Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με λανθασμένη αλλαγή ημερομηνίας

jodi
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Timonkaipumpa,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της Mac ενότητας. Αντιμετωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο θα προκαλέσει σε πολλούς τρελό γέλιο! Πέρασα την τελευταία έκδοση του λειτουργικού, την περασμένη εβδομάδα με free upgrade και χθες μετά από μα…κια, μου άλλαξε άλλος χρήστης του iMac το έτος προς τα πίσω (αντί 2013, έγινε 1913).

Το μηχάνημα μετά από επανεκκίνηση έβγαλε μνμ ότι λόγο αλλαγής στο έτος μπορεί να γίνει ασταθές κτλ. Έγινε δοκιμή να αλλάξω το έτος μέσα από τα preferences, αλλά το μηχάνημα κολλαει χωρίς να ανταποκρίνεται σε καμία εντολή μέσα από τα preferences

Πως μπορώ να σώσω την παρτίδα? Και να μπορέσω να θέσω το μηχάνημα μου σε λειτουργία (τώρα δεν δουλεύει τίποτα).

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την οποιαδήποτε βοήθεια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε να μπεις με "Safe Boot" (Safe Mode). Κατά την εκκίνηση του συστήματος πρέπει να έχεις πατημένο το "Shift". Ίσως έτσι να μπορέσεις να αλλάξεις την ώρα.

Διαφορετικά σίγουρα θα αλλάξει αν κάνεις "Reset NVRAM και PRAM", αλλά θα πρέπει να κάνεις και άλλες ρυθμίσεις, όπως ανάλυση οθόνης, κλπ. Δοκίμασε με την πρώτη μέθοδο και αν δεν γίνεται δοκίμασε τη δεύτερη και σίγουρη. :)

Για να το κάνεις αυτό κατά την εκκίνηση του συστήματος πατάς πατημένα τα "Command (⌘), Option, P, και R".

Πρωτα απο ολα ενα μεγαλο ευχαριστω για την βοηθεια σου Heatspreader!!! Απλα δεν μπορεσα ποτε να φανταστω οτι μια τετοια σαχλαμαρα θα ειχε τετοιες συνεπειες πανω στο μηχανημα μου.

Δοκιμασα σε κατασταση Safe Mode αλλα δεν ειχε καποιο αποτελεσμα. Θα δοκιμασω την δευτερη επιλογη που μου παραθετεις ΑΛΛΑ υπαρχει κατι τελευταιο που θα επρεπε να εχω στον νου μου? Πριν προχωρησω στο επομενο βημα θα περιμενω ενα τελευταιο ποστ σου.

Επειδη αυτη την στιγμη εχω καει, θελω να ειμαι σιγουρος οτι δεν θα γινει καποια χειροτερη πατατα!

Πηρα μια πρωτη ιδεα απο τα παρακατω βιντεο... και απο εδω...

http://support.apple.com/kb/ht1379

http://www.youtube.com/watch?v=oIhhsRut2bU

Για πήγαινε Προτιμήσεις Συστήματος > Ημερομηνία και ώρα/ Ημερομηνία και ώρα και δες αν είναι τικαρισμένο το box Ορισμός ημερομηνίας και ώρας αυτόματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια δοκιμασα και την δευτερη μεθοδο χωρις καποιο αποτελεσμα. Επειδη το μηχ. απο την περιοδο που αγοραστηκε δεν ειχε θεματα (με εξαιρεση την υποθεση με την χρονολογια που δεν αλλαζει με τιποτα) δεν γνωριζω απο εδω και περα τι πρεπει να γινει. Πρεπει να γινει κατι σαν format και να περαστει το λειτουργικο απο την αρχη?

Επειδη ειμαι εντελως ασχετος στο θεμα, οποιος μπορει ας μου δωσει καποιες οδηγιες. Παντως θα ειναι τραγικο με αφορμη το συγκεκριμενο θεμα να χρειαστει να περαστει το λειτουργικο απο την αρχη! Περιμενω σχολια σας.

....To μηχανημα μου ειναι iMac 27″ χρονολογιας 2010.

Επεξ/σία από jodi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειάζεται φορμάρισμα του δίσκου, αλλά ένα Reinstall του OS X. Startup πατημένα τα πλήκτρα cmd-R ώστε το μηχάνημα να κάνει boot στο λεγόμενο Recovery Partition. Από το  menu "Mac OS X Utilities" επιλέγεις Reinstall Mac OS X και ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη.

