Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την προηγούμενη εβδομάδα γύρισα σπίτι και βρήκα αναμμένο τον υπολογιστή και την οθόνη κατάμαυρη. 

Τον κλείνω, τον ξανανοίγω, και έκανε 3 μπιπ, όπως κάνει όταν δεν βρίσκει την κάρτα γραφικών. Κλείνω το τροφοδοτικό, βγάζω και ξαναβάζω την κάρτα (nvidia pci-express), ξεκινάει, κάνει μόνο ένα μπιπ (οκ δηλαδή) και βλέπω μαυρίλα στην οθόνη. Κάνω restart και βλέπω όλη την οθόνη με μικρά κόκκινα τετραγωνάκια και πάνω σε αυτά αυτά που έπρεπε να δείχνει κανονικά ο υπολογιστής. Δηλαδή ο υπολογιστής λειτουργούσε κανονικά, πέρα από το γεγονός πως έβλεπα παντού κοκκινα, να τρεμοπαίζει η οθόνη, κτλ κτλ

Υποθέτω πως κάηκε η κάρτα γραφικών και την πηγαίνω στο κατάστημα που την αγόρασα να την ελέγξουν. Μετά από μέρες, ο τεχνικός μου είπε πως η κάρτα είναι οκ και κάτι άλλο πρέπει να φταίει. 

Έτσι αποφάσισα να κάνω και μια αναβάθμιση μιας και δύσκολα θα έβρισκα παρόμοια μητρική (ήταν lga775) και δεν ήθελα να μπλέξω με μεταχειρισμένα. Πήρα έναν i3 και μια gigabyte με H87 chipset. Συναρμολογώ τα κομμάτια και συνδεω την οθόνη στο dvi της κάρτας γραφικών της μητρικής. Όλα παίζουν κανονικά.

Βάζω στη συνέχεια την nvidia, συνδέω πάνω σε αυτή την οθόνη στο dvi και με το που ξεκινά, έχω πάλι τα ίδια προβλήματα. Κοινώς τζάμπα τα χρήματα που έδωσα.

Θέλω να ρωτήσω 2 πράγματα.

1)Είναι δυνατόν να φταίει το τροφοδοτικό μου; Έχω ένα παλιό fortron νομίζω 350watt. Εδώ και ένα χρόνο που είχα την κάρτα γραφικών δεν είχα κανένα θέμα. Επίσης το μέτρησα με το πολύμετρο με τον υπολογιστή σε idle κατάσταση (και με την nvidia συνδεδεμένη να εμφανίζει κοκκινίλες) και το μόνο που βρήκα ήταν το pin 14 με -11.74V αντί για -12V. Επίσης η νέα μητρική έχει 2x4 12V ενώ το τροφοδοτικό έχει 1x4 12V. Η παλιά είχε 1x4 12V. Πριν το συνδέσω έψαξα στο ίντερνετ και διάβαζα πως δε χρειάζεται να έχω 2x4 12V μιας που δεν έχω τρελά φορτία. Δεν παίζω παιχνίδια. Χρησιμοποιώ linux και η απαιτήσεις μου σε γραφικά είναι περιβάλλον εργασίας και ταινίες.

2)Είναι δυνατόν να δουλεύει μια κάρτα γραφικών σε ένα υπολογιστή άψογα και σε κάποιον άλλο όχι; Δηλαδή ελέγχθηκε η κάρτα ή όχι; 

Δημοσ.

τι καρτα γραφικων εχεις..; εχει επιπλεον τροφοδοσια..; αυτα τα κοκκινα ειναι artifacts.. πιθανον η gpu σου να ειναι στα τελευταια της..

Δημοσ.

Όχι δεν έχει επιπλέον τροφοδοσία.

Αυτή ειναι: http://www.msi.com/product/vga/N630GT-MD2GD3.html

Έβγαλα και 2 εικόνες του προβλήματος

DSC_3116.jpg

DSC_3115.jpg

Μερικές φορές όταν κάνω restart (ctrl+alt+del) δεν εμφανίζονται καν αυτά τα μενού και οι πληροφορίες από το bios. Είναι όλα ανακατεμμένα.

Δημοσ.

μμμ εχω την εντυπωση οτι ειναι θεμα τροφοδοτικου και οχι καρτας...αλλα δεν ειναι σιγουρο.εξαρταται ποσο παλιο ειναι το τροφοδοτικο.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν έχω κάποιον με Pci-Express δίαυλο να δοκιμάσω την κάρτα.

Μας φάγανε τα φορητά και τα mac.

Βρήκα όμως ένα άλλο ATX τροφοδοτικό, 350 watt σαφώς νεότερο από το δικό μου και λιγότερο δουλεμένο.

Η κάρτα κάνει τα ίδια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...