Προς το περιεχόμενο

Uncharted 4: A Thief's End [PS4]

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

red1

Aυτο που περιγραφεις ονομαζεται ''δεν μου αρεσει το ειδος αυτων των παιχνιδιων'' .οχι ''τα παιχνιδια ειναι χαλια στο gameplay τους''.

Ξερεις ποσοι θεωρουν οτι το uncharted εχει καλυτερο gameplay απο το The last of us?Θα εκπλαγεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

gkala, όχι, δεν εννοώ εσένα, αλλά ήταν πολύ καλό στρώσιμο το σχόλιό σου για να αντισταθώ :P

Το Last of Us έχει τελείως διαφορετικούς στόχους από το Uncharted, οπότε οι συγκρίσεις είναι λίγο άστοχες, κατά τη γνώμη μου. Το TR είναι περίεργη περίπτωση. Μου άρεσε περισσότερο σε κάποια πράγματα από το Uncharted, αλλά συνολικά το θεωρώ χειρότερο. Ο κύριος λόγος γι' αυτό είναι πως παραπαίρνει στα σοβαρά τον εαυτό του, είναι υπερβολικά βίαιο και σκληρό και προσπαθεί ταυτόχρονα πολύ να είναι σαν το Uncharted, με αποτέλεσμα να χάνει σε αυτό που θα μπορούσε να νικήσει (εξερεύνηση, γρίφοι, τάφοι). Επειδή σε θέαμα, set-pieces, περιβάλλοντα, γράψιμο, ρυθμό και χαρακτήρα υστερεί, νομίζω.

Τώρα, όσον αφορά το Uncharted. Τα έχω πει αρκετά παλαιότερα σε συζητήσεις με τον PDS, όταν ήταν επίκαιρο το θέμα με τα προηγούμενα της σειράς, πριν βγει το LoU. Τονίζω το "πριν βγει το LoU", επειδή ένας κύριος λόγος για την αυστηρότητα της κριτικής μου τότε είχε να κάνει με το τι θεωρούσα ικανή τη Naughty Dog να κάνει. Κάποιες από τις τότε κριτικές μου ισχύουν ακόμα, και θα ισχύουν - απ' ό,τι φαίνεται - και για το 4, που έχουν να κάνουν με το ludonarrative dissonance του παιχνιδιού (βλέπε πώς είναι ο Ντρέικ ως χαρακτήρας στην ιστορία και τι πράττει όσο παίζεις). Ωστόσο, δε χτυπάει τόσο άσχημα όσο στο TR, επειδή ποτέ δεν ένιωσα ότι πήρε στα σοβαρά τον εαυτό του το Uncharted. Ηταν πάντα tongue in cheek, σαν χαλαρό summer blockbuster. Ως τέτοιο, είναι μια χαρά παιχνίδι. Αν σε κάποιον δεν αρέσει το στιλ είναι κατανοητό το να μη βρίσκει κάτι στη σειρά, φυσικά. Κρίνοντάς το ως τέτοιο, αυτό που θεωρούσα κύρια αδυναμία της σειράς καθώς προχωρούσε - το πόσο κλειστό ήταν στην πρόοδο και προσέγγιση - φαίνεται πως έχει διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό στο 4, βάσει του ντέμο που έδειξαν. Εκεί πήγαινε και το σχόλιό μου ότι δεν περίμενα πως θα ανυπομονούσα για το νέο Uncharted, όχι επειδή μου έπεσαν τα σαγόνια στο πάτωμα (χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε μου φαίνεται αρκετά καλύτερο από οτιδήποτε άλλο στο genre του αυτή τη στιγμή). 

Εχοντας πει όλα αυτά, να προσθέσω μία ερώτηση σε αυτές του Αλεξ προς τον red. Ποιο παιχνίδι έχει καλό platforming ή/και καλό shooting για σένα; Επειδή κι εμένα με ξάφνιασε αυτό που είπες για το Shadows of the Damned (και σε μικρότερο βαθμό η εξίσωση του Uncharted με το AC).

• Like 3

Όσο θα υπάρχουν χρήστες που θα δίνουν λεφτα σε τιτλους οπως Assasin's Creed και Uncharted, τόσο θα κυριαρχεί η non-gameplay "κινηματογραφικότητα" υπο την μορφή τέτοιων "videogame"...

Και μετά απορούμε πολλοί γιατί το συγκεκριμένο χόμπι πάσχει παντελή έλλειψη φαντασίας και πρωτοτυπίας τα τελευταία χρόνια.

Non-gameplay το Assassin's?  :huh:

Το παιχνιδι σαφεστατα θα βελτιωθει ειδικα στον οπτικο τομεα.Naughty dog ειναι αυτη και δεν προκειται να παρουσιασει τιποτα το μετριο τουλαχιστον στον οπτικο τομεα.Τα γραφικα του demo οχι απλα δεν εντυπωσιαζουν αλλα νομιζα οτι μου κανουν πλακα στην αρχη.Τωρα πως καποιοι μεινατε με ανοιχτο στομα και με σαγονια κατω ενας Θεος το ξερει.Δηλαδη στην τελικη εκδοση θα παθετε εμφραγμα?

μη το λες και η naughty dog δεν εχει μεινει έξω απο την σχολή του downgrade :-D

2601633-0782725972-25059.jpg

γενικά αυτο που βλέπω εγώ ειναι πως το Uncharted 4 παει να αντιγράψει το Tomb Raider ή έστω να παρει κάποια σημαντικά στοιχεια του που το ξεχώρισαν,μεγαλυτερα επιπεδα και ανοιγμα του κόσμου, χρηση grappling hook για οριζοντια και κατακοφρυφη κινηση σε ολο το εύρος του επιπέδου κτλ. Και αυτο δεν ειναι τυχαίο καθώς θεωρώ πως το Tomb Raider ειναι καλυτερο παιχνίδι του ειδους σε σχέση με τα Uncharted.

• Like 1

Το Tom Raider είχε βγει καθαρά για να χτυπήσει το uncharted γι'αυτο και αλλαξε το στυλ που λατρευανε πολλοί και έβαλε τόσο πολύ shooting στοιχείο μέσα.Οπως είπε και ο vaule το uncharted ήταν ενα χαλαρό διασκεδαστικο παιχνίδι ενώ το tomb raider έκανε οτι κάνει και το uncharted και ακόμα περισσότερα.Σα παιχνίδια δε συγκρίνονται για μένα, δύο σκάλες πάνω το tomb raider αλλά το uncharted θα το παίξω όπως και να'χει.

Bigg Boss σε αυτό το βίντεο τι downgrade να κάνει ρε φιλε; Μετά θα νομίζεις οτι βλέπεις κανα remastered των παλιων.

Γνωριζεις φανταζομαι red οτι σε πολλα πραγματα συμφωνουμε, μου αρεσει ο τροπος που γραφεις και πως καυστικα σχολιαζεις τα κακως κειμενα ενος game με ατακες-χιουμορ κτλ.

Θα ηθελα να κανουμε μια συζητηση πανω σε αυτο γιατι πιστευω πως εχεις καλη αποψη(απο αυτα που διαβαζω στα μνματα σου) περι gaming.

Εχω καλο pc, ps4 και περιμενω halo για να παω για xbone. Ειμαι με ολα δηλαδη, ουτε fanboy ουτε τιποτα τετοιο. Οτι γουσταρω και θεωρω οτι θα περασω καλα μαζι του, το αγοραζω.

Στο θεμα μας μετα τον προλογο μου.

Το αδικεις παρα πολυ το Uncharted κατα την γνωμη μου. Διαβαζα και πριν το post σου και λεω δεν παιζει τρολαρει. Δεν ειμαι υπερασπιστης κανενος και τιποτα. Αν κατι με χαλαγε θα το ελεγα, δεν υπαρχει περιπτωση. Και εγω ειμαι παρορμητικος, εχω τα κολληματα μου, οπως ολοι μας, καποια games τα γουσταρω καποια οχι. Μερικες φορες υπερβαλλω, τωρα πιστευω πως το κανεις και εσυ αυτο.

Δεν σου αρεσει το genre να φανταστω?

Γιατι το Uncharted ειναι ενα παιχνιδι που πραγματικα περνας καλα μαζι του. Δεν θελεις να το αγορασεις? Νοικιασε το, δωσε 2-3 ευρω και ολα καλα. Θα το εχεις τερματισει με μια καθισια πιθανον, ετσι ειναι το game. (no offence)

Τωρα μου πεταξες και το Shadows of the Damned, το οποιο ειχα την ατυχια να παιξω καποτε και με διελυσες. 

Για τα ac επειδη εχω διαβασει και τα βιβλια, επισης το αδικεις, αν και εκει βγαζει τα ματια της η ubi, το εχει κανει cod κατα καποιον τροπο. Υπαρχουν ατομα μεσα στην ubi που εχουν μερακι και βλεπεις δουλεια απο πισω. Τωρα αν τους πιεζουν και στο τελος βγαινει οτι βγαινει, εκει καπου χανεται οτι φτιαχνεται.

EDIT: Τελος θελω να σε ρωτησω τι σου αρεσει να παιζεις. Γιατι γενικα δεν εχω καταλαβει τι σου αρεσει. Ειχα διαβασει σε ενα ποστ σου, οτι πχ δεν σου αρεσουν τα games -ταινιες (heavy rain,beyond two souls) αλλα απo oτι εχω καταλαβει σου αρεσει το mgs. Αυτο δεν καταλαβαινω πως συμβαδιζει με τα λεγομενα σου. Εκτος αν καταλαβα λαθος. 

Γραφτου τα του παλιοκερατα, που να του καει το μπλεηστεσιο του βλασφημου...

Υ.γ. Φιλε Outrun μας πεθανες, ελλειψη φαντασιας στην αναπτυξη των Uncharted αδερφε μου; Ευφανταστο level design, αξιομνημονευτοι χαρακτηρες και απολαυστικοι διαλογοι μεταξυ Nate-Sully (ειναι και ο λογος που τα προτιμω αναφανδον απο το TR, το οποιο το θεωρω μια επιτυχημενη, διασκεδαστικη αντιγραφη του...) Ψηφιακη βολτουλα ανα την υφηλιο εις αγραν των πιο απιθανων θησαυρων; Μουσικαρες; Τι αλλο να ζητησει κανεις περα απο πιο στιβαρο shooting; Οεο..

Μακαρι το UNC να μη μοιαζει με το Tomb Raider.

Το Tomb raider ενω ηταν καλουλι ειχε σοβαρες ελλειψεις σε animation, combating και platforming, κατι που το UNC ειναι κορυφη μεχρι τωρα.

Ακομα και το δηθεν open world που ακουγεται, για μενα δεν υφισταται. Μια πιστα ηταν πιο ανοιχτη απο τις αλλες, αυτη στην παραλια και λειτουργουσε σαν Hub ας πουμε για τις υπολοιπες.

Kαι φυσικα το Online, χασμα γεννεων, λειτουργικοτητας και διασκεδασης.

Aποψη μου ειναι οτι οι περισσοτεροι που κραζουν το UNC και βρισκουν καλυτερο το Tomb ειχαν 360 ή απλα βρισκουν ασχημο οτι βγαζει η Sony.

Προφανως και σε καποιους δε θα αρεσει, απλα γιατι δε τους αρεσει.

• Like 5

Στην παρουσιαση του ps4 σπίτι σου καποια άτομα θεωρούσαν το uncharted υπερτιμημένο. Δε νομίζω όλοι να μισουσαν τη Sony.Το uncharted εναν οπτικό τομέα ειχε να επιδείξει και τίποτα παραπάνω και τα έχω παίξει και τα τρία.Multi δεν έπαιξα ποτέ που απ'οτι καταλαβαίνω ο ενθουσιασμός σου πιο πολύ πάω για αυτόν τον τομέα.

Οι μονοι που δε τους αρεσε ειναι εσυ ο στεφ και ο Tασος. :P

O Στεφ μαλιστα δε το χε παιξει καν γιατι δεν ειχε PS3 τοτε.

Ειμασταν και αλλοι 4 που ειχαμε αλλοι αποψη. Αλλο το υπερτιμημενο ομως και αλλο ειναι κακο παιχνιδι. Προφανως καποιος που εχει μονο PS κονσολα θα κλασει απο τα αποκλειστικα του οπως και καποιος που εχει μονο MS κονσολα το ιδιο.

Εμενα μου αρεσει στο συνολο του σαν παιχνιδι μαζι και με το Online, οχι οτι ειναι επος, ειναι ομως ενα ευχαριστο και διασκεδαστικο παιχνιδι με στιβαρο gameplay, που σε βαζει στο πετσι του ρολου. Ουτε επος ειναι ουτε χαλι ειναι, αλλα συγκριτικα με το Tomb, point for point σε καμμια περιπτωση δε μπορω να πω οτι το Tomb ειναι καλυτερο (χωρις να σημαινει οτι το Tomb ειναι κακο παιχνιδι).

