Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα κατα τη διάρκεια boot από usb του lubuntu


ξυλουργός

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, μιας και είναι πρωί τώρα, σε όλους και όλες. Δεν είμαι σίγουρος για το αν είναι αυτή η σωστή ενότητα για να ποστάρω την ερώτησή μου η αν πρέπει να κάνω post στην ενότητα hardware. Προσπαθώ να τρέξω δοκιμαστικά σε ένα παλιό laptop , στο οποίο υπάρχουν εγκατεστημένα τα windows xp , το lubuntu αλλά δεν τα καταφέρνω. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ για να ετοιμάσω το στικάκι είναι το Linux Live Usb Creator. Στο laptop υπάρχει η δυνατότητα να κάνει boot απο usb το οποίο και επιλέγω απο τις ρυθμίσεις στο bios.Ξεκινάει και μένει με μια παύλα να αναβοσβήνει στο πάνω αριστερό άκρο της οθόνης και τίποτα άλλο.Το περίεργο είναι πως πριν λίγους μήνες με το ίδιο στικάκι στο ίδιο laptop τα κατάφερνα ενώ τώρα όχι. Στο μεταξύ πάντως είχα διαγράψει ότι είχα φτιάξει μέσω του προγράμματος απο την πρώτη φορά. Το πρόγραμμα winMd5Sum δείχνει πως το iso της διανομής είναι εντάξει και απο ότι θυμάμαι κάνω ότι έκανα και την πρώτη φορά που λειτούργησε όλο αυτό. Έχει κάποια/κάποιος καμιά ιδέα για το τί μπορεί να φταίει; Να σας ενημερώσω πάντως πως  γνωρίζω ελάχιστα από υπολογιστές 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Xρησιμοποιησε αυτο εδω: http://rufus.akeo.ie/

Εφτιαξα στικακι με τα τελευταια Lubuntu εχθες μαλιστα. Ολα πηγαν ρολόι! 

Το κατέβασα αυτό και το έτρεξα αλλά δεν μου δίνει κάποια επιλογή για να κάνω κάτι. Οι επιλογές create a bootable disk.. και start είναι γκριζαρισμένες. Μόνο στο device βλέπω πως "βλέπει" το usb.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε με το στικάκι φορμαρισμένο σε απλό Fat, Fat16.

Το έκανα και αυτό. Χρησιμοποιώντας το EaseUs Partition Master Free Edition το μίκρυνα στα 2 Gb και έκανα format σε Fat16 , επανέλαβα μετά την διαδικασία με το Linux Live Usb Creator αλλά και πάλι τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Fat32 το στικάκι όλο ! Χωρίς partititons κλπ.

 

Έπειτα φτιάξε το ξανά και δοκίμασε αυτή τη φορά με το Link.png Site: unetbootin.

 

Αν δεις την οθόνη του μενού του unetbootin επέλεξε το Try Ubuntu without installing. (όχι το default). Νομίζω είναι η τρίτη επιλογή.

 

Αν δεν κάνεις δουλειά τότε, αφού πατήσεις το "Try Ubuntu..." και πατήσεις Enter, μετά πάτα το πλήκτρο space, μέχρι να σου εμφανιστούν κάποιες επιλογές. Θα πατήσεις το F6 και μετά θα επιλέξεις την nomodeset και μετά Enter να δεις αν κάνει boot από εκεί κανονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

dragonborn δοκίμασα αυτά που μου είπες αλλά δεν άλλαξε κάτι. Το μόνο που βλέπω είναι μια παύλα να αναβοσβήνει στο πάνω αριστερό άκρο της οθόνης. Αυτό που μου γράφεις εδώ: "Αν δεις την οθόνη του μενού του unetbootin επέλεξε το Try Ubuntu without installing. (όχι το default). Νομίζω είναι η τρίτη επιλογή." πότε πρέπει κανονικά να το δω; Δεν το είδα πουθενά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν χρησιμοποιήσεις το dd σιγουρα θα δουλέψει

1. Δες αν ειναι προσαρτημένο:

(θα το αναγνωρίσεις απο την χωριτικότητα που γραφει στην ίδια γραμμη με το device)

lsblk

Αν όντως είναι, αποπροσαρτησε το:

umount  MOUNTPOINT

2. Γραψε το αρχειο iso στη μνημη flash

su
dd bs=4M if=/path/to/archlinux.iso of=/dev/sdx && sync

Για να το επαναφερεις κοίτα εδώ: Link.png Site: ArchWiki: How to restore the USB drive


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που μου γράφεις εδώ....Δεν το είδα πουθενά.

Τότε κάτι παίζει με το στικάκι. Τουλάχιστον το menu του Unetbootin θα έπρεπε να το βλέπεις. Έχεις άλλο Linux λειτουργικό να γράψεις το στικάκι με την dd που λέει και ο @konqoro ; (δεν ξέρω διαδικασία dd από windows)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά έχετε μάλλον δίκιο. Μόλις δοκίμασα σε άλλο pc και ούτε και εκεί δούλεψε.Πάντως, όπως έγραψα και στην αρχή, με το ίδιο πριν λίγο καιρό δεν είχα πρόβλημα. Τέλος πάντων. Θα δοκιμάσω με άλλο στικάκι και αν προκύψει πάλι κάποιο πρόβλημα θα επανέλθω. Σας ευχαριστώ πολύ για την διάθεσή σας να με βοηθήσετε   :)  Να είστε καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...