Alithinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δεν ξέρω αν θα καταφέρεις να αλλάξεις τον πυκνωτή,αλλά αν τα καταφέρεις,σκέψου καλά πως θα χρησιμοποιηθεί το μηχάνημα από δω και μπρος. Οι πυκνωτές συνήθως έχουν max θερμοκρασία 95 με 125 βαθμούς Κελσίου για να σκάσουν ανάλογα τη ποιότητα. Πως στο καλό ανέβηκε η θερμοκρασία του υπολογιστή τόσο ψηλά,βραστό νερό του έριξες ? Πέρα απ τη πλάκα,ή θα προσπάθησες να κάνεις overclock και το παράκανες,ή το σύστημα ψύξης του υπολογιστή είναι άθλιο,ή τον έχεις εκτεθιμένο κάτω από το φως του ήλιου. Με το να αλλάξεις 1 πυκνωτή αν δεν εντοπίσεις και αντιμετωπίσεις το πρόβλημα θερμοκρασίας του υπολογιστή,δεν θα καταφέρεις τίποτα. Το πολύ πολύ να σου καούν ξανά πυκνωτές,ή χειρότερο να αρπάξει και κάμια φωτιά ο υπολογιστής και να τρέχεις.. edit: sorry τώρα είδα που έγραψες ότι έσπασε ενώ πριν νόμιζα πως έγραψες ότι έσκασε ο πυκνωτής,που έχει διαφορά. Τα παραπάνω που έγραψα αφορούν το να έσκασε (έκανε μπουμ). Αν κατά κάποιο τρόπο ας πούμε πήρες ένα κατσαβίδι και και κάτι σκάλιζες και σου ξέφυγε,τότε αλλάζει το πράμα.
pc_master_ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 διαβαζω και ξανα διαβαζω και βλελω ενα καρο ποστ που δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.. 1ον ο πυκνωτης δεν φουσκωνει μονο απο θερμοκρασια , μπορει να φουσκωσει ητε απο θερμοκρασια, ητε απο υπερβολικη ταση ( κατι που μπορει να συμβει απο κακης ποιοτητας τροφοδοτικο ) ητε απο αστοχια του ιδιου του πυκνωτη ( κατι που συμβαινει συχνα) ητε με την παροδο του χρονου.. θα ψαξεις να βρεις ιδιο τυπο πυκνωτη , και δεν θα βαλεις κοινο πυκνωτη.. ανεβασε μια φωτογραφια με τον πυκνωτη ( τραβηγμενο απο το κεφαλι του ) και θα σου πω τι ακριβως και απο που θα το παρεις . δεν βαζουμε σε τετοια μηχανηματα κοινους πυκνωτες οπως επισης και στα τροφοδοτικα των υπολογιστων γιατι μονο ζημια θα κανουμε
Roger Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 διαβαζω και ξανα διαβαζω και βλελω ενα καρο ποστ που δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.. 1ον ο πυκνωτης δεν φουσκωνει μονο απο θερμοκρασια , μπορει να φουσκωσει ητε απο θερμοκρασια, ητε απο υπερβολικη ταση ( κατι που μπορει να συμβει απο κακης ποιοτητας τροφοδοτικο ) ητε απο αστοχια του ιδιου του πυκνωτη ( κατι που συμβαινει συχνα) ητε με την παροδο του χρονου.. θα ψαξεις να βρεις ιδιο τυπο πυκνωτη , και δεν θα βαλεις κοινο πυκνωτη.. ανεβασε μια φωτογραφια με τον πυκνωτη ( τραβηγμενο απο το κεφαλι του ) και θα σου πω τι ακριβως και απο που θα το παρεις . δεν βαζουμε σε τετοια μηχανηματα κοινους πυκνωτες οπως επισης και στα τροφοδοτικα των υπολογιστων γιατι μονο ζημια θα κανουμε Τι ζημια?
takoulou Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Καλησπερα... Πηγα και πηρα αυτον τον πυκνωτη.... Ταιριαζει;;
Roger Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Kαι πολυ καλα εκανες,μια χαρα ταιριαζει. Κολλησε τον και μην ακους οτι χρειαζεσαι ιδιο,ή να ειναι low esr και διαφορες αλλες θεωριες. 1
postfire Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 αν εισαι πειραια φερε την μητρικη να στον αλλαξω εγω φιλε
takoulou Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δεν μενω πειραια... Αλλα θα το σκεφτω... Τωρα μετα απο 10-15 μερες!!
