Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα την βοηθεια σας για την συνθεση του υπολογιστη που εχω φτιαξει.

Εχουν αγοραστει μεχρι τωρα:

Corsair Carbide 500R Link
Gigabyte 990XA-UD3 Rev.3 Link
XFX ProSeries 650W Core Edition (Full Wired) Link
Samsung 840 Series 120GB Link
Western Digital Caviar Black 1TB Link

Πραγματα που θα αγοραστουν:

AMD FX 8350 Link
Kingston HyperX Beast 16GB 1600Mhz Link
Western Digital Caviar Green 2TB Link
Asus Radeon R9 280X Link
Corsair Hydro 100i Link
Akasa FC.Six Link
BitFenix Spectre Pro LED Blue 120mm (5 στον αριθμο) Link
BitFenix Spectre Pro LED Blue 200mm (1 στον αριθμο) Link
DVD-Drive  Link

Καποιες ερωτησεις σχετικα με τα παραπανω:

1) Τα ανεμιστηρακια θα ειναι οκ πανω στην 100i; ή καλυτερα να αφησω αυτα που θα εχει απο "μαμα";
2) Το Fan Controller ειναι καλο; αν συνδεσω ολα τα ανεμιστηρακια του υπολογιστη σε αυτο, τα LED θα ειναι παντα αναμενα ή με καποιο τροπο θα μπορω να τα κλεισω;
3) Το τροφοδοτικο θα μπορεσει να τα σηκωσει ολα αυτα, ετσι δεν ειναι;

Θα ηθελα τις γνωμες σας για το αν πρεπει να διορθωθουν καποια απο τα πραγματα που ειναι να αγοραστουν.. Χρηματικο οριο ας πουμε οτι δεν υπαρχει αφου τα κομματια αγοραζονται μεμονομενα μιας που δεν υπαρχουν τα χρηματα μαζεμενα. Το μηχανημα προοριζεται για παιχνιδια, επεξεργασια εικονας, βιντεο (ερασιτεχνικα), web design, μουσικη, ιντερνετ και γενικα τα παντα ολα.

Συγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω για το χρονο σας!

Δημοσ.

1) Τα στοκ ανεμιστηράκια που έχουν οι ψύκτρες είναι χειρότερες από αντίστοιχες aftermarket, οπότε γενικώς προτιμάται η αντικατάστασή τους.

2) Δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο fc έχει Control για τα leds. Δεν μου φαίνεται πάντως. EDIT: Στα specs του κουτιού σου λέει οτι έχει πάνω fan controller. Τσέκαρε το μήπως ισχύει, δεν χρειάζεσαι επιπλέον fc.

3) Γιέπ.

Έχεις φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύστημα γενικώς. Δεν θα άλλαζα κάτι από άποψη specs, η πρόταση που έχω να σου κάνω είναι να το ψάξεις λίγο με τα fans, γιατί είναι κρίμα να αγοράζεις 5+ φανς και να μην σου κάθονται καλά μετά. Σκέψου μήπως πάρεις μερικά fans με leds και μερικά όχι, γιατί τα 6 led fans είναι overkill. Ένας ωραίος συνδυασμός που μου έρχεται στο μυαλό είναι να τσεκάρεις τα φανς της corsair: AF για το κουτί και 2xCF για την h100i, Quiet edition btw. Βγαίνουν και με leds.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου φιλε μου. Δηλαδη λες ειναι καλυτερα να παρω 3 τετοιους για το κουτι Link και 2 τετοιους για την υδροψυξη Link ; Σχετικα με τον 200mm, επειδη η Corsair δεν εχει τετοιου μεγεθους λεω να βαλω αυτον.Οσο για το Fan Controller του κουτιου νομιζω οτι περνει μεχρι 3, γιαυτο λεω να παρω το Akasa για να βαλω ολα τα ανεμιστηρακια πανω του και να τελειωνω.

Καθε προταση καλοδεχουμενη. :)

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα την βοηθεια σας για την συνθεση του υπολογιστη που εχω φτιαξει.

Εχουν αγοραστει μεχρι τωρα:

Corsair Carbide 500R Link

Gigabyte 990XA-UD3 Rev.3 Link

XFX ProSeries 650W Core Edition (Full Wired) Link

Samsung 840 Series 120GB Link

Western Digital Caviar Black 1TB Link

Πραγματα που θα αγοραστουν:

AMD FX 8350 Link

Kingston HyperX Beast 16GB 1600Mhz Link

Western Digital Caviar Green 2TB Link

Asus Radeon R9 280X Link

Corsair Hydro 100i Link

Akasa FC.Six Link

BitFenix Spectre Pro LED Blue 120mm (5 στον αριθμο) Link

BitFenix Spectre Pro LED Blue 200mm (1 στον αριθμο) Link

DVD-Drive  Link

Καποιες ερωτησεις σχετικα με τα παραπανω:

1) Τα ανεμιστηρακια θα ειναι οκ πανω στην 100i; ή καλυτερα να αφησω αυτα που θα εχει απο "μαμα";

2) Το Fan Controller ειναι καλο; αν συνδεσω ολα τα ανεμιστηρακια του υπολογιστη σε αυτο, τα LED θα ειναι παντα αναμενα ή με καποιο τροπο θα μπορω να τα κλεισω;

3) Το τροφοδοτικο θα μπορεσει να τα σηκωσει ολα αυτα, ετσι δεν ειναι;

Θα ηθελα τις γνωμες σας για το αν πρεπει να διορθωθουν καποια απο τα πραγματα που ειναι να αγοραστουν.. Χρηματικο οριο ας πουμε οτι δεν υπαρχει αφου τα κομματια αγοραζονται μεμονομενα μιας που δεν υπαρχουν τα χρηματα μαζεμενα. Το μηχανημα προοριζεται για παιχνιδια, επεξεργασια εικονας, βιντεο (ερασιτεχνικα), web design, μουσικη, ιντερνετ και γενικα τα παντα ολα.

