Προς το περιεχόμενο

Uncharted 4: A Thief's End [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το τελείωσα χθες και εγώ. Πολύ όμορφη εμπειρία μακάρι να είχαμε και άλλα παιχνίδια σε αυτο το επίπεδο. Ότι και να πω για την naughty dog είναι λίγο, είναι το καμάρι της σονι! Θα το ήθελα λίγο μεγαλύτερο σε διάρκεια ήταν τόσο καλό που τελείωσε γρήγορα. Ιστορία,gameplay,ήχος όλα άψογα. Για τα γραφικά τι να πω δεν ξέρω τι βουντού μαγικά έκανε η naughty dog, δεν ξέρω πως κατάφερε στο ps4 τέτοιο αποτέλεσμα

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Νομιζω οτι το μινι review του Heat ειναι οτι πιο αντικειμενικο μπορει να διαβασει καποιος για το εν λογω παιχνιδι(στο μεγαλυτερο κομματι τουλαχιστον και βγαζοντας απεξω τις αναφορες προς το Pc gaming :P). Τα 10ρια που ριχνανε τα περισσοτερα site(καλα δεν ειναι δα και κατι το καινουργιο αυτο το φαινομενο αλλα τελος παντων)αλλα και σε ατομα στις αρχες κυριως λογω των γραφικων(ελλειψη επιχειρηματων υπερ του παιχνιδιου που να τα δικαιολογουν)νομιζω λεει πολλα.

Δημοσ.

Νομιζω οτι το μινι review του Heat ειναι οτι πιο αντικειμενικο μπορει να διαβασει καποιος για το εν λογω παιχνιδι(στο μεγαλυτερο κομματι τουλαχιστον και βγαζοντας απεξω τις αναφορες προς το Pc gaming :P). Τα 10ρια που ριχνανε τα περισσοτερα site(καλα δεν ειναι δα και κατι το καινουργιο αυτο το φαινομενο αλλα τελος παντων)αλλα και σε ατομα στις αρχες κυριως λογω των γραφικων(ελλειψη επιχειρηματων υπερ του παιχνιδιου που να τα δικαιολογουν)νομιζω λεει πολλα.

Δεν θα ήθελα να μπω στο συζήτηση αλλα το σχόλιο σου μου έκανε εντύπωση. Πολύ απλά, αν πιστεύεις ότι αρνητικά review είναι πιο αντικειμενικά από θετικά review τότε αυτό λέει περισσότερα για το πως σκέφτεσαι εσύ υποκειμενικά παρα την αντικειμενική αξια του κάθε παιχνιδιού. Και αυτή τη αρνητική προδιάθεση από εσένα την έχω δει σε πολλά και διαφορα thread και όχι μονο στο Uncharted 4 συγκεκριμένα (γι' αυτό κάνω και αυτό το σχόλιο).

Πέραν αυτού, υπονοείς ότι το παιχνίδι πήρε 10/10 καθαρά και μονο γραφικών, κάτι το οποιο δεν ισχύει σε αλλα games όπως Battlefront, Ryse, RotTR, The Order και αλλα, άρα φαντάζομαι υποθέτεις ότι υπάρχει κάποιου είδους συνωμοσία υπέρ του Uncharted, που μου φαίνεται αστείο προσωπικά. Και επειδή σε έχω friend στο PSN, το Ps4 δεν φαίνεται να το έχεις ακουμπήσει από το 2015, που αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν έχεις παίξει και το Uncharted 4, για το οποιο έχεις "αντικειμενική" άποψη? Do explain.

Αυτό που διάβασα εγώ από τον Hyper είναι μια άκρως υποκειμενική στάση την οποια σέβομαι (ακόμα και αν διαφωνώ στα περισσότερα). Το να παίρνεις αυτό το review και να το ονομάζεις "αντικειμενική" κριτική είναι borderline crazy territory.
  • Like 2
Δημοσ.

Και αυτή τη αρνητική προδιάθεση από εσένα την έχω δει σε πολλά και διαφορα thread και όχι μονο στο Uncharted 4 συγκεκριμένα (γι' αυτό κάνω και αυτό το σχόλιο).

Πέραν αυτού, υπονοείς ότι το παιχνίδι πήρε 10/10 καθαρά και μονο γραφικών, κάτι το οποιο δεν ισχύει σε αλλα games όπως Battlefront, Ryse, RotTR, The Order και αλλα, άρα φαντάζομαι υποθέτεις ότι υπάρχει κάποιου είδους συνωμοσία υπέρ του Uncharted, που μου φαίνεται αστείο προσωπικά. Και επειδή σε έχω friend στο PSN, το Ps4 δεν φαίνεται να το έχεις ακουμπήσει από το 2015, που αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα δεν έχεις παίξει και το Uncharted 4, για το οποιο έχεις "αντικειμενική" άποψη? Do explain.

Αυτό που διάβασα εγώ από τον Hyper είναι μια άκρως υποκειμενική στάση την οποια σέβομαι (ακόμα και αν διαφωνώ στα περισσότερα). Το να παίρνεις αυτό το review και να το ονομάζεις "αντικειμενική" κριτική είναι borderline crazy territory.

Νομιζω ημουν συγκεκριμενος στο τι εγραψα και αλλωστε ειπα''10/10 για το Uncharted 4 και απο κατω στους λογους κυριως τα γραφικα και περιβαλοντα''. Το ειχε πει και ο psycho πιο πισω οτι ολο για το pc λεμε αλλα ολη η κουβεντα στα γραφικα εχει γινει.

Αρα ναι η αποψη του Heat(την οποια αλλος συμφωνει αλλος διαφωνει,και εγω σε μερικα διαφωνω αλλα θελω να το ξαναπαιξω το παιχνιδι γιατι το ψιλο ετρεξα απο playstation φιλου και δεν εριξε και πολυ ψαξιμο αυτος σε treasures ή αντικειμενα)σε σχεση με σχολια τυπου''παιδια γραφικαρες το παιχνιδι που μολις το εβγαλα 10/10 το καλυτερο του Ps4 κλπ'' επειδη ειναι μια ολοκληρωμενη γνωμη και οχι κατι το βιαστικο το θεωρω πιο αντικειμενικο(περισσοτερο επειδη δεν ειναι biased) απο αρκετα αλλα σχολια(και παλι ημουν συγκεκριμενος δεν εβαλα ολα τα θετικα σχολια σε ενα τσουβαλο αφου και εκεινου οπως βλεπεις το παιχνιδι του αρεσε αρκετα)

Αλλωστε και εγω εχω κραξει το παιχνιδι οπως λες γιαυτο και οπως ειπα πιο πισω ειναι για 8.5-9 το παιχνιδι στα ματια μου(χωρις να αναφερω το multiplayer καθως δεν με ενδιεφερε προσωπικα οσο καλο και να ειναι).

Οσο για την αρνητικη μου προδιαθεση που λες ισως οφειλειται στο οτι δεν ενθουσιαζομαι τοσο ευκολα οσο αρκετοι αλλοι πχ για ενα που εχει μεινει μονο στις κονσολες το Uncharted(ή και το killzone στο ps3 και παει λεγοντας)θα του φανει οπτικο υπερθεαμα.Για ενα ομως που εχει δει Rise of the tomb raider σε 4k προφανως δεν θα τον εντυπωσιασει το ιδιο.

Αν θες σε pm μπορω να σου γινω και συγκεκριμενος πανω σε αυτο που γραφεις περι αρνητικης προδιαθεσης(οπως το εχω κανει και στα αλλα θεματα)απλα δεν θελω να κατσω να το αναλυσω εδω γιατι θα βγουμε τελειως εκτως θεματος και θα σβηστουν τσαμπα τα post.

Δημοσ.

Και πάλι τα γραφικά αναφέρεις όμως, τα οποια ναι μεν είναι σημαντικά αλλα το παιχνίδι δεν στέκεται μονο στα γραφικά όπως έχω πει και πριν. Το είχα ποστάρει και πιο πίσω αλλα το gameplay του είναι εξαιρετικό από τεχνικής άποψης (response, animation blending, shooting, AI), ειδικά σε αυξημένη δυσκολία που αλλάζουν πολλά όπως AI response, vision cones, ακόμα και το τι εχθρούς βρίσκεις σε κάθε encounter και τι όπλα έχουν.

^ Βρες μου κάτι αντίστοιχο με αυτό στο Tomb Raider 2013 ή RotTR από gameplay και μονο και άσε τα γραφικά.

Ή αυτό:

ta42DdH.gif

• Like 1
Δημοσ.

Μα ισα ισα που το Tomb raider υστερει κιολας οσον αφορα το σεναριο/υποθεση(ειδικα το τελευταιο που ειναι ψιλο οτι να ναι).

Σαν gameplay παντως που αναφερεις ,οπως το ειχα αναφερει και πιο πισω πριν το παιξω το παιχνιδι,δεν μου αρεσε καθολου η προσθηκη του Auto Aim που βαλανε(οχι οτι ειναι αναγκαιο/υποχρεωτικο βεβαια) και τα tomb raider απο το πρωτο reboot ειχαν τελειως διαφορετικη προσεγγιση απο οτι και στα προηγουμενα Uncharted(με την απουσια βεβαια του γαντζου βεβαια στα προηγουμενα που να ξεχωριζει οπως στο 4 τοσο πολυ).

Δημοσ.

Το auto aim όπως σου είχα απαντήσει και όταν το ανέφερες το βάλανε στα accessibility options για άτομα με ειδικές ανάγκες. Κάτι το οποιο προφανώς λείπει από το multi.

Δημοσ.

Τελος και απο μενα, παιχνιδαρα αλλα τελειωσε σχετικα γρηγορα....

Μια χαρα διαρκεια εχει,ειδικα αν πας για ολα τα Trophies και το ξαναπαιξεις και σε μεγαλυτερη δυσκολια(αν δεν το επαιξες πρωτη φορα ετσι).Επισης εχει και αρκετα αξιολογο για το ειδος του multiplayer. Δεν ειναι Rpg με Quest τυπου Witcher για να θες να εχει πολλες ωρες.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θα παρέμβαινα στη συζήτηση αλλά δεν είδα ούτε έναν να το σχολιάζει τόσο καιρό και απλά θα ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα. 

Τα μισά και παραπάνω(σχεδόν τα 2/3) των reviews για το u4, είναι πριν τις 10 Μαίου. Τι σημαίνει αυτό; Το παιχνίδι δόθηκε στους reviewers στις 5/5 και κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό στις 10/5. Οι reviewers που έτρεξαν να βάλουν τα 10άρια, βαθμολόγησαν με τον ανώτατο βαθμό ένα παιχνίδι, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένη άποψη. Ο κόσμος δεν είχε εκείνη την ημερομηνία στα χέρια του τον τίτλο, κι έτσι το πραγματικό multiplayer stress test δεν το έκαναν ποτέ πριν γράψουν το τελικό review. Από τα μεγάλα sites μόνο το ign και μερικά ακόμα είχαν review in progress και περίμεναν μέχρι την κανονική κυκλοφορία του παιχνιδιού. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι τυχαίο, αλλά το ign έδωσε αρχικά για το single player 8.8 και όταν κυκλοφόρησε το παιχνίδι έδωσε ένα τελικό 9. Όπως επίσης πάλι δεν ξέρω κατά πόσο είναι τυχαίο, μιας και αναφέρθηκε και το ROTTR, ότι το u4 με 93 metascore έχει χαμηλότερο user score από το ROTTR. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί καλό λοιπόν θα ήταν να μην έχουμε έντονη δυσαρέσκεια μόνο σε reviews όπως της washington post που βαθμολόγησε το παιχνίδι με 40/100 Link.png Site: Uncharted 4: A Thief’s End’ review: This four-part series should have ended after Part One αλλά να μην κρύβουμε την δυσαρέσκεια μας και σε περιπτώσεις όπως τις παραπάνω.

1hxutx.png

Δημοσ.

Εμένα πάντως το παιχνίδι μου αρέσει που δεν είμαι τελειομανής.Αν περίμενα το τέλειο παιχνίδι δεν θα έπαιζα ποτέ.10=Τέλειο=Δεν υφίσταται.

Θα μπορούσε να ήταν καλύτερο;Το καλύτερο είναι σχετικά υποκειμενικό,είναι διαφορετικό για τον καθένα.

Θα μπορούσε να ήταν παρόμοιο πχ με το 2 που λένε ότι ήταν καλύτερο στο campaign με περισσότερη μάχη;Μετά κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι μια απο τα ίδια,σαν το 2.Επίσης μετά μπορεί να έχανε αλλού.

Πιστεύω ότι τα θετικά του παιχνιδιού είναι πιο πολλά και πιο σημαντικά απο τα αρνητικά Εχουμε δεί και έχουμε παίξει πολύ κατώτερα παιχνίδια διάφορων κατηγοριών.Μακάρι όλα τα παιχνίδια να ήταν στο επιπεδό του.

• Like 2
Δημοσ.

Μα το παιχνιδι ειναι οντως καλο κανεις δεν λεει το αντιθετο(ειτε σου αρεσει το Multiplayer ειτε οχι).

Ουτε 7.8 user score με τοσο πολλες ψηφους ειναι λιγο.

• Like 1
Δημοσ.

Έλα τώρα επειδή σε ξέρουμε και δεν κοροϊδεύεις κανένα, ποσα από τα 1000+ 0 σκορ που πήρε στο meta user είναι από δικά σου account? :D

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

1000+ 0 σκορ που πήρε στο meta user

Και υπαρχουν ανθρωποι που ασχολουνται ακομα με το user score:P

Δημοσ.

Έλα τώρα επειδή σε ξέρουμε και δεν κοροϊδεύεις κανένα, ποσα από τα 1000+ 0 σκορ που πήρε στο meta user είναι από δικά σου account? :D

Εχμ τα negative reviews στο metacritic δεν ισούνται όλα με 0, ο όρος χρησιμοποιείται για όλα τα reviews που είναι από την κλίμακα 0-4 λολ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...