Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Δεν ξέρω αν βάζω το ερώτημα στη σωστή ενότητα οπότε αν χρειαστεί μετακινήστε το.Λοιπόν επειδή πρόσφατα μετακόμισα στην επαρχία και το δίκτυο ηλεκτρισμού εδώ είναι απαράδεκτο θέλω μια συσκευή (ups ή σταθεροποιήτη τάσης) ετσι ώστε να μην καούν οι συσκευές μου.

Οι συσκευές που θέλω να προστατεύσω είναι:

- τηλεόραση

- ρουτερ

- και σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες,panel tplink που μου φέρνουν το internet σπιτι μου :)

Έχετε να προτείνετε κάποια συσκευή σε προσιτή τιμή γιατι υπολογίζω οτι θα χρειαστώ 4-5.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Να ξερεις οτι 100% προστατευμενος δεν εισαι με τιποτα.Απλα μειωνεις τις πιθανοτητες στραβης.Στην αρχη ειχα ups (mustek) και νομιζα οτι ημουν προστατευμενος.Βραχυκυκλωσε ομως το κυκλωμα του ups και μου καψε (εκτος απο το ups) και τη μητρικη.

Τα πολυμπριζα ειναι μια σχετικα καλη λυση(αν και προστατευουν απο την υπερταση και οχι απο την πτωση της τασης εγω εχω και τετοιο προβλημα).Υπαρχουν σταθεροποιητες τασης οι οποιοι ειναι πιο αποτελεσματικοι αλλα ογκωδεις (και ελαφρως ακριβοι)>.Η καλυτερη λυση (την οποια και θα υιοθετησω  εν καιρω ειναι αντιυπερτασικο στον πινακα του ρευματος που προστατευει μια και καλη τα παντα.

Δημοσ.

σήμερα 'τσίμπησα' το συγκεκριμένο!

με 24 ευρώ αγορά σου σώζει αρκετά ευρώ αν γίνει στραβή :-)

Τετοιο εχω κι εγω και το ειχα παρει τις καλες εποχες κανενα 16αρι.

Πολυ καλο.

Δημοσ.

Για έναν που δεν τον ενδιαφέρει για το αν θα συνεχίσει να λειτουργεί μετα απο μια διακοπή ρεύματος ο Η/Υ,είναι τσάμπα λεφτά ένα UPS?

Μπορεί να βολευτεί και με ένα πολύμπριζο ασφαλείας?

Το πιο επίφοβο φαντάζομαι είναι μια διακοπή απο μια βροχή ή αμα βάλει η μάνα σου να μαγείρέψε,πλυνει,σιδερώσει,ανοίξει το A/C γιατί ζεστάθηκε και να πέσει καμιά ασφάλεια!! xD

Εκεί αρκεί ένα κάλο πολύμπριζο σαν αυτά που αναφέρατε?

Δημοσ.

Για έναν που δεν τον ενδιαφέρει για το αν θα συνεχίσει να λειτουργεί μετα απο μια διακοπή ρεύματος ο Η/Υ,είναι τσάμπα λεφτά ένα UPS?

Το πιο επίφοβο φαντάζομαι είναι μια διακοπή απο μια βροχή ή αμα βάλει η μάνα σου να μαγείρέψε,πλυνει,σιδερώσει,ανοίξει το A/C γιατί ζεστάθηκε και να πέσει καμιά ασφάλεια!! xD

Εκεί αρκεί ένα κάλο πολύμπριζο σαν αυτά που αναφέρατε?

Όπως το ειπες αρκεί ενα καλο ups αν δεν σε ενδιαφέρει να κρατάς το pc ανοιχτό για λιγα λεπτά μετα απο διακοπή ρεύματος , το θέμα ειναι να μην πάθεις ζημιά απο την αυξομείωση του ρεύματος

Δημοσ.

Κάτσε UPS δεν είναι αυτό με την μπαταρία που κρατάει ανοιχτό το pc σε περίπτωση διακοπής? Με μπέρδεψες! XD

Όταν λες αυξομοιώσεις τι εννοείς? Απο τι γίνονται?

Γενικότερα ο κίνδυνος είναι μεγάλος?

Πότε δεν είχα  πολύμπριζο αφαλείας  ουτε UPS και ευτυχώς δεν έχω κάψει τίποτα μέχρι τώρα!

Αλλά διαβάζοντας το forum με έχετε αγχώσει! :-D

Τα λεφτά βγαίνουν να αγοράσω ένα πολύμπριζο αφαλείας αλλά θα είμαι καλυμένος ή χρειάζεται τελικά το UPS(με την προυπόθεση ότι δεν με ενδιαφέρει να κρατάω το pc ανοιχτό για λιγα λεπτά μετα απο διακοπή ρεύματος)??

Δημοσ.

Πότε δεν είχα  πολύμπριζο αφαλείας  ουτε UPS και ευτυχώς δεν έχω κάψει τίποτα μέχρι τώρα!

Τυχερος εισαι μεχρι τωρα.......ξεκινα να κανεις αλλαγες.

Δημοσ.

αρκεί ένα κάλο πολύμπριζο σαν αυτά που αναφέρατε?

Ναι.

Ναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...