Συγνωμη αν σας κουρασα και ευχαριστω για το χρονο σας!

Βαλε COOLERMASTER CEIDON 240M για ψύξη ! Είναι πολύ πολύ καλύτερη. Επίσης μην της αλλάξεις ανεμιστήρες.

Βάλε και σκληρό που να ΜΗΝ είναι GREEN .

Κοίταξε μήπως χωρέσεις καμιά R9 290 .

Δες και υψηλότερα χρονισμένες μνήμες. Μικρή διαφορά στην τιμή έχουν.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση σου. Ημουν αναμεσα στην 100i και στην Seidon, αλλα λογω εγγυησης επελεξα την 100i. Στο τι ειναι καλυτερη η Coolermaster; Ο Green θα αγοραστε προς το τελος και θα τον εχω μονο για storage, εχω ηδη αγορασει εναν samsung 840 και ενα WD Caviar Black. Εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο για storage; Για καρτα γραφικων δεν νομιζω να δωσω τοσα χρηματα, καλα ειναι πιστευω η 280Χ. Για τις μνημες θα το δω.

Ευχαριστω για το χρονο σου.

Δημοσ.

Σε απόδοση είναι καλύτερη η coolermaster και σε θόρυβο. Γενικά προτιμότερη λύση και νομίζω και φτηνότερη.

http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/cpu-cooler-review-database-89014.html

και ίσως και σε ποιότητα μιας και ακούγονται θεματάκια με την 100.

GREEN δεν θα έπαιρνα για λόγους αξιοπιστίας. Βαράνε εύκολα ... Ενας blue ή ενας toshiba μια χαρά δουλειά κάνει.

Δημοσ.

Ωραια, οποτε αλλαζω σε Seidon και θα ψαξω και για αλλο σκληρο. Κατι ακομα, ποια ειναι η γνωμη σου για το fan controller και τα ανεμηστηρακια που ανεφερα πιο πανω;

Ευχαριστω. :)

Δημοσ.

για controller εμένα μου αρέσει αυτός !

http://www.thelab.gr/barebones-nas-media-players-gadgets-etc-reviews/scythe-kaze-master-flat-review-128756.html

kaze-master-flat-large.jpg

Αν τα ανεμιστήρια είναι για την υδρόψυξη , να μην αλλάξεις τα μαμά ... γιατί θα έχεις πτώση απόδοσης. Είναι κορυφαία αυτά που φοράει η seidon.

Δημοσ.

Ωραια, οποτε η Seidon θα κρατησει τα μαμα ανεμηστηρια. Για το κουτι να προτιμησω τα Corsair ή τα BitFenix (χωρις τα LED). Υποψην οτι οποια και να παρω θα μπουν σε fan controller.

Δημοσ.

Βαλε COOLERMASTER CEIDON 240M για ψύξη ! Είναι πολύ πολύ καλύτερη. Επίσης μην της αλλάξεις ανεμιστήρες.

Βάλε και σκληρό που να ΜΗΝ είναι GREEN .

Κοίταξε μήπως χωρέσεις καμιά R9 290 .

Δες και υψηλότερα χρονισμένες μνήμες. Μικρή διαφορά στην τιμή έχουν.

Ενταξυ καλη η Seidon δεν λεω αλλα τα παραλες.Ασε που η H100i εχει στα υπερ τα 5χρονια εγγυηση ενω η Seidon μονο 2,και το πολυ καλο Support της Corsair.Αυτα δηλαδη δεν αξιζει να αναφερθουν ,ανεξαρτητου του ποια θα επιλεξει.

Δημοσ.

Τα ανεμιστήρια που έγραψες είναι πολύ καλές επιλογές. Αν θες με led, παίρνεις και αυτά (βγήκαν πριν ελάχιστο καιρό στην αγορά).

Για σκληρό που σου λένε και από πάνω καλύτερα όντως να πας σε wd caviar blue για storage, μιας και οι green τρέχουν στους 5400rpm και θα σου σπάσουν τα νεύρα οι ταχύτητες.

Για τις 2 υδροψύξεις που προτείνονται εγώ θα προτιμούσα τον seidon λόγω εμφάνισης, αλλά σε επιδόσεις είναι παραπλήσιες, οπότε η επιλογή δική σου.

Υπόψιν, μπορείς να βάλεις σε ένα control περισσότερους από 1 fan, και να τους χειρίζεσαι ταυτόχρονα. Αντί να πάρεις fc μπορείς να κουμπώσεις κάποια φανς στην μητρική για να τα ελέγχεις μέσω software, (απο ότι βλέπω σε pic παίρνει τουλάχιστον 3), και τα υπόλοιπα στο fc του κουτιού. Αν φυσικά θες οπωσδήποτε να πάρεις ξεχωριστό controller, το akasa αλλά και το scythe που προτάθηκε παραπάνω είναι ωραίες επιλογές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...