Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Fabulous! 8
groot Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αν σου βρω που στο Κοτσάνι λέει "σκοτώστε του άπιστους", θα μου βρεις εσύ που στα χριστινικά κείμενα λέει "σκοτώστε τους μαύρους και κάψτε σταυρούς"; Αν μου βρεις που λέει στο κοράνι "σκοτώστε τους άπιστους" θα σου βρω και εγώ που λέει στα χριστιανικά κείμενα "σκοτώστε τους άπιστους". Και για bonus θα σου βρω σκηνές αιμομιξίας από την παλαιά διαθήκη και από τους βασικούς πρωταγωνιστές του χριστιανισμού.
groot Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Και έτσι, επειδή είμαι καλός μαζί σου... θα αρχίσω με ένα εδάφιο από το Δευτερονόμιο το οποίο είναι μέρος του πεντάτευχου και ένα από τα βιβλία της Π. διαθήκης. Κεφάλαιο 13 If your very own brother, or your son or daughter, or the wife you love, or your closest friend secretly entices you, saying, “Let us go and worship other gods” (gods that neither you nor your ancestors have known, gods of the peoples around you, whether near or far, from one end of the land to the other), do not yield to them or listen to them. Show them no pity. Do not spare them or shield them. You must certainly put them to death. Your hand must be the first in putting them to death, and then the hands of all the people. Stone them to death, because they tried to turn you away from the Lord your God, who brought you out of Egypt, out of the land of slavery. Και στα ελληνικά Εάν δε ακόμη και αυτός ο αδελφός σου, ο ομοπάτριος σε παρακαλέση η ο ομομήτριος, η ο υιός σου, η η κόρη σου, η η σύζυγος, που κρατείς εις την αγκάλην σου, η ο ισόψυχος φίλος σου και σου είπη κρυφίως “πάμε να λατρεύσωμεν άλλους θεούς, τους οποίους ούτε συ εγνώριζες, ούτε οι πατέρες σου, ἀπὸ τῶν θεῶν τῶν ἐθνῶν τῶν περικύκλῳ ὑμῶν, τῶν ἐγγιζόντων σοι ἢ τῶν μακρὰν ἀπὸ σοῦ, ἀπ᾿ ἄκρου τῆς γῆς ἕως ἄκρου τῆς γῆς, οι οποίοι θεοί είναι από τους θεούς των γύρω μας ειδωλολατρικών λαών”, αυτών που ευρίσκονται πλησίον σου η μακράν από σέ, στο ένα η, στο άλλο άκρον της γης, οὐ συνθελήσεις αὐτῷ καὶ οὐκ εἰσακούσῃ αὐτοῦ καὶ οὐ φείσεται ὁ ὀφθαλμός σου ἐπ᾿ αὐτῷ, οὐκ ἐπιποθήσεις ἐπ᾿ αὐτῷ οὐδ᾿ οὐ μὴ σκεπάσῃς αὐτόν· όχι μόνον δεν θα συμφωνήσης με αυτόν και δεν θα δεχθής τας πονηράς προτάσστου, αλλά δεν θα τον λυπηθή το μάτι σου, δεν θα τον λυπηθής και ούτε θα τον συγκαλύψης. ἀναγγέλων ἀναγγελεῖς περὶ αὐτοῦ, καὶ αἱ χεῖρές σου ἔσονται ἐπ᾿ αὐτὸν ἐν πρώτοις ἀποκτεῖναι αὐτόν, καὶ αἱ χεῖρες παντὸς τοῦ λαοῦ ἐπ᾿ ἐσχάτῳ, Θα τον καταγγείλης αμέσως, δια να καταδικασθή εις θάνατον· και στον λιθοδολισμόν του αι χείρες σου θα ρίψουν πρώται τον λίθον εναντίον του, διότι συ υπήρξες ο μάρτυς της κατηγορίας, και έπειτα αι χείρες του λαού θα τον λιθοβολήσουν. καὶ λιθοβολήσουσιν αὐτὸν ἐν λίθοις, καὶ ἀποθανεῖται, ὅτι ἐζήτησεν ἀποστῆσαί σε ἀπὸ Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου τοῦ ἐξαγαγόντος σε ἐκ γῆς Αἰγύπτου, ἐξ οἴκου δουλείας.
Pankar95 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αν μου βρεις που λέει στο κοράνι "σκοτώστε τους άπιστους" θα σου βρω και εγώ που λέει στα χριστιανικά κείμενα "σκοτώστε τους άπιστους". Και για bonus θα σου βρω σκηνές αιμομιξίας από την παλαιά διαθήκη και από τους βασικούς πρωταγωνιστές του χριστιανισμού. Αν ήθελα να μου τα βρεις αυτά στην Π.Δ. θα στο ζητούσα για τα Ιουδαϊκά κείμενα όχι τα χριστιανικά. Εδώ όμως προσπαθήσαμε να συγκρίνουμε τον χριστιανισμό με το ισλαμ, γιατί αυτές είναι οι δύο περισσότερο διαδεδομένες θρησκείες. Επίσης, βρισκόμαστε στην σύγχρονη εποχή όπου μανιακούς δολοφόνους παρακεινούμενους απο τον χριστιανισμό βρίσκεις κυρίως σε βιβλία τύπου Νταν Μπράουν, ενώ ο ισλαμισμός έχει ολόκληρο παρακλάδι, τους Σουνίτες και πλέον έχει και μία οργάνωση που φιλοδοξεί να δημιουργήσει κράτος. Τέλος, ξέρω πως τα αρχαία χρόνια κάποιοι ανθρώποι επινόησαν έναν φανταστκό φίλο και μερικούς κανόνες για το πως να επικοινωνούν μαζί του. Όταν καποιοι άλλαξαν τους κανόνες αυτούς οι πρώτοι τσαντίστικαν και έτσι υπήρξαν οι διαμάχες που έχουμε δει μεταξύ πιστών και των δύο θρησκειών. Όμως οι πιστοί της μίας το βαρέθηκαν αυτό και τώρα το ίδιο περιμένουν και απο τους πιστούς της άλλης.
johnieXoX Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 ^^^ Αν ήθελα να μου τα βρεις αυτά στην Π.Δ. θα στο ζητούσα για τα Ιουδαϊκά κείμενα όχι τα χριστιανικά. Εδώ όμως προσπαθήσαμε να συγκρίνουμε τον χριστιανισμό με το ισλαμ, γιατί αυτές είναι οι δύο περισσότερο διαδεδομένες θρησκείες. Επίσης, βρισκόμαστε στην σύγχρονη εποχή όπου μανιακούς δολοφόνους παρακεινούμενους απο τον χριστιανισμό βρίσκεις κυρίως σε βιβλία τύπου Νταν Μπράουν, ενώ ο ισλαμισμός έχει ολόκληρο παρακλάδι, τους Σουνίτες και πλέον έχει και μία οργάνωση που φιλοδοξεί να δημιουργήσει κράτος. Τέλος, ξέρω πως τα αρχαία χρόνια κάποιοι ανθρώποι επινόησαν έναν φανταστκό φίλο και μερικούς κανόνες για το πως να επικοινωνούν μαζί του. Όταν καποιοι άλλαξαν τους κανόνες αυτούς οι πρώτοι τσαντίστικαν και έτσι υπήρξαν οι διαμάχες που έχουμε δει μεταξύ πιστών και των δύο θρησκειών. Όμως οι πιστοί της μίας το βαρέθηκαν αυτό και τώρα το ίδιο περιμένουν και απο τους πιστούς της άλλης. η ορθόδοξη χριστιανική πίστη δέχεται το δευτερονόμιον, που αναφέρει όσα είπαν οι από πάνω. link εδώ
Pankar95 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Ας τα δέχεται.Και πάλι δες τις 2 τελευταίες παραγράφους.
evabb Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αφιέρωμα: φθινόπωρο η τελευταια η shopia? αλλιως απο που ειναι; 1
discoboyminimal Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2015 Αφιέρωμα: φθινόπωρο σκευτηκες ν ανοιξεις καμια γκαλερι ? θα χεστης στο φραγκο! πραγματικα ωραιες θεματικες εικονες ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις