Προς το περιεχόμενο

Uncharted 4: A Thief's End [PS4]

Tilemaxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καμια αλλη γνώμη; Είμαι ο μονος που έπαιξα τόσο πολύ την beta; :D

Σφάζω κόσμο τις τελευταίες μέρες:

uncharted4multiplayerp8unu.png

uncharted4multiplayer25utt.png

uncharted4multiplayer9puy3.png

uncharted4multiplayer01u1g.png

Bonus 4v5

uncharted4multiplayerunuqs.png

Πάντως αυτό με τα μικρόφωνα τι σπαστικό... Ο άλλος στο τελευταίο game είχε την αδερφή του να παίζει πιάνο από πίσω. Έλεος δηλαδή :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε mute να μην τους ακούς. Εγώ εχω πει την γνώμη μου, μου φαίνεται και εμένα περίεργο που δεν έχουμε πολλά σχόλια/ γνώμες για την beta.

Είναι πολύ αδικημένα/underrated τα MP της ND (Uncharted & TLOU)... ο περισσότερος κόσμος τα έχει στο μυαλό του ως SP-only παιχνίδια.

Να' ναι καλά οι δημοσιογραφάρες του χώρου που μας πιπιλάνε τα αυτιά με την FPSίλα (CoD, BF και μετά το χάος...)

Για εμενα από το release και μετά θα είναι το go-to MP στο Ps4 το Uncharted 4. Περνάω καλά και τα games κρατάνε λίγο οποτε δεν χρειάζεται να μπεις για 20-30 λεπτά όπως κάνω πχ στο League/BF4 στο PC. Όλη την εβδομάδα όσο gaming χρόνο είχα τον αφιέρωσα στο U4 MP, so good. Το TLOU καλο, χρυσό αλλα αρκετά αργό για τα γούστα μου. Αν και καταλαβαίνω γιατί τόσος κόσμος το λάτρεψε. Στο stream πάντως μιλάνε για objective modes με διαφορετικά maps και co-op.

• Like 1

Ε ναι είναι αργό game το Last στο MP.

Αν και υπάρχουν και πίστες που πέφτει ξύλο, οι σωστοί παίχτες περιμένουν ποτέ να χτυπήσουν και πως. Έχει tactic, δεν είναι ντου και ότι κινείται σκοτώνεται. Καλά υπάρχουν και εκεί μλκες που νομίζουν πως παίζουν cod για αυτό καλό για σένα ειναι να έχεις team να παίζεις ωραία.

Είναι πολύ αδικημένο το MP του Last όντως.. Από την άλλη μπορει να γίνει πολύ απογοητευτικό για τους new players που τους βάζει από την αρχή ενάντια στους καϊλες και δεν καταφέρνουν ούτε down. Να μην αρχίσω για την κατανομή των levels και τα πληρωμένα όπλα. Εκεί έκανε μεγάλη μλκια η ND imo. Οπότε λογικό να ξενερώσει κόσμος και να μην παίζει άλλο το game. Πέρα από κάποια βράδια και τα Σάββατα το game δεν έχει πλέον πολύ κόσμο, και οι περισσότεροι είναι καϊλες με team είτε καϊλες με δεύτερο account το οποίο χρησιμοποιούν για να μην τους βλέπουν οι νέοι παίχτες στο Lobby και παίρνουν μαύρο δρόμο.. Αυτά τα ολίγα.

Το Uncharted ειναι πιο forgivable για τους νέους παίχτες και μπορούν να το ευχαριστηθουν όλοι.

• Like 3

1) Τα DLC guns δεν είναι pay2win και μιλάω εκ πείρας. Ενώ τα αγόρασα, προτιμώ με τα vanilla (είναι πιο δυνατά) -> π.χ. Burst Rifle.

2) Όντως δεν είναι τόσο casual/noob-friendly όσο τo Uncharted. Ούτε το Campaign είναι (εκτός αν μιλάμε για Easy/Normal -> μη-survival εμπειρία).

3) Πλέον δεν παίζω TLOU MP, όχι γιατί δεν μ' αρέσει, αλλά γιατί οι περισσότεροι (φίλοι και μη) μετακινήθηκαν στην UC4 MP beta. Ε μόλις βγει το final game, το TLOU MP θα ερημώσει εντελώς. Λογικό δεν είναι; Ειδικά με τις πολλαπλές playlists/player pools και τον ηλίθιο διαχωρισμό σε parties και no parties (μην βιαστείτε να κρίνετε, εξηγώ παρακάτω γιατί είναι κακό για το pool). Ευτυχώς τα DLC maps τα έχουν όλοι στο PS4 (στο PS3 χωρίζουν τον κόσμο ΚΑΙ βάσει αυτού <-- άλλη ηλιθιότητα κι αυτή).

Το ίδιο έγινε και με το UC2 όταν βγήκε το UC3 και με το UC3 όταν βγήκε το TLOU. Υπάρχει μεγάλο overlap στην fanbase.

Να κάθομαι να παίζω με τους λαγκέρηδες τους Μεξικάνους και τους Βραζιλιάνους όταν τα φιλαράκια μου θα παίζουν lag-free full bars με Ευρωπαίους; No thanks.

4) Πρέπει να καταλάβουμε ότι το lone wolfιλίκι πλέον δεν έχει την ίδια πέραση με παλιότερα (εποχές UC2/UC3). Τα TLOU & UC4 είναι heavily team-based παιχνίδια. Η beta δεν είναι μέτρο ένδειξης, γιατί έχει πολλούς νουμπάδες/casuals. Κι εγώ μπορώ να παίξω lone wolf εκεί και να κάνω καλά scores, αλλά βαριέμαι γρήγορα χωρίς παρέα να χαβαλεδιάζουμε. Τις προάλλες το κάψαμε μέχρι τις 6 το πρωί (σημ: όλοι είμαστε κάποιας ηλικίας). ΟΚ, δεν μπορεί να γίνεται κάθε μέρα αυτό, αλλά σίγουρα ΔΕΝ θα γινόταν χωρίς παρέα! Στο Splatoon ας πούμε που δεν έχει ούτε voice chat δύσκολα θα ρίξω τόσο κάψιμο (παρ' όλο που είναι εξαιρετικό παιχνίδι).

5) Ακριβώς επειδή είναι underrated τα MP της ND έχουν μικρό pool, άρα ΔΕΝ μπορεί να εφαρμοστεί rank-based matchmaking όπως σε άλλα παιχνίδια (π.χ. CoD με 500k online players). Trust me, δοκιμάστηκε και απέτυχε με ολέθριες συνέπειες για την ποιότητα του matchmaking (lag, wait times).

Ping-based uber alles λοιπόν. Αν θέλετε να μεγαλώσει το pool, να λέτε στους φίλους σας να το δοκιμάσουν (πολλοί δεν ξέρουν καν ότι έχει MP, ειδικά το TLOU που το ονόμαζε "Factions").

Για μένα αυτό που κάνουν στην beta και δεν δείχνουν ΚΑΝ τα levels/ranks στο matchmaking είναι μεγάλη ΜΑΓΚΙΑ, γιατί δεν υπάρχει bias -> α είδα μεγάλο level -> α θα κάνω ragequit/close application. Μακάρι να μείνει έτσι και στο τελικό παιχνίδι!

Εξάλλου έχω δει και τριψήφια levels στο TLOU να μην ξέρουν να παίξουν και μονοψήφια/διψήφια να γαζώνουν (όχι, δεν είναι πάντα διπλά/alt accounts).

6) Η ND στοχεύει να μαζέψει κόσμο και από Uncharted και από TLOU (γι' αυτό βάλανε down/revives/landmines κλπ.) και από Destiny ακόμα (βλ. RNG loot chests). Όσοι είστε π.χ. fans του TLOU, αλλά δεν σας άρεσαν τα προηγούμενα Uncharted, μην το ξεγράφετε το 4. Δώστε του λίγο χρόνο, βρείτε την κατάλληλη παρέα να σας κρατήσει και θα μεγαλώσει μέσα σας το παιχνίδι (εμένα αρχικά το TLOU MP δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου και πλέον παίζω πολύ καλά, σε διάφορους ρόλους).

