσεις το iso και θα το κάψεις. Τσέκαρε να κάνει και verify το δισκάκι στο τέλος για σιγουριά. 2) Τα λαπτοπ έχουν το sticker με το Product key κολλημένο από κάτω. Δεν υπάρχει στο δικό σου; 3) Η άδεια χρήσης δουλεύει με όποιον τρόπο και αν κάνεις το setup των win αρκεί η έκδοση να είναι η ίδια. Στο sticker αναφέρεται και η έκδοση αλλά αν είναι αυτό (http://www.e-shop.gr/product?id=PER.900507) τότε έχεις όντως την home premium x64 (όπως τα περισσότερα laptop). Το iso που κατέβασες λες ότι είναι η ultimate οπότε η άδεια χρήσης που είχες δεν θα δουλέψει (αν όντως ήταν τα παλιά σου win τα home premium). Βρες το ultraiso ή το poweriso σε πλήρη έκδοση και φόρτωσε το iso των win7 στο πρόγραμμα. Θα σου εμφανίσει τα περιεχόμενα σαν την εξερεύνηση, δηλαδή με φακέλους και αρχεία. Πήγαινε στον φάκελο sources και διέγραψε το αρχείο ei.cfg. Κάψε το iso μέσα από το πρόγραμμα ή σώσε και κάψτο με το image burn. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το eicfg_removal_utility (http://code.kliu.org/misc/winisoutils/) για να σου κάνει το iso να έχει όλες τις εκδόσεις. Αποσυμπίεσε το στον φάκελο με το iso και τρέξε το exe. Θα σου μετατρέψει το iso σε μορφή που θα έχει όλες τις εκδόσεις και θα το κάψεις με το image burn. Εννοείται ότι δεν θα πρέπει το iso να χρησιμοποιείται από άλλο πρόγραμμα (π.χ. torrent client). Αυτό βέβαια δεν θα σου επιτρέψει να βάλεις καλύτερη έκδοση από αυτήν για την οποία έχεις το key. Οπότε σιγουρέψου ποια έκδοση έχεις πριν κάνεις την εγκατάσταση.
The_Winner Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2013 SOLVED ολο το προβλημα μου ... Εχει μπει καινούργιος δισκος, φρεσκο windows , oλα τέλεια.Αρχικά να πω πως εβαλα σπασμένα windows μιας και η HP Hellas δεν με βοηθησε διοτι δεν είχα ουτε τα recovery disks, ουτε το product key των windows(εχει σβησει απο κατω το χαρτακι)Τι εκανα?(το γράφω γιατι ολο και σε καποιον θα ειναι χρησιμα)Κατέβασα .iso καθαρό αρχείο οχι απο torrent αλλά απο γνωστό ξένο forum για windows 7 . Κατέβασα λοιπον την εκδοση .59465 Η οποια ειναι Σεπτ. 2013 Windows 7 SP1 Ultimate x64 .Αφού κατέβασα το iso μετά επρεπε να φτιάξω ενα bootable DVD με το αρχειο αυτο. Δεν χρειαζεται imageburn εχει η Microsoft δικο της προγραμματάκι για δημιουργεία bootable DVD ή USB . Απλό και πολύ ευκολο προγραμματάκι , link : http://www.microsoftstore.com/store/msusa/html/pbPage.Help_Win7_usbdvd_dwnToolΕφτιαξα το DVD , εκανα boot απο εκει και ολα καλα. Για την ενεργοποίηση του product key δεν θα αναφερθώ γιατι ειναι παράνομη.Ευχαριστώ όλους οσους προσπάθησαν να με βοηθησουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα