Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστω TheElf.

Θα δω προς το παρον τι μπορω να κανω μονο με CD στην αρχη και υστερα με  USB (μιλαω για LINUX).

Οσο για τον δισκο, πραγματικα δεν ξερω γιατι δεν εκανα κατι με την εγγυηση!  Ισως να μην ειχε, δεν ειμαι σιγουρος.

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το cd είναι για να πάρεις μια γενική ιδέα,για καθημερινή χρήση είναι απαράδεκτο αφού δεν μπορείς να αποθηκεύεις της αλλαγές που κάνεις,πρέπει να πας για usb.

Αν δεν έχει επιλογή για εκκίνηση από usb το bios σου τότε μπορείς να περάσεις το Plop Boot Manager σε δισκέτα ή σε cd και να σου δίνει την δυνατότητα για usb boot.

Για εκδόσεις δες το wary puppy που είναι πολύ μικρή χωρίς να της λείπει κάτι.

Δημοσ.

Ευχαριστω TheElf.

Χωρις να ειμαι σίγουρος ακόμα, μάλλον δεν θα εχει δυνατότητα για usb boot οπότε είναι πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου.

Δημοσ.

Αυτό γινόταν στους πρώτους sata δίσκους όπου υπήρχε jumper που τον άλλαζε από sata 1 σε sata 2 για μητρικές που δεν βλέπανε sata 2.

Οπότε βρες τον δίσκο και πες μας το μοντέλο να σιγουρευτούμε,λογικά θα είναι sata και δεν θα έχεις (τόσο μεγάλο) πρόβλημα να βρεις άλλον.

Εγγύηση δεν είχε ο δίσκος;;Αφού χάλασε γρήγορα δεν μπορούσες να τον δώσεις πίσω;;;

Έλφη, η μητρική του είναι ΡΙΙΙ δυνατοτήτων (του '99 make νομίζω), συνεπώς ο σκληρός δεν είναι σε καμμία περίπτωση SATA.

Mάλλον διάβασες γρήγορα και δεν πρόσεξες όλα τα στοιχεία που έδωσε (επειδή ξέρω ότι ξέρεις περί BIOS limitations του καιρού εκείνου). Και σίγουρα την βiασύνη την συνέδραμε και εκείνο το "300->150" που σου θύμισε bandwidth.

αrc, δεν είναι πως θεωρώ ότι δεν έχουν νόημα πολλά από αυτά που έγραψες. Έχουν. Απλά τα θεώρησα κομμάτι υπερβολικά εν γένει, και μονοδρομιακά, χωρίς όντως αυτό να είναι απαραίτητο να είναι κι έτσι. Ξαναλέω πως σημασία έχει πάνω απ' όλα που συνηθίζει να μπαίνει ο Παύλος και τί "θυσίες" είναι διατεθειμένος να κάνει, προκειμένου να επαναλειτουργήσει τον ΡΙΙΙ του. Πχ σαφώς και δεν μπορεί να "ελπίζει" στην χρήση ενός tabbed browser, ή μάλλον, στην ταυτόχρονηση χρήση πολλών tabs ενός τέτοιου. Ακόμη και με τα 256ΜΒ όμως (και με 192 θα του δουλεύανε "ΟΚ" τα ΧΡ), μπορεί να έχει έναν Opera (τον αναφέρω επειδή τον προτιμώ) χωρίς να έχει ανοίξει καμμιά δεκαριά tabs του. Όπως και πρέπει να ξεχάσει πχ και το multitasking. Δεν το λέω τυχαία - έχω στήσει/χρησιμοποιήσει πριν 2-3 χρόνια μηχάνημα ανάλογης κλάσης και θα έλεγα πως μια χαρά τράβαγε. Χωρίς counter-malware εφαρμογές, αλλά και χωρίς προβλήματα (προσωπική μου γνώμη είναι ότι εδώ και χρόνια, οι σχετικές "απειλές" είναι έως εξαφανισμένες, σε σχέση με το τί γινόταν στη μέση της προηγούμενης δεκαετίας). Φαντάζομαι δε, ότι δεν θα χρησιμοποιεί τον ΡΙΙΙ πχ για online banking και γενικώς για χρήσεις όπου εμπλέκονται δεδομένα σοβαρής φύσεως (όποιος το κάνει, κατά κανόνα είναι ήδη "τσιτωμένος" και χρησιμοποιεί "εργαλεία" "εμπιστοσύνης" και ούτε που του περνάει από το μυαλό η αναβίωση μηχανημάτων 10ετίας+).

Σίγουρα δε διαφωνώ για την ευεργετικότητα περισσότερης μνήμης και δεν αντιλέγω ότι είναι καλό ένα ελαφρύτερο λειτουργικό - αλλά επειδή είναι κάτι εντελώς άλλο, έχει το μανούριασμά του - συνεπώς όταν δεν είναι μονόδρομος δεν μπορώ παρά να το τονίσω.

Γι' αυτό όπως ήδη είπα, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να δοκιμάσει πώς του βγαίνει του ίδιου με ΧΡ. Αν το κάνει ξοδεύοντας -αρχικά έστω- ΜΟΝΟ για έναν 20άρη-40άρη σκληρό, νομίζω ότι είναι ΟΚ και δεν τον παίρνουμε και στον λαιμό μας (οικονομικά). Στην πορεία, και άλλη μνήμη μπορεί να προσθέσει (αν νομίζει ότι το μηχάνημα τον καλύπτει), και σιγά-σιγά να δοκιμάζει παράλληλα με τα ΧΡ και λινουξοδιανομές, και, και...Στο κάτω-κάτω, καν δεν τον "βάζουμε" να το αγοράσει το μηχάνημα - τότε ναι, θα ήμουν αντίθετος με πολλά...

Παύλο, δεν ξέρω που ακριβώς είχες δει στη Στουρνάρη (...και όχι Στουρνάρα - δεν ξέρω βέβαια αν εννοείς άλλη οδό από αυτήν που είπα ή απλά είσαι....επηρρεασμένος από το μνημονιακό πνεύμα του καιρού μας), αλλά το Cosmodata που είπα, πάντα είχε, έχει και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα συνεχίσει να έχει "αρχαιολογικό υλικό" για....ξεφόρτωμα (και ενδιαφερόμενους για δάγκωμα...). Μάλιστα, στάνταρ εδώ και τουλάχιστον 4-5 χρόνια, έχει δίσκους (της "κλάσης" της οποίας συζητάμε), ακριβώς έξω από τη βιτρίνα του, μέσα σε θήκες από φελιζόλ. Και αν δεν έχει κάτι συγκεκριμένο που ψάχνει κάποιος είναι πρόθυμοι να του το βρούνε (και ακόμη προθυμότεροι να του το πουλήσουνε σχετικά ακριβά για την "ουσιαστική" του αξία...). Αν και όποτε σε βολέψει και θέλεις να αναστήσεις τον Μαθουσάλα, κάνε μια βόλτα για ίδια διαπίστωση (κι ας μην πάρεις και τίποτα - μόνο για να ελέγξεις τις τιμές, αν έχεις περισσότερο χρόνο για σκότωμα από ό,τι χρήμα).

Δημοσ.

Έλφη, η μητρική του είναι ΡΙΙΙ δυνατοτήτων (του '99 make νομίζω), συνεπώς ο σκληρός δεν είναι σε καμμία περίπτωση SATA.

Mάλλον διάβασες γρήγορα και δεν πρόσεξες όλα τα στοιχεία που έδωσε (επειδή ξέρω ότι ξέρεις περί BIOS limitations του καιρού εκείνου). Και σίγουρα την βiασύνη την συνέδραμε και εκείνο το "300->150" που σου θύμισε bandwidth.

Είπε ότι είναι και 300-500gb ....

Στην τελική του είπα να μας πει το μοντέλο του δίσκου να δούμε τι παίζει,δεν του είπα τίποτα τρελό. 

(Και για να μιλήσουμε ακόμα ποιο συγκεκριμένα ,τρέξε το speccy,περίμενε να βγάλει της πληροφορίες,τα βγάζει σαν κείμενο οπότε επέλεξε τα όλα  και κάνε αντιγραφή επικόλληση εδώ να δούμε όλον τον Η/Υ.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστω για ολη την βοηθεια. 

