thelos257 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Την καλησπερα μου και παλι σε ολα τα παιδια του insomnia.gr το προβλημα μου ειναι πως μετα απο ενα πληρες ελεχο που εχω κανει με το NIS2013 βρεθηκαν οι παρακατω ιοι: Πληροφορίες σάρωσης: Έκδοση ορισμών ιών: 2013.11.15.003 Αναγνωριστικό σειράς ορισμών ιών: 148950Στατιστικά σάρωσης: Έναρξη σάρωσης: Τοπικό: 15/11/2013 10:03 μμ UTC: 15/11/2013 8:03 μμ Χρόνος σάρωσης: 3.610 δευτερόλεπτα Σάρωση στόχων: Όλος ο υπολογιστής Αριθμητικά στοιχεία:Σύνολο στοιχείων που σαρώθηκαν: 446.178- Αρχεία και φάκελοι: 443.478- Καταχωρίσεις μητρώου: 528- Διεργασίες και στοιχεία εκκίνησης: 1.451- Στοιχεία δικτύου και προγράμματος περιήγησης: 714- Άλλο: 4- Αξιόπιστα αρχεία: 0- Αρχεία που παραλείφθηκαν: 0Σύνολο κίνδυνων ασφαλείας που ανιχνεύθηκαν: 17Σύνολο στοιχείων που επιλύθηκαν: 17Σύνολο στοιχείων που απαιτούν προσοχή: 0Επιλυθείσες απειλές:7 αρχεία cookie παρακολούθησης Τύπος: Ανωμαλία Κίνδυνος: Χαμηλό (Χαμηλό Απόκρυψη, Χαμηλό Κατάργηση, Χαμηλό Απόδοση, Χαμηλό Ιδιωτικό απόρρητο) Κατηγορίες: Αρχεία cookie παρακολούθησης Κατάσταση: Επιλύθηκε πλήρως ----------- 7 Αρχεία cookie παρακολούθησηςCookie:[email protected]/ - ΔιαγράφηκεCookie:[email protected]/ - ΔιαγράφηκεCookie:[email protected]/ - ΔιαγράφηκεCookie:[email protected]/ - ΔιαγράφηκεCookie:[email protected]/ - ΔιαγράφηκεCookie:[email protected]/cgi-bin - Διαγράφηκε - ΔιαγράφηκεSuspicious.Cloud.9 Τύπος: Συμπιέστηκε Κίνδυνος: Υψηλό (Υψηλό Απόκρυψη, Υψηλό Κατάργηση, Υψηλό Απόδοση, Υψηλό Ιδιωτικό απόρρητο) Κατηγορίες: Ευρετικός ιός Κατάσταση: Επιλύθηκε πλήρως ----------- Αρχείο 1 - ΔιαγράφηκεΚίνδυνοι στο συμπιεσμένο αρχείο "vcredist_x64.exe" Τύπος: Συμπιέστηκε Κίνδυνος: Υψηλό (Υψηλό Απόκρυψη, Υψηλό Κατάργηση, Υψηλό Απόδοση, Υψηλό Ιδιωτικό απόρρητο) Κατηγορίες: Ευρετικός ιός Κατάσταση: Αγνοήθηκε ----------- Αρχείο 1[u0] εντός του [c:\programdata\package cache\{15134cb0-b767-4960-a911-f2d16ae54797}\vcredist_x64.exe] - Δεν επιχειρήθηκεΚίνδυνοι στο συμπιεσμένο αρχείο "Data1.7z" Τύπος: Συμπιέστηκε Κίνδυνος: Υψηλό (Υψηλό Απόκρυψη, Υψηλό Κατάργηση, Υψηλό Απόδοση, Υψηλό Ιδιωτικό απόρρητο) Κατηγορίες: Ευρετικός ιός Κατάσταση: Αγνοήθηκε ----------- Αρχεία 2[febeditor.exe] εντός του [c:\swsetup\cpdd\data1.7z] - Δεν επιχειρήθηκε[febeditor.exe] εντός του [c:\swsetup\cpdd\data1.7z] - Δεν επιχειρήθηκεΚίνδυνοι στο συμπιεσμένο αρχείο "AVT.msi" Τύπος: Συμπιέστηκε Κίνδυνος: Υψηλό (Υψηλό Απόκρυψη, Υψηλό