Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ..!!
ηθελα να ρωτησω..αν βαλω 2 διαφορετικες μαρκες ram πανω στο pc μου και αλλη συχνοτητα..θα εχω απωλειες ή προβλημα συμβατότητας ή θα ειναι ολα οκ..?
Ευχαριστω..!!! :-D

Δημοσ.

Το ταίριασμα μητρικής-μνημών είναι πάντα μια διαδικασία που κρύβει εκπλήξεις.

Κάποιες μητρικές δυσανασχετούν με ορισμένα τσιπάκια, οπότε οι μάρκες μνημών που τα χρησιμοποιούν πρέπει να αποφεύγονται.

Συνήθως υπάρχει μια ενδεικτική λίστα συμβατών μνημών για κάθε μητρική από την κατασκευάστρια εταιρία.

Διαφορετικές μάρκες με ίδια χαρακτηριστικά σε ρεύματα, συχνότητες και χρόνους καθυστέρησης, αν είναι από τις μάρκες που είναι στη λίστα συμβατότητας, δεν πρέπει να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα.

Γενικά όσο αυξάνουν οι διαφορές, αυξάνουν οι πιθανότητες για ασυμβατότητες.

Οι διαφορές σε συχνότητες λειτουργίας (Mhz) ή/και χρόνους καθυστέρησης (latencies-cl) συνήθως καλύπτονται από τον ελεγκτή μνήμης (memory controller) με την αυτόματη εφαρμογή των πιό αργών ρυθμίσεων.

Οι διαφορές σε απαιτήσεις ρεύματος (voltage) όμως δυσκολεύουν σημαντικά τα πράγματα και αυξάνουν σοβαρά τις πιθανότητες ασυμβατότητας και γι΄αυτό πρέπει να αποφεύγονται.

Σε αυτές τις περιπτώσεις και ανάλογα τη μητρική και τις δυνατότητές της, πιθανόν να γίνεται ρύθμιση από το bios.

Δημοσ.

Τι να τεστάρεις? Παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία?

Υπάρχουν προγράμματα για τις μνήμες (memtest) και τα διάφορα περιφερειακά εξαρτήματα που μπαίνουν στη μητρική με βασική αρχή όλων το οριακό "στρεσάρισμα" των μνημών-εξαρτημάτων, αλλά, την ίδια τη μητρική, δεν μπορείς να την εξετάσεις με κάποιο πρόγραμμα.

Αρκετές μητρικές έχουν πανελάκι με led ενδείξεις-κωδικούς με αριθμούς και γράμματα που αντιστοιχούν σε προβλήματα.

Επίσης υπάρχει και το γνωστό "μπιπ", όταν ξεκινάει η μητρική. Ανάλογα με τον αριθμό και τη διάρκεια των ήχων η κάθε μητρική σε ειδοποιεί για συγκεκριμένο πρόβλημα.

Δημοσ.

εχω την ECS X58B-A αν εχεις καμια ιδεα..!
τωρα που το βρηκα το πανελ μου διχνει AA και το εψαξα και μου λεει αυτο.. (Uninstall POST INT1Ch vector and INT09h vector. Deinitializes the ADM module)

θα κατεβασω και το memetest να τσεκαρω και αυτη την εκδοχη..!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...