Χτες καθαρισα τον υπολογιστη και σημερα αυριο θα δοκιμασω ενα CD με Linux να δω αν τρεχει.

Δεν υπαρχει μεγαλη οικονομικη ανεση, γι αυτο και σκεφτομαι μηπως μπορω να ξαναλειτουργησω τον συγκεκριμενο υπολογιστη μονο για Ιντερνετ και κανενα κειμενογραφο.

Χαχα! Αυτος ο Στουρναρας, θα τον βλεπουμε στον υπνο μας. Μπρρρρρ!!

Το KNOPPIX_V7.0.4CD αντι για το wary puppy  πως σας φαινεται;

Επεξ/σία από pavlos88
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορεί σε στικάκι αν η μητρική υποστηρίζει boot απο usb

Ναι αλλά δεν το κάνεις εγκατάσταση στο usb το περνάς όπως το περνάς και στο cd(κατά κάποιο τρόπο).

Δημοσ.

Συγχέεις το πέρασμα ενος iso σε dvd ή usb

με την εγκατάσταση κάποιας διανομής σε εξωτερικό δίσκο ή usb

Μιλαμε για κανονική εγκατάσταση οποτε μένουν οι αλλαγές που κάνει ο χρήστης. 

Δημοσ.

Εσύ συγχέεις της κανονικές διανομές με το puppy που είναι μόνο ένα αρχείο.

Η «εγκατάσταση» που κάνει στο usb είναι να περάσει το κατάλληλο grub και να αντιγράψει αυτό το ένα αρχείο.

Δημοσ.

Πρόταση :

Υπάρχουν αντάπτορες μέσω eBay , γύρω στα 5 ευρώ , που γυρίζουν τους νέους sata controllers για σύνδεση στους παλιούς ide/pata .

ΑΝ , (το τονίζω) , σκεφτείς να ασχοληθείς με το μηχάνημα , πάρε έναν τέτοιο αντάπτορα και έναν δίσκο sata , maximum 120gb .

υπήρχε ΤΟΤΕ περιορισμός στα giga που αναγνωρίζονταν , και σε hardware επίπεδο (η κάθε εταιρία με bios update το έλυνε) αλλά και software (windows χωρίς Service Pack δεν έβλεπε παραπάνω χωρητικότητα) .

Μην περιμένεις τρελές επιδόσεις , ακόμη και σε ξεχωριστές καλωδιοταινίες αν βάλεις οπτικό και δίσκο ως master-single , και μια ελαφριά linux distro .

Αναβάθμιση μνήμης θα βοηθούσε αλλά μπορείς να παίξεις και με εικονική (δέσμευση χώρου από τον δίσκο) για εξοικονόμηση χρημάτων .

Μην ασχοληθείς αν το κόστος ανέβει πάνω από 30-40 ευρώ .

Εναλλακτικά , με maximum 100ευρώ βρίσκεις πύργο (μεταχειρισμένο) με καλύτερη τεχνολογία .

Ελπίζω να σε βοήθησα .

Δημοσ.

Ευχαριστώ  NeOSL.

Λύνοντας το ενα πρόβλημα παρουσιαζεται το επομενο!

Ενα θέμα που με προβλιματιζει λιγο που κοίταξα την εγκατάσταση σε USB του αρχειου ISO (Linux) ειναι οτι κατά πάσα πιθανότητα (;) το USB καταστρεφεται, εννοω οτι δεν μπορει να ξανα χρησιμοποιηθει σαν αποθηκευτικος χώρος πλεον, ακομα και αν δεν τον χρειάζεσαι για δισκο εκκίνησης.

Επιπλέον ακομα και αν τα καταφέρω με τα Linux θα παρουσιαστουν προβλήματα με το modem και τα drive του.

Θα δω.  :wacko:

Σας ευχαριστώ ολους πάντως για την βοηθεια. Αν μη τι άλλο έμαθα ενδιαφέροντα πράγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...