Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν νομιζω να καλυπτει δικη σου υπαιτιοτητα.

αλλα αν δεις πως ειναι το retina, δεν βαζει χερι ανθρωπος εκει μεσα.

3 χρονια εγγυηση να εχεις το κεφαλ σου ησυχο, 3000 θα δωσεις.

Ναι αλλά αξίζει? Θέλω να πω άμα έχει κάποια εργοστασιακή βλάβη θα φανεί στον πρώτο χρόνο. (στις πρώτες μέρες βασικά) Οπότε εφόσον δεν καλύπτει δικό μου λάθος είμαι λίγο επιφιλακτικός να δώσω 200€ παραπάνω.. 

Θα δωσει ο αλλος 2800+€ για μηχανημα(γιατι ειναι Mac!) και ειναι επιφυλακτικος να δωσει 200-300+ για 3ετη εγγυηση... Oκ...

--------------------------------

Περα απο την πλακα, αν εκανες επαγγελματικο rendering θα ηξερες αν χρειαζεσαι τον καλυτερο επεξεργαστη και επισης δεν θα συζηταγες για την χρησιμοτητα του apple care.

Δημοσ.

Η διαφορά στη συχνότητα είναι ~11% (13% στο base clock και 8.5% στο turbo). Στα παιχνίδια επειδή χρησιμοποιούν περισσότερο την κάρτα γραφικών δεν θα δείς καμία διαφορά. Σε προγράμματα που χρησιμοποιούν το cpu τότε γύρω στο 10% αλλά εξαρτάται από το πόσο ψηλά μπορεί να πάει το turbo.

Αφού σε ενδιαφέρει το rendering γιατί δεν περιμένεις λίγο και να αγοράσεις την τσιγαροθήκη; Θα κυκλοφορήσει υποθέτω τον Δεκέμβριο.

Δημοσ.

μα δεν τον ενδιαφέρει το rendering, τον ενδιαφέρει που είναι mac! :P

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν σου κάνει το φθηνότερο macbook pro με retina στις 13 ή στην χειρότερη γιατί δεν σου κάνει ένας μεγαλοπρεπής imac στις 27" στα 1800 ευρώ και θες να δώσεις 1000 με 1500 πάνω από αυτές τις λύσεις.

Αφού δεν πρόκειται να τον αξιοποιήσεις για απαιτητική δουλειά γιατί να χρυσοπληρώσεις hardware που δεν θα χρησιμοποιήσεις;

Για να καταλάβεις το παράλογο του ποσού, με τα λεφτά που θες να δώσεις μπορείς να αγοράσεις ένα 13άρι macbook pro retina σήμερα και ένα ακόμα σε 4-5 χρόνια που θα έχει παλιώσει το σημερινό. Αν πουλήσεις και το πρώτο σου μένουν και λεφτά για apple care & σουβλάκια.

Δημοσ.

μα δεν τον ενδιαφέρει το rendering, τον ενδιαφέρει που είναι mac! :P

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν σου κάνει το φθηνότερο macbook pro με retina στις 13 ή στην χειρότερη γιατί δεν σου κάνει ένας μεγαλοπρεπής imac στις 27" στα 1800 ευρώ και θες να δώσεις 1000 με 1500 πάνω από αυτές τις λύσεις.

Αφού δεν πρόκειται να τον αξιοποιήσεις για απαιτητική δουλειά γιατί να χρυσοπληρώσεις hardware που δεν θα χρησιμοποιήσεις;

Για να καταλάβεις το παράλογο του ποσού, με τα λεφτά που θες να δώσεις μπορείς να αγοράσεις ένα 13άρι macbook pro retina σήμερα και ένα ακόμα σε 4-5 χρόνια που θα έχει παλιώσει το σημερινό. Αν πουλήσεις και το πρώτο σου μένουν και λεφτά για apple care & σουβλάκια.

Μα με ενδιαφέρει το render φυσικά για after effects και cibnema 4D φτιάχνω ερασιτεχνικά βιντεάκια. Όσο για το 13άρι που λες, είναι μικρό εγώ θέλω η οθόνη να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερη σε laptop. Θέλω το ακριβό για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω συν το ότι είναι και Mac.. Απλά το apple care εφόσον δεν καλύπτει βλάβη που έχω προκαλέσει εγώ (πχ. αν χυθεί κάτι πάνω, αν μου πέσει κάτω κλπ) τότε σε τι συμφέρει αν το πάρω εφόσον υπάρχει 1 χρόνο εγγύηση κατασκευαστή για εργοστασιακή βλάβη και άμα έχει εργοστασιακή βλάβη δεν νομίζω να φανεί σε πάνω από ένα χρόνο, σωστά?

Δημοσ.

Απλά το apple care εφόσον δεν καλύπτει βλάβη που έχω προκαλέσει εγώ (πχ. αν χυθεί κάτι πάνω, αν μου πέσει κάτω κλπ) τότε σε τι συμφέρει αν το πάρω εφόσον υπάρχει 1 χρόνο εγγύηση κατασκευαστή για εργοστασιακή βλάβη και άμα έχει εργοστασιακή βλάβη δεν νομίζω να φανεί σε πάνω από ένα χρόνο, σωστά?

Λαθος.

Δεν σε ενδιαφερει μονο η εργοστασιακη βλαβη που θα την καταλαβεις σχεδον αμεσα, αλλα και βλαβες που παρουσιαζονται αργοτερα.

• Like 2
Δημοσ.

