narcsoul Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Σκεφτομαι ναδωσω το swift sport που εχω εδω και 6 χρονια καιει παραααα πολυ και να παω για το honda civic 1.6 i-dtec που και τελη δεν εχει και με εναπροχειρο υπολογισμο θα γλυτωνω πανω απο 2000 ευρω το χρονο σε σχεση με το τι πληρωνω τωρα με το suzuki. Διαβαζω ομως πως το τεκηριο ανερχεται στα 6400 ευρω για ενα αμαξι των 1600 κυβικων οπως το honda. Η απορια μου ειναι ΑΝ για τα αυτοκινητα με τοσο οικονομικες επιδοσεις ( πετρελαιο. χωρις τελη κυκλοφοριας, 1500 χιλιομετρα με ενα γεμισμα κ.λ.π ) .... ...υφιστανται ΠΙΟ χαμηλα τεκμηρια....Υσχιει κατι τετοιο ? και αυτο το ποσο το πληρωνω μιαφορα η καθε χρονο θα καλουμαι να πληρωνω + 6400 ευρω ?? Ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 δε ξερεις τι ειναι το τεκμηριο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narcsoul Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 δε ξερεις τι ειναι το τεκμηριο? θες να μου εξηγησεις ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 το τεκμηριο δε το πληρωνεις,τεκμηριο 6400 σημαινει οτι οσο εισοδημα και να χεις,θα σε φορολογησουν σαν να χεις τουλαχιστον 6400ευρω το χρονο εισοδημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Και για να συμπληρώσω τον Ntinara σε ότι πολύ σωστά ανέφερε,το Swift Sport απο το οποίο θα κάνεις μετάβαση είναι και αυτό 1600cc,οπότε έχει ακριβώς ίδιο τεκμήριο με το Civic (αν δέν έχει κλείσει πενταετία) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
narcsoul Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 τα 16.000 ευρω ( + 6,500 που θα παρει η honda το suzuki ) που θα δωσω επιπλεον για να το αποκτηω θα φορολογηθουν καπως ? εχει κλεισει 5αετια ...6 χρονια το εχω / τι αλλαζει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2013 Για το Civic φορολογείσαι κατα την αγορά του οχήματος,αφού στην τιμή περιλαμβάνεται το ΦΠΑ. Παρ'όλα αυτά,θα πρέπει να δηλώσεις το ποσό των 16000 στο αντίστοιχο πεδίο της φορολογικής σου δήλωσης (719 αν θυμάμαι καλά). Σχετικά με το Swift, δέν υπάρχει κάποια επιβάρυνση για το "εισόδημα" που προκύπτει απο την πώλησή του, αφού φορολογήθηκες ήδη κατα την αγορά του πρίν 6 χρόνια.Φυσικά υπάρχει και εδώ το αντίστοιχο πεδίο που δηλώνεις το εισόδημα αυτό (781 αν πάλι θυμάμαι καλά) Αυτά τουλάχιστον ίσχυαν πρίν 3 έτη που πούλησα αμάξι και αγόρασα άλλο... Το τεκμήριο πέφτει κατα 30% αν το αμάξι είναι 6~10 ετών,οπότε στην περίπτωσή σου: 4480 ευρώ Δέν νομίζω οτι θα πρέπει να σε αγχώνει κάτι επι αυτού,εκτός και αν στο όνομά σου υπάρχει μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία που το άθροισμα των τεκμηρίων υπερβαίνει σάν ποσό αυτό του πραγματικού σου εισοδήματος. Αν πχ. το έτος έχεις εισόδημα 15000 ευρώ και το μόνο περιουσιακό στοιχείο είναι το Civic,θα φορολογηθείς βάσει εισοδήματος.Αν τώρα εκτός απο το αμάξι, σου έχουν γράψει οι γονείς σου χωράφια-σπίτια-κότερα και το σύνολο των τεκμηρίων πάει 50000 ξέρω-γω,ενώ το ετήσιο εισόδημά σου είναι ακόμα 15 χιλιάρικα...ε,ναι θα έχεις πρόβλημα...και χοντρό μάλιστα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα