Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα. σκεφτομαι να τσιμπισω τον ι3 3240 τωρα που ειναι και σχετικα οικονομικος για να αντικαταστησω το core 2 duo που εχω.

Ποια μητρικη θα προτεινατε εσεις που γνωριζετε?

Δεν θελω να ειναι πανω απο 70 ευρω (αυτη που εχω τωρα ειναι asrock)

αν εχει και usb3 ακομα καλυτερα.

η καρτα γραφικων που εχω ειναι pci3χ αλλα και να εχει η μητρικη pci2x δεν νομιζω ποτι πειραζει πολυ.

σχετικα με μελλοντικο sdd νομιζω καλο θα ηταν η μητρικη να εχει sata3

ευχαριστω

(απο μνημες ποιες θα λεγατε ειναι καλες και φθηνες? (θα ηθελα 8gb νομιζω ειναι αρκετα?)

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δημοσ.

Σ' ευχαριστω φιλε μου για τις προτασεις.

απλως ειμαι "κολλημενος" με intel επεξεργαστες

Να εισαι κολλημενος αν μπορεις να παρεις τον φθηνοτερο i5 το δεχομαι.Να εισαι κολλημενος ομως ακομα και στους φθηνοτερους,για gaming παντα,τοτε δεν θα ελεγα οτι ειναι οτι το καλυτερο.

Δημοσ.

οκ φιλε μου σ' ευχαριστω.

βασικα τωρα το ψαχνω το ολο θεμα και ελεγα να επαιρνα ενα i3 με σχετικα καλο motherboard και αργοτερα να εκανα καποια αναβαθμιση, αν εβρισκα μεταχειρισμενο ενα i5. αλλα φαινεται οτι ουτε i3 μεταχειρισμενος δεν υπαρχει.

οποτε μου λες οτι i3 για games δεν πολυαξιζει.

οκ το καταγραφω γιατι οντως την αναβαθμιση για games τη θελω. οχι τιποτα extreme αλλα να παιζει ας πουμε καλα το civ5

Δημοσ.

Για gaming Pc απο την στιγμη που δεν θα αγοραζα για τον εαυτο μου 2πυρηνο εν ετη 2014,δεν μπορω να προτεινω κιολας.Παει η εποχη τους.Αρα ή κοιτας για τον φθηνοτερο i5 http://www.skroutz.gr/s/3765361/Intel-Core-i5-4440-Box.html ή πας σε Amd.

Δημοσ.

Οι Ι3 δεν είναι διπύρηνοι,έχουν μεν 2 πυρήνες αλλά μπορεί να τρέξει ο κάθε ένας από αυτούς δυο νήματα, χωρίς να κόψει από την ταχύτητα του πυρήνα,πολλαπλασιάζει δηλαδή την δύναμη του επεξεργαστή.

Στον amd σου κόβουν την δύναμη του επεξεργαστή σε 6(ή 8) κομμάτια, θες δεν θες,σε βολεύει δεν σε βολεύει.

Το κάθε σύστημα έχει τα συν και τα πλην του,αν δεν κάνεις τέρμα overclock πάντως τον fx-6300 δεν ξεπερνάει τον i3-4130(haswell) και υπάρχουν άπειρα benchmark που το αποδεικνύουν αυτό.

Δημοσ.

Καμια ο κυριος ειναι απλα εκτως θεματος μπαινει σε διαφορα topic και απλα πεταει ενα Link,μην του δινεις σημασια :P

Δημοσ.

Οι Ι3 δεν είναι διπύρηνοι,έχουν μεν 2 πυρήνες αλλά μπορεί να τρέξει ο κάθε ένας από αυτούς δυο νήματα, χωρίς να κόψει από την ταχύτητα του πυρήνα,πολλαπλασιάζει δηλαδή την δύναμη του επεξεργαστή.

Στον amd σου κόβουν την δύναμη του επεξεργαστή σε 6(ή 8) κομμάτια, θες δεν θες,σε βολεύει δεν σε βολεύει.

Το κάθε σύστημα έχει τα συν και τα πλην του,αν δεν κάνεις τέρμα overclock πάντως τον fx-6300 δεν ξεπερνάει τον i3-4130(haswell) και υπάρχουν άπειρα benchmark που το αποδεικνύουν αυτό.

Αν δεν εκοβαν την ταχυτητα του πυρηνα κατα το maximum load με 4 νηματα, δεν θα ηταν i3 αλλα i5 στις επιδοσεις του. Κατι τετοιο φυσικα ΔΕΝ ισχυει. 

Αν ο Pentium ειναι το 1 απο αποψη επιδοσεων, ο i5 ειναι το 2 και ο i3 το 1.3. Τα μοντελα που πεφτουν ακριβως σε αυτα τα νουμερα (%) ειναι κατα σειρα Pentium G3420 (57E), i3 4340 (138E) και i5 4570 (175E). Ευκολα (?) βλεπει κανεις οτι ΔΕΝ τηρειται στην τιμολογηση ουτε για πλακα η αναλογια επιδοσεων. Βεβαια performance comes at a price, και αναλογα με τις αναγκες καποιες φορες αξιζει να χαλασουμε την αναλογια και να πληρωσουμε το μεγαλυτερο μοντελο (ή και το αντιθετο, αφου ολα τα ανω μοντελα εχουν το ιδιο single thread performance, θα ηταν ανουσιο να πληρωσεις 175Ε για να τρεχεις εφαρμογες που εκμεταλευονται το μεγιστο 2 πυρηνες). Αυτα οσον αφορα τον "πολλαπλασιασμο δυναμης" που αναφερεις...

Τωρα αυτο για τους amd που γραφεις οπου σου κοβουν, λεει, την δυναμη του επεξεργαστη σε 6 ή 8 κομματια... Ισως να μεταφραζεις λανθασμενα το "hyperthreading" της amd. Κατα το οποιο το module 2 πυρηνων ειναι το 80% (ή 90%, δεν ειμαι σιγουρος) των επιδοσεων που θα ειχαν 2 πληρως ανεξαρτητοι πυρηνες.

Τελος, για μια ακομη φορα θα σου πω οτι ο 6300 overclocked μια χαρα ξεπερνα τον 4130 και πλησιαζει και στο singlethread. Ειναι καθαρα θεμα εφαρμογης, οπως ειπες εχουν τα συν και τα πλην.

Ειναι σαν να μπαινουν απο το ενα θεμα, και να βγαινουν απ το αλλο...

Edit: Γραφεις και τερμα overclocked μαλιστα, αν δεν το προσδιορισεις η φαντασια μου θα οργιασει μεχρι τα 5Ghz, και εκει σαν να τρεμει και ο i5... Οσο και οι θερμοτητες και η καταναλωση. Ολα τρεμουν εκει πανω.

• Like 1
Δημοσ.

Φιλαράκι, έχουν πέσει οι τιμές και στους haswell i3. Μήπως να κοίταγες κατα'κει? Κανα 5ευρο είναι πλέον η διαφορά του 3240 με τον 4130 (με ίδια συχνότητα, αλλα ~10% καλύτερη απόδοση, υποστήριξη pcie3 κλπ)

Δημοσ.

Αν δεν εκοβαν την ταχυτητα του πυρηνα κατα το maximum load με 4 νηματα, δεν θα ηταν i3 αλλα i5 στις επιδοσεις του. Κατι τετοιο φυσικα ΔΕΝ ισχυει. 

Αν ο Pentium ειναι το 1 απο αποψη επιδοσεων, ο i5 ειναι το 2 και ο i3 το 1.3. Τα μοντελα που πεφτουν ακριβως σε αυτα τα νουμερα (%) ειναι κατα σειρα Pentium G3420 (57E), i3 4340 (138E) και i5 4570 (175E). Ευκολα (?) βλεπει κανεις οτι ΔΕΝ τηρειται στην τιμολογηση ουτε για πλακα η αναλογια επιδοσεων.

Αυτό ακριβός,και που έχουμε maximum load;; Μόνο στο handbrake(σχεδόν μαξ έστω) και στα benchmarks και εκεί όντως είναι τα πράγματα όπως τα λες, ο pentium με τον i3 θα έχουν ελάχιστη διαφορά,τα παιχνίδια όμως δεν φτάνουν σε maximux, αν φτάσουν στο 100% έναν πυρήνα αυτό σημαίνει ότι ο επεξεργαστής κόβει την ταχύτητα του παιχνιδιού βάση του amdahl's law,όταν δεν φτάνει στο 100% εκεί είναι που ο i3 μπορεί να δουλέψει με το hyperthreading κερδίζοντας πάρα πολύ ταχύτητα.

http://www.techbuyersguru.com/CPUgaming.php

Εύκολα (?) βλέπει κάνεις ότι το hyper αξίζει τα λεφτά του στον i3,όχι στα bench όπως το 3dmark όπου δεν κάνει διαφορά ή στο render αλλά στα παιχνίδια,από την άλλη βλέπει κανείς ότι σε 4 πυρήνες(ι7) το hyper μπορεί να κάνει και ζημιά αφού τα περισσότερα παιχνίδια τρέχουν ήδη στο μαξ στους καθαρούς πυρήνες.Δεν λέω,αν έχει κάποιος λεφτά ας πάει και στον i5 και ποιο πάνω ,απλά ας σταματήσουν οι τρολλείες του ότι ο i3 είναι ισάξιος με διπύρηνο όταν μιλάμε για παιχνίδια.

Τελος, για μια ακομη φορα θα σου πω οτι ο 6300 overclocked μια χαρα ξεπερνα τον 4130 και πλησιαζει και στο singlethread. Ειναι καθαρα θεμα εφαρμογης, οπως ειπες εχουν τα συν και τα πλην.

Ειναι σαν να μπαινουν απο το ενα θεμα, και να βγαινουν απ το αλλο...

Edit: Γραφεις και τερμα overclocked μαλιστα, αν δεν το προσδιορισεις η φαντασια μου θα οργιασει μεχρι τα 5Ghz, και εκει σαν να τρεμει και ο i5... Οσο και οι θερμοτητες και η καταναλωση. Ολα τρεμουν εκει πανω.

Αυτό είπα και εγώ,ότι τον ξεπερνάνε αλλά μόνο με μεγάλο o/c,αν γινόταν χωρίς επιπλέον κόστος θα συμφωνούσα και εγώ,θέλεις όμως καλή μητρική και ψήκτρα για να τον φτάσεις ψιλά, ο I3 αντιθέτως βγάζει την μέγιστη ταχύτητα του και με μητρική των 50€ και χωρίς τίποτα εξτρά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...