7) Όποιος δεν θέλει να παίζει με καμμένους, το ΟΦΕΙΛΕΙ στον εαυτό του να μπαίνει day 1 στο εκάστοτε MP που γουστάρει να παίξει, κι ας το πληρώσει €70 που λέει ο λόγος (γιατί μέσω skroutz βρίσκεις και φθηνότερα)!

Το να μου έρχεται εμένα ο νουμπάς 2+ χρόνια μετά που έχει ερημώσει το pool και να κλαίγεται που παίζει με τριψήφια, τι να το κάνω; Ας ερχόταν πιο νωρίς!

Να το θέσω και αλλιώς για να μην παρεξηγηθώ: κι εγώ αν πάω να παίξω ΤΩΡΑ Uncharted 2, «νουμπάς» θα είμαι (για τα πρώτα 10-20 match τουλάχιστον), κι ας το έκαψα την περίοδο 2009-2011! Έχω δικαίωμα να παραπονεθώ; ΟΧΙ!

Αυτό είναι νόμος για όλα τα MP. Στα SP ισχύει ακριβώς το αντίθετο (ειδικά τα τελευταία χρόνια). Αν τα αγοράσεις 6-12 μήνες μετά και φθηνότερα θα τα πάρεις και καλύτερη θα είναι η εμπειρία λόγω patches/bug fixes.

Στα MP όμως κρέμεσαι ΠΑΝΤΑ από την «ποιότητα» του player pool, η οποία κάνει peak λίγες μέρες μετά το release και μετά αρχίζει το decline (spikes μπορούν να υπάρξουν αν γίνει άνοιγμα στο κοινό, π.χ. UC3 F2P).

Αυτά δεν τα κατεβάζω από το μυαλό μου... τα έχω δει και στην πράξη και σε γραφήματα από developers.

ΥΓ: Τα παραπάνω τα λέει κάποιος που έχει 100% trophy completion σε TLOU PS3 & TLOU PS4 (ναι, τρελό παλούκι το Grounded, πόσο μάλιστα εις διπλούν). Το MP το έχω λιώσει και στις 2 κονσόλες (τριψήφιο level). Κι εκεί με το που πήρα το Remastered, άφησα πίσω μου τους λαγκέρηδες και τους CFW hackers (άλλη μεγάλη πληγή) της PS3 version. Με ενδιαφέρει να έχω την καλύτερη εμπειρία online gaming αναλογικά με την χρονική περίοδο. π.χ. το UC4 MP θα σταματήσω να το παίζω όταν βγει το TLOU2, δηλαδή καλό 2017-2018. :)

• Like 1

Ελπιζω να μην το κάνουν έτσι το MP του Uncharted 4 σαν το Last δηλαδή με κλειδωμένα perks/weapons. Τουλάχιστον θα πρεπει να υπαρχει και η επιλογή να μπορείς να τα ξεκλειδώσεις μέσα από το παιχνίδι σου με points /challenges. Αν το καλοσκεφτεις man, τα μισά + όπλα και τα παραπάνω από μισά +perks είναι κλειδωμένα στο Last. Σε βάζει στο τρυπάκι να πληρωσεις, όχι απαραίτητα για να κερδίσεις αλλά για να μπορείς να παίξεις κάπως διαφορετικά και με ρόλους (όπως είπες) στο gameplay σου.

Δεν είναι δυνατόν να με περιορίζεις έτσι. Και δεν είναι ότι είναι ακριβά πχ τα dlc weapons /perks /skins αλλά ειναι ξεδιάντροπο. Όταν σου αρέσει ένα game επενδύεις σε αυτό. Ε το ήξεραν ότι θα τα αγορασει σίγουρα ο κόσμος και το έκαναν. Υπερέβαλαν όμως πολύ..

Καλό το burst(και εγώ αυτό θεωρω ένα από τα καλύτερα) αλλά γιατί να μην μπορείς να παίξεις με την βαλιστρα, με το specter, με το φλογοβόλο, το frontier,tactical κτλ αφού τα ξεκλειδώσεις με την αξία σου στο game; Δεν θέλω να δω τα ίδια στο Uncharted αν και φοβάμαι οτι αφού τους έπιασε στο Last, και τα αγόραζε ο κόσμος, σιγά να μην χάσουν να το ξεσκίσουν το θέμα και στο Uncharted 4.. Ετσι όπως την βλεπω την beta ειμαι σίγουρος ότι θα βάλουν dlc guns/perks/skins (εννοείται το τελευταίο), το θέμα είναι να μην είναι τα πιο ωραία όλα επί πληρωμή όπως συνήθως γίνεται.

Ο καλός παίχτης πάντα νικά ότι και να κάνει εξάλλου ο άλλος με πληρωμένα όπλα τύπου tactical shotgun ή perks τύπου bomb expert 3 και πετάω smoke στα πόδια μου και εύκολο shiv.. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

• Like 1

Συμφωνώ ότι τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορα. Δώσε στον νουμπά τα καλύτερα όπλα κι εμένα λίγο χειρότερα. Πάλι θα τον κατεβάζω. Πολλοί νομίζουν ότι είναι skill-gap/learning curve "equalizer", αλλά δεν πάει έτσι.

Γενικώς στα DLC και στα F2P υπάρχει προκατάληψη ότι είναι όλα pay2win, ενώ δεν ισχύει καθολικά αυτό. π.χ. στο Vita παίζω Montezuma, έχω μαζέψει άπειρα gems/ζωές και δεν έχω δώσει φράγκο.

Το φλογοβόλο πάντως που λες δεν είναι DLC weapon. Για τους ρόλους εννοώ ότι είμαι ευέλικτος παίκτης... παίζω καλά και σαν marksman και σαν medic. Δεν χρειάζομαι DLC weapons/boosters για να κάνω τον γιατρό της ομάδας και σου μιλάω για score 10000+ parts σε Interrogation με vanilla loadout. :)

Σου δίνει πάντως την επιλογή να δοκιμάσεις τα DLC stuff σε premade loadouts... σε άλλα παιχνίδια δεν υπάρχει καν αυτή η δυνατότητα.

Τώρα σχετικά με την UC4 beta, δεν ξέρω αν την έπαιξες και αν είδες τα menu, αλλά κανένα όπλο/perk/gameplay-mechanic δεν είναι πίσω από paywall. Όλα αυτά ξεκλειδώνουν με level up. Άρα καμία σχέση με TLOU.

Το δήλωσαν ρητά ότι μόνο τα cosmetics (skins/hats κλπ.) θα αγοράζονται με ND points, τα οποία θα αγοράζεις στο PS store με πραγματικά λεφτά. Αν θες να πάρεις cosmetics δωρεάν, σου δίνουν 150 ND points για αρχή και μετά με relics θα πηγαίνεις στο σεντούκι να σου δίνει πράματα (εδώ κολλάει η λογική Destiny που έλεγα).

Προσωπικά δεν μου αρέσει το RNG looting (άσχημο πράγμα ο τζόγος), αλλά αν το αντάλλαγμα είναι να πάρουμε free DLC maps, θα το δεχτώ. There's no free lunch, όλα είναι ένα trade-off σε αυτή την ζωή.

• Like 1

Ειδικά για το τελευταιο με βρίσκεις απόλυτα συμφωνο. Ναι έχεις δίκιο το φλογοβολο είναι free, δεν το έχω χρησιμοποιήσει και πότε παρεπιμπτοντως.

*Στο interrogation φαίνεται ο μάστορας ;)

• Like 1

Τα εχουμε καψει και τα interrogation και τις προμηθειες :-D

Συμφωνω με οτι γραψατε,εμενα το tlou mp ηταν το πρωτο μου σοβαρο online gaming σε κονσολα και ποσο μαλιστα σε playstation που δεν ειχα καμια προηγουμενη...

Η αληθεια ειναι οτι το λατρεψα,πλεον βλεπω streaming την beta του uncharted 4 και δεν ξερω εαν θα μπορω να παιξω σε τοσο γρηγορους ρυθμους αλλα μαλλον ειναι θεμα συνηθειας.

Ηδη αρκετος ογκος φιλων που παιζαμε μαζι last of us εχει μεταφερθει στο un4 απο την πρωτη μερα κιολας της beta...και ολοι επαιζαν τα προηγουμενα 2&3.

Σειρα οποτε εχει το collection για να παιξουμε την τριλογια και μετα θα μπουμε και για πρωτη φορα σε uncharted mp περιβαλλον!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...