Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Το τελευταίο μήνα έχει πέσει υπερβολικά η ταχύτητα μεταφοράς σε ένα docking station της Raidsonic, το Icy Box USB 2.0, στο οποίο χρησιμοποιώ 3 εσωτερικούς δίσκους εναλλακτικά.

Πχ χθες έβαλα να μεταφέρω 10 GB ταινιων mkv από τον εσωτερικό προς τον εξωτερικό με το TeraCopy και ο χρόνος μεταφοράς ήταν 30 λεπτά και η ταχύτητα 4.7-5.3 Mb. Και καμιά φορά πέφτει ακόμη περισσότερο.

Ύστερα δοκίμασα ένα τεστ με το Winsat και μου έβγαλε ταχύτητα 0.22.

Μπορεί να μου πει κανείς γιατί παρουσιάζεται η ίδια πτώση ταχύτητας σε όλους τους δίσκους που συνδέω πάνω του? To μεγαλύτερο θέμα το έχω σε δυο 1TB WD Green Power. Ένας Seagate 1.5 TB που έχω πάει λίγο γρηγορότερα (αλλά με αμελητέα διαφορά).

Η Motherboard έχει όλους τους τελευταίους drivers, εχω ενεργοποιήσει το Better Performance και έχω δοκιμάσει να κλείσω και το antivirus αλλά τζίφος.

Να προσθέσω πως όταν καμιά φορά κάνω ασφαλή κατάργηση, μετά την εντολή παίρνει μέχρι και 20 δευτερόλεπτα για να γράψει ότι μπορώ να το αφαιρέσω με ασφάλεια.

Σύστημα

Phenom II X4 3.4Ghz

MSI-770-G45

8GB RAM

Radeon 5670 1GB

Δημοσ.

αρχικά δοκίμασε και σε άλλο usb...(μη γελάς) μου έχει τύχη να το συνδέω και να σέρνεται και σε διπλανό usb πήγαινε σφαίρα ο σκληρός.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά μάλλον βρήκα τι συμβαίνει...

Κατέβασα το HD Sentinel και μου έβγαλε ότι οι δυο σκληροί (WD) είναι στα τελευταία τους, με μόλις 9%-12% υγεία και κάπου 1300 κατεστραμμένους sectors ενώ όλοι οι άλλοι εσωτερικοί στο 100%.

Δεν πίστεψα το αποτέλεσμα. Έκλεισα το docking station, άλλαξα σκληρό (Seagate) και μου τον έβγαλε με 100% υγεία. Δοκίμασα μεταφορά και τα αρχεία μεταφέρονταν με 28 ΜΒ/S.

Άλλαξα πάλι σκληρό και έβαλα τον προηγούμενο, έκανα πάλι μεταφορά των ίδιων αρχείων και έτρεχαν με 4.2 ΜΒ/s.

Μάλλον οι WD μου αφήνουν χρόνους... Και δυστυχώς έχω περάσει κατά 7 μήνες την εγγύηση... :unsure:

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...