Προς το περιεχόμενο

Γρήγορη απορία για το disk management

pbp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω αν έχω dual boot windows 7 & ubuntu 12.04 και πάω απο τον disk management των windows και διαγράψω το partition που είναι το ubuntu εγκατεστημένο τα windows μετά θα εκκινούν κανονικά ή όχι?
Αν όχι τι πρέπει να κάνω? Το θέμα μου είναι ότι θέλω να επανεγκαταστήσω τα ubuntu αλλά δεν μου βγάζει στο installation τον δίσκο :/

αυτο που θέλω να αποφύγω είναι να σβήσω τον grub

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα εκκινουν κανονικα, απλα θα σου μεινει ο grub κουτσος, μιας και οταν θα πας να μπεις σε entry που οδηγει στο ubuntu, θα μενει εκει.

Αν οντως σκεφτεσαι την επανεγκατασταση, αυτο που λες δεν εινια λυση. Απλα θα κανεις κανονικα εγκατασταση, κανοντας φορματ στο υπαρχον partition με το ubuntu και μετα θα πεις στον installer να εγκαταστησει το λειτουργικο εκει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω ενα λαπτοπ hp pavilion g6.

Εχει ηδη κλεισμενα 4 partitions με back up software και βλακειουλες. Αρκει να διαγραψω ενα partition για να εγκαταστησω παραλληλα λινουξ ή να μετρησω ενα ακομα και για το swap?

Επεξ/σία από equilibrium

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω αν έχω dual boot windows 7 & ubuntu 12.04 και πάω απο τον disk management των windows και διαγράψω το partition που είναι το ubuntu εγκατεστημένο τα windows μετά θα εκκινούν κανονικά ή όχι?

Θα εκκινουν κανονικα, απλα θα σου μεινει ο grub κουτσος, μιας και οταν θα πας να μπεις σε entry που οδηγει στο ubuntu, θα μενει εκει.

Δεν θα εκκινεί τίποτα !!!

Μόλις πας να εκκινήσεις θα βλέπεις ένα grub rescue. Ούτε μενού για να επιλέξεις windows , ούτε τίποτα. Αν διαγράψεις το Ubuntu με αυτόν τον τρόπο που είπες θα διαγράψεις και «ζωτικά» αρχεία του bootloader ο οποίος ανήκει στο Ubuntu. Οπότε, boot... τέλος.

Αυτό που πρέπει να έχεις μετά είναι ένα μέσον εκκίνησης των Windows. Να εκκινήσεις από εκεί και να διορθώσεις τον bootloader. Να το πω πιο σωστά, να εγκαταστήσεις τον bootloader των Windows.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...