Οταν το Tomb αποκτησει την προσοχη στις λεπτομερειες του UNC, το Animation την ηθοποια και το σωστο Combating - shooting με dodging και Melee της προκοπης το ξανασυζηταμε.

Και εχω παιξει και τα δυο αρκετες φορες. ΤΟμβ PC, PS3, PS4 σχεδον πλατινα και στα δυο και το UNC παλι λιωσιμο.

• Like 3

Aποψη μου ειναι οτι οι περισσοτεροι που κραζουν το UNC και βρισκουν καλυτερο το Tomb ειχαν 360 ή απλα βρισκουν ασχημο οτι βγαζει η Sony.

Aκριβως.

Αν παρατηρησεις ερχονται αυτες οι αποψεις απο ατομα που συνηθως εχουν αλλεργια στην sony παραδοσιακα :P

Τον BigBOSS μαλιστα που ηταν ps fanboy και τωρα pc ελιτιστης, αν τον ρωταγες πριν απο 2-3 χρονια θα σου εβγαζε πατατα το TR και θεικο το Uncharted:P

Προς το παρον τα uncharted εχουν τα περισσοτερα βραβεια GOTY(με το U2), τo TR κανενα νομιζω.

Kαι στις βαθμολογιες τα εχουν παει πολυ καλυτερα που σημαινει οτι στην χειροτερη την εποχη που βγηκαν, ειχαν προκαλεσει πολυ μεγαλυτερη εντυπωση.

Uncharted  88%

Uncharted 2  96%

Uncharted 3 92%

http://www.metacritic.com/search/all/uncharted/results

Tomb Raider  86%

http://www.metacritic.com/game/pc/tomb-raider

ΥΓ.

BigBOSS oι φωτογραφιες που ποσταρες ειναι απο cut scenes.Downgrade σε cutscenes?Really?

Σε gameplay γραφικα μονο upgrades εχουμε δει απο ND. ;)

YΓ2.Eπομενα βημα:πληρωμενα reviews:D

Πριν απο δυο-τρια χρονια δεν υπηρχε το Tomb Raider restart, περυσι κυκλοφόρησε. Τα βραβεια δεν ειναι για εμας ειναι για αλλους, εγώ βλέπω προτιστως τι παιζω, και αν θες το Tomb Raider και η Λαρα ειναι πολύ πιο αναγνωρισιμα "brand names" απο καθε Uncharted. Εγώ για ενα διάστημα, στα πρωτα Tomb Raider ήμουν φανατικος μετά η σειρά απο το ps2 και μετά χάλασε μέχρι να φθάσουμε στο Tomb Raider restart και στην αναγέννηση του franchise.

Kαι ξαναλεω κατά την γνώμη το Τοmb Raiden ήταν καλυτερο παιχνιδι απο τα Uncharted ως προς τo gameplay, και αυτο φαινεται και τώρα που το Uncharted 4 υιοθετει στοιχεια απο το Tomb Raider.

υγ: εγώ pc elitist; με την καμια :-D

χαχα ασε ρε :P
Σου λεω τα αντιθετα θα ελεγες.Οχι μονο αυτο αλλα θα εβγαζες οτι το uncharted 3 θα ειχε τα καλυτερα γραφικα που εχεις δει ποτε.
Οσο λαθος και υπερβολικος ησουν τοτε, τοσο και χειροτερα εισαι τωρα λογο pcιτηδας.(γρηγορη αναρρωση σου ευχομαι :P :P:P).

Btw καλως ή κακως καποιες λεπτομεριες δεν φαινονται πλεον ευκολα.Το μοντελο του drake ειναι καταπληκτικο,σε ζουμ και με περισσοτερο φωτισμο(απο αυτον που ειδαμε) δειχνει τις λεπτομεριες του.
B4TB2MmCUAAXQAL.jpg

B4TC1lsCUAMs-Jx.jpg

B4TESWQCYAAQaKN.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=pOpz6Wu5Mxw

και επειδή ειπες για βραβεια το Uncharted 3 ποσα βραβεία πηρε; τα άξιζε; όχι

άντε να άξιζε κατι για τα γραφικά κατα τ΄αλλα ήταν ολοιδιο μη πω χειροτερο απο το δεύτερο

το tomb raider αντιθέτως ενώ οπως λες δεν πηρε κάτι άξιζε να παρει πολλά. Και ενω μπορει να μη πηρε βραβεια βλέπω στο steam

πως ο κοσμος λεει τα καλυτερα 26293 στα 27334 θετικά user reviews.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...