άδικος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Αν ο αρχικός πυκνωτής είναι πραγματικά low esr ως όφειλε να είναι τότε δε σου κάνει αυτός που αγόρασες, ή τουλάχιστον όχι στο μακρύ μέλλον (μιας & με αυτόν ξηλωμένο δεν έχεις εμφανή προβλήματα). Κανονικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερης χωρητικότητας αφού δε βάζεις solid. Και αφού δε βγάζεις άκρη εδώ μέσα για το ποιος έχει δίκιο το μόνο που είχες να κάνεις είναι να πας το board σε έναν ηλεκτρονικό να στο φτιάξει. Ούτε να ψάξεις τι, πως και γιατί & τι είδους πυκνωτή.
ahristos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Αν ο αρχικός πυκνωτής είναι πραγματικά low esr ως όφειλε να είναι τότε δε σου κάνει αυτός που αγόρασες, ή τουλάχιστον όχι στο μακρύ μέλλον (μιας & με αυτόν ξηλωμένο δεν έχεις εμφανή προβλήματα). Κανονικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερης χωρητικότητας αφού δε βάζεις solid. Εντάξει, η σειρά LXY της Chemi-Con είναι Low ESR υγρού ηλεκτρολύτη. Καλό θα ήταν όπως λες να βάλει κανέναν 470μF για να αντισταθμίσει την καλύτερη απόδοση των Solid, αλλά περνάμε στα ψιλά γράμματα τώρα.
άδικος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Εντάξει, η σειρά LXY της Chemi-Con είναι Low ESR υγρού ηλεκτρολύτη. Καλό θα ήταν όπως λες να βάλει κανέναν 470μF για να αντισταθμίσει την καλύτερη απόδοση των Solid, αλλά περνάμε στα ψιλά γράμματα τώρα. Και αν είναι πραγματικά UCC ο αποπάνω...
Roger Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Επιμενω ,και μαλιστα βαζω το χερι μου στην φωτια ,οτι δεν θα εχει κανενα προβλημα με αυτον που αγορασε. Εχω κανει το εγχειρημα αμετρητες φορες.
ahristos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Και αν είναι πραγματικά UCC ο αποπάνω... Πρέπει να είναι . Το αυλάκι στο κάτω καπάκι είναι χαρακτηριστικό. Τα αντίγραφα έχουν συνήθως ομόκεντρους κύκλους ή είναι λεία.
Alithinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2014 μια χαρά. το εξής να έχεις υπ' όψιν για αλλαγή πυκνωτών: μf = ολόιδια v = ίσα ή περισσότερα c = όσο μεγαλύερο τόσο το καλύτερο.
άδικος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2014 Επιμενω ,και μαλιστα βαζω το χερι μου στην φωτια ,οτι δεν θα εχει κανενα προβλημα με αυτον που αγορασε. Εχω κανει το εγχειρημα αμετρητες φορες. Αδερφέ είμαι & εγώ σίγουρος πως τουλάχιστον προς το παρόν δε θα έχει πρόβλημα με αυτόν αφού δουλεύει και χωρίς Το είπα & νωρίτερα άλλωστε. Αλλά από τη στιγμή που δε ξέρουμε από που αποκολλήθηκε εγώ δε θα έβαζα το χέρι μου πουθενά για να τη σωστή λειτουργία του. Αν άνηκε σε cpu vrm για παράδειγμα, το μπούλο... Και μη ξεχνάμε πως σε motherboards χρειαζόμαστε low esr πυκνωτές εν γένει. μια χαρά. το εξής να έχεις υπ' όψιν για αλλαγή πυκνωτών: μf = ολόιδια Άντε πάλι Δεν είναι όλοι οι πυκνωτές ίδιοι λέμε κόσμε. Ειδικά αν πηδάς από το ένα είδος στο άλλο. Πρέπει να είναι . Το αυλάκι στο κάτω καπάκι είναι χαρακτηριστικό. Ναι αλλά ζητάμε αυλάκι τύπου T. Εκτός αν κρύβεται από τη θολή φωτό & δε το βλέπω. Τα αντίγραφα έχουν συνήθως ομόκεντρους κύκλους ή είναι λεία. Άσε έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο πλέον Και περίπου σωστά αυλάκια βλέπεις & ό,τι θες. Πλέον έχω καταλήξει πως μόνο με μέτρηση είσαι απόλυτα βέβαιος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα