nikolas19992 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Καλησπερα, προσφατα αλλαξα τη συνδεση μου απο hol σε Forthnet. Οχι μονο ειχε αρχισει να τα παιζει η συνδεση αλλα και η ταχυτητα ηταν απιστευτα χαμηλη. Με τη βοηθεια ενος φιλου ειχα σπασει το κωδικο wifi του γειτονα μου και παρατηρησα οτι αυτος ειχε Forthnet και η ταχυτητα του εφτανε στα υψη. Ε λοιπον τωρα που εχουμε τον ιδιο isp ακομα παρατηρω διαφορα στις συνδεσεις. Ο τυπος εχει καλυτερη ταχυτητα, μικροτερο ping οι σελιδες φορτωνουν πιο γρηγορα οταν συνδεομαι σε εκεινον και οι ταχυτητες torrent του ειναι καλυτερες(δοκιμασμενο με τα ιδια torrent σε κοντινα χρονικα διαστηματα). Χρονια τωρα αλλαζω isp και τα αποτελεσματα ειναι καλα για κανα μηνα και μετα χαλανε ενω του γειτονα μενουν παντα στα υψη. Τι να κανω?
jim_p Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μπορει να εχει καλυτερη τηλεφωνικη γραμμη, πχ νεοτερο σπιτι, καλυτερες υποδομες κλπ, αρα λιγοτερο attenuation και θορυβο, αρα η γραμμη του να συγχρονιζει ψηλοτερα απο τη δικη σου, αρα να εχει γρηγοροτερη συνδεση.
nik1234 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 δοκίμασε να ρίξεις το margin στο 6 για να έχεις και εσυ γρήγορες ταχύτητες στη forthnet όπως ο γείτονας σου
nikolas19992 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Ζουμε στην ιδια πολυκατοικια αρα πιστευω τα καλωδια να ειναι ιδια. Κατα τα αλλα τι ειναι το margin?
jim_p Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Αφου εχεις προσβαση στο ρουτερ του, δες που συγχρονιζει, τι εχει εκεινος απο attenuation και θορυβο και συγκρινε τα με τα δικα σου
nikolas19992 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 DSL Type: G.992.5_Annex_A Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 886 / 4050 Max Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 886 / 4812 Data Transferred (Sent/Received) [b/B]: 100989387 / 299552385 Output Power (Up/Down) [dBm]: 12 / 19.5 Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 29.5 / 48 SN Margin (Up/Down) [dB]: 5.9 / 6.8 Loss of Framing (Local/Remote): 0 / - FEC (Up/Down): 464 / 3387070 CRC (Up/Down): 0 / 7594 αυτα βρισκω απο το ρουτερ μου. Δυστυχως δεν εχω προσβαση στο ρουτερ του γειτονα(ρυθμισεις) αλλα μονο στη συνδεση του ιντερνετ του.Ενω εχει κρατησει το default internet password, το user και το password του ρουτερ εχουν αλλαξει. τωρα επιδη ειμαι και λιγο noobas δεν ξερω, τα στοιχεια που δινει το ρουτερ μου ειναι καλα η οχι?
jim_p Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Εχεις 4αρα συνδεση με τιμες μετριες προς καλες για το attenuation και μετριες προς κακες για το θορυβο. Σε μενα (linksys wag200g, otenet 2αρα, λιγα χλμ μακρια απο το κεντρο του Βολου και ~3χλμ απο το dslam0 Downstream Line Attenuation: 38 db Downstream Margin: 17 db που δεν ειναι και ασχημα (γενικα θες την τιμη για το θορυβο να ειναι οσο γινεται μεγαλυτερη και για το attenuation οσο το δυνατον μικροτερη) Αν τωρα πληρωνεις για 24αρα συνδεση και πιανιες 4...
nikolas19992 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Υπαρχει καποιος τροπος να διορθωσω το θορυβο? Για να σταματησω να του κλεβω και του ανθρωπου. Συνδεομαι στο ρουτερ μου μεσω wifi, ισως αν συνδεομουνα με καλωδιο ethernet ? θα βελτιονωταν τιποτα?
poulinos Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2013 α.με 48 attenuation τα 4 mbit και ειναι πολυ μια χαρα δεν ειναι απλα μετρια. β.το margin ειναι 6 της forthnet Οποτε ειναι και αυτο φυσιολογικο. γ.αν πιανουν τα χερια τυ να δοκιμασει κατανεμητη να δει ποσο συγχρονιζει εκει για να δει αν χανει σε ταχυτητα. Υπαρχει καποιος τροπος να διορθωσω το θορυβο? Για να σταματησω να του κλεβω και του ανθρωπου. Συνδεομαι στο ρουτερ μου μεσω wifi, ισως αν συνδεομουνα με καλωδιο ethernet ? θα βελτιονωταν τιποτα? a.me ethernet μπορει να παιξει καλυτερα αν δεν τερματιζεις την γραμμη με wifi μπορει και οχι.αναλογως ποσο καλα παιζεις με wifi.μπορεις να το δοκιμασεις.για τον θορυβο μονο τεστ σε κατανεμητη τιποτε αλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα