Προς το περιεχόμενο

Vuze και RSS Feed

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Εχω προσεξει οτι αν οι σειρες κατεβαινουν με Rss Feed, δεν κατεβαινουν με την ιδια ταχυτητα απο ο,τι αν τις κατεβαζω κανονικα.

Για παραδειγμα 3 σειρες, στις 12 το μεσημερι, τις κατεβαζω κανονικα και κατεβαινουν με ταχυτητα 1,02 mp/s.

Οταν (την ιδια ωρα, για να το τεσταρω) κατεβαζω με RSS Feed, η ταχυτητα που κατεβαινουν, αλλοτε φτανει και αλλοτε δεν φτανει το 1,02 mp/s, αλλα δεν ειναι τοσο αυτο που με απασχολει (το να μην κατεβαινουν με 1,02 mp/s και να κατεβαινουν με 800-900 kb/s ειναι μικρο το κακο) οσο το οτι οταν οι δυο απο τις τρεις σειρες εχουν κατεβει και διαμοιραζονται, η τριτη δεν κατεβαινει με την ταχυτητα που θα κατεβαινε αν την κατεβαζα μονη της (δηλ. με ταχ. 800 kb/s) αλλα αναλογα με την περιπτωση μπορει να πεσει και στο 400-300-150-65kb/s.

Υπαρχει καποια ρυθμιση που θα πρεπει να κανω για να σταθεροποιησω την ταχυτητα (στα RSS Feed) ?

Και κατι ακομα.. 

Στο Router εχω

Upstream (Kbps):        750

Downstream (Kbps):   14722

To μεγιστο που εχω πετυχει σε download ειναι 1.25 mb/s αλλα συνηθως (με ευνοϊκές συνθηκες παντα) παιζω στο 1.05mb/s-1.10 mb/s.

Στις ρυθμισεις στην "μεταφορα", το εχω βαλει" μεγιστη ταχυτητα αποστολης 20" και "απεριοριστα οταν μονο διαμοιραζετε"

και "ταχυτητα ληψης 0 (απεριοριστη)".

Στο "μεγιστος αριθμος συνδεσεων" το εχω βαλει στο αυτοματο.

Εδω (η και καπου αλλου) θα πρεπει να αλλαξω κατι για να βελτιωσω την αποδοση στο κατεβσμα?

Δημοσ.

Όταν κατεβάζεις "κανονικά" όπως λες, κατεβάζεις το torrent από το ίδιο site που παίρνεις και το rss feed ή από αλλού;

Το κατέβασμα δεν έχει καμία σχέση με το αν παίρνεις από rss ή το κατεβάζεις από το site. Το μόνο που το επηρεάζει είναι οι seeders και για την ακρίβεια η αναλογία, δηλαδή κατά πόσο οι seeders είναι περισσότεροι από τους peers (leechers).

Το μόνο ίσως ελάττωμα το rss είναι το ότι θα πάρεις το torrent μόλις αυτό ανέβει στον tracker οπότε ενδέχεται να έχει πάρα πολλούς peers και όχι τόσους seedres στην αρχή, ενώ αν το πάρεις από τον tracker και αργήσεις κανά 2-3 ώρες θα έχουν μαζευτεί αρκετοί seeders.

Δημοσ.

Όταν κατεβάζεις "κανονικά" όπως λες, κατεβάζεις το torrent από το ίδιο site που παίρνεις και το rss feed ή από αλλού;

Απο αλλου (καποιο απο τα γνωστα site) .. γιατι οταν κατεβαζω με rss feed, κατεβαζω απο εδω http://showrss.info/ και δεν ξερω με ποιο τροπο και απο που με τροφοδοτει  Το κατέβασμα δεν έχει καμία σχέση με το αν παίρνεις από rss ή το κατεβάζεις από το site. Το μόνο που το επηρεάζει είναι οι seeders και για την ακρίβεια η αναλογία, δηλαδή κατά πόσο οι seeders είναι περισσότεροι από τους peers (leechers). Το ξερω αυτο.

Το μόνο ίσως ελάττωμα το rss είναι το ότι θα πάρεις το torrent μόλις αυτό ανέβει στον tracker οπότε ενδέχεται να έχει πάρα πολλούς peers και όχι τόσους seedres στην αρχή, ενώ αν το πάρεις από τον tracker και αργήσεις κανά 2-3 ώρες θα έχουν μαζευτεί αρκετοί seeders.Ναι, το καταλαβαινω αυτο. Αλλα εχω δοκιμασει να αρχισω να κατεβαζω απο rss feed μετα τις 12 το μεσημερι, που υποτιθεται οτι εκεινη την ωρα θα εχει αρκετους seedres και κατα πασα πιθανοτητα λιγοτερους peers. Το ποιο λογικο ειναι αυτο που λες. Οτι ακομα και μετα τις 12 ενδέχεται να έχει πάρα πολλούς peers και όχι τόσους seedres. Ισως και περισσοτερους,

Οσο αφορα τις  ρυθμισεις στην "μεταφορα" και τον αριθμο συνδεσεων, μπορεις να μου προτινεις τι ρυθμισεις να βαλω?

Α! Ξερεις αν υπαρχει κατι αντιστοιχο απο αυτο http://showrss.info/ για rss feed?

Σε ευχαριστω για την ανταποκριση..

Δημοσ.

Δεν ξέρω κάτι αντίστοιχο αλλά όλοι οι μεγάλοι trackers έχουν rss feed. Απ' ότι είδα σε ένα δείγμα γνωστής σειράς που έβαλα να κατεβαίνει πήρε μόνο τους γνωστούς open trackers οι οποίοι κατά καιρούς μπορεί και να πέφτουν ή να είναι φορτωμένοι.

Εγώ έχω φορτώσει στο utorrent λίστα με feeds από τις σειρές που παρακολουθώ και δεν έχω παρατηρήσει θέμα ταχύτητας. Τις συνδρομές τις πήρα από το μπιτι τσατ.

• Like 1
Δημοσ.

Κατι τελευταιο (ελπιζω..) 

Ξερω πως το να δινεις με μικρη ταχυτητα αποστολης ειναι.. "αντισυναδελφικο". Αλλα.. οταν κατεβαζω (συγκεκριμενα σειρες με rss), που ειναι καλυτερα (ταχυτερα) να εχω την "ταχυτητα αποστολης"? Οσο γινεται πιο χαμηλα, η ετσι (συνηθως κατεβαζω 4-5 σειρες ταυτοχρονα..την δευτερα 9!) θα μπουκωνει και ειναι προτιμοτερο να το εχω στο 0 (απεριοριστο) η στο 20- 30..? 

Θα μου πεις " γιατι δεν δοκιμαζεις μονο σου?". Το εχω κανει αλλα δεν μπορω να κατασταλαξω και για να μου φυγει το κολλημα ψαχνω μια απαντηση, απο καποιον με περισσοτερες γνωσεις απο εμενα, για να δωσω ενα τελος σε αυτη την αναζητηση.

(Αν καποιος διαβαζε μονο την τελευταια προταση.. θα νομιζε οτι ρωταω για νοημα της ζωης..)

Δημοσ.

Εγώ το έχω μόνιμα στα 2/3 περίπου της γραμμής μου. Αν το βάλεις στα 50-60KBps νομίζω θα είσαι καλά. Το να το έχεις πολύ χαμηλά δεν βελτιώνει την ταχύτητα download.

• Like 1
Δημοσ.

Κλεινω με αυτο..

Σημερα που κατεβαζα 10 σειρες.. στην αρχη ηταν ολα καλα. Το προβλημα αρχισε οταν ειχαν κατεβει οι 7-8 σειρες απο τις 10 και διαμοιραζονταν. Τοτε η ταχυτητα download στις 2-3 σειρες που ειχαν απομεινει να κατεβαινουν, επεσε απελπιστικα (60-100 kb/s για την καθε μια). 

Οταν σταματησα να διαμοιραζω τις 7-8 σειρες, η ταχυτητα download στις 2-3 σειρες που κατεβαιναν επανηλθε σε φυσιολογικα επιπεδα.

Μπορω μα πειραξω κατι στο προγραμμα (vuze) ωστε, ακομα και οταν διαμοιραζω, να συνεχιζω να κατεβαζω με σταθερη ταχυτητα?

Δημοσ.

Βασικά ο διαμοιρασμός ξεκινάει από την στιγμή που βάζεις κάτι να κατεβαίνει. Αυτόματα δίνεις ότι έχεις κατεβάσει σαν peer (leecher).

Μπορείς να περιορίσεις τον μέγιστο αριθμό ενεργών torrent και να βάλεις να κατεβάζει π.χ. 3 με 5 ταυτόχρονα.

Δημοσ.

"Βασικά ο διαμοιρασμός ξεκινάει από την στιγμή που βάζεις κάτι να κατεβαίνει. Αυτόματα δίνεις ότι έχεις κατεβάσει σαν peer (leecher)."

Ναι, το ξερω αυτο.

"Μπορείς να περιορίσεις τον μέγιστο αριθμό ενεργών torrent και να βάλεις να κατεβάζει π.χ. 3 με 5 ταυτόχρονα."

Το προβλημα μου (προβλημα.. λεμε τωρα) ειναι την δευτερα που οι σειρες ειναι 10. Εχω τα ενεργα  τορρεντ στο 10, και ταυτοχρονες ληψεις στο 5. Και παλι ομως, οταν μπλα μπλα μπλα  ειχαν κατεβει οι 7-8 σειρες απο τις 10 και διαμοιραζονταν. Τοτε η ταχυτητα download στις 2-3 σειρες που ειχαν απομεινει να κατεβαινουν, επεσε απελπιστικα (60-100 kb/s για την καθε μια).

Σαν γενικος κανονας.. καλυτερα ειναι, οταν οι seeders είναι περισσότεροι από τους peers (leechers) να εχω την ταχυτητα αποστολης πιο χαμηλα (πχ στο 20), ενω οταν εχει πολλούς peers και όχι τόσους seedres να εχω την ταχυτητα αποστολης πιο ψηλα (στο 40-50)? Η δεν παιζει ρολο και να το εχω σταθερα στο 20 για παραδειγμα, που εχω  παρατηρησει οτι εκει, με ευνοοικες συνθηκες εχω το ταχυτερο download?

Δημοσ.

Σε βλέπω λίγο στην πίεση. Είναι απαραίτητο να κατέβουν και οι 10 σειρές σε 2 ώρες; ΤΙ θα γίνει αν κατέβουν σε 4;

Θα έλεγα να βάλεις τα ενεργά στα 5 και τα τις ταυτόχρονες λήψεις στις 3.

Την ταχύτητα βάλτην όπως σε βολεύει.

Δημοσ.

Σε βλέπω λίγο στην πίεση. Είναι απαραίτητο να κατέβουν και οι 10 σειρές σε 2 ώρες; ΤΙ θα γίνει αν κατέβουν σε 4;

Ναι ναι, δεν εχεις αδικο.. το παρατραβαω. Ψαχνω να βρω τη λυση σε ενα προβλημα που ουσιαστικα δεν υφισταται.

Θα έλεγα να βάλεις τα ενεργά στα 5 και τα τις ταυτόχρονες λήψεις στις 3.

Την ταχύτητα βάλτην όπως σε βολεύει.

Το ζητουμενο μου ειναι  να αποφυγω να το κανω "χειροκινητα" και το πρωι που θα σηκωνωμαι (πρωι.. κατα τις 9-10 δηλαδη, βλεπεις λογο κρισης, οπως και πολλοι αλλοι, δεν δουλευω.. αν και τοσα χρονια ψαχναμε αφορμη να μη δουλευουμε η να λουφαρουμε στη δουλεια και τωρα γκρινιαζουμε οτι θελουμε να δουλεψουμε-μα ποιος μπορει να θελει να δουλεψει οταν η ετυμολογια της λεξης προερχεται απο την δουλεία?-και δεν εχουμε δουλεια.. οποτε τα λεφτα και οχι η δουλεια, ειναι το θεμα.. επειδη παρεκβαινω.. να επανελθω στο θεμα) θελω το πρωι που θα σηκωνωμαι λοπον, οι σειρες να εχουν κατεβει, και αν εχω την ρυθμιση ενεργά τορρεντ στα 5 και τα τις ταυτόχρονες λήψεις στις 3, οι αλλες 5 σειρες (απο της 10 της δευτερας) πως (ρητορικη ειναι η ερωτηση) θα κατεβουν αυτοματα?.
Και τωρα ευλογα θα μου απαντησεις.. μα αφου καθεσαι και δεν κανεις τιποτα, γιατι βιαζεσαι και θες να τις κατεβαζεις αυτοματα?
Ελα ντε!
Φαυλος κυκλος..
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κλεινω με αυτο..

Σημερα που κατεβαζα 10 σειρες.. στην αρχη ηταν ολα καλα. Το προβλημα αρχισε οταν ειχαν κατεβει οι 7-8 σειρες απο τις 10 και διαμοιραζονταν. Τοτε η ταχυτητα download στις 2-3 σειρες που ειχαν απομεινει να κατεβαινουν, επεσε απελπιστικα (60-100 kb/s για την καθε μια). 

Οταν σταματησα να διαμοιραζω τις 7-8 σειρες, η ταχυτητα download στις 2-3 σειρες που κατεβαιναν επανηλθε σε φυσιολογικα επιπεδα.

Μπορω μα πειραξω κατι στο προγραμμα (vuze) ωστε, ακομα και οταν διαμοιραζω, να συνεχιζω να κατεβαζω με σταθερη ταχυτητα?

Το προβλημα το ελυσα με το προσθετο speed scheduler.

Οπου κανω το εξεις: 

Εχω προγραμματησει τον υπολογιστη να ανοιγει αυτοματα στις 07:30 

και

Εχω προγραμματησει στο speed scheduler, απο τις 07:30 εως τις 11:00,  οσες σειρες εχουν κατεβει να μην διαμοιραζονται (διαμοιραζονται μονο οσες κατεβαινουν). Και να ξεκιναει ο διαμοιρασμος σε ολες μετα τις 11:00, οταν δηλαδη ολες οι σειρες θα εχουν κατεβει.

Ταυτοχρονες ληψεις εχω βαλει 5 και upload, οταν μονο κατεβαζω, 20. Οταν μονο διαμοιραζω το upload το εχω στο 0 (απειρο)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Όχι μόνο τελευταία αλλά αρκετό καιρό τώρα. Κάτι γίνεται με το torcache στο οποίο είναι αποθηκευμένα τα torrents και δεν στέλνει το λινκ για κατέβασμα  μέσω rss.

Άλλοτε στρώνει και άλλοτε εμφανίζεται πάλι. Τώρα μου το κάνει κι εμένα ενώ χτες κατέβασε κανονικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...