Στους 14 μήνες μου μεινε η μητρικη στα χερια σε MBP (non retina) και στους 16 η μπαταρία. Χωρίς Apple Care ειχα κανει λογαριασμό 1250 ευρώ. Κατάλαβες;

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μην κολλας τοσο στα ghz.Μεγας μυθος...quad core αγοραζεις..μην κοιτας τα υπολοιπα...0,2 0,4 και 0,9 να ειχε διαφορα μην φανταζεσαι διαστημικες επιδοσεις...και extra λεφτα να δωσεις ο επεξεργαστης θα κινεται παλι στα επιπεδα του bacic model που επελεξες...αυτες οι μικροδιαφορες στα ghz ειναι καθαρα για μετρησεις benchmarks,για να δεις ποσο ειναι το φουλ που μπορει να αποδωσει..Δεν νομιζω και δεν γινεται για τη χρηση που λες να εχεις απασχολημενους και τους 4 πυρηνες στο 100%,αλλα και αυτο να γινει μην περιμενεις καλυτερες αποδοσεις δινοντας extra λεφτα..Ειλικρινα δεν συμφαιρει.Χωρια που θα πρεπει να κανεις build to order και θα αργησει. ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ να βλεπεις το ψαρι και οχι τη θαλασσα..Αγοραζεις ενα πανακριβο μηχανημα και πρεπει να το διασφαλισεις απο το οτιδηποτε.Με αυτα τα λεφτα αγορασε το apple care και εισαι jet και σιγουρος για το μηχανημα σου για χρονια...

Μα με ενδιαφέρει το render φυσικά για after effects και cibnema 4D φτιάχνω ερασιτεχνικά βιντεάκια. Όσο για το 13άρι που λες, είναι μικρό εγώ θέλω η οθόνη να είναι όσο γίνεται μεγαλύτερη σε laptop. Θέλω το ακριβό για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω συν το ότι είναι και Mac.. Απλά το apple care εφόσον δεν καλύπτει βλάβη που έχω προκαλέσει εγώ (πχ. αν χυθεί κάτι πάνω, αν μου πέσει κάτω κλπ) τότε σε τι συμφέρει αν το πάρω εφόσον υπάρχει 1 χρόνο εγγύηση κατασκευαστή για εργοστασιακή βλάβη και άμα έχει εργοστασιακή βλάβη δεν νομίζω να φανεί σε πάνω από ένα χρόνο, σωστά?

Εργοστασιακη βλαβη δεν προκυπτει απαραιτητα στον ενα χρονο.Και σου εχω ενα παρα πολυ ευκολο παραδειγμα προβληματος εργοστασιακου που δεν βγαινει απαραιτητα στον πρωτο χρονο.RAM FAILURE...με μια πολυ απλη αστοχια της μνημης ραμ,εμεινες χωρις λαπτοπ,η ραμ δεν αλλαζει ειναι κολλημενη,επισκευη πανακριβη γιατι δεν αλλαζεις ραμ αλλα ολη τη mobo.δεν τα λεμε για να σε φοβησουμε αλλα για να καταλαβεις ποσο σημαντικο ειναι να εισαι καλυμενος και να μην πληρωσεις τα σπασμενα του εργοστασιου επειδη δεν πηρες την εγγυηση..Φιλικά
  • Like 1
  • 8 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

8 χρόνια μετά, έχω να πω πως η επιλογή μου να πάρω Mac ήταν απόλυτα σωστή και πραγματικά δεν το έχω μετανιώσει λεπτό!

Το MacBook Pro 15" Late 2013 που ήταν και το πρώτο μου Mac, το κράτησα 4 χρόνια, τα οποία δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα και πραγματικά το καταυεχαριστήθηκα! Έκανα επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο πάνω σε αυτό, αλλά και λίγο gaming (ναι, casual, που λάθος κορόιδευαν διάφοροι τότε, μιας και για τη χρήση που το ήθελα ήταν ότι πρέπει) και πραγματικά ήταν ότι καλύτερο είχα ποτέ από πλευράς υπολογιστή! Η οθόνη του, η ποιότητα κατασκευής σου, το trackpad του, τα ηχεία του, η διάρκεια της μπαταρίας του, και φυσικά το λειτουργικό του, μακράν καλύτερα από οτιδήποτε άλλο υπήρχε σε Windows!

Από τότε έχουν περάσει από τα χέρια μου MacBook Pro fn keys 2016, MacBook Pro 13" 2020 καθώς τώρα έχω τα iMac 5K 2017 και MacBook Pro M1.

Ποτέ κανένα Mac δεν μου εμφάνισε πρόβλημα, και πραγματικά η εμπειρία χρήσης τους δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο! Και ειδικά τώρα με τα Apple Silicon, τα μηχανήματα είναι ακόμα πιο μπροστά από ποτέ…

Αυτά τα γράφω, για να δουν όσοι έκραζαν τότε, πως ναι, έκανα τη σωστή επιλογή. Δεν πήρα Mac απλά «επειδή είναι Mac» όπως διάφοροι νόμιζαν τότε, αλλά επειδή ήξερα τι παίρνω, και λέγοντας πως «είναι Mac» εννοούσα με λίγα λόγια την πραγματικά ανώτερη εμπειρία χρήσης που προσφέρουν τα μηχανήματα αυτά. Να μη μιλήσω φυσικά και για το οικοσύστημα, που σε συνδυασμό με το iPhone 13 Pro και το Apple Watch που έχω αυτή τη στιγμή συνεργάζονται τέλεια προσφέροντας ένα απίστευτα ικανό οικοσύστημα!

Μιας και κάνω φωτογραφίες και βίντεο ως επάγγελμα, αλλά και ταυτόχρονα θέλω ποιοτικά μηχανήματα σε όλους τους τομείς,  πραγματικά δεν θα μπορούσα να είχα επιλέξει κάτι καλύτερο.

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντε τα ειπες και ξαλαφρωσες.....Ειχαμε και μια αγωνια τι εκανες μετα απο τοσα χρονια.

Επεξ/σία από SPY_oo7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...