vagvagvag Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Παιδια δεν ξερω αν ειναι το σωστο μερος να ρωτησω αλλα ακουστε την ερωτηση μου ή ο Moderator να την παει στο σωστο μερος. Εχω static ip στο modem μου και χρησιμοποιω το laptop ασυρματα στο σπιτι. Οταν παω καπου αλλου , σε μια καφετερια για παραδειγμα , πρεπει να βγαλω την static ip και να το κανω default για να μπω . Η ερωτηση μου ειναι πως γινεται να μην βγαζω την static ip μου καθε φορα που ειμαι εκτος σπιτιου , σε ενα αλλο δικτυο. Κατι σαν το iphone θελω να γινεται. Εχω static ip για το σπιτι αλλα οταν παω εξω απλα βαζω τον κωδικο για το αλλο δικτυο και ολα καλα. Πως θα το κανω αυτο στο Laptop μου? Ευχαριστω Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2013 από vagvagvag
vagvagvag Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Παιδια δεν ξερω αν ειναι το σωστο μερος να ρωτησω αλλα ακουστε την ερωτηση μου ή ο Moderator να την παει στο σωστο μερος. Εχω static ip στο modem μου και χρησιμοποιω το laptop ασυρματα στο σπιτι. Οταν παω καπου αλλου , σε μια καφετερια για παραδειγμα , πρεπει να βγαλω την static ip και να το κανω default για να μπω . Η ερωτηση μου ειναι πως γινεται να μην βγαζω την static ip μου καθε φορα που ειμαι εκτος σπιτιου , σε ενα αλλο δικτυο. Κατι σαν το iphone θελω να γινεται. Εχω static ip για το σπιτι αλλα οταν παω εξω απλα βαζω τον κωδικο για το αλλο δικτυο και ολα καλα. Πως θα το κανω αυτο στο Laptop μου? Ευχαριστω Παιδια καποιος να με βοηθησει ? Σιγουρα ολο και καποιος θα ειναι πολυ καλος γνωστης σε αυτο
ParhsG Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Εχεις statip ip στο λαπιτοπι σου εννοεις; Γιατι λες για το modem. Μαλλον δεν εννοεις αυτο που καταλαβα αλλα μπορεις να ορισεις το modem σου να δινει συγκεκριμενη ip στο λαπτοπ σου. Ετσι το αφηνεις dhcp. Αλλιως ισως με καποιο script των windows.
vagvagvag Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Εχω βαλει στο modem μου εκτος απο κωδικους και να εχει μια ip . Αρα αν θελει καποιος να μπει στο δικτυο μου πρεπει εκτος απο τους κωδικους να παει εκει που λεει Internet protocol version 4 , να μπει μεσα και να γραψει μια ip .Αν για το Modem μου εχω το 1 ας πουμε , για τις υπολοιπες συσκευες εχω το 2,3,4,.....κλπ. Εχω ας πουμε στο laptop μου το 192...............4 . Οταν παω σε ενα φιλο μου , πρεπει να παω στο Internet protocol version 4 και να τα βαλω παλι default. Και ρωταω , μπορω να μην κανω αυτη την κινηση συνεχεια ? Στο iphone που το εχω αυρματο στο σπιτι του εχω δωσει και αυτου εναν αριθμο. Οταν ομως παω καπου εξω δεν χρειαζεται να το αλλαζω. Στο laptop πως θα το κανω αυτο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2013 δυστυχώς δεν γλυτώνεις αυτή την κίνηση...
rfc Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Με καποιο scriptaki ισως, απλα για να γλυτωνεις το χρονο του βγαλε βαλε, θα κανεις ευκολα τη δουλεια σου παντως. Και με shortcut γινεται. Η αλλη λυση ειναι να βαλεις default το modem σου και να εχεις dhcp και.... καθαρισες.
vagvagvag Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Με καποιο scriptaki ισως, απλα για να γλυτωνεις το χρονο του βγαλε βαλε, θα κανεις ευκολα τη δουλεια σου παντως. Και με shortcut γινεται. Η αλλη λυση ειναι να βαλεις default το modem σου και να εχεις dhcp και.... καθαρισες. Μπορεις να μου πεις και για τα 2? Δλδ και τι ειναι το scriptaki και πως γινεται αυτο με το shortcut. Πες μου αναλυτικα αν γινεται για να καταλαβω. Ευχαριστω
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 a.γιατι δεν βαζεις τον dhcp σε enable για να μην δινεις καρφωτα. β.αν πηγαινεις στο φιλο σου τοτε βαλε στο router σου οτι ip εχει ο φιλος σου ωστε ακομα και οταν πηγαινεις εκει να παιζεις κανονικα.
VasKag Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 κατεβαζεις απο εδω την free εκδοση και φτιαχνεις 2 προφιλ. ενα για τη static και ενα για default. και απλως τα εναλλασεις με μια κινηση. http://www.netsetman.com/
xinetd Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Το συγκεκριμενο προγραμμα κανει πολλες αλλαγες στα Windows, και προσωπικα δεν θα το εγκαθιστουσα. Σιγα το δυσκολο ρε παιδια, να κανεις την αλλαγη manually...
VasKag Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2013 κανει οτι του πεις. απο προσωπικη εμπειρια και χρηση
rfc Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 για manual static ip netsh interface ip set address name="Wireless Network Connection" static 192.168.0.2 255.255.255.0 192.168.0.1 1 netsh interface ip add dnsservers Local Area Connection 193.92.150.3 index=2 auto dhcp mode οταν εισαι καπου εξω netsh interface ip set address name=”Local Area Connection” dhcp netsh interface ip set dns name=”Local Area Connection” dhcp Θα φτιαξεις 2 batch files με τις παραπανω εντολες και απλα θα τρεχεις αυτο που θελεις (εκτελεση εως διαχειριστης) οταν σου χρειαζεται Το bacth θα το φτιαξεις ως εξης.... θα ανοιξεις ενα Notepad θα βαλεις τις 2 πρωτες εντολες ας πουμε και θα το σωσεις σαν static.cmd ( προσεξε στο απο κατω κενο να μαρκαρεις το "Ολα τα αρχεια" οταν το σωζεις) Θα κανεις και ενα δευτερο με την ιδια διαδικασια και με τις δευτερες εντολες και θα το σωσεις ας πουμε σαν auto.cmd Προσεξε τα στοιχεια που σου εχω με χρωματα να βαλεις τη δικια σου συνδεση, ip, gateway, k.l.p. αλλιως δε θα σου δουλευει. Εκτελεση παντα σαν διαχειριστης. Και αυτο που σου λεει ο Vaskag δουλευει μια χαρα παντως.
jkoukos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Ποιο modem/router έχεις στο σπίτι; Για δούμε τι δυνατότητες έχει, καθώς μπορεί ν' αφήσεις όλες τις συσκευές στο αυτόματο και να του ορίσεις μέσω επιλογής αυτές να παίρνουν πάντα τις ίδιες διευθύνσεις (όπως πρότεινε ο @ParhsG). Έτσι στο σπίτι, π.χ. το laptop θα παίρνει αυτόματα πάντα την επιθυμητή 192.xxx.xxx.4 και έξω όποια του ορισθεί.
rfc Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2013 Ποιο modem/router έχεις στο σπίτι; Για δούμε τι δυνατότητες έχει, καθώς μπορεί ν' αφήσεις όλες τις συσκευές στο αυτόματο και να του ορίσεις μέσω επιλογής αυτές να παίρνουν πάντα τις ίδιες διευθύνσεις (όπως πρότεινε ο @ParhsG). Έτσι στο σπίτι, π.χ. το laptop θα παίρνει αυτόματα πάντα την επιθυμητή 192.xxx.xxx.4 και έξω όποια του ορισθεί. Και αυτο ειναι καλη ιδεα αν το ρουτερ εχει dhcp static pool
vagvagvag Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2013 Ποιο modem/router έχεις στο σπίτι; Για δούμε τι δυνατότητες έχει, καθώς μπορεί ν' αφήσεις όλες τις συσκευές στο αυτόματο και να του ορίσεις μέσω επιλογής αυτές να παίρνουν πάντα τις ίδιες διευθύνσεις (όπως πρότεινε ο @ParhsG). Έτσι στο σπίτι, π.χ. το laptop θα παίρνει αυτόματα πάντα την επιθυμητή 192.xxx.xxx.4 και έξω όποια του ορισθεί. Εχω το Netgear DGN2000 . Οπως ειπα εχω διαφορες συσκευες πανω στο modem , την καθε μια με τον κωδικο που εχω ορισει στο Modem και την καθε μια με τη δικια της ip. Μην με ρωτατε καποιοι γιατι δεν τα κανω default να τελειωνω.Απλα δεν θελω. Θελω να εχει η καθε μια τη δικια της ip. Αρα jkoukos μου εξηγεις αν γινεται αυτο στο δικο μου Modem? thanks
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα