STORM1978 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Η Samsung δήλωσε πως δεν υπάρχει πρόβλημα αν έχεις μόνιμα το rapid ανοικτό. Το μόνο 'πρόβλημα' είναι ότι δεσμεύει 1gB RAM αλλά για την περίπτωση σου δεν νομίζω να παίζει πρόβλημα μιας και έχεις 12gb και ότι αν γίνει διακοπή ρεύματος την ώρα που αντιγράφεις κάτι στον σκληρό,τα δεδομένα που θα είναι στην RAM εκείνη την ώρα θα τα χάσεις. Σε μελλοντική έκδοση είπαν πως θα μπορείς να δεσμεύσεις περισσότερη RAM από τον υπολογιστή σου ως cache. Αυτή είναι και η λειτουργεί α του Rapid, χρησιμοποιεί την RAM σαν cache και έτσι πολλαπλασιάζει τις επιδόσεις του ssd, μιας και η RAM είναι κατά πολύ γρηγορότερη στην προσπέλαση της από ότι η NAND μνήμη στους ssd. Δες και διαφορά μεταξύ του 840 Pro 128gb και του 840 Evo 120gb που έχω στο ίδιο μηχάνημα με τον Evo σε Rapid mode!
icenex Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2013 οκ κομπλέ τότε γιατί μας γάμησε λίγο η μητρική με τα χουνέρια της.
smilefreeware Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2013 Με πείσατε να πάρω και εγώ ένα EVO 250GB. Με το παρακάτω σύστημα θα είναι εντάξει ? CPU Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz MB MSI P35 Neo2-FIR/FR / P35 Platinum (MS-7345) BIOS AMI American Megatrends Inc. 2xDIMM1: GeIL CL4-4-4DDR2-800 1 GB DDR2-800 Χρειάζεται να πάρω και θήκη για να γίνει 3.5 , καλώδια κλπ ? Μπορώ αντι για θήκη να τον βάλω πχ. στο "πάτωμα" του κουτιού. Εχω ακούσει ότι στην αρχή είναι όλα γρήγορα αλλά μετά πέφτει αρκετά η ταχύτητα (αληθεύει ?) Πιο συγκεκριμμένα στην αρχή που είναι άδειος ο δίσκος γράφονται με τη σειρά οπότε και έχουμε ταχύτητα. Μετά με τα γράψε-σβήσε τα αρχεία είναι σε κομμάτια στο δίσκο οπότε και πέφτει πολύ η ταχύτητα.
icenex Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2013 Με πείσατε να πάρω και εγώ ένα EVO 250GB. Με το παρακάτω σύστημα θα είναι εντάξει ? CPU Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz MB MSI P35 Neo2-FIR/FR / P35 Platinum (MS-7345) BIOS AMI American Megatrends Inc. 2xDIMM1: GeIL CL4-4-4DDR2-800 1 GB DDR2-800 Χρειάζεται να πάρω και θήκη για να γίνει 3.5 , καλώδια κλπ ? Μπορώ αντι για θήκη να τον βάλω πχ. στο "πάτωμα" του κουτιού. Εχω ακούσει ότι στην αρχή είναι όλα γρήγορα αλλά μετά πέφτει αρκετά η ταχύτητα (αληθεύει ?) Πιο συγκεκριμμένα στην αρχή που είναι άδειος ο δίσκος γράφονται με τη σειρά οπότε και έχουμε ταχύτητα. Μετά με τα γράψε-σβήσε τα αρχεία είναι σε κομμάτια στο δίσκο οπότε και πέφτει πολύ η ταχύτητα. Απο οτι είδα η μητρική σου υποστηρίζει sata2 οπότε θα δεις ταχύτητες μέχρι 300mb max κ πάλι είναι χαώδης η διαφορά με ένα απλό δίσκο. οσο για θήκη εννοείς τα brackets... εγώ πήρα σιγά 5 ευρώ θες μαζί με το καλώδιο sata κρίμα να το έχεις πεταμένο μέσα στο κουτί. Οσο για το γράψε σβήσε που λες έγω δεν έχω συναντήσει ακόμη το συγκεκριμένο θέμα γιατί δεν τον έχω πολλές μέρες τον ssd. Αλλά νομίζω αναφέρεσαι στην trim λειτουργία που απο οτι ξέρω στα windows 7/8 είναι αυτόματη και οι καινούργιοι ssd την υποστηρίζουν αυτήν την λειτουργία.Γενικά ψάξε λίγο το φόρουμ κ θα πάρεις τις απαντήσεις σου. Εμένα πάντως η διαβίωση μου κ οι πρώτες εντυπώσεις για τον ssd είναι θετικές όσο δεν πάει,βέβαια ο χρόνος θα δείξει..
smilefreeware Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2013 Τελικά τον πήρα (bracket+καλώδιο=2.9+1.3=4.2€) ACHI στο BIOS + WIN7-32bit και όλα πήγαν κατ΄ευχήν. Copy 1.7Gb από τον SSD στον SSD πήγε με 150 ταχύτητα περίπου. Πολύ καλά , γιατί είναι στον ίδιο δίσκο. Αυτό που έγραψα πριν για γράψε-σβήσε πιο πολύ αναφέρομαι στο derfrag που δεν γίνεται να κάνεις συνέχεια και στα μικρά αρχεία. Η γενική αίσθηση που αφήνει είναι πολύ καλή και νομίζω θα καταλήξει να είναι 2-3 φορές πο γρήγορος (Τώρα τα WIN είναι φρέσκα και δουλεύουν όλα γρήγορα)
smilefreeware Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 2 Gb (Είχα γράψει 2xDIMM1: GeIL CL4-4-4DDR2-800 1 GB DDR2-800) Θα ήθελα 4 αλλά βαριέμαι να ψάξω πως και τι. Πιο πολύ θέλω 4 επειδή χρησιμοποιώ ram drive (Θα το ήθελα πιο μεγάλο) και το virtualbox.
STORM1978 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2013 Κρίμα αν είχε 4 ή ποιο πολλά θα έλεγα να χρησιμοποιούσες και το rapid και εκεί να έβλεπες διαφορές!
thodoris20s Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Ρωτάω εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα. Πήρα και γω τον ίδιο δίσκο και αυτές τις μέρες θα τον βάλω. Με 8gb ram που έχω σε λάπτοπ μου προτείνεται να έχω ενεργοποιημένο το rapid mode ή όχι; Παίζω και αρκετά παιχνίδια γι'αυτό ρωτάω
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 διαφορές στα games έτσι κι αλλιώς δεν βλέπεις...
thodoris20s Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 διαφορές στα games έτσι κι αλλιώς δεν βλέπεις... Ναι το ξέρω. Ως προς την δέσμευση της ram λέω αν θα έχω κάποιο θέμα. Γιατί τα περισσότερα games είναι απαιτητικά ρε μνήμη ram
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 για ποιο λόγο να το έχεις enabled τότε? για να βλέπεις τα νούμερα σε benchmarks?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα