Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Άγορασα έναν refurbished T9300 SLAYY για να αναβαθμίσω τον T4200 στο laptop μου και δεν μπαίνει στο slot. Υποτίθεται είναι ίδιο socket αυτά τα δύο. Δεν τον πίεσα καθόλου φυσικά για να μην τον καταστρέψω.

Γνωρίζει κανείς για να με βοηθήσει;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Άγορασα έναν refurbished T9300 SLAYY για να αναβαθμίσω τον T4200 στο laptop μου και δεν μπαίνει στο slot. Υποτίθεται είναι ίδιο socket αυτά τα δύο. Δεν τον πίεσα καθόλου φυσικά για να μην τον καταστρέψω.

Γνωίζει κανείς για να με βοηθήσει;

Ευχαριστω

Τί θα πεί refurbished CPU ακριβώς?  Οι παπάτζες που πουλάνε οι Κινέζοι και είναι soldered BGA479 σε PGA478 με ποδαράκια μετατροπή?

Προφανώς και δε θα κάτσει σωστά στο socket αυτό...

Δεν υπάρχει Refurbished CPU, ή παίζει ή δε παίζει.

Επίσης δες αν είναι όντως αυθεντικός και αν 1 στο εκατομμύριο δε τον βάζεις με τη σωστή κατεύθυνση ή αν έχει στραβωμένο κανένα ποδαράκι, οπότε και να πρέπει να κάνεις ισιωτική.

• Like 1
Δημοσ.

Refurbished σημαίνει ότι το πήρα από ενα κατάστημα Ελλάδα και έχει εγγύηση. Υποθέτω είναι ελεγμένο διότι θα το πήρανε μεταχειρισμένο.

Το θέμα είναι ότι θεωρητικά δεν θα έπρεπε να  μπαίνει στο socket μου; Παρήγγειλα εγώ λάθος CPU ή είναι κατεστραμένο και θα το πάω πίσω;

Δημοσ.

Refurbished σημαίνει ότι το πήρα από ενα κατάστημα Ελλάδα και έχει εγγύηση. Υποθέτω είναι ελεγμένο διότι θα το πήρανε μεταχειρισμένο.

Το θέμα είναι ότι θεωρητικά δεν θα έπρεπε να  μπαίνει στο socket μου; Παρήγγειλα εγώ λάθος CPU ή είναι κατεστραμένο και θα το πάω πίσω;

Δηλαδή τί ακριβώς κάνανε και το βαφτίσανε refurbished? Σκουπίζανε την παλιά πάστα από πάνω?

Τί μόδα είναι αυτή το μεταχειρισμένο να το ονομάζει ο κάθε Ελληνάρας "refurbished"?

Refurbished = ανακατασκευασμένο.

Και ανακατασκευή δεν γίνεται σε επεξεργαστή ή και να γινόταν σε έναν ιδανικό κόσμο με τις άριστες τεχνολογικές καταρτίσεις κι εξοπλισμό, θα ήταν οικονομικά ασύμφορο για έναν Τ9300...

Στο δια ταύτα, δες τον στο φώς σε διάφορες γωνίες και κάνε τον κόπο να ποστάρεις 2 καθαρές φωτογραφίες και από την πάνω αλλά και από την κάτω όψη του εδώ δημοσίως (όπως και να μας πείς από ποιό μαγαζί αγοράστηκε για να το έχουμε υπόψιν μας).

Δημοσ.

Δηλαδή μου λες ότι κανονικά θα έπρεπε να μπαίνει στο socket και ότι είναι π.χ. στραβομένα τα pin του; Τα pin του δεν είναι ολόισια πάντως.

Εγώ πάντως που έκανα την έρευνα μου είδα ότι θα έπρεπε να είναι συμβατά. Αλλά ρωτάω και εδώ μηπως έκανα κάποιο λάθος.

Δεν ξέρω πως να δω ότι είναι αυθεντικός. Εννοείται ότι το τριγωνάκι ήταν στην ίδια γωνία.

By the way αυτό το αυτοκόλλητο δεν θα δημιουργήσει θέματα με το heating?

post-109812-0-80568200-1384703642_thumb.jpg

post-109812-0-25682100-1384703658_thumb.jpg

post-109812-0-10201600-1384703671_thumb.jpg

Δημοσ.

Με το αυτοκόλλητο δε θα έχεις κάποιο ζήτημα.

Ο επεξεργαστής έχει αρκετά ποδαράκια στραβωμένα πάντως (να αποκλίνουν ελαφρά προς τα πάνω ή προς τα κάτω), καθώς κι ένα χτύπημα στη μέση και κάτω κάτω στη δεύτερη φώτο που παραθέτεις.

Η συμβουλή μου είναι να τον στείλεις πίσω όπως και δήποτε, γνωστοποιώντας τους τα προβλήματα και ζητώντας να σου στείλουν άλλον πλήρως λειτουργικό ή τα λεφτά σου πίσω.

Δημοσ.

εχει δικιο ο Plpapadopoulos αλλα εαν δεν θελεις να μπεις στην διαδικασια της επιστροφης,τα ποδαρακια ισιωνουν ευκολα στην κατασταση που ειναι εαν πιανουν λιιιγο τα χερια σου.

Δημοσ.

Μερικά ήταν στραβά πράγματι και τα ίσιωσα με πιστωτική αλλά και πάλι δεν μπαίνει. Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια μόνο και μόνο επειδή το κατάστημα είναι Θεσαλονίκη και εγώ Αθήνα και βαριέμαι να περιμένω. Επειδή δεν θέλω να δυσφημίσω το κατάστημα επειδή έγινε ένα λάθος δεν θα το αναφέρω.

Σε περίπτωση που επικοινωνήσω μαζί τους και δεν είναι συνεργάσιμοι θα σας ενημερώσω.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πάει το μυαλό μου ποιό είναι το κατάστημα πάντως...

Με λίγο skroutzάρισμα βγήκε αμέσως.

Να μή σε απασχολούν τόσο τα ποδαράκια, όσο το χτύπημα στην επιφάνειά του.

Τα ποδαράκια ισιώνουν αργά ή γρήγορα, το χτύπημα όμως δε φτιάχνει.

Δημοσ.

Κι εγώ από μέρες τώρα που έψαχνα ένα T9900 βρήκα σε κατάστημα με ανταλλακτικά λάπτοπ, επεξεργαστές να ονομάζονται refurbished.

Προφανώς μιλάμε για το ίδιο μαγαζί, όπως επίσης δε μπορώ να καταλάβω με ποια λογική τους βαφτίζουν έτσι.

Το μόνο που μπορώ να φανταστώ, είναι τα κομμάτια αυτά να προέρχονται από laptops που περισυνελέχθησαν από κακοποιημένες μητρικές, / παλιατζήδες / ανακύκλωση και να περισώσανε τους επεξεργαστές "ρετουσάροντάς" τους από στραβωμένα / σπασμένα pin-άκια.

Αν όντως ισχύει αυτό, δε θα ήθελα στο laptop ένα τέτοιο cpu. Ούτε μπορεί να μου εγγυηθεί κανείς την επόμενη φορά που θα τον αφαιρέσω, ότι κάποια pin δε θα μείνουν στη μητρική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ίσιωσα τα pin και μπήκε. Το laptop τον αναγνώρισε, και οι θερμοκρασίες του είναι OK μέχρι στιγμής.

Το κατάστημα (μετά από επικοινωνία) το διόρθωνε και το ξαναστέλνε χωρίς να χρεωθώ μεταφορικά.

Επεξ/σία από Alch3M1St
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...