Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας κάνουμε μια υπόθεση.

Ας υποθέσουμε πως φτιάχνω ένα software,και πως επειδή χρειάζεται αρκετή δουλειά θέλω και άλλους ανθρώπους να δουλέψουν σε αυτό.

Ας υποθέσουμε πως δεν έχω χρήματα για να τους πληρώσω στο χέρι,και πως αποφασίζουμε να μοιραστούμε τα όποια έσοδα με βάση ποσοστά επί των πωλήσεων.

Ας υποθέσουμε πως δεν θα εργαζόμαστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο,αλλά ο καθένας από το σπίτι του.

Ας υποθέσουμε ότι μπορεί να βρίσκεται ο καθένας σε διαφορετική χώρα.

Ας υποθέσουμε πως η πώληση του software δεν θα γίνει retail αλλά αποκλειστικά μέσω internet.

Και τέλος ας υποθέσουμε πως στο τέλος θέλω να κρατήσω την ονομασία για το software που ο ίδιος σκέφτηκα στα πνευματικά μου δικαιώματα,και να είμαι ανεξάρτητος.

Τι θα πρέπει να κάνω για να είμαι καλυμμένος από την Ελληνική δικαιοσύνη ?

Φτάνει να τους πω ότι είμαι εισοδηματίας όταν τα λεφτά αρχίσουν να μπαίνουν στο λογαριασμό,ή πρέπει να έχω αρχίσει επίσημα επιχείρηση ?

Εφ' όσων η γραφειοκρατία για να ανοίξεις επιχείρηση από τα λίγα που διάβασα googlάροντας σου ζητάει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν όπως:

το να τους δώσω διεύθυνση επιχείρησης (δεν θα υπάρχει αφού καθένας θα δουλεύει απ' το σπίτι του),

το να τους ασφαλίσω όλους (ούτε έχω τα λεφτά για κάτι τέτοιο,ούτε είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας),

το να έχω ταμειακή μηχανή και να κόβω αποδείξεις (τα κέρδη από το ηλεκτρονικό application store ανανεώνονται κάθε 3μηνο και δεν νομίζω να συνδέονται ταμειακές με αυτό)

το να υπογράψουν σε μια κόλλα χαρτί (δεν έχουν χρήμα για αεροπορικά ταξίδια),

πως θα γίνει να πετύχω αυτό που θέλω,και τι κινήσεις θα έπρεπε να κάνω ?

Για να μη βρεθώ να χρωστάω καμία εφορία και να είμαι απόλυτα καλυμμένος απ' το νόμο ?

Και αν χρειαστεί έξοδα,τι ύψος έχουν αυτά ?

Δημοσ.

Εφ' όσων η γραφειοκρατία για να ανοίξεις επιχείρηση από τα λίγα που διάβασα googlάροντας σου ζητάει πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν όπως:

1.το να τους δώσω διεύθυνση επιχείρησης (δεν θα υπάρχει αφού καθένας θα δουλεύει απ' το σπίτι του),

2.το να τους ασφαλίσω όλους (ούτε έχω τα λεφτά για κάτι τέτοιο,ούτε είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας),

3.το να έχω ταμειακή μηχανή και να κόβω αποδείξεις (τα κέρδη από το ηλεκτρονικό application store ανανεώνονται κάθε 3μηνο και δεν νομίζω να συνδέονται ταμειακές με αυτό)

4.το να υπογράψουν σε μια κόλλα χαρτί (δεν έχουν χρήμα για αεροπορικά ταξίδια),

πως θα γίνει να πετύχω αυτό που θέλω,και τι κινήσεις θα έπρεπε να κάνω ?

Για να μη βρεθώ να χρωστάω καμία εφορία και να είμαι απόλυτα καλυμμένος απ' το νόμο ?

5.Και αν χρειαστεί έξοδα,τι ύψος έχουν αυτά ?

H διαδικασία για την εφορία σου ειναι νομίζω γνωστή, απλά δεν θέλεις να το πιστέψεις.

1. Δηλώνεις το σπιτι σου, δεν εχει σημασία που ειναι οι υπαλληλοι σου

2. Δεν το γνωρίζω τι ακριβώς ισχυει με αυτούς που ειναι εκτος ελλαδας

3. Η ταμιακή ειναι σχημα λογου μπορείς να εχεις λογιστικό πρόγραμμα, αυτο που ενδιαφέρει ειναι να αποδίδεις φπα (αν υπαρχει) και να πληρώνεις τα διάφορα ταμεία σου.

4.2

5. Να ρωτήσεις ενα λογιστή

Ας κάνουμε μια υπόθεση.(δεν είναι μια αλλα 6 :P )

1.Ας υποθέσουμε πως φτιάχνω ένα software,και πως επειδή χρειάζεται αρκετή δουλειά θέλω και άλλους ανθρώπους να δουλέψουν σε αυτό.

2.Ας υποθέσουμε πως δεν έχω χρήματα για να τους πληρώσω στο χέρι,και πως αποφασίζουμε να μοιραστούμε τα όποια έσοδα με βάση ποσοστά επί των πωλήσεων.

3.Ας υποθέσουμε πως δεν θα εργαζόμαστε όλοι μαζί στον ίδιο χώρο,αλλά ο καθένας από το σπίτι του.

4.Ας υποθέσουμε ότι μπορεί να βρίσκεται ο καθένας σε διαφορετική χώρα.

5.Ας υποθέσουμε πως η πώληση του software δεν θα γίνει retail αλλά αποκλειστικά μέσω internet.

6.Και τέλος ας υποθέσουμε πως στο τέλος θέλω να κρατήσω την ονομασία για το software που ο ίδιος σκέφτηκα στα πνευματικά μου δικαιώματα,και να είμαι ανεξάρτητος.

1. οκ

2. είστε συνδικαιούχοι του προγράμματος. 

Ο νόμος ορίζει οτι, μόνο ο εργοδότης έχει πλήρη δικαιώματα επι του software που κατασκευάζεται απο τους υπάλληλους του με σχέση μισθωτής εργασίας. οι υπάλληλοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν τίποτα από το εργο που εχει ανατεθεί σε αυτους από την επιχείρηση

3.οκ

4.οκ

5.Δεν εχει σημασία πως θα γινει η πώληση

6.Δεν μπορείς με τις παραπάνω συνθήκες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...