Κατάργηση, Υψηλό Απόδοση, Υψηλό Ιδιωτικό απόρρητο) Κατηγορίες: Ευρετικός ιός Κατάσταση: Αγνοήθηκε ----------- Αρχεία 2[kdbsync.exe] εντός του [_____] εντός του [c:\swsetup\drivers\vidamdkb\packages\apps\avt\avt.msi] - Δεν επιχειρήθηκε[kdbsync.exe] εντός του [_____] εντός του [c:\swsetup\drivers\vidamdkb\packages\apps\avt\avt.msi] - Δεν επιχειρήθηκεΚίνδυνοι στο συμπιεσμένο αρχείο "aticatalystinstallmanager.msi" Τύπος: Συμπιέστηκε Κίνδυνος: Υψηλό (Υψηλό Απόκρυψη, Υψηλό Κατάργηση, Υψηλό Απόδοση, Υψηλό Ιδιωτικό απόρρητο) Κατηγορίες: Ευρετικός ιός Κατάσταση: Αγνοήθηκε ----------- Αρχείο 1[atilog.dll] εντός του [_____] εντός του [c:\swsetup\drivers\vidamdkb\packages\apps\cim\win32\aticatalystinstallmanager.msi] - Δεν επιχειρήθηκεΚίνδυνοι στο συμπιεσμένο αρχείο "Data1.cab" Τύπος: Συμπιέστηκε Κίνδυνος: Υψηλό (Υψηλό Απόκρυψη, Υψηλό Κατάργηση, Υψηλό Απόδοση, Υψηλό Ιδιωτικό απόρρητο) Κατηγορίες: Ευρετικός ιός Κατάσταση: Αγνοήθηκε ----------- Αρχεία 2[_04200a6d5275437d9396b37c4c43212d] εντός του [c:\swsetup\dvd2d3d\data1.cab] - Δεν επιχειρήθηκε[_951831a91d82466891e559b0191cbdae] εντός του [c:\swsetup\dvd2d3d\data1.cab] - Δεν επιχειρήθηκεΚίνδυνοι στο συμπιεσμένο αρχείο "fssclient_suite_amd64.cab" Τύπος: Συμπιέστηκε Κίνδυνος: Υψηλό (Υψηλό Απόκρυψη, Υψηλό Κατάργηση, Υψηλό Απόδοση, Υψηλό Ιδιωτικό απόρρητο) Κατηγορίες: Ευρετικός ιός Κατάσταση: Αγνοήθηκε ----------- Αρχείο 1[__________] εντός του [fssclient_suite_amd64.msi] εντός του [c:\swsetup\winlive\neutral\fssclient_suite_amd64.cab] - Δεν επιχειρήθηκεΜη επιλυθείσες απειλές:Δεν υπάρχουν κίνδυνοι που δεν έχουν αντιμετωπιστεί οπου φοβαμαι να τους διαγραψω και ετσι πατησα παραληψη. ΑΝ τους διαγραφα τοτε που θα ηξερα οτι ενας απο αυτους τους ιους που εντοπισε το antivirus δεν ηταν ενα σημαντικο αρχειο για την ανακτηση του φορητου μου ; Ετσι τα παραληψα ομως παραξενεομαι πως βρηκε ιους μετα απο ανακτηση πληρες εργοστασιακη του συστηματος απο την μοναδα σκληρου δισκου D:\ που ειναι το recovery αποκλειστικα εκει και μονο. Ενα αλλο προβλημα ειναι οτι μου λεει το NIS2013 που τρεχει στο μετροui οτι καποιο προβλημα εχουν τα windows 8.1 πραμα τα οποια δεν εβαλα πανω αφου ο υπολογιστης εχει τα windows 8.0 τα κανονικα δηλαδη. Οριστε και η εικονα: ενα αλλο μηνυμα το οποιο πεταει ειναι αυτο: και επιτα αυτο: Οπου δεν ξερω δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα ακριβως ρε παιδια. Σας παρακαλω βοηθηστε με ...... !!!!!!!!!