Είναι mia πολύ απλή διαδικασία (κάπως χρονοβόρα), δεν θίγει αρχεία και ρυθμίσεις, όμως για λόγους ασφαλείας συνιστάται να μεριμνήσεις πρωτύτερα για ένα backup με το Time Machine.

Edit : Για δες αυτή την πρόταση. 

Επεξ/σία από ozelot

Δεν χρειάζεται φορμάρισμα του δίσκου, αλλά ένα Reinstall του OS X. Startup πατημένα τα πλήκτρα cmd-R ώστε το μηχάνημα να κάνει boot στο λεγόμενο Recovery Partition. Από το  menu "Mac OS X Utilities" επιλέγεις Reinstall Mac OS X και ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη.

Είναι mia πολύ απλή διαδικασία (κάπως χρονοβόρα), δεν θίγει αρχεία και ρυθμίσεις, όμως για λόγους ασφαλείας συνιστάται να μεριμνήσεις πρωτύτερα για ένα backup με το Time Machine.

Τι χανει κανεις απο ενα reinstall?

Στην αντιστοιχη διαδικασια στα windows 8, εχασα ολα μου τα προγραμματα.

Τι χανει κανεις απο ενα reinstall?

Στην αντιστοιχη διαδικασια στα windows 8, εχασα ολα μου τα προγραμματα.

Δεν χάνει κανείς απολύτως τίποτα. Απλά το OS X και οι συνοδευτικές του εφαρμογες εγκαθίστανται στην τρέχουσα εργοστασιακή του μορφή πάνω από την υφιστάμενη εγκατάσταση. Διευκρινίζεται ότι δεν επηρρεάζει τις προσωπικές ρυθμίσεις στο OS X, ούτε τα διάφορα αρχεία των συνοδευτικών του εφαρμογών. Επίσης, δεν επηρρεάζει εφαρμογές τρίτων developers, ούτε τα αρχεία τους.

Όσο αφορά στην σύσταση για backup, είναι ας πούμε μια αναγκαία προληπτική ενέργεια για λόγους ασφαλείας αν παρ' ελπίδα κάτι δεν πάει καλά, σε μια διακοπή ρεύματος για παράδειγμα.

Για την περιπέτεια σου με τα Windows, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. 

• Λύση

Ελπίζω να σε πρόλαβα...

Νομίζω πως δεν χρειάζεσαι re-instal. 

Κατά το boot πάτα το Cmd+S. 

Στην μαύρη οθόνη που θα βγει δώσε:

date μήνας μέρα ώρα λεπτά χρόνος

Ο χρόνος με δύο ψηφία (π.χ. 13 αντί για 2013). 

Υ.Γ. Την εμμονή μερικών να προτείνουν παντού και πάντα reset PRAM και ό,τι άλλο έχουν ακούσει γιατί νομίζουν ότι κάνει για τα πάντα... δεν μπορώ να την καταλάβω. 

• Like 1

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους της κοινότητας μας. Ένα πραγματικά τεράστιο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που ποσταραν αλλα ειδικα σε Heatspreader, ozelot, Timonkaipumpa. Το ξέρω ότι η λέξη «ευχαριστώ» ακούγεται πολύ τυπική ΑΛΛΑ πραγματικά σας το λέω με όλη την καρδία μου! Ποτέ δεν μπόρεσα να φανταστώ ότι η αλλαγή έτους θα προκαλούσε τέτοιο θέμα στο μηχάνημα μου. Τελικά τέλος καλό όλα καλά.

Η λύση δόθηκε ως εξής:

- Boot με Cmd+S πατημένα

- Μαύρη οθόνη με στοιχεία να φορτώνουν στο μηχ. (μου θύμισε εποχές DOS)

- Date και enter

- Date και πέρασμα της ημερομηνίας σε μορφή δεκαδικών 0318125013

- Enter και επειτα exit

Απίστευτα χρήσιμο το λινκ από τον φίλο ozelot. Για μια ακόμη φορά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!

Μόλις τώρα είδα ότι η πρότασή μου ήταν στο link του ozelot... 

Έτσι, και μιας και αυτός το είχε "παραθέσει" πρώτος νομίζω ότι θα πρέπει να είναι δικά του τα εύσημα. 

Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις TS ότι:

α) Δεν είναι ασπιρίνη το "repair permissions" και "reset PRAM"

β) Για τα πάντα υπάρχει λύση από το terminal. 

• Like 1

Αρχικά χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα του φίλου jodi.

Αγαπητέ Timonkaipumpa ευχαριστώ για την αναφορά σου, αλλά νομίζω ότι εκείνο που μετράει είναι η προσπάθεια μας να βοηθήσουμε τον jodi. :)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...