Hawk7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Πλυν τα cookies που μπορεις να σβησεις αφοβα,ολα τα υπολοιπα αν κρινω απο την ονομασια και τον φακελο στον οποιο βρισκονται(drivers),κλπ... Το Norton τολμω να πω οτι λεει ψιλοχαζα πραγματακια.Ποτε δεν το'βαλα,ποτε δεν θα το βαλω. Κανε ενα Full scan με Malwarebytes που ειναι free και,και ΑΝ σου βγαλει τα ιδια,σβησε τα.Αν οχι,μιλαμε πιθανον για false positive. Μηπως κατεβαζεις drivers απο ΜΗ εγκεκριμενες τοποθεσιες;πιθανον να μην εχουν signature digital,και να χτυπαει ψιλοκοκκινο.Δοκιμασε και με το free edition Πληρες ενημερωμενο Superantispyware. To Νorton ειναι αγορασμενο; 1
thelos257 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Πλυν τα cookies που μπορεις να σβησεις αφοβα,ολα τα υπολοιπα αν κρινω απο την ονομασια και τον φακελο στον οποιο βρισκονται(drivers),κλπ... Το Norton τολμω να πω οτι λεει ψιλοχαζα πραγματακια.Ποτε δεν το'βαλα,ποτε δεν θα το βαλω. Κανε ενα Full scan με Malwarebytes που ειναι free και,και ΑΝ σου βγαλει τα ιδια,σβησε τα.Αν οχι,μιλαμε πιθανον για false positive. Μηπως κατεβαζεις drivers απο ΜΗ εγκεκριμενες τοποθεσιες;πιθανον να μην εχουν signature digital,και να χτυπαει ψιλοκοκκινο.Δοκιμασε και με το free edition Πληρες ενημερωμενο Superantispyware. To Νorton ειναι αγορασμενο; Καταρχας σε ευχαριστω που απαντησες ΑΜΕΣΑ στο θεμα μου επειδη νομιζα πως κανεις δεν θα απαντουσε τρελλαθηκα και ειπα ας ανοιξω ενα ηρεμο θεμα εδω στο αγαπημενο μου insomnia να δω τι φταιει και μετα κρινω. Ειναι αγορασμενο φιλε μου 25 ευρω αν θυμαμαι καλα. Drivers δεν κατεβασα τα αφησα ετσι οπως ηρθαν απο το εργοστασιο τα εργοστασιακα δηλαδη και αν κατεβαζα θα ηταν σιγουρα κατεβασμενοι απο την HP επισημα.
Hawk7 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Drivers δεν κατεβασα τα αφησα ετσι οπως ηρθαν απο το εργοστασιο τα εργοστασιακα δηλαδη και αν κατεβαζα θα ηταν σιγουρα κατεβασμενοι απο την HP επισημα. Γι'αυτο και σου ειπα, ολα τα υπολοιπα αν κρινω απο την ονομασια και τον φακελο στον οποιο βρισκονται(drivers),κλπ... Το Norton τολμω να πω οτι λεει ψιλοχαζα πραγματακια. Απο την διαδρομη των drivers,βλεπω οτι ειναι εργοστασιακα.Οποτε απο HP να υπαρχουν Ιοι,ειναι λιγο... Κανε αυτο που σου ειπα,με Malwarebytes,και SuperAntispyware,και αν δεν βρουνε τιποτε,αγνοησε τα.Διοτι θα σου διαγραψει drivers που ισως χρειαστεις. Για το σφαλμα που σου λεει,δεν μπορω να διακρινω κατι οπως φαινεται.Σου δινει αλλες πληροφοριες;Εκει που λεει "αντιγραφη στο προχειρο" πατησε το,και κανε επικολληση σε ενα notepad,για να δεις τι πληροφοριες σου δινει περισσοτερο.Μετα πες μας και'δω.
ntg1980 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Επειδή χρησιμοποιώ NIS εδώ και χρόνια και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με διαγραφή αρχείων συστήματος, μου φαίνεται παράξενο όλο αυτό που συμβαίνει. Τα αποτελέσματα που σου βγάζει είναι... άκυρα!Καταρχήν εφόσον "αγόρασες" την άδεια, πήγαινε στο μενού του NortonΥποστήριξη - Έλεγχος νέας έκδοσηςκαι κατέβασε τη νέα 2014 έκδοση.Χρησιμοποιείς παλιά έκδοση και ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα ενημέρωσης ή συμβατότητας, πόσο μάλλον σε Windows 8.1, που είναι ολοκαίνουρια! Η νέα έκδοση έχει προσθέσει μια καινούρια δυνατότητα σάρωσης, το Norton Power Eraser.Μόλις κατεβάσεις την 2014 έκδοση και την ενημερώσεις και αφού προχωρήσεις σε full system scan, αν σου ξαναβγάλει αυτά τα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε το Power Eraser για να σου βγάλει με κάθε λεπτομέρεια τι θέλει να σβήσει απ'το σύστημα σου (θα γίνει σάρωση μετά από επανεκκίνηση συστήματος).Αν σου ξανακάνει τα ίδια, βγάλτο (προς το παρόν), βάλε ένα άλλο antivirus και τα προγράμματα που σου πρότεινε ο Hawk7! Στάνταρ δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση στη βάση δεδομένων του NIS σε συνεργασία με τα 8.1.Μια ερώτηση επί της ευκαιρίας... τα Windows είναι γνήσια?Αν ναι, κάνε και ένα driver update της HP! Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2013 από ntg1980 1
thelos257 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Επειδή χρησιμοποιώ NIS εδώ και χρόνια και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα με διαγραφή αρχείων συστήματος, μου φαίνεται παράξενο όλο αυτό που συμβαίνει. Τα αποτελέσματα που σου βγάζει είναι... άκυρα! Καταρχήν εφόσον "αγόρασες" την άδεια, πήγαινε στο μενού του Norton Υποστήριξη - Έλεγχος νέας έκδοσης και κατέβασε τη νέα 2014 έκδοση. Χρησιμοποιείς παλιά έκδοση και ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα ενημέρωσης ή συμβατότητας, πόσο μάλλον σε Windows 8.1, που είναι ολοκαίνουρια! Η νέα έκδοση έχει προσθέσει μια καινούρια δυνατότητα σάρωσης, το Norton Power Eraser. Μόλις κατεβάσεις την 2014 έκδοση και την ενημερώσεις, κάνεις όλες τις ενημερώσεις και αφού προχωρήσεις σε full system scan, αν σου ξαναβγάλει αυτά τα αποτελέσματα, χρησιμοποίησε το Power Eraser για να σου βγάλει με κάθε λεπτομέρεια τι θέλει να σβήσει απ'το σύστημα σου (θα γίνει σάρωση μετά από επανεκκίνηση συστήματος). Αν σου ξανακάνει τα ίδια, βγάλτο (προς το παρόν), βάλε ένα άλλο antivirus και τα προγράμματα που σου πρότεινε ο Hawk7! Στάνταρ δεν υπάρχει σωστή ενημέρωση στη βάση δεδομένων του NIS σε συνεργασία με τα 8.1. Μια ερώτηση επί της ευκαιρίας... τα Windows είναι γνήσια? Αν ναι, κάνε και ένα driver update της HP! Τα windows φιλε μου ειναι απολυτα γνησια απο την HP και ΟΧΙ απο αυτα που ειναι με το ενα ματι κλειστο. Επισης να αναφαιρω πως χρησημοποιησα αυτο το προγραμμα εδω https://support.norton.com/sp/el/gr/home/current/solutions/kb20080828154508EN_EndUserProfile_el_el με αποτελεσμα να αφαιρεθει το Norton Internet Security 2013 και να μου εγκαταστησει την νεοτερα εκδοση μαλλον 2014 το καταλαβα αυτο γιατι δεν μου εμφανιζε αυτα τα προβλημα οπως ειναι στο πρωτο ποστ σττην παραπανω εικονα. Το κανω τωρα νεα πληρ. σαρωση συστηματος για να δω αν μου ξανα πεταει τα παραπανω "προβληματακια" οτι ταχα βρηκα ιους κλπ. ΑΝ δεν μου τα πεταει αυτο συμενει οτι εφταιγε η παλιοτερη εκδοση του NIS που ειχα. Edit: Τελικα ολα μια χαρα δεν εντοπισε τιποτα κανενα ιο πως και εγινε αυτο θα τρελλαθω παραξενα πραγματα συμβαινουν, χθες μου πεταγε ιους κλπ και σημερα σαν να μην εχει γινει τιποτε σαν να ναι πεντακαθαρος ο υπολογιστης. Οριστε και η εικονα: Σας υπερα ευχαριστω ολους-ες σας για την θερμη σας βοηθεια να στε καλα και ετσι να μας βοηθατε. 1
ntg1980 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Είδες? ;-)Άρα χρειαζόσουν απλά το NIS 2014 που είναι Windows 8.1 compatible.Mε το NIS 2013 δεν υπήρχε συμβατότητα, κι αν πατούσες delete... θα χοροπηδούσες με το αποτέλεσμα!!Τέλος καλά, όλα καλά.Υ.Γ.Πήγαινε Norton - Ρυθμίσεις - Προστασία σε πραγματικό χρόνοκαι στη τελευταία επιλογή "Ενεργοποίηση προστασίας σε πραγματικό χρόνο" επέλεξε "κανονικό".Όχι διεξοδική, ούτε Off (απενεργ.)Έτσι το NIS θα ξεκινάει φυσιολογικά μαζί με τα Windows, χωρίς να σου δημιουργεί καθυστερήσεις.Επίσης πήγαινε Norton - Απόδοση - Start up managerκι επέλεξε ποια προγράμματα θες να ξεκινάνε μαζί με τα Windows (αφού ολοκληρωθεί η σάρωση).Όσα δε χρειάζεσαι, ξετσέκαρε την Ενεργ./Απενερ. ή τσέκαρε Καθ.Εκκίνησης 1
thelos257 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Είδες? ;-) Άρα χρειαζόσουν απλά το NIS 2014 που είναι Windows 8.1 compatible. Mε το NIS 2013 δεν υπήρχε συμβατότητα, κι αν πατούσες delete... θα χοροπηδούσες με το αποτέλεσμα!! Τέλος καλά, όλα καλά. Υ.Γ. Πήγαινε Norton - Ρυθμίσεις - Προστασία σε πραγματικό χρόνο και στη τελευταία επιλογή "Ενεργοποίηση προστασίας σε πραγματικό χρόνο" επέλεξε "κανονικό". Όχι διεξοδική, ούτε Off (απενεργ.) Έτσι το NIS θα ξεκινάει φυσιολογικά μαζί με τα Windows, χωρίς να σου δημιουργεί καθυστερήσεις. Επίσης πήγαινε Norton - Απόδοση - Start up manager κι επέλεξε ποια προγράμματα θες να ξεκινάνε μαζί με τα Windows (αφού ολοκληρωθεί η σάρωση). Όσα δε χρειάζεσαι, ξετσέκαρε την Ενεργ./Απενερ. ή τσέκαρε Καθ.Εκκίνησης Εγινε φιλε μου πραγματικα σε υπεραευχαριστω ομως δεν εχω εγκαταστημενα τα windows 8.1 ειπαμε αλλα τα windows 8.0 τα κανονικα δηλαδη γιατι μου εκανε προβλημα εφοσον δεν ειχα τα windows 8.1 δεν μπορω να καταλαβω ; :/
ntg1980 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Ποιος ξέρει... Κι εμένα μου φαίνεται παράξενο, αλλά εξαρχής είχα διαβάσει και στο Norton Community πως υπήρχαν θέματα μεταξύ των 2013 Editions και των Windows 8. Όπως φαίνεται αυτά λύθηκαν με τις 2014 εκδόσεις.Και δε φταίνε οι χρήστες, επειδή το Norton δε σ'ενημερώνει αυτόματα αν υπάρχει νέα έκδοση έτοιμη για download.Θα'πρεπε κανονικά να γίνεται ενημέρωση με κάποιο window, όχι να ψάχνεις χειροκίνητα αν υπάρχει νέα έκδοση!Anyway. 1
thelos257 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Ποιος ξέρει... Κι εμένα μου φαίνεται παράξενο, αλλά εξαρχής είχα διαβάσει και στο Norton Community πως υπήρχαν θέματα μεταξύ των 2013 Editions και των Windows 8. Όπως φαίνεται αυτά λύθηκαν με τις 2014 εκδόσεις. Και δε φταίνε οι χρήστες, επειδή το Norton δε σ'ενημερώνει αυτόματα αν υπάρχει νέα έκδοση έτοιμη για download.Θα'πρεπε κανονικά να γίνεται ενημέρωση με κάποιο window, όχι να ψάχνεις χειροκίνητα αν υπάρχει νέα έκδοση! Anyway. Υποκανονικες συνθηκες αυτο πρεπει να γινεται και οχι να ψαχνετε ο χρηστης για νεες εκδοσεις.
DarkThanos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Το γεγονός παντος πως τα βρήκε σημαίνει πως είναι αρκετά καλό antivirus.
thelos257 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Το γεγονός παντος πως τα βρήκε σημαίνει πως είναι αρκετά καλό antivirus. Ναι φιλε μου αλλα προβληματιζομαι πως με την παλιοτερη εκδοση μου εμφανισε τα παραπανω και με την νεα εκδοση του 2014 δεν μου εμφανισε τιποτα απολυτος ; :/ και δεν εχω εγκαταστησει τα windows 8.1 να πεις οτι εφταιγε αυτο.
ntg1980 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Μα δε βρήκε κάτι που έπρεπε να βρει! Αντιθέτως αν πατούσε delete στα αποτελέσματα, θα είχε προβλήματα.Ήταν false alarm του NIS 2013, που στο 2014 δε του τα